Eerste Klassieker pas in 2023, Ajax in september op bezoek bij AZ

door Bart Veenstra 62

Bron KNVB

Eerste Klassieker pas in 2023, Ajax in september op bezoek bij AZ

door Bart Veenstra 62

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Ajax en Feyenoord treffen elkaar in de Eredivisie dit kalenderjaar niet meer. De KNVB meldt dat de eerste Klassieker van het seizoen 2022/23 pas in 2023 gespeeld wordt. Het complete conceptprogramma van de KNVB is hier te zien.

De KNVB laat weten dat de eerste Klassieker van het komende seizoen gespeeld wordt op 22 januari 2023. Ajax reist dan af naar de Rotterdamse Kuip. De eerste kraker die Ajax in het nieuwe seizoen speelt is op zaterdag 30 juli. De regerend landskampioen speelt dan tegen bekerwinnaar PSV in het kader van de Johan Cruijff Schaal.

Op 18 september staat een spannende speelronde in de Eredivisie op de agenda. Ajax gaat dan op bezoek bij AZ, terwijl PSV in eigen huis tegen Feyenoord speelt. Net als in het vorige seizoen zijn ook in de komende speelkalender de meeste topwedstrijden ingepland na Europese speelrondes. Uit het conceptprogramma van de KNVB blijkt verder dat Ajax en PSV elkaar treffen in speelronde dertien. Het duel tussen beide titelkandidaten - in de Johan Cruijff ArenA - vindt nog voor het WK in Qatar plaats.

'Helaas ontkomen we hier niet aan', zegt manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen. 'Dat heeft te maken met de beperkte ruimte die er is om gelijke omstandigheden te creëren, mede gezien het risicokarakter van deze wedstrijden waardoor ze verplicht op zondag gespeeld moeten worden.'

'In de eerste helft van de competitie zijn er vier mogelijkheden en in de tweede competitiehelft slechts drie speelrondes waar deze topwedstrijden onder gelijke omstandigheden zouden kunnen worden ingepland', vervolgt Bluyssen zijn uitleg. 'Als we daar gebruik van willen maken, betekent dat echter dat alle toppers in januari moeten worden afgewerkt en dat moeten we ook niet willen.'

Pauze tijdens WK in Qatar

De Eredivisie wordt bovendien voor een langere periode stilgelegd. Als het WK in Qatar gespeeld wordt - van 21 november tot en met 18 december - ligt de competitie stil. De laatste wedstrijden in de Eredivisie worden gespeeld in het weekend van 11, 12 en 13 november.

Dinsdag werd al bekend dat Ajax het seizoen in de Eredivisie opent met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dit duel staat nu ingepland voor zaterdag 6 augustus. De aftrap in Limburg is om 16.30 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties