El Ghazi tekent definitief bij Aston Villa

GinoHaverkamp, 10-06-2019 om 11:25, 2331 views, Aston Villa |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Anwar El Ghazi verdedigt ook de komende jaren de kleuren van Aston Villa. De Premier League-promovendus heeft de koopoptie in het huurcontract van de oud-Ajacied gelicht. De club maakt negen miljoen euro over naar Lille OSC, waar El Ghazi oorspronkelijk onder contract stond.

De buitenspeler kwam het afgelopen seizoen al uit voor Aston Villa, maar toen als huurspeler. In 34 Championship-duels, inclusief play-offs, was de aanvaller goed voor zes goals en zes assists, genoeg voor de club uit Birmingham om hem ook voor het komende seizoen in de selectie te hebben. El Ghazi tekent een contract dat hem tot en met de zomer van 2023 bij Aston Villa houdt.

Trainer Dean Smith is blij dat hij El Ghazi langer onder zijn hoede mag hebben. 'Hij is klaar voor de stap naar de Premier League en is daarnaast ook nog een jonge speler met enorm veel potentieel. Het is nu aan mij, de rest van de staf en aan Anwar zelf om dat potentieel eruit te halen. Hij is een geweldige versterking voor het team van komend seizoen.'

El Ghazi speelde tussen 2014 en 2017 voor Ajax. In zijn eerste twee seizoenen, onder Frank de Boer, was hij goed voor twintig treffers in 58 duels. In die periode speelde hij zelfs twee interlands voor Oranje, maar de klad kwam erin in het seizoen 2016/17. El Ghazi raakte zijn basisplaats kwijt en kwam in conflict met trainer Peter Bosz. De international koos toen eieren voor zijn geld en verkaste in de winterstop van dat seizoen naar Lille OSC. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EersteAanname
Leuk voor hem!
0 0
WZAWZDB14
Haha die reacties onder die tweet. Ze zijn echt blij met hem, mooi man!
0 0
Mikey Stormram
Mooie klassieke rechtsbuiten en ook nog eens eentje die in tegenstelling tot heel veel ‘mislukte’, jonge voetballers er toch nog hard voor werkt en de juiste keuzes lijkt te maken. Hoop oprecht het beste voor hem. Villa is een mooie, historische club. Wellicht dat we hem ooit weer bij Nederlands elftal terug zie .
2 0
BokkieBokstra
Laatste zou heel leuk zijn, volgend jaar in de PL maar eens zien. Er liggen kansen in het NL elftal, voorin is er altijd plaats voor een goede speler.
0 0
ram
Precies. Misschien dat hij een comeback kan maken en alsnog de subtop kan bereiken. Zou leuk zijn en het is hem gegund.
2 0
Kokakola
Prima club
1 0
Bky
Very nice and all, but when are the real cannons coming?
3 -3
ram
Don't worry. Wilfried Kanon will transfer to Villa soon.
1 0
Ar
Nou hopen dat ie weer kan aanhaken bij Oranje, want dat we nog wel wat aanvallers kunnen gebruiken is na gisteren wel weer duidelijk geworden.
3 0