Bergwijn gaat niet in op verhalen over Ajax: 'We gaan zien wat de toekomst brengt'

door Jesse ter Haar 462

Bron NOS

Bergwijn gaat niet in op verhalen over Ajax: 'We gaan zien wat de toekomst brengt'

door Jesse ter Haar 462

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn wil nog niets zeggen over zijn toekomst. In gesprek met de NOS wordt de aanvaller gevraagd naar de interesse van Ajax, maar vooralsnog zwijgt hij. Hij benadrukt dat hij zich voor nu focust op het Nederlands elftal en daarna pas verder kijkt.

Of zijn toekomst daadwerkelijk bij Ajax ligt, zegt hij niet te weten. Hij vertelt immers niet op de hoogte te zijn van de stand van zaken omtrent een eventuele transfer. 'Ik zou het niet weten. Ik lees die dingen en heb niets gehoord. Ik ben nu bij het Nederlands elftal en moet me hierop focussen. We gaan zien wat de toekomst brengt.'

De oud-Ajacied leeft in onzekerheid over zijn toekomst, maar dat lijkt hem niet te deren. Vrijdag schitterende hij tijdens België - Nederland en dus lijkt hij het er mentaal niet lastig mee te hebben. 'Natuurlijk is er wat onzekerheid over wat er gaat gebeuren, maar als ik hier ben, focus ik me op het Nederlands elftal.' Of Ajax een goede optie is? 'Ik ga naar wat de beste optie voor mijn carrière is. We gaan het zien.'

Vrijdagochtend kwam naar buiten dat Ajax een officieel bod heeft neergelegd bij Tottenham Hotspur. Het zou gaan om een bod van vijftien miljoen euro exclusief bonussen, maar dat werd door de Engelsen resoluut afgewezen. Naar verluidt verlangt Tottenham Hotspur een bedrag van 25 miljoen euro voor de diensten van Bergwijn. Tijdens de vorige transferperiode kwamen beide clubs ook al niet tot een akkoord, waardoor Bergwijn in Londen bleef.

Wanneer Ajax en Tottenham Hotspur tot een akkoord komen, lijkt een transfer zeer realistisch. De Amsterdammers gaven de buitenspeler een salarisindicatie en op basis daarvan lijkt een deal tussen club en speler geen probleem te vormen. In januari ketste de deal nog af, maar Ajax blijkt volhardend en wil Bergwijn deze zomer vastleggen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties