Branie: Wat was de sleutel van de succesmaand van Ajax?

door Thijs Zwagerman 25

Branie: Wat was de sleutel van de succesmaand van Ajax?

door Thijs Zwagerman 25

Laatst geüpdatet

Bij het aanbreken van februari staat Ajax ineens zeven punten los van de concurrentie in de Eredivisie. Wie had dat gedacht bij de start van het nieuwe jaar? In Branie wordt teruggeblikt op de memorabele januari-maand, waarin haast álles goed uitpakte voor Ajax, zowel in de eigen wedstrijden als in die van de concurrenten.

Presentator Menno Pot en zijn gasten Jaap de Groot (Het Parool) en Thijs Zwagerman (Ajax Showtime) blikken terug op de succesvolle maand in het algemeen en de gewonnen kraker tegen AZ (0-3) in het bijzonder. Wat was de sleutel tot het succes? Dat Daley Blind als linksachter speelde en zich veel met de aanval bemoeide? Dat de latino-as (Martínez en Álvarez) AZ met succes ontegelde? Of toch de goed spelende Davy Klaassen, die zich als een vis in het water voelt op de nummer 10-positie?

Verder kijkt Branie natuurlijk ook vooruit, want na het januarisucces wacht wéér een sleutelmaand: tweemaal PSV en natuurlijk tweemaal Lille, met de aanstaande aanwinst Oussama Idrissi (Sevilla, ex-AZ) hoogstwaarschijnlijk in de gelederen.

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is vanaf dit seizoen iedere maandagavond te beluisteren. Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De twintigste aflevering van dit seizoen is nu te beluisteren.

Branie is ook te beluisteren via Spotify en iTunes.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties