Nederland Onder 18 richt zich op en wint van leeftijdsgenoten uit België

door Jesse ter Haar 0

Bron OnsOranje

Nederland Onder 18 heeft vrijdag een knappe 3-1 zege geboekt op de leeftijdsgenoten uit België, zo is te lezen bij OnsOranje. De ploeg van hoofdtrainer Mischa Visser kwam nog op achterstand, maar herpakte zich hierna knap. Het was een revanche voor de eerdere nederlaag van Nederland O18 tegen Engeland.

De 0-1 nederlaag tegen Engeland betekende een valse start van de interlandperiode en ook vrijdag volgde er een valse start. Al voor de drinkpauze na 22 minuten stonden de Belgen op een 0-1 voorsprong, maar dat hield niet lang stand. In de drinkpauze zette de technische staf de puntjes op de i en dat wierp al snel zijn vruchten af. Nog voor rust wist Nederland O18 de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong.

'Het leek in het eerste deel van de eerste helft soms wel alsof er een deken van loomheid over ons heen hing', zegt trainer Visser erover. 'We hebben de waterpauze aangegrepen om wat zaken die achterin niet goed gingen te repareren. Dat is daarna heel goed opgepakt. We speelden met een hogere intensiteit, stonden verdedigend beter en kregen daardoor zelf grip op de tegenstander. Het spelbeeld veranderde volledig, in een voor ons positieve zin.'

Ook na rust was Oranje O18 de betere ploeg op het veld, maar het duurde even alvorens de 3-1 viel. Zodoende bleef België wel in de wedstrijd. Het was Vitesse-linksback Kaya Symons die voor de bevrijdende treffer zorgde. Hierna kwam Nederland niet echt meer in gevaar en dus werd er een comfortabele zege geboekt.

Programma Oranje O18

Tijdens de wedstrijd mochten ook drie spelers debuteren in het O18-elftal van de KNVB. Wessel Kooy, Billy van Duijl en Hamza el Dahri deden voor het eerst mee. Wat voor Oranje O18 volgt, is nog één duel op het vierlandentoernooi. Op maandag speelt de ploeg van Visser tegen de Faeröer Eiland O19.

Weet Nederland van België te winnen? Het levert je 2,18 keer je inzet op!