Blind hoopt dat Timber blijft: 'Ajax moet z'n best doen om hem te behouden'

door Bas Velzel 52

Bron Nederlands elftal

Blind hoopt dat Timber blijft: 'Ajax moet z'n best doen om hem te behouden'

door Bas Velzel 52

Bron Nederlands elftal

Laatst geüpdatet

Daley Blind hoopt dat Jurriën Timber de keuze maakt om nog een jaar bij Ajax te blijven. De vedette die met Timber in de verdediging van Ajax speelt blaast op de loftrompet voor zijn teamgenoot en zou het geweldig vinden om nog een seizoen samen met hem te spelen.

'Hij is wijs genoeg om zijn eigen keuzes te maken', begint Blind op de persconferentie na afloop van het gewonnen duel met België. 'Ik hoef niet uit te leggen wat voor talent en speler hij is. Hoe belangrijk hij is voor ons. Wat hij laat zien vanaf het begin al is ongelooflijk. Natuurlijk hoop ik als teamgenoot dat hij nog een jaartje blijft. Ik kan daar geen invloed op uitoefenen. Ik kan alleen zeggen dat Ajax z’n best moet doen om hem te behouden. Vanaf het begin is hij altijd stoïcijns geweest. Hard werken, nooit klagen, gewoon een goede jongen die altijd beter wil worden. Zo is het wel genoeg he?', grapt Blind richting Timber die ook aanwezig bij de persconferentie.

Blind geeft knipoog

Blind was met twee beslissende voorzetten belangrijk in de 1-4 overwinning van het Nederlands elftal op België. 'Je hoeft dus niet snel te zijn om diepgang te hebben. Zo kan het dus ook', knipoogde hij even naar de critici die regelmatig kritiek over zijn gebrek aan snelheid hebben.

Bondscoach Louis van Gaal wisselde eerder dit jaar naar het 3-4-3 systeem, daardoor speelt Blind vaak tussen de linkerflank en het centrum van de defensie. Tegen de Belgen stond de verdediger weer op de linkervleugel. 'Wat ik het lekkerste vind? Dat maakt niet uit, ik kan snel schakelen. Op deze positie kan je aanvallend ook wat doen en heb je altijd een man in je rug. Ik moet gewoon fit en klaar zijn als de trainer me nodig heeft.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.