Ajacieden verliezen met Oranje O18 nipt van leeftijdsgenoten uit Engeland

door NielsOpdam 0

Bron OnsOranje

Nederland Onder 18 heeft de eerste wedstrijd van het vierlandentoernooi met 0-1 verloren van Engeland, zo wordt er geschreven op de website van OnsOranje. Namens Ajax zijn Alvaro Henry, David Kalokoh, Gabriël Misehouy, Oualid Agougil, Silvano Vos en Yoram Boerhout geselecteerd door bondscoach Mischa Visser.

'Het grootste deel van de wedstrijd stond het verdedigend goed bij Onder 18. De hoge intensiteit begon tegen het einde van de wedstrijd een rol te spelen', schrijft de KNVB. 'Twee minuten voor tijd was er na een vrije trap een goede poging voor Engeland, waarbij de bal over het doel van keeper Roy Steur werd geschoten. In de eerste minuut van de blessuretijd was het alsnog raak. Uit een voorzet vanaf rechts schoot Leo Castledine van dichtbij binnen.'

Tijdens de tweede helft kwamen er vijf nieuwe namen in de ploeg bij Oranje O18. Silvano Vos, Ezechiel Banzuzi en Yoram Boerhout gingen in de 67ste minuut van het veld voor David Kalokoh, Tim van den Heuvel en Fabiano Rust. Na 88 minuten werden Jaden Slory en Antoni Milambo vervangen door Kyanno Brito e Silva en Oualid Agougil.

België en Faroër Eilanden zijn volgende tegenstanders

Nederland O18 verloor de eerste wedstrijd van het vierlandentoernooi. Op vrijdag 23 september speelt de ploeg van Mischa Visser tegen de leeftijdsgenoten van België. Drie dagen later, op maandag 26 september, is Faroër Eilanden Onder 19 de tegenstander.