Geruchtenmolen: 'Bergwijn nog steeds op lijstje Ajax'

door Bauke van Elk 875

Geruchtenmolen: 'Bergwijn nog steeds op lijstje Ajax'

door Bauke van Elk 875

Laatst geüpdatet

De transfermarkt gaat bijna open en dus nemen de geruchten omtrent Ajax toe. Ajacieden worden in verband gebracht met clubs uit het buitenland, terwijl vooral talent uit het buitenland weer aan Ajax gelinkt wordt. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zondag 29 mei

'Bergwijn nog steeds op lijstje Ajax' 

Steven Bergwijn is nog steeds een naam op het lijstje voor eventuele aanvallende versterkingen bij Ajax, zo meldt Fabrizio Romano. De transfer-expert meldt dat een vertrek van de aanvaller bij Tottenham Hotspur zeer waarschijnlijk wordt geacht. Het eventuele vertrek van Bergwijn heeft vermoedelijk te maken met de komst van een andere aanvaller. De Kroaat Ivan Perišić zou volgens de journalist gaan tekenen bij The Spurs. Ajax is overigens niet de enige club met interesse voor Bergwijn, aldus Romano.

Vrijdag 27 mei

'Ajax en Man Utd naderen elkaar inzake transfer Timber'

Ajax en Manchester United naderen elkaar wat betreft een transfer van Jurriën Timber naar Manchester. Dat meldt The Sun. Nieuwbakken manager Erik ten Hag zou de Ajacied graag willen meenemen naar zijn nieuwe werkgever en dat is volgens het medium een stap dichterbij gekomen. Ajax en Manchester United zouden een akkoord hebben bereikt over een bedrag van zo'n 30 miljoen pond, wat omgerekend 35 miljoen euro is.

Donderdag 26 mei

'Ajax-target Giovani moet twintig miljoen plus bonussen kosten'

Palmeiras heeft een prijstkaartje van zo'n twintig miljoen euro om de nek van Giovani Henrique Amorim da Silva gehangen. Dat beweert het Braziliaanse medium Ge Globo. De twintigjarige aanvaller wordt in diverse media al enige tijd aan Ajax gelinkt en de Amsterdammers zouden nu weten wat ze dienen te betalen.

Eerder in de week ging het gerucht dat Ajax een bod van zo'n zeventien miljoen euro had uitgebracht. Zodoende lijken de beide partijen - als de geruchten kloppen - niet ver uit elkaar te liggen. Belangrijke kanttekening is echter wel dat Palmeiras bovenop de twintig miljoen aan gegarandeerd geld ook nog tien miljoen aan bonussen zou verlangen.

Woensdag 25 mei

'Ajax onderhandelt met PAOK over transfer Kotarski'

Ajax zou volgens het Griekse medium Fos Online onderhandelen met PAOK Saloniki over een transfer van Dominik Kotarski. De doelman (22) speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor HNK Gorica en aangezien zijn contract in de zomer van 2023 afloopt, lijkt een transfer aanstaande. Volgens het Griekse medium hebben de onderhandelingen met Ajax een 'hoogtepunt' bereikt.

Dinsdag 24 mei

'Ajax doet bod van zeventien miljoen euro op Giovani'

Ajax heeft volgens de Braziliaanse journalist Jorge Nicola een bod van zeventien miljoen euro gedaan op Giovani. De Amsterdammers wilden de talentvolle buitenspeler van Palmeiras al eerder inlijven en hebben blijkbaar de strijd nog niet opgegeven. In de afgelopen winterperiode werd al gesproken over een bod van twaalf miljoen euro, al is nooit bevestigd dat dat bod van Ajax kwam. Giovani heeft bij Palmeiras nog een contract tot medio 2026 en zou een marktwaarde van zo'n 25 miljoen euro hebben.

Ajax in Denemarken gelinkt aan Braziliaanse middenvelder Evander

Ajax wordt in Denemarken gelinkt aan de Braziliaanse middenvelder Evander. De 23-jarige speelt op dit moment bij FC Midtjylland. BT schrijft dat Ajax en Eintracht Frankfurt in het afgelopen weekeinde voor hem op de tribune zaten. Claus Steinlein, directeur van FC Midtyjlland, reageert op geruchten tegenover BT. Hij laat weten niets concreets te hebben gehoord van Ajax. 'De vraagprijs? Dat is afhankelijk van de clubs die zich melden. Er is wel een verschil tussen clubs uit de Premier League en clubs uit Nederland en België.' Naar verluidt hangt er aan Evander een prijskaartje van dertien miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.