Van der Sar onthult: Ajax wilde Bellingham twee jaar geleden binnenhalen

door Terrence Riepma 20

Bron Tuttosport

Van der Sar onthult: Ajax wilde Bellingham twee jaar geleden binnenhalen

door Terrence Riepma 20

Bron Tuttosport

Laatst geüpdatet

Ajax heeft in het verleden een poging gewaagd om Jude Bellingham over te nemen van Birmingham FC, zo vertelt Edwin van der Sar in gesprek met Tuttosport. De algemeen directeur van Ajax was zo onder de indruk van de talentvolle en piepjonge middenvelder, dat een transfer ter sprake kwam. Het kwam er echter nooit van.

Van der Sar is één van de personen die dit jaar mag stemmen in de verkiezing voor beste speler van het jaar. De Golden Boy-award wordt gegeven aan degene die door veertig journalisten wordt gezien als grootste talent van het jaar. De oud-doelman van Ajax onthult dat hij op Bellingham zou stemmen als hij bij de andere jury zou zitten, maar niet alleen omdat hij hem zo talentvol vindt.

'Ik heb altijd van Bellingham gehouden', vertelt Van der Sar. 'Zo veel zelfs dat we, toen hij nog voor Birmingham speelde, met zijn ouders spraken om hem naar Ajax te halen. Uiteindelijk bleven zijn ouders en hij liever thuis, in Engeland.' Een jaar later, in 2020, vertrok Bellingham naar Borussia Dortmund. Aankomende dinsdag 19 oktober neemt Ajax het op tegen de Duitse club in de derde groepsfasewedstrijd van de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties