KNVB komt met conceptprogramma van eerste speelronde: Ajax begint uit bij Fortuna Sittard

door Jesse ter Haar 175

Bron KNVB

KNVB komt met conceptprogramma van eerste speelronde: Ajax begint uit bij Fortuna Sittard

door Jesse ter Haar 175

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Ajax begint het nieuwe Eredivisie-seizoen normaal gesproken met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De KNVB heeft dinsdag het conceptprogramma van de eerste speelrondes van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie naar buiten gebracht, waarna het gehele programma op woensdag volgt.

Het nieuwe voetbalseizoen begint op vrijdag 5 augustus, wat betekent dat de competitie een week eerder begint dan vorig seizoen. In Friesland trappen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam de nieuwe jaargang af. Het betreft een ontmoeting tussen de nummers acht en veertien van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

Een dag later is het al de beurt aan Ajax. De Amsterdammers komen dan om 16.30 uur in actie in Sittard, waarbij Fortuna Sittard - de nummer vijftien van vorig seizoen - de tegenstander is. De vorige ontmoeting in Sittard tussen beide ploegen eindigde in een 0-5 overwinning voor Ajax. Steven Berghuis, Noussair Mazraoui, Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Nicolás Tagliafico maakten toen allen een doelpunt.

Vorig seizoen werd de openingswedstrijd een groot succes. De Amsterdammers hadden kort daarvoor een domper te verwerken gekregen door in de strijd om de Johan Cruijff Schaal te verliezen van PSV, maar daarvan herstelde de ploeg van Erik ten Hag zich overtuigend. Het NEC van Lasse Schöne kwam op de openingsdag op bezoek in Amsterdam en ging met 5-0 onderuit.

Jong Ajax begint op de maandagavond

Naast het conceptprogramma voor de Eredivisie kwam ook het programma van de eerste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie naar buiten. Het Jong Ajax van John Heitinga komt op Sportpark de Toekomst in actie tegen Telstar. De beloften van de Amsterdamse club komen pas op maandagavond in actie. De aftrap heeft plaats om 20.00 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties