Feyenoord ziet beleid Ajax als voorbeeld

BVeenstra, 20-07-2019 om 14:00, 14302 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

President-commissaris Toon van Bodegom van Feyenoord moet toegeven dat bij aartsrivaal Ajax het juiste beleid wordt gevoerd. De Rotterdamse club beschikt niet over enorme financiële middelen en moet zich daarom richten op de jeugdopleiding.

Met alleen de jeugd is het enorme gat met titelconcurrenten Ajax en PSV niet te dichten, zo beseft men in Rotterdam. 'Ajax heeft zijn successen ook niet met alleen de eigen jeugd behaald. De talenten van Ajax hadden zich niet kunnen ontwikkelen zonder Hakim Ziyech, Dusan Tadic of Lasse Schöne aan hun zijde. Die combi heb je altijd nodig. En die mix zoeken wij ook. Dat betekent niet dat we iets willen kopiëren, want die filosofie heeft altijd bestaan bij Feyenoord. Je weet dat je moet blijven investeren', zegt Van Bodegom in De Telegraaf.

En het investeren moet op andere manieren lukken, zo hoopt men. Van Bodegom beweert dat er investeerders zijn die Feyenoord als meer dan een interessante club zien. Het zou hierbij niet gaan om Russische of Arabische investeerders. De achterban van Feyenoord zou hier sowieso een afkeer tegen hebben.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cantharel
Vrienden van Feyenoord,laat me niet lachen.Als je geld genoeg hebt dan leen je een vriend geld en zeg je""betaal maar terug als het kan en zonder rente "maar deze zgn vrienden willen het terug met rente.Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
1 -1
MarLuuk76
Toch hebben ze bij Feyenoord altijd veel meer kans op een goed weekend, dan wij. Als ze winnen is het goed. Als ze verliezen en wij verliezen is het goed. En als ze winnen en wij verliezen. Heb je 9 maanden later een geboorte golf. Dus zo slecht is het leven van een Feyenoorder niet.
3 0
Koningtoto
Het is nog waar ook. :')
0 0
Koningtoto
ronnieb 13:01
Even voor de duidelijkheid: onze verdediging is NIET zwak, St Juste is een moderne, snelle, aanvallende rechtsback. Botteghin heeft in de eredivisie de beste statistieken kwa intercepties en tackles en scoort regelmatig. Haps is in potentie de beste linksback van Nederland en Malacia is een prima vervanger. De enige positie die zwak bezet is, is de LCV. Daar heb je een BMI, Kongolo of zo nodig.

Het middenveld is gewoon uitstekend bezet als Fer aangetrokken wordt.

Als een type Elia zou komen heb je echt een extra wapen erbij mits Jorgensen fit gaat worden. Stel je voor een aanval Elia, Jorgensen, Narsingh met Berghuis daarachter. Achter Berghuis twee slopers in de vorm van Fer en Tapia.


Dan heb je gewoon een kampioenswaardig team.


Sorry, ik voelde me wat te neer geslagen, dan ga ik die site op om mijn humeur weer op te fleuren en dat is weer uitstekend gelukt :p
2 0
Sluk
Krom lullen wat recht is noemen we dit. Met Malacia heeft feyenoord een prima back die het ver kan schoppen. En juist die noem je een vervanger... Als feyenoord het beleid van Ajax zou volgen, zou juist Malacia het volste vertrouwen moeten krijgen.
0 0
Klaasforever
Jullie hebben écht de perfecte shirtsponsor gevonden hè; droom maar lekker door in een van die parken.
0 0
ajaxminimax
Open dag feyenoord: Je kunt verslag doen van de 6-2... het wordt nu wel heel triest in Rotterdam zuid
5 0
Klaasforever
Iederéén moet ons toch als voorbeeld zien?
1 0
Bjorn
Na het binnenhalen van de titel hadden ze eindelijk wat geld beschikbaar en dat is allemaal naar middelmaat gegaan, die nu op een enkeling niets meer waard zijn. Kortom, weer terug bij af.

Wij zijn ondertussen alleen maar verder uitgelopen.
0 0
noahdepoah
Leuk al die commentaren en die club mag op sterven na dood zijn maar voorlopig ben ik nog steeds doodziek van de 6-2 afgelopen seizoen.
2 -4
Petterson1964
Ik weet wel dat Mazraoui die wedstrijd doodziek was.
0 0
Koningtoto
Waarom zou je er doodziek van zijn? Zonder die 6-2 was de spanning er nooit vol opgekomen en had het seizoen nooit zo mooi geworden. Want die 6-2 heeft iedere Ajacied gewoon pijn gedaan, dat kan niemand ontkennen, maar daarna is het gaan draaien. Ik zie het meer als redding van het seizoen. Voor de feyenoorders blijft het de komende 10 jaar een hoogtepunt, toont wel een beetje dat het geen topclub meer is. En nooit meer gaat worden, ze lopen nooit meer in op Ajax en ook psv. Vergane glorie.
2 0
Bjorn
Wat maakt een 6-2 uit als je daarna daar 0-3 wint en ze uit de beker gooit, hun laatste kans op een prijs, en je staat met de schaal?
3 0
Suarez16_
Doodziek? 3 weken later won Ajax daar vrij simpel 0-3 in de beker en we pakte uiteindelijk gewoon de dubbel.
4 0
T.reckveugel
Dat was wel reden om op te staan, zo heeft alles een bepaald nut, in de bekerwedstrijd was het al weer weggepoetst.
En ten Hag had zijn zoveelste flauwte met de opstelling. Dat hield daarna ook eindelijk op
1 0
ETM
Haha, doodziek zelfs. Het vervolg van dat seizoen is er als een Tzunami overheen gegaan.
0 0
Bensco
welke jeugd dan? de ene helft van de jeugdspelers wordt weggekocht door andere clubs, de andere helft wil weg omdat ze zich onvoldoende kunnen ontwikkelen bij Feyenoord. Feyenoord heeft de bus gemist met Jong Feyenoord, dat kost ze nu een hoop jeugdspelers.
1 0
WZAWZDB14
Russische of Arabische investeerders is miss wel het enige wat die teringzooi daar kan oplossen
1 0
MrPink
Als ik heel veel geld had, kocht ik die zooi en had ik er een grote parkeerplaats van gemaakt. Met een hele kleine miniatuur kuip in het midden.
3 0
AlexIbarra
Die stinktitel van ze ligt nog te vers in mijn geheugen voor medelijden.

Het lijkt me mooi als hun enige groeimogelijkheden komende jaren bestaan uit vrouwenvoetbal, het Jong elftal in laten stromen, en presteren in de Europa League.
Dan heeft het NL voetbal nog iets aan ze, qua talentontwikkeling en UEFA- ranking.

Overwintering EL levert in totaal misschien 10 mln per jaar extra op. Laat ze zo maar in 5 of 6 jaar hun financiele positie verbeteren voordat ze weer een keer 2e ipv 3e worden. ;)
1 0
Kaito
Grootste probleem is hun Jeugdopleiding. Het is een grote incest zooi. allemaal van die oude mannetjes die niets willen weten van verandering in jeugd-voetbal en methodologie. Ze hebben echt generatie na generatie alles verkloot daar. Wijnaldum en Van Persie zijn meer een uitzondering dan de norm.
0 -1
Koningtoto
xenox403 22:29 za. 20 juli
Maar met een nieuw stadion zet je wel alles versnelt aan het rollen.

Een nieuw stadion zorgt jaarlijks voor ongeveer 8 miljoen extra spelers budget. Hiermee kan het salaris plafond verhoogd worden en ben je een stuk interessanter voor spelers van een hoger kwaliteits niveau. Hierdoor wordt de kwaliteit in de selectie hoger en zal Europees voetbal een stuk structureler worden.
Europees voetbal zorgt volgens Jan de Jong voor 15 miljoen extra (alleen groepsfase). Europees zorgt voor meer ontwikkeling van spelers, spelers die meer in de picture staan je bent interessanter voor sponsors want je komt op de internationale tv.
Al dit zorgt weer voor meer geld en beter spelers zodat je theoretisch nog makkelijk 10 jaar kan doorgroeien. Het nieuwe stadion is gewoon nodig voor de noodzakelijke push om alles in gang te zetten. Dit alles werkt natuurlijk alleen met goed beleid.

Aldus iemand die wat beter na kan denken dan het gros op die site.
0 0
Redrum
Mijn hemel, er is dus op zijn minst één supporter daar die beseft dat het uiteindelijk allemaal om Europees voetbal draait.
1 0
Champy
Ik let normaal niet zo op Feyenoords beleid.
Toch maar eens gegoogled naar wat ze de laatste jaren op transfergebied hebben gedaan.

Sinds 2018 konden ze precies niet veel spenderen. In 2017 wel 26M uitgegeven...
Je kan hieruit wel besluiten dat ze zodra ze wat extra's hebben, het ook onmiddellijk uitgeven aan middelmaat (Eredivisie middelmaat).

Geen topjeugd en het elftal is technisch failliet. Een enkeling zal wat stuivers opbrengen, maar Feyenoord heeft aangetoond niet met geld te kunnen omgaan.
4 0
Cupmetgroteoren
Tandem van geel-gudde was helemaal niet zo slecht. Gudde was best een slimme man.
1 0
MrPink
Ze gaan nu weer helemaal los omdat Elia misschien komt. Kunnen ze dat wel betalen daar?
1 0
fanforeffer
EEn fijenoorder geniet enorm van het leed van anderen .
0 -2
Koningtoto
https://www.fr12.nl/nieuws/51226-feyenoord-wil-doorpakken-niet-wachten-op-nieuw-stadion.html

Lees dit eens even door. Hoe kun je zo positief zijn over je club, als het gewoon op instorten staat. Die mensen hebben echt een gebrek aan intelligentie. 'over tien jaar kunnen we zelfs voor Ajax en psv staan'. Beetje vrij vertaald, maar zo dom is dat volk echt. Ze laten de woorden van diegene in dit topic, over ons beleid ook wijselijk van hun site, anders krijgen mensen serieuze zelfmoordneigingen denk ik. Ik heb altijd wel een zeker respect gehad voor feyenoord, maar dat begint echt als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Die Zuidam van Utrecht maakt veel wijzere opmerkingen en die hebben als veel kleinere club een veel mooiere selectie. feyenoord kun je gewoon afschrijven. Het wanbeleid betaald zich nu echt uit.
8 0
Redrum
Het is inmiddels gewoon een hele sneue bedoeling geworden in Rotterdam zuid. Ik kan er eigenlijk niet eens meer om lachen. Ze weigeren maar de realiteit onder ogen te zien. Krampachtig houden ze maar vol dat ze nog steeds een hele grote club zijn, terwijl ze al decennia lang achter Ajax en psv aan hobbelen. Toch hebben ze nog steeds de illusie dat heel veel mensen tegen ze opkijken en dat ze een grote naam zijn. Nee dus. De naam Feyenoord is niks meer waard. Als fucking Droomparken op je shirt prijkt als aflosser van een of andere derderangs energiemaatschappij dan zou er toch een lampje moeten gaan branden zou je zeggen. Maar nee hoor, de supporters praten nog steeds alsof ze even in een dipje zitten en er 'gewoon' even een paar investeerders moeten komen om het gat met Ajax en psv te dichten. Zelfs al pompt één of andere idioot er miljoenen in gaat het niet zo 1,2,3 goed komen met Feyenoord. De club heeft al zijn glans verloren en dat poets je niet zomaar even op met een paar knaken.
5 -1
Koningtoto
Ze lopen zo'n beetje 500 miljoen achter op ons, hoe willen ze dat ooit goed maken? Nieuw stadion? 63k mensen. Zodra daar het dak er op zit, gaat de Arena uitbreiden, 75k mensen. Is heel simpel te realiseren. Dak omhoog krikken en een ring er op. Ze gaan nooit meer inlopen op ons en dat maakt het inderdaad een beetje sneu.
3 -1
Redrum
Vooral die grenzeloze hoop dat het nog goed gaat komen maakt het ontzettend sneu. Ajax loopt in alle opzichten mijlenver voor op Feyenoord. Zelfs die zogenaamde sfeer waar ze altijd mee te koop lopen is tegenwoordig beter in Amsterdam. Het grootste probleem van Feyenoord is dat ze in een competitie spelen met Ajax. Het second city syndrome heerst nog steeds keihard in Rotterdam en alleen daarom al zal Feyenoord nooit in de buurt van Ajax komen.
5 0
Koningtoto
Ik krijg er serieus medelijden mee en ik heb al het gezeik rondom Beverwijk meegemaakt, dus dat is vrij uniek. Het is een beetje dat autistische kind waarvan iedereen hoopt dat het ooit beter wordt, maar het helaas nooit zal worden. En nee ik spot zeker niet met autisme, het is een vergelijking, waarvan ik denk, dat het treffend is.
3 0
Redrum
Je hebt pas echt de bodem bereikt als mensen medelijden met je krijgen. Dat is wat er nu met Feyenoord aan de hand is. Hoe erg je die supporters ook verafschuwt, tegenwoordig voel ik alleen maar een vlaag van medelijden als ik aan ze denk. Ik snap je vergelijking wel. Feyenoord is het kneusje van de klas dat elke keer weer mooie praatjes heeft, maar dat door niemand serieus wordt genomen. Maar tegelijkertijd durft ook niemand hem echt de waarheid te vertellen, omdat ze weten dat hij niet helemaal fris is.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Mensen die daar in de opleiding weg gingen zeggen dat er een groepje is met o.a Janssen die tegen vernieuwingen zijn waardoor de opleiding nooit beter gaat worden.
Feyenoord werd in 40 jaar tijd maar 4 of 5 keer kampioen, zoek maar na. Ajax werd in 4 jaar tijd onder de boer al 4 keer kampioen. Waar zij 40jaar over doen deed Ajax in 4 jaar. Ajax is zo ver uit zicht dat ze zelfs met een verrekijker niet meer te zien zijn.
Prestatie's op het veld zijn altijd het belangrijkst voor je club, noem je jezelf een topclub dan moet je top presteren. Ze praten daar makkelijk over dat nieuwe stadion dat toch wel vol komt elke week. Reken maar dat als feyenoord een matige selectie heeft en niet eens top 4 staat en ze van middenmoters verliezen, de mensen ook wegblijven. Zit je dan met je nieuwe stadion en speel je niet eens europees voetbal. Hun toekomst staat op drijfzand. De toekomst van Ajax is dat we de komende jaren richting de 500 miljoen gaan aan eigen vermogen. Van een schuld van 20-30 in 2009.
4 0
TheRiviera
Dat is allemaal wel makkelijk gezegd maar het is nou niet alsof Ajax het zo makkelijk heeft in de competitie. Soms moet je dingen met een realistische en objective oog analyzeren. Hierdoor kom je al snel tot de conclusie dat de vier titels onder FdB niet zo indrukwekkend waren. We moesten in de drie volledig seizoenen onder FdB continue een inhaal spelletje spelen en hopen op fouten van de tegenstander. Zoals iedereen zei werd Ajax kampioen van de armoede en daar ben ik het wel mee eens.

Zelfs in de competitie is het niet zo mooi om aan te zien. Net als Feyenoord verliest Ajax vaak genoeg punten aan middenmoters. En volgens mij is Feyenoord wel de laatste club die kampioen werd door volledig te domineren in de Eredivisie. Het werd een paar jaar geleden kampioen via hun eigen kracht en daar heb ik wel respect voor. Ondanks dat ik Ajacied ben en dat qua beleid en financiën Ajax vele malen verder is vind ik wel dat het in de competitie nog veel beter moet. Als je ziet wat voor kwaliteit we op het veld kunnen zetten horen we gewoon te domineren vanaf de eerste speeldag tot de laatste.
4 -2
Redrum
Feyenoord werd kampioen op eigen kracht? Serieus? Had het er niet alles mee te maken dat Ajax zo ver kwam in de Europa League?
3 0
WheermolenFC
Afgelopen seizoen was het puntverlies nou juist alleen tegen twee topclubs. Alleen tegen Heracles waren er twee uitglijders. Je verhaal gaat dus niet op.
1 0
3*stars*3
Meneer van Bodegom moet nu oppassen want Ajax als juiste voorbeeld noemen?
Die schuimbekkende fans zitten nu al te stuiteren.
Ogen openen en inzien dat het al jaren fout zat, zagen een hoop niet.
Alleen v Hanegem liep niet mee in de polonaise en probeerde hun scherp te houden.
Afgelopen jaren op grote afstand geëindigd van de top-2 maar dat ze beker wonnen en het seizoen daarom geslaagd was, zegt veel over hun kinderhand.
Daarnaast waren ze ook te druk bezig met leedvermaak omdat Ajax droog stond.
Ze zagen alleen niet dat Ajax sportief en financieel aan het groeien was en kijk nu naar beide clubs.
Zelfs jeugdspelers die overstappen maar Ajax en PSV...
7 0
DonAdam
Het wegwerken van Jan de Jong en het zichzelf naar vorenschuiven van die van Bodegom is de zoveelste misser binnen Feyenoord. Ik ben geen fan van Jan de Jong, maar hij wilde tenminste (heel verstandig)de identiteit van Feyenoord bewaken en externe investeerders buiten de deur houden, terwijl die Bodegom denk het gat naar Ajax en PSV met geld te kunnen dichten en denkt dat Feyenoord een filosofie heeft en die te kunnen behouden. Terwijl er geen duidelijke lijn te vinden is binnen die club; het is een stuurloos vlot dat wederom onthoofd is. Van Bodegom heeft maatje Troost vanuit de RvC op de plek van TD gezet, terwijl die beste man niet eens een netwerk heeft en denkt dat zaakwaarnemers hem wel zullen vinden. ja, dat is gelukt. Zaakwaarnemers hebben een paar transferverije spelers aan weten te smeren aan Sjaakie.

Zolang Janssen en van Hanegem op de achtergrond vanuit hun luie stoel blijven mopperen en ijdeltuiten van buiten de voetballerij het voor het zeggen blijven hebben, wordt het helemaal niets daar. Helemaal niet als de club in de uitverkoop gaat bij zogenaamde investeerders.

De enige positieve noot is dat Stanley Brard terug is. Hoewel die zich na dien nergens heeft kunnen bewijzen als hoofd jeugdopleiding, was zijn jeugdopleiding Feyenoord reddingsboei in zijn eerste periode als TD; zowel sportief als financieel. Laten we hopen dat hij weer puik werk doet zodat Feyenoord in de chaos nog enigzins overeind blijft.

Het is best jammer, want ten eerste ebt de rivaliteit verder weg wanneer Feyenoord verder wegdrijft en in Europa heeft Nederland de punten hard nodig. Die gaat Feyenoord dit jaar niet scoren, want met deze transfervrije meuk gaan ze de voorrondes EL niet doorkomen.
5 0
Cupmetgroteoren
Hou toch op man. Jan de jong is een blaaskaak die werkelijk niks heeft gedaan of betekend. Alleen maar stagnatie, geen nieuwe projecten binnengehaald, geen nieuwe sponsoren, geen geld, weet niks van voetbal en geen visie op jeugd. Een typisch Hilversums Mediapark mannetje die jarenlang publiek geld heeft mogen uitgeven en dus nooit zelf geld heeft moeten verdienen. Vond het zo heerlijk dat ie bij de bestuurlijke elite hoorde dat ie vergat dat ie ook nog iets moest doen. Een luie ijdele man waar Feyenoord niks aan heeft gehad.
1 0
SilverHaze
Je hebt gelijk hoor, maar Jan de Jonge zat er alleen voor zichzelf. Als een directeur van Ajax zoveel onzin uit kraamt als hij, pak ik direct te trein naar de bijlmer om te vragen waar the fack men denkt mee bezig te zijn.
0 0
3*stars*3
Probleem van Fey en PSV is dat kortetermijndenken.
Ja eerst prijs pakken en dan zien we wel.
Of zoals je aangeeft transfervrije meuk halen of bankzitters huren.
In de tussentijd moet jeugd weer een seizoen wachten.
Ze doen bij beide clubs maar wat en kijken met veel jaloezie naar Amsterdam.
De prijzen die beide clubs afgelopen jaren hebben gepakt, heeft zand in de ogen gestrooid bij veel fans.
3 -2
SilverHaze
Psv echt niet. Het blijft een schijtclub, maar heb veel respect voor het beleid wat ze daar voeren. Onlangs een groep grote sponsors weten te binden. Een regio waar ongelofelijk veel geld verdient gaat worden de komende decennia. Dat kun je niet ontkennen. Als je heel goed naar Gerbrands luistert, dan volgen ze daar gewoon de cruijff filosofie. Ze hebben daarnaast het geluk dat de organisatie een stuk stabieler is dan dat van Ajax, wat beleid voeren veel makkelijker maakt. Bij Ajax staat en valt het nog steeds met Marc en Edwin. Die doen lang niet alles goed, maar ik ben toch heel bang wat er komen gaat wanneer deze mannen niet meer op die positie zitten.
1 -7
Bky
Leuk zo'n persoon die ik nog nooit ben tegengekomen op AS en opeens zwaar debiel positief over PSV praat.
0 0
SilverHaze
Nee klopt haha, weinig mensen hier die nog objectief kunnen oordelen! Gelukkig ken ik genoeg mensen die net zoals jij de hele dag met een plaat voor zijn kop lopen, om te weten wat voor reacties je kan verwachten. Ik ben echter niet heel bang om een afwijkende mening te hebben. Jullie wel he?
0 0
Redrum
Sorry man, maar die SilverHaze is niet goed voor je. Als je het beleid van psv gaat zitten verheerlijken is het echt tijd om hulp in te gaan schakelen. Een grote groep sponsoren weten te binden? Eh ja, het is een grote groep sponsoren die samen voor het astronomische bedrag van 6 miljoen per jaar zorgen. Met andere woorden, 6 bedrijven die niet meer dan 1 miljoen per jaar willen investeren in een voetbalclub die in de schaduw van Ajax staat. En de Cruijff filosofie bij psv? Ga even gauw je mond spoelen alsjeblieft. Een linksback huren. Een uitgerangeerd dravertje kopen voor 15 miljoen terwijl je Malen en Gakpo hebt voor dezelfde positie. Hoe is dat ook maar enigszins te rijmen met Cruijff zijn filosofie? En dan ook nog eens de organisatie een stuk stabieler noemen dan bij Ajax, kom op alsjeblieft zeg. Ik raak bijna in de war. Zijn wij nou die club die 50 miljoen van de gemeente moest lenen of zijn wij die club die 150 miljoen eigen vermogen heeft vergaard?
4 0
JPM
Haha, laat me niet lachen. Beleid bij PSV?

Ze hebben dringend een RCV nodig, maar halen dood leuk Bruma voor 15m. Die 15m voor Alvarez wilden ze niet betalen. Vervolgens halen ze wat mislukte "ex-supertalenten" op voor de linksback positie en azen ze op nog zo'n mislukte Duitse "ex-supertalent" die met z'n club is gedegradeerd uit de Bundesliga.

Een goed bedrag neertellen voor een goede verdediger - ho maar; ze azen alweer op de zoveelste aanvaller: Steven Middelmaat Berghuis. Ondertussen laten ze het allergrootste aanvallende talent (Gakpo) wederom verpieteren op de bank en krijgt het allergrootste talent van de hele selectie (Ihattaren) wederom niet het vertrouwen om komend seizoen wel echt kans te maken op een basisplaats.

Over creatieve middenvelders gesproken: "Guti" heeft ook aardig zitten verpieteren op de bank. En wat is er eigenlijk gebeurd met die peperdure Romero?

Nee, echt topbeleid daar.
5 0
Redrum
Haha ja hoe krijgt iemand het in vredesnaam nog zijn strot uti? Goed beleid bij psv, alsjeblieft zeg. Alle successen van psv zijn gebaseerd op geluk, niks meer en niks minder. Ze hebben nu toevallig een paar leuke talenten rondlopen en zelfs die weten ze nog te verprutsen.
4 0
JPM
Iets te veel SilverHaze gehad denk ik.
1 0
SilverHaze
Feyenoord... Wat een heerlijke sitcom is het toch. Het heeft bij Ajax jaren geduurd voordat we sterk genoeg zijn om blind en tadic te binden. Ga eerst nou maar zorgen dat er uberhaupt iets van jeugd doorkomt, dan mag je in de verre toekomst denken aan ervaren krachten. Bizar dat ze kampioen zijn geworden met dat elftal... Mijn inziens kwam het door Kuyt.
3 0
sebastiaan1900
Dubai aan de Maas, Kamelen City. Het zal wel een of andere vastgoedjongen zijn die nog een paar miljoen heeft liggen. Feyenoord is stervende.
4 0
MPAjax
feyenoord is stiekem al failliet sinds pelle

ondertussen op FR 12:

''Je kan Stam niet met dit elftal de eredivisie in sturen''
1 0
GvanderK
Als Stam met dit Feyenoord in de top 5 eindigt heeft hij heel knap gepresteerd.
5 0
DonAdam
Ik heb een interview met Stam gelezen en Stam denkt er anders over. Hij denkt op een andere manier, waar hij heel vaag over is(magie? voodoo?), het gat naar Ajax en PSV te kunnen verkleinen.

Top 5 gaan ze overigens wel halen, maar AZ achter zich houden en 3e zal lastig worden.
4 0
Redrum
Stam denkt inderdaad het gat te gaan dichten, maar de manier waarop dit moet gebeuren is erg moeilijk onder woorden te brengen. Iets met creatief zijn, de jeugd de kans geven en een bepaalde manier van spelen. Verder kon hij niet echt details geven, maar hij was er wel heilig van overtuigd dat het ging lukken. Kan me voorstellen dat je als supporter van Feyenoord met enorm veel vertrouwen het seizoen ingaat zo. Er stappen morgen 4 transfervrije B-voetballers uit de helikopter en de hele Kuip gaat weer los. En precies daarom gaat het nooit meer goed komen met Feyenoord.
4 0
Ajaxvooraltijd
Voor de mensen die graag wat anti reclame maken voor onze Rotterdamse vrienden en de postcode loterij. Hier een link naar een tweet die je kunt delen ekopieerd van de website Follow The Money. Feyenoord doet een lampje.

https://ctt.ac/9Ag1n
3 0
mgtow
Ook in Rotterdam zijn ze nu in paniek. Want dat dekselse "020" loopt nu wel heel erg uit. Als je de 150 miljoen van Frenkie en Matthijs op het bureau legt in Rotterdam krijg je er de club en de spelersvrouwen er gratis bij.
1 0
Welja
Had ik maar 150M want ik ben alweer een tijdje vrijgezellig:(
2 0
HStorm
Hoelang draait het vrouwenteam van 010 al mee. Weer een gemiste boot. Zou het aan een gebrek aan geld liggen of misschien aan iets anders..
3 0
insectenverdelg
Ben benieuwd wie er ff 200 miljoen in gaat pompen om weer in t spoor van Ajax te belanden....
1 0
mgtow
Als dat al gebeurt dan nog is het de vraag of ze het geld verstandig gaan besteden. Dat zal wel uitmonden op onder andere Pelle kopen van de Chinezen die daar een miljoen of 15 per jaar pakt. :)
0 0
Caparzo
Beter goed gejat als slecht zelf bedacht, moet men in Zuid denken.
0 0
waayop
Het enige wat Feyenoord nog kan redden is een rijke chinees die met harde hand de bezem haalt door die club. Leedvermaak helpt ons niet want van een slap Feyenoord daagt Ajax niet uit.
1 0
insectenverdelg
Zoals bij ADO geprobeerd is. :)
2 0
MrPink
Droomparken betaald maar 3 miljoen, 2 miljoen komt nog van de oude sponsor en de rest uit bonussen, haha, lachwekkend toch?
3 0
Redrum
Alles aan die club is momenteel lachwekkend. Droomparken als sponsor. Het afgrijselijke uit-tenue. Het trainingstenue dat gewoon nog lelijker is (echt ongelofelijk als je dat ziet). De 'aankopen' van dit seizoen. Jaap Stam als nieuwe trainer. De directeuren die allemaal weg vluchten en geen hond die hun plek durft over te nemen. De plannen voor een nieuw stadion waarin ze zelf geen fucking euro kunnen investeren. Jeugdspelers die weghollen omdat ze geen perspectief zien. Het is gewoon zo'n ongekende teringzooi daar, dat is niet normaal meer. Nu hebben ze het opeens over externe investeerders. Dat moet dan de manier zijn om het gat met Ajax en psv te dichten. Na jarenlang parasiteren op de Vrienden van Feyenoord moet er nu dus gewoon maar één of andere verveelde oliebaron wat miljoenen in de club gaan pompen. Maar ze willen wel zelf de baas blijven! Het is niet eens meer lachwekkend, het is gewoon meelijwekkend. Feyenoord is traditioneel gezien een mooie volksclub, maar hoe ze er tegenwoordig voorstaan is ronduit triest te noemen.
3 0
3*stars*3
Over dat uitshirt gesproken.
Heb je dat van Almería gezien?

https://www.footyheadlines.com/2019/06/almeria-19-20-home-and-away-kits.html?m=1
1 0
Redrum
Haha what the fuck, dat is echt exact hetzelfde tenue. Al ziet vreemd genoeg dat tenue van Almeria er nog beter uit. Hoe erg kan je niet serieus genomen worden door Adidas?
0 0
Red Devil
Die investeerders kunnen hun geld beter in de Maas flikkeren dan hebben ze meer plezier van.
Gaat hem weer niet worden voor 010 komend seizoen.
6 0
ram
Gênant dit..
3 0
Simpelishetmoeilijkst
Investeerders? Je kan beter niet in een bodemloze put investeren, en dat doe je daar. Investeer in gezonde bedrijven, als Shell of Unilever, bijvoorbeeld, maar niet in die begrafenis zooi, die Feijenoord is geworden over de jaren sinds Ernst Happel.
1 0
ajax4lifebaby
Shell of Unilever zou echt een prachtige internationale sponsor zijn voor Ajax. Ziggi ook wel cool met alles wat ze doen rondom sport een tv zender, ziggo dome enzo.
1 0
FrankBeton
Man man man ,... Dit riedeltje hebben we al ZÓ vaak gehoord bij Feyenoord.
Investeerdeer, HCS, Van den Herik, Vrienden van Feyenoord, Havenbaronnen.
Weet ik veel wat allemaal.
Is gewoon een zooitje bij die club.
4 0
trodat4030
Lange weg te gaan dan. Eerst maar eens een directie samenstellen. Vervolgens met Jong Feyenoord instromen in de voetbalpiramide (waar zouden zij instromen? 3e divisie?), dan hoeven de andere BVO's niet allemaal opeens een (extra) Jong elftal van onder 21 te vormen om een speciale competitie voor Jong Feyenoord te realiseren (we hebben je wel door hoor, Gudde) en vervolgens een trainer aanstellen die jeugd durft te implementeren ipv Stam die altijd voor spierballen en zekerheid gaat. Pfoe, gaat allemaal nog wel ff duren dus. Het enige dat reeds present is zijn ervaren spelers met vd Heijden, Bottegin en dergelijke opa's. Maar waarschijnlijk zijn die spelers tegen die tijd wel dood en begraven/gecremeerd en zijn de Wouter Burgers, Kockcu's en zo 30 ..

Succes!
2 0
Gajes
Feyenoord zal eerst is de jeugdopleiding moeten verbeteren, het is allemaal middelmaat wat eruit komt. Dan die je gewoon wat verkeerd.
1 0
Cupmetgroteoren
Om de zoveel jaar hoor je weer dat er investeerders zijn voor Feyenoord. Zo was er Jorien van den Herik. Die heeft gewoon vrolijk een lening aan Feyenoord verschaft tegen 12 procent rente. Toen had je de vrienden van Feyenoord, die aandelen inkochten. Op het moment dat Feyenoord die aandelen wilde terugkopen, weigerden ze, want het was wel zo lekker om van het dividend te profiteren. Tot zover de goedhartigheid van zogenaamde 'investeerders met hart voor de club'. Nu zijn er blijkbaar weer een dozijn dubieuze investeerders.
1 0
FSideMaluku
Jezus wordt ook door velen als voorbeeld gezien, maar de mensen die denken dat ze hem zijn stoppen we in een gekkenhuis. Daar kan deze quatsch ook naar toe. Hadden ze tien jaar geleden mee moeten beginnen, nu ga je gewoon een poosje achter de feiten aanlopen..

Ik heb de wedstrijd van ze tegen Panathinaikos gezien en het was niet om aan te gluren, dus geniet van je seizoenskaart daar in 010!
1 0
ajaxminimax
Ahahahhaha... dat gaat jullie niet lukken. Morgen kunnen we echt lachen, als er een helikopter landt in de kuip. Je zal maar zulke spelers eruit zien stappen, dan wil je echt op de vlucht slaan
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Dit commentaar verdient de Nobelprijs wat mij betreft. Kwam ik niet meer bij van, en mijn zoon, die geen Nederlands begrijpt dacht, dat hij de ambulance moest bellen voor me! Ik kwam echt niet meer bij.
0 0
Radikaal
Werd die Jari Schuurman niet in één adem genoemd met Nouri, Donny en Frenkie, een paar jaar geleden? Wat is daarmee gebeurd in Rotterdam? Maakt nu een mooie transfer naar de KKD?
3 0
Meerkoet
Hoe lang zijn ze al niet aan het roepen dat ze een nieuw stadion gaan bouwen?
Dat roepen ze al vanaf de begin jaren 90.
"Geen woorden maar daden" my ass !

Sportief glijden ze weer razendsnel naar de middenmoot.
Het zou ze sieren eens wat minder emotioneel te brullen en wat respect te tonen.
En altijd maar schelden over Ajax, maar intussen zien ze wel in dat Ajax het wat beter voor elkaar heeft.
Kwa sponsoring vangt Ajax al bijna meer voor de jeugd en vrouwen, dan wat Feyenoord voor alles bij elkaar krijgt.

De komst van enkele Feyenoord talenten is een pijnlijke voorbode van dingen die staan te gebeuren.
De blinde haat en niet al te intelligente leiding zorgt er jaarlijks voor dat wij wat te lachen hebben.
6 0
Fieldman
Feyenoord lijkt nu definitief weer de juiste weg in te slaan.

Totale idioten als Van Geel en Jan de Jong zijn weg. Straks komt Eenhoorn. En die brengt ze weer terug in de moderne tijd. Samen wat andere nieuwe gezichten. Op dit moment is het namelijk 1 grote puinhoop daar. Geen scouting, geen jeugd, geen waarde op het veld. Bijna alleen maar losers in de organisatie en selectie.

Als je rivaal van Ajax wilt zijn moet je beter je best doen.

Eerlijk gezegd gun ik Feyenoord wel weer betere tijden. Het is nu meelijwekkend slecht. Een paar jaar is dat genieten, maar ze mogen nu wel rustig gaan opbouwen. En weer onze grote rivaal worden.

PSV blijft namelijk een armoedig kutclubje uit de provincie die denken dat ze een soort Real Madrid zijn.

Eikels.
6 -2
Aetim
Precies, liever dat PSV het pad van Feyenoord bewandelt.
0 0
Cupmetgroteoren
Van geel was een prima td. Jan de jong is een raaskaller.
2 0
Ajax4life16
Helemaal mee eens. 10 keer liever feyenoord dan Psv. Ook al vind ik een hegemonie denk ik ook niet heel erg.
2 0
Raoul14
Ze gaan langzaam inzien dat een kampioenschap er waarschijnlijk nooit meer in zal zitten. Ze zullen moeten teren op die ene lucky van een paar jaar terug.
2 0
JanTa
Was ook het kampioenschap van de armoede, tot 2x aan toe werd Feyenoord in de onderlinge strijd wegeblazen door Ajax.
8 0
sucre
Blijkbaar komt geld van Droomparken ook weer via een schimmige constructie... weer via postcodeloterij, dat moet onderzocht worden!
9 0
MPAjax
ze doen een psvtje
1 0
Johnvanessen
Ik las zoiets vanmorgen inderdaad. 6 miljoen sponsorgeld van Droomparken dat niet eens zoveel omzet heeft op jaarbasis is ook wel knap!
8 0
Johnvanessen
Wisselspeler van het A-merk Ajax levert net zoveel op als basisspeler van Feyenoord. Feyenoord ligt definitief ver achter ons. Als dat niet al zo was! Bij Feyenoord moeten ze elk dubbeltje twee keer omdraaien, terwijl Ajax moeiteloos 15 miljoen voor een verdediger op tafel kan leggen met een leuk salaris.
2 -1
johnantoni
010 kan dat nooit realiseren, financieel bakken ze er niets van. Ajax is aantrekkelijker voor sponsoren en heeft een veel hogere marketingswaarde. Niet te vergeten dat Ajax nooit echt in nood heeft gezeten de afgelopen tien jaar, gewoon heel veel verdiend en een periode weinig uitgegeven. Ajax had startkapitaal en heeft dat uitgebreid, nog voor de Europese successen van 2017 en 2019, dat kunnen zij nooit meer inhalen, niet eens in de buurt komen.
1 0
Lazell
Dan heb je de fluwelen revolutie gemist. Of is dat al zo lang geleden?
0 -2
johnantoni
Dat was geen financiële crisis.
1 0
Bky
"Beleid Ajax voorbeeld voor ons".

- Halen Narsingh en Marsman.
8 0
Fieldman
Wij hebben Pizza en Lamprou gehaald. Dus wat betreft reservekeepers hebben we geen recht van spreken :-)
1 -1
Ajax114
Precies en ook Magallan en Pierie. Zou dus geen andere clubs willen uitlachen om hun aankopen.
1 -4
sucre
en jij bent een trol
2 -1
behangdelul
Want die zijn door jou al afgeschreven? Sneue...
2 0
Bky
Och, daar komt onze emo weer.
2 0
Libero
Beiden noodoplossingen bij dubbel blessureleed, als ik me niet vergis.
1 0
insectenverdelg
Hebben ze niet naar Marco geluisterd toen hij in de kuip optrad?
3 0
MrPink
Haha wat een zielig clubje is het ook. Het zal nooit meer wat worden daar.
1 0
mgtow
Al jaren vertellen ze daar in Rotterdam dat ze zich richten op de jeugdopleiding maar zodra ze er een paar ontwikkeld hebben verkopen ze ze weer om er alllerlei uitgebluste malloten van te kopen voor teveel geld en salaris. Wanbeleid is ook beleid.
2 0
AsensioWillemsen
En als ze jeugd gebruiken zijn het van die huis-tuin-keuken talenten als Malacia, Burger en Vente. De echte talenten als Kokcu moeten juist kansen krijgen
1 0
Redrum
Wijze woorden voor een Feyenoorder. Natuurlijk is Ajax het voorbeeld voor elke club in Nederland. Maar ja, Ajax is Ajax. Ajax is uniek, Ajax is legendarisch. Ajax kan je niet kopiëren. Ajax is Amsterdam en Amsterdam is niet voor niets de hoofdstad van Nederland. Een gezonde dosis arrogantie en schijt aan de wereld. Voor de duvel niet bang en altijd overtuigd van eigen kunnen. Daarom is Ajax de legendarische club die het is. Als die eigenschappen niet in je DNA zitten, dan gaat het je nooit lukken om net zoals Ajax te worden.
12 0
Juichtoon
Precies en vergeet de druk niet waarmee onze talenten groot worden. Die is voor de ontwikkeling ook erg belangrijk.
Daarom moeten ze altijd meer en beter. Als je als Fnoord speler een corner voor de goal krijgt ben je gearriveerd...
3 0
Johnvanessen
Juist dit. Ajax is A-merk. Feyenoord B of zelfs C. Zal mij echt niet verbazen als een Az, Utrecht komende jaren structureel boven feyenoord zal eindigen. Bij Az en Utrecht zie je goed en leuk beleid met prima voetbal.
2 0
Lazell
Idd. Az verkoopt spelers voor veel meer dan Feyenoord, zoals Janssen en jahanbakszszz en kijk dan eens naar Vilhena. En ze hebben de grotere talenten tov Feyenoord (Til, Stengs, Boadu, etc.). Kwestie van tijd.

Vind dat Vitesse ook leuke aankopen doet, maar dat is altijd afwachten watdaar van terecht komt.
2 0
GvanderK
Zo, deed het zeer? :)
2 0