'Ajax doet bij Tottenham Hotspur officieel bod op Bergwijn'

door Bart Veenstra 1439

Bron De Telegraaf

'Ajax doet bij Tottenham Hotspur officieel bod op Bergwijn'

door Bart Veenstra 1439

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft bij Tottenham Hotspur een officieel bod gedaan op Steven Bergwijn. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De krant voegt er meteen aan toe dat het eerste voorstel van de Amsterdammers rechtstreeks de prullenbak in is gegaan, waarna de Londenaren een tegenvoorstel hebben gedaan.

Volgens De Telegraaf staat Bergwijn zelf open voor een transfer naar Ajax. Daarnaast zou een salarisindicatie hebben aangegeven dat een contract voor vijf jaar tussen speler en club een formaliteit zou moeten zijn. In januari leek een transfer van Bergwijn naar Ajax ook tot de mogelijkheden te behoren, maar toen ketste de deal af. Op dat moment was de transfersom en het salaris van Bergwijn Ajax nog te gortig. Dat Ajax Bergwijn nu alsnog wil halen, was al geen geheim meer.

Tottenham Hotspur wilde in eerste instantie 30 miljoen euro voor Bergwijn, al liet het de vraagprijs zakken naar 25 miljoen euro. Ajax wilde, na een eerste bod van 18 miljoen euro, uiteindelijk zo'n 22 miljoen euro (inclusief min of meer gegarandeerde bonussen) betalen. Voor Tottenham Hotspur was dat bod niet voldoende, terwijl trainer Antonio Conte aangaf dat Bergwijn meer speeltijd zou krijgen.

Dat laatste bleek een loze belofte, want Bergwijn speelde na het sluiten van de transfermarkt slechts honderdveertig minuten (verdeeld over vijftien wedstrijden). Dat komt neer op een gemiddelde van negen minuten per competitiewedstrijd. Voor nu verwacht De Telegraaf dat Ajax Bergwijn voor 20 miljoen euro en bonussen kan overnemen van The Spurs. Hoe hoog het bod van Ajax nu was, is niet bekend.

Moet Ajax haast maken met transfer Bergwijn?

Tot slot schrijft De Telegraaf dat Ajax het risico loopt dat Bergwijn straks door de vingers glipt. Volgens de krant kunnen er kapers op de kust komen. Tijdens de Nations League - Oranje speelt vrijdagavond al tegen België - staat de aanvaller namelijk op het hoogste podium in de etalage. Volgens het Algemeen Dagblad hebben meer clubs uit de Europese topcompetities interesse in Bergwijn.

Voormalig directeur Marc Overmars stootte zich op 19 januari van dit kalenderjaar al aan dezelfde steen. 'Als invaller zorgde Bergwijn voor sensatie in Engeland toen hij bij Leicester City in de 95e en 97e minuut de 2-2 en 2-3 scoorde. Een paar dagen later liet Spurs weten dat hij niet meer te koop was', besluit de krant zijn verhaal.

Bekijk hier de beste wedtips in het voetbal van vrijdag 3 juni!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties