Buitenlandse kranten: 'Superieur Ajax'

door NielsOpdam 14

De buitenlandse media zijn lovend over Ajax. Nadat de Amsterdammers woensdagavond met 3-0 wonnen in de Johan Cruijff ArenA krijgt de ploeg van trainer Erik ten Hag veel lof. De buitenlandse media hebben genoten van Ajax, zo blijkt na een rondje door de Europese kranten.

Het Griekse Greek Reporter ziet dat AEK Athene overklast is door Ajax. 'AEK moet buigen voor een superieur Ajax', kopt het Griekse medium. 'Ajax domineerde voor rust al, maar vergat om te scoren. Na rust was het Tagliafico die Ajax het doelpunt bracht.'

Ook Tovima is lovend over Ajax en looft ook de 'magische sfeer' die er hing in de Johan Cruijff ArenA. 'Naarmate de wedstrijd vorderde moest AEK er steeds meer voor zorgen dat het geen tegendoelpunt kreeg. Na de 1-0 werd alles een stuk makkelijker voor Ajax. AEK moest iets forceren en Ajax kon de ruimte vinden die het nodig had.'

Het Engelse Daily Mail is lovend over Ajax en ziet zelfs overeenkomsten met gouden tijden. 'Ajax speelde in de tweede helft dominant, snel en aanvallend: hetzelfde als het Ajax die in de jaren zeventig drie keer de Europa Cup I wonnen en in 1995 de Champions League veroverde.'

Het Spaanse AS is van mening dat Ajax 'zichzelf woensdagavond kandidaat stelde voor de tweede plek in de poule'. 'Ajax heeft een goede kans om er ook in 2019 bij te zitten. De eerste vijftien minuten waren nog zoals het Ajax van een paar jaar geleden: veel balbezit, de tegenstander opjagen, maar geen doelpunten. Maar na het kwartier ging de motor aan bij Ajax en was het einde verhaal voor AEK Athene.'