Ajax bij plaatsing in pot 2 loting groepsfase CL | Ajax Showtime

Ajax bij plaatsing in pot 2 loting groepsfase CL

door BartVeenstra 91

Ajax bij plaatsing in pot 2 loting groepsfase CL

door BartVeenstra 91

Laatst geüpdatet

Mocht Ajax zich ten koste van APOEL Nicosia weten te plaatsen voor de Champions League, zal de Amsterdamse club bij de loting (29 augustus, 18.00 uur) voor de groepsfase in pot 2 zitten. De Amsterdammers kunnen dankzij hun hoge UEFA-coëfficiënt om die reden een topclub ontlopen.

Pot 1 voor de loting van de Champions League staat al geheel vast. Dit betreft de kampioenen van de zes landen met het hoogste UEFA-coëfficiënt plus de winnaars van de Champions League en Europa League van het vorige seizoen. De lijst kent dan ook drie Engelse clubs: Liverpool (winnaar Champions League), Chelsea (winnaar Europa League) en Manchester City (kampioen Engeland). De andere ploegen in pot 1 zijn FC Barcelona, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg.

Wat betreft Pot 2 is Ajax de enige ploeg die zich nog moet kwalificeren. Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur en Benfica zijn al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

In Pot 3 zijn Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Valencia en Internazionale zeker van hun plek. Olympiakos Pireaus, Club Brugge en Dinamo Zagreb moeten zich nog zien te kwalificeren. De laatstgenoemde clubs zijn clubs die op basis van hun UEFA-coëfficiënt favoriet zijn.

Wat betreft Pot 4 zijn Lokomotiv Moskou, Racing Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Atalanta Bergamo en Lille OSC zeker van hun plek. Young Boys en Slavia Praag moeten zich nog zien te kwalificeren. De laatstgenoemde clubs zijn clubs die op basis van hun UEFA-coëfficiënt favoriet zijn.

Potindeling in een overzicht:

Pot 1: Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg.

Pot 2: Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur, Ajax* en Benfica.

Pot 3: Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Olympiakos Pireaus*, Club Brugge*, Valencia, Internazionale en Dinamo Zagreb*.

Pot 4: Lokomotiv Moskou, Young Boys*, Racing Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Slavia Praag*, Atalanta Bergamo, Lille OSC.

* = deze ploegen moeten zich nog zien te plaatsen voor de Champions League. Bij deze voorlopige potindeling is rekening gehouden met de ploegen met het hoogste UEFA-coëfficiënt.

Progamma play-offs Champions League:

LASK - Club Brugge
APOEL Nicosia - Ajax
CFR Cluj - Slavia Praag
Olympiakos - Krasnodar
Young Boys - Rode Ster Belgrado
Dinamo Zagreb - Rosenborg BK

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties