Ajax bevestigt komst Mexicaan Jorge Sanchez

door Gino Haverkamp 551

Ajax bevestigt komst Mexicaan Jorge Sanchez

door Gino Haverkamp 551

Laatst geüpdatet

Jorge Sanchez is Ajacied, zo laat Ajax weten via de officiële kanalen. De Mexicaan komt over van Club America en tekent een contract dat hem tot en met de zomer van 2026 in Amsterdam houdt. Club America maakte overigens zondag al melding van de transfer.

FOTO: AFC AJAX

Hoeveel Ajax betaalt aan Club America is niet bekend. Verschillende media meldden de afgelopen dagen dat de Nederlandse recordkampioen een vast bedrag van vijf miljoen euro betaalt en dat er via bonussen nog een half miljoen euro bij kan komen. Ajax zelf rept niet over transferbedragen.

Bij Club America was de rechtervleugelverdediger een vaste waarde. Sanchez debuteerde in 2016 bij Santos Laguna en vertrok twee jaar later naar de Mexicaanse recordkampioen, waar hij in zijn eerste seizoen de teamgenoot van Edson Álvarez was. Beiden zijn nu weer herenigd. Bij Ajax moet Sanchez de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch, die nu speelt als rechtsback. Sanchez gaat met rugnummer 19 spelen.

Ajax heeft met Sanchez ervaren kracht voor achterin

De 25-jarige Sanchez heeft precies 150 wedstrijden gespeeld voor Club America. Daarin was hij goed voor een tweetal treffers. Ook is de Ajacied international van Mexico. Sinds zijn debuut in 2019 heeft hij 25 interlands gespeeld.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties