De Ligt en De Jong opgenomen in FIFA Team van het Jaar

ArthurV, 23-09-2019 om 22:00, 4643 views, FIFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn opgenomen in het FIFA Team van het Jaar. Dat werd maandagavond bekendgemaakt op het FIFA-gala in Milaan.

De Jong en De Ligt maakten tot dusver een uiterst succesvolle jaargang door. Zo maakte het duo deel uit van het Ajax dat het tot de halve finale van de Champions League wist te schoppen en speelde het een belangrijke rol in de wederopstanding van het Nederlands elftal. Daarnaast werden de veelbesproken megatransfers naar FC Barcelona en Juventus afgerond.

De oud-Ajacieden zijn niet de enige Nederlanders die zichzelf terugvinden in het elftal. Virgil van Dijk, teamgenoot bij Oranje, neemt de plaats naast De Ligt in het hart van de defensie in. De verdediger wist in mei de Champions League te veroveren met Liverpool en won in augustus de prijs voor UEFA voetballer van het jaar. Maandagavond moest Van Dijk Lionel Messi voor zich dulden als FIFA wereldvoetballer van het jaar.

Het wereldelftal van het jaar: Alisson; Ramos, Van Dijk, De Ligt, Marcelo; Modric, De Jong, Hazard; Mbappe, Messi, Ronaldo.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JordyAjacied
3/11 Nederlanders, we zijn aan het terugkomen.
2 0
aniet
De Jong De ligt miste de naam Nouri gisteravond. link naar bbc artikel van 20 september https://www.bbc.com/sport/football/49535481
0 -1
Siemmie
Beetje raar om Nouri hierbij te halen. Wie zegt dat hij in het wereldteam had gezeten als hij nu nog gewoon had gevoetbald? Die kans zou iig heel klein zijn geweest.
0 0
Simon1
Ramos, Marcelona, Morris, Hazard, Messi en Ronaldo...

Gewoon echt super knap dit lijstje.
0 0
ram
Jammer dat jij er zo'n raar lijstje van maakt...
1 0
Simon1
Lekker hea, ik zie nu pas dat de automatische controle erover is gegaan. Had de FIFA maar automatische controle, dan had hun lijst nooit eruit kunnen komen.
0 0
Cupmetgroteoren
Kan die Rapinoe geen normale kleren dragen ofzo? Wat is dat voor belachelijks dat vrouwen tegenwoordig als halve pornosterrren zonder beha met de tieten half uit de decolleté de rode loper op willen. Gedraag je normaal joh en heb enig respect voor je lichaam. Messi gaat toch ook niet met z'n lul uit z'n broek het podium op?
4 -4
AFCAsphere
Wanneer gaan mannen nou eens door krijgen dat vrouwen zich niet willen laten vertellen wat ze met hun lichaam moeten doen? Als Messi met een een half doorzichtige boxer het podium op wilt komen dan mag dat hoor, zolang zijn zaakje maar niet te zien is, maar hij kiest voor iets anders en dat is helemaal prima.

Sowieso overdrijf je ontzettend, we konden alleen een klein deel van haar decolleté zien. Overigens ook erg tegenstrijdig dat je zegt ‘respecteer je eigen lichaam’. Als zij haar eigen lichaam moet respecteren dan moet ze dus zelf beslissen wat ze ermee doet en haar acties niet laten afhangen van zure mensen zoals jij.

Laat mensen lekker zelf kiezen wat ze willen aantrekken en laat ze in hun waarde. Anders kun je lekker naar Noord-Korea vertrekken.
0 -1
Cupmetgroteoren
Mag messi van jou wel een klein stukje van z'n ballen tonen zoals rapinoe een deel van haar borsten? Je bent gewoon met dubbele maten aan het meten.
0 0
Cupmetgroteoren
Ja, en ik bepaal zelf of ik haar kledingkeuze gepast vind of niet. Als Messi met een doorzichtige boxer komt wordt er ook iets van gezegd. Maar als het een vrouw is moet men z'n mond houden want vrouw en eigen lichaam. Het is een gala. Ik weet niet of je ooit van een gala hebt gehoord, maar daar gelden ongeschreven kledingvoorschriften voor. Het is geen avond waarop pornstar-awards worden uitgedeeld. Dit is gewoon een puur provacatieve aandachtsgeile actie van een vrouw die te pas en te onpas roept dat we vrouwen niet mogen objectiveren. Je bent net zo dwaas als zij.
0 0
Schwalbino
Messi droeg toch ook geen bh?
0 -1
JCr14
Anders denken ze dat het Ryan Babel is.
3 -2
EuforischeRealist
Real hofleverancier van dit elftal? Hoe dan???
5 0
Cupmetgroteoren
Belachelijk. Net als de uitverkiezing van Messi. Had zonder twijfel Rondaldo moeten zijn.
0 -8
Joseph
Messi was de beste, is dat al 15 jaar. Dit jaar was van Dijk de nummer 2 en Ronaldo een twijfelachtige nummer 3. Voor die 3e plek komen meer spelers in aanmerking.
0 0
AFCA-B93
Ronaldo? Op basis van wat dan? Volgens mij heeft Messi er in de competitie alleen al 10 meer in gelegd dan Ronaldo, laat staan de assists
2 0
3*stars*3
Mis die 2 jonge mannen toch wel hoor.
Ajax 18/19, beste Ajax sinds verhuizing naar de Arena.
Zegt alles over seizoen van Ajax, dat deze 2 in het team zijn gekomen.

Aan de andere kant, Marcelo erin!?
2 0
Ronaldinho020
Is natuurlijk een grap dat hij in TOTY zit, gebaseerd op dit jaar.
0 0
Vak430
Nico was 100 keer beter dan Marcelo
9 0
Gooseman
Die nominaties.... whahaha. Ter Stegen en die keeper van City. Daar moeten toch Lloris en Onana naast Allisson staan. Op basis van een heel seizoen.

3 Madrid spelers bij de beste 11. Geen Eriksen i.p.v. Modric. Marcelo als linksback. Wat een trieste bedoeling.

En dan Messi... 2 jaar zonder Ronaldo of Messi kon natuurlijk niet. Ronaldo verdiende het nog meer dan Messi. Virgil had deze moeten krijgen.
2 0
Cupmetgroteoren
Ronaldo verdiende het zeker meer dan Messi.
1 -3
Cupmetgroteoren
Kan me voorstellen dat Ronaldo vol woede heeft afgezegd voor het Fifa gala. Er had maar één winnaar moeten zijn en dat is Ronaldo. Heeft het beste jaar uit zijn carrière gehad en internationale prijzen gewonnen.
0 -11
Simon1
Goed verhaal, lekker kort. Zeg nu eens Ajax!
0 0
Joseph
Ronaldo was al een twijfelachtige nummer 3, bijzonder dat jij denkt dat hij de beste had moeten zijn. Ronaldo heeft de prijs altijd ten onrechte van Messi gewonnen.
0 0
afcas
Die man geilt enorm op Ronaldo. Dat is echt niet normaal...
1 0
Ronaldinho020
Je sarcasme druipt eraf
0 0
afcas
Nee, deze man meent het nog serieus ook...
1 0
Gooseman
Beter dan Messi in ieder geval.
0 -1
GladiOol
Dit is een troll, toch?
2 -1
Cupmetgroteoren
Waar heb je het over. Hij scoort vorige week tijdens de interlands nog vier keer. Nations league gepakt en in zijn eentje de finale nations league gehaald tegen Zwitserland. Messi pakt nooit een prijs met Argentinië en staat er nooit op de belangrijke momenten. Totaal onterecht dat Ronaldo niet gewonnen heeft.
0 -4
Simon1
Diep man, wordt meegenomen voor de volgende ronde.
0 0
Onpartijdig
Belachelijk dat er 3 Madrid spelers in staan, prachtig dat er twee spelers instaan vanuit het Ajax seizoen!
3 0
Onpartijdig
Huh maar Messi heeft dus niet de gouden bal gewonnen maar een andere prijs? Wanneer wordt die uitgereikt ?
0 0
mgtow
Luuk en Nigel zullen wel trots zijn op hun broertje. Lol.
0 -4
thehet
Dit is toch fantastisch! Twee (nu oud-) Ajacieden die zo jong bij de beste van de wereld horen
2 0
Suarez16_
Toch schitterend dat 2 spelers van Ajax er in staan. Of in ieder geval op basis van hun prestaties met Ajax. De laatste was Chivu volgens mij.
3 0
gusanito
Lachwekkend die Real spelers in het team. Niet serieus te nemen.
7 0