Ajax klopt aan bij JC ArenA: 'Vaste deel huur aan hoge kant'

door Bart Veenstra 15

Ajax klopt aan bij JC ArenA: 'Vaste deel huur aan hoge kant'

door Bart Veenstra 15

Laatst geüpdatet

Als gevolg van de coronacrisis kloppen profclubs in Nederland massaal aan voor een verlaging van hun vaak forse huur voor de stadions. Onder die clubs valt ook Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend.

De krant schrijft dat Ajax, bij monde van algemeen directeur Edwin an der Sar, al aanklopte bij de directeur van de Johan Cruijff ArenA - Henk Markerink - met de mededeling dat het vaste deel van de huur volgens de club aan de hoge kant is.

Markerink geeft in het Algemeen Dagblad een korte reactie. 'We sluiten onze ogen natuurlijk niet voor de realiteit', zegt hij. 'Maar juist door onze deal met de club is de huurkwestie geen grote zaak. Ajax betaalt "gestaffeld" de huur. Er is een vast bedrag en een variabel gedeelte: hoe meer kaarten Ajax verkoopt, hoe hoger de huur die aan de Johan Cruijff Arena moet worden betaald. Nu er dus totaal geen kaartverkoop is, gaat ook de huur voor Ajax automatisch omlaag.'

Ajax betaalt per jaar tien miljoen euro aan huurkosten aan de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdamse club is voor dertien procent eigenaar van het stadion. De gemeente heeft het grootste aandeel in het stadion met 48 procent. Investeerders bezitten de overige 39 procent. In het Algemeen Dagblad valt verder te lezen dat meerdere Eredivisieclubs vragen om huurverlaging.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.