Van der Sar: 'Drukke dag met belletjes en videomeetings met de ECA' | Ajax Showtime

Van der Sar: 'Drukke dag met belletjes en videomeetings met de ECA'

door BartVeenstra 3

Bron Twitter

Van der Sar: 'Drukke dag met belletjes en videomeetings met de ECA'

door BartVeenstra 3

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

De aankondiging van de Super League heeft mogelijk gevolgen voor Ajax-directeur Edwin van der Sar. Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus, zou namelijk de ECA gaan verlaten. Dit zou betekenen dat de algemeen directeur van Ajax mogelijk instapt als de interim-baas van de belangenvereniging van de topclubs uit het Europese voetbal.

Twaalf eliteclubs - Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan - maakten zondagavond bekend een Super League te willen vormen. Het gevolg daarvan is dat zij ook de ECA verlaten en zodoende stopt Agnelli per direct als voorzitter.

De ECA heeft nog geen mededelingen gedaan, maar het zou kunnen dat Van der Sar - die nu vice-voorzitter is - een stap omhoog kan maken binnen deze belangenvereniging. Zondag was in ieder geval een enorm drukke dag voor de Ajax-directeur. 'Het was een drukke dag met voortdurende telefoontjes en videomeetings met de ECA, zelfs meteen na het laatste fluitsignaal bij de bekerfinale', schreef de oud-doelman op Twitter.

De bedoeling is dat Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez de nieuwe Super League moet gaan leiden. Agnelli en Manchester United-baas Joel Glazer zouden vice-voorzitters moeten worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties