'Ajax hoopt Taylor en Stekelenburg langer in Amsterdam te houden'

door Jesse ter Haar 440

Bron Voetbal International

'Ajax hoopt Taylor en Stekelenburg langer in Amsterdam te houden'

door Jesse ter Haar 440

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt langer door te gaan met Kenneth Taylor en Maarten Stekelenburg, zo schrijft Voetbal International dinsdagavond. Eerder werd de verwachting al uitgesproken dat de goalie nog een jaar langer bij Ajax zou blijven en daar lijkt binnenkort een klap op gegeven te worden. Daarbij is ook een langer verblijf van de middenvelder dichtbij.

Taylor ligt immers nog maar tot medio 2024 vast bij Ajax. Hij moet zijn échte doorbraak als basisspeler in Ajax 1 nog gaan beleven en dus is een nieuwe verbintenis een must. Het toptalent heeft een voorstel van de club liggen om te verlengen, waarna de bal nu dus bij hem ligt. De twintigjarige allrounder sloot het afgelopen seizoen af met zes basisplaatsen in de hoofdmacht van Ajax en wil die stijgende lijn voortzetten.

Mede daardoor lijkt het geduld bij Taylor af te nemen. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij dit seizoen een basisplaats wil opeisen. In principe zet hij dan ook in op een langer verblijf in Amsterdam, maar alleen onder de juiste voorwaarden. 'Ik wil basisspeler bij Ajax worden. En daar heb ik veel vertrouwen in. Mocht dat over een tijdje toch maar niet lukken, kan ik altijd nog verder kijken', sprak Taylor eerder deze maand. Hij wil de plek van de vertrokken Ryan Gravenberch dolgraag overnemen.

Stekelenburg plakt er nog een seizoen aan vast

Verder zit de contractverlenging van Stekelenburg er dus al enige tijd aan te komen. Het moment van het ondertekenen van een nieuw contract lijkt nabij en daarmee blijft de 39-jarige keeper nog een seizoen langer actief op het hoogste niveau. Onder leiding van de nieuwe trainer Alfred Schreuder gaat Stekelenburg opnieuw voor een rol als eerste doelman van Ajax. Daarvoor moet hij in een concurrentiestrijd eerst af zien te rekenen met Remko Pasveer, die ook 'al' 38 jaar oud is.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Ajax is bij de bookmaker topfavoriet voor een nieuwe landstitel, PSV en Feyenoord volgen op flinke afstand!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.