Ajax O18 wint voor het eerst in maanden weer competitiewedstrijd

door Gino Haverkamp 16

Bron AS

Ajax O18 wint voor het eerst in maanden weer competitiewedstrijd

door Gino Haverkamp 16

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax O18 heeft een knappe uitzege geboekt op de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. In Friesland wonnen de Ajacieden met 0-1. Ook Ajax O17 en Ajax O16 wonnen hun wedstrijden. Het O15-elftal kwam deze week niet in actie.

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding van Ajax speelde, mede door coronamaatregelen, zijn eerste competitiewedstrijd sinds 11 december. Uit in Heerenveen leek het een lastige dag te worden, omdat Mateja Milanovic na een kwartier al met rood moest vertrekken. Desondanks trok Ajax aan het langste eind, met minimale cijfers. Het werd 0-1 door een goal van Jeppe Kjær. Door de zege staat Ajax O18 met 23 punten vierde in de competitie. Koploper PSV heeft er zes meer.

Optelling Ajax O18:

Kremers; Jermoumi, Aertssen, Milovanovic, Bohemen; Brandes, Vos, Misehouy; Kjaer, Boerhout, Banel

Wissels Ajax O18:

De Graaff, Gooijer, Ougcha, Sarfo, Agougil, Enem, Klaasen

Winst O16, Idumbo belangrijk voor Ajax O17

Ajax O16 won ook, op bezoek bij NAC Breda, met 1-3. Kayden Wollf (twee keer) en Lyfe Oldenstam vonden het net namens de nummer 3 van de competitie. Ajax heeft 22 punten. Koploper PSV heeft er negen meer.

Tot slot Ajax O17, dat op de eigen Toekomst met 4-0 uithaalde tegen NEC. De grote man aan Ajax' zijde was Stanis Idumbo. Hij scoorde twee goals, waarvan één beauty in de verre hoek. Ook Skye Vink en Dies Janse vereeuwigden hun naam op het scorebord.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.