Kluivert: 'Ik ben enorm blij voor de jongens'

GinoHaverkamp, 17-04-2019 om 14:05, 12880 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Justin Kluivert heeft geen spijt van zijn transfer van Ajax naar AS Roma. 'Mensen mogen dat denken', zegt hij over mensen die suggereren dat hij spijt heeft. 'Maar dat is niet zo.'

Ondanks dat Ajax op vrijwel alle fronten beter presteert dan AS Roma, is Kluivert toch blij met zijn transfer. Zo is het algehele niveau van de Serie A hoger dan dat van de Eredivisie. Hij haalt, in gesprek met het Algemeen Dagblad, als voorbeeld een wedstrijd tegen Chievo Verona, de nummer laatst in Italië, aan. 'Het werd een gevecht, zij hadden echt een tactisch plan zoals eigenlijk alle clubs in de Serie A dat wel hebben. Dat was in Nederland vaak anders. Daar wonnen we met Ajax toch vaak het grootste deel van de wedstrijden bijna op halve kracht', legt hij uit.

Heeft Kluivert dan geen heel klein beetje spijt als hij kijkt naar de Europese prestaties van Ajax? De buitenspeler zelf zegt van niet. 'Ik ben enorm blij voor de jongens, ik gun iedereen het beste. Het is prachtig dat Ajax in Europa presteert. En uiteraard denk je heus weleens dat je daar zelf ook tussen had kunnen lopen. Maar AS Roma was ook bijna kwartfinalist. Wij vlogen eruit tegen FC Porto. Ik ben een bepaalde weg ingeslagen en daar heb ik totaal geen spijt van.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MofsonHanson
haha , wij ook geen spijt van hem verkopen . Tadic er voor terug gehaald . Beter kan niet.
0 0
kade88
Door zijn vertrek is Tadic gehaald. Bedankt Justin!
1 0
Ajax-4-ever
Nadat we Tottenham over de knie gelegd hebben en in de finale staan komt er weer een interview met kluivertje. Totaal geen spijt, in de finale staan van de CL was wel geinig geweest maar deze competitie is echt beter! We hebben zojuist nipt gewonnen van de hekkensluiter, dat geeft al aan hoe zwaar deze competitie is! Nee, ik heb echt geen spijt hoor! (huilt zichzelf in slaap).
2 0
Ajax-4-ever
Nadat we Tottenham over de knie gelegd hebben en in de finale staan komt er weer een interview met kluivertje. Totaal geen spijt, in de finale staan van de CL was wel geinig geweest maar deze competitie is echt beter! We hebben zojuist nipt gewonnen van de hekkensluiter, dat geeft al aan hoe zwaar deze competitie is! Nee, ik heb echt geen spijt hoor! (huilt zichzelf in slaap).
1 -1
Ajax4ever86
Hahahaha. Je weet toch als mensen iets ongevraagd keer op keer geforceerd en niet duidelijk genoeg willen ontkennen.....hahahah rest my case.
Maar wat nog grappiger is, is dat hij ook als casus gebruikt kan worden voor Biologie lessen op school over erfelijkheid. Kijk naar zijn broertje Shane, die gewoon echt spontaan en puur is. En kijk naar deze schijnheil. Moeder Shane is Rosanna Kluivert......moeder Justin is money-n**kende Angela........rest my case again hahaha
0 -1
Ajax2018
Jij kan beter tijdens de biologieles als voorbeeld gebruikt worden.. zoveel domheid in een Homo sapiens is zelden vertoond. Spelfouten, domme vergelijkingen (alsof Justin niet spontaan en puur was op die leeftijd) domme aannames (de journalist vraagt er naar, het is dus geen ongevraagd antwoord geven) en zielig leedvermaak (‘ wauw deze homo sapiens moet wel echt een heel zielig en onbelangrijk leven hebben gehad om zo te reageren op een jonge vent die een stap naar Rome maakte toch leraar?’ ‘ Ja vermoedelijk was dit iemand die weinig geld had een onbelangrijke en een saaie baan en weinig vrienden leerling’)
0 0
komopajax777
Waarom hebben we het nog over deze afvallige nep ajacied?
1 0
AlexIbarra
Toch zou hij niet misstaan in onze huidige selectie.
Had zeker niet alles gespeeld maar in mijn ogen is Neres momenteel de enige echte vleugelspeler die we hebben.

Kluivert heeft sprintsnelheid, een passeeractie, redelijk overzicht en een aardige voorzet.
Gelukkig is de basis tot nu toe erg fit dit seizoen en hadden we weinig invallers nodig, maar dat Kluivert verder is dan Bande, Lang, Johnsen, Cerny, Nunnely etc. lijkt me duidelijk.
0 0
PetrusKeizer
t zoveelste rondje Justin afzeiken. Terwijl t toch volkomen normaal is dat hij zegt geen spijt te hebben. Is toch simpel zat: hij heeft of gewoon geen spijt (mag het ajb?), of hij heeft dat wel maar dan gaat hij dat vanzelfsprekend nooit hardop zeggen. Want hij is nu onderdeel van Roma en met name van de groep. Vraag me af hoeveel er hier zijn die dat begrijpen, wat het is om onderdeel van de groep te zijn. Gaat hij ff doodleuk beweren spijt te hebben. Dan maakt hij het zichzelf onmogelijk in de groep, dus juist dat zou dom zijn. En de club en de trainer zullen t m ook niet in dank afnemen, hebben we t nog niet eens over de supporters. Denk ns na, mensen!
1 -5
OuweDibbes
Best vermaak is leedvermaak, zeker voor iemand die iedereen een half jaar in de zeik heeft genomen, de trainer een trap na geeft en Ajax door de slijk haalt. Stank voor dank voor het opstarten van je carrière.
4 0
OuweDibbes
De met onrecht behandelde zelfbenoemde ajacied leert liever tegen Chievo dan historie schrijven met Ajax. Ben heel blij dat deze nietsnut niet meer bij Ajax rondloopt, en hopelijk nooit meer. Met Kluivert win je geen rotkloot.
2 0
Mats
"Dat was in Nederland vaak anders. Daar wonnen we met Ajax toch vaak het grootste deel van de wedstrijden bijna op halve kracht".

Ja en de rest van de wedstrijden verloren we op halve kracht. Wat is dit nou weer voor een opmerking zeg, dat is misschien gepast als je jaar op jaar kampioen wordt maar zeker niet na een prijzendroogte zoals je hier hebt meegemaakt.
2 0
Bonno1978
Kluivert was nooit basis geweest in dit team...
1 0
Salamis
Cognitieve dissonantie noem je dat. Dom figuur, ik hoop dat hij nog veel op de bank en tribune doorbrengt voor hij zijn carrière kan vervolgen bij Pec Zwolle of FC Utrecht.
3 0
Ajax-Amsterdam
Ik ben eigenlijk blij dat hij de overstap wel heeft gemaakt. Anders hadden we nooit Tadic gehaald. En Tadic is zo ontzettend belangrijk voor dit Ajax. Hoe ver waren we gekomen met Kluivert ipv Tadic?
3 0
davidgravemaker
Hij zegt dat AS Roma er in de kwartfinale uitvloog en ziet het verschil nauwelijks. Je zat op de Tribune Kluivertje, bij Ajax had je veel meer kans op een basisplaats gehad. Hij heeft zeker wel spijt, maar zal dat natuurlijk nooit toegeven. Niveau ligt misschien iets hoger, maar al je kijkt wat voor overmacht Juventus heeft en hoe onmachtig ze gister waren.. Kluivertje zit daar lekker op de bank bij een subtopper.
2 0
JariJari
In de 8ste finale vloog Roma eruit.
1 0
Hobbemastraat
Je zou nu maar Justin Kluivert zijn... Karma noemen ze dat toch?
2 0
Shardo
Wij hebben er ook geen spijt van, dat je weg bent.
2 0
didierajax020
https://speld.nl/2019/04/17/manchester-city-tottenham-wordt-voorafgegaan-door-1-minuut-lachen-om-justin-kluivert/?fbclid=IwAR2YEtaaQ9HX6jNCpikf_Tx740CxsmLRGApC201ZKLcprSnqfhIS-aCQu2Y

GOUD.
5 0
mvdk
Haha deze is mooi inderdaad.
2 0
Frank1978
Het zou hem sieren als hij gewoon eerlijk zegt dat hij voor het geld weg is gegaan.
1 0
..::Rootje::..
Tuurlijk heeft ie geen spijt. Het is dan ook geen winnaar en voetbalt alleen voor 't geld.
1 0
Godenzoon88
10000000% dat ie spijt heeft.
2 0
OuweDibbes
LOVE
0 0
noppenkoning
Geen seconde gemist.
2 0
Ajax27
hahahahaha... jaja Kluivert.
Je had hier kunnen spelen, dan had je nu stuivertje kunnen wisselen met Neres, of waren we inmiddels met de punt naar achteren gaan spelen zodat zowel Kluivert, Neres, Tadic, Ziyech en Donny konden spelen.

Door je naam had je door het publiek op handen gedragen kunnen worden. Altijd een streepje voor. En dan... dan had je aan het einde van dit seizoen ook voor 60-80 miljoen naar een topclub gekund. Maja keuzes he... jammer voor je.
5 0
Robeerke
Fases van verwerking: fase 1 ontkenningsfase still going strong..
2 0
mgtow
Ja serie A is een beetje beter maar wat maakt dat uit als je amper speelt?
0 0
amthree
Real- roma 3-0 en ROMA REAL 0-2, Juve-roma 1-0. AJAX REAL 1-2 EN REAL AJAX 1-4. AJAX JUVE 1-1 JUVE AJAX 1-2... Jammer jongen maar je zit bij de verkeerde club!
3 0
Hollister
Ik dacht al... waar blijft dat stukje van Kluivert dat hij geen spijt heeft.... hahahahahahaha
5 0
Bensco
Hij had sowieso niet gespeeld. De concurrentie voorin is zo moordend dat Dolberg en Huntelaar zelfs banken en Neres aan het begin van het seizoen zelfs daar zat. En ik schat Neres wel wat hoger in dan Kluivert.
4 0
MH1988
Toch grappig. Als Ajax het moeilijk heeft met Heracles ligt het aan Ajax.. Als Roma moeite heeft met Chievo dan ligt het aan Chievo? Maar Roma is niet het Ajax van Italie. Roma is een subtopper. Dus laten we die wedstrijd vergelijken met Vitesse-Graafschap. Dan is het in de eredivisie net zo spannend. Juve wint toch ook alles en wordt elk jaar met een straatlengte kampioen? Ajax is sterker dan Juve Justin. Het PSV van de eerste seizoenshelft doet niet onder voor de subtop van Italie. Voor de rest is idd de subtop en de onderkant van de competitie daar tuurlijk iets sterker dan het hier is.. Maar prima. Niet iedereen kan in het beste elftal van de wereld meedoen. Voelde zich te goed voor een team dat 5 klasses beter is dan Roma. Met de komst van Tadic had hij sowieso op de bank gezeten. Neres is beter!
2 0
AjaxfanRuben
Hoi ik ben Kluivert. "Ik heb enorme spijt. Alleen de positieve punten die ik kan opnoemen zijn dat ik een stuk meer verdien (ik vind hem nog te jong om hem daarop af te rekenen + salarissen van Ajax zijn ineens omhoog gegaan he). Ik droom dat we ooit kampioen kunnen worden. Ik competitieniveau veel hoger vind, en ik zo veel kan leren van mijn ervaren houthakkervoetbalvrienden (ivm de prachtige club + spelers Ajax). Plus ik voelde me te goed voor Ajax toen het minder ging vorig jaar." Maar serieus... Kluivert is jong, ik neem hem niets kwalijk.
5 0
Hobbemastraat
Leedvermaak blijft het beste vermaak!
0 0
Deepblue
Dacht al, heb nog niks van kluivert gehoord...
0 0
Ajaxbrl
Altijd goed naar je vader luisteren knul...
7 0
Sluk
De eredivisie is dan wel niet van zo'n hoog niveau, maar dat is Italië ook niet. De competitie is daar nog minder spannend dan in Nederland. Hier draait het tenminste nog om 2 ploegen. Maar goed, je verdient er iets meer. Blijf maar lekker daar zoontje van Kluivert.
3 0
Schip
Jezus, elk antwoord dat deze jongen moet geven wordt per ronde dat Ajax doorgaat natuurlijk steeds onmogelijker.

Het is duidelijk dat hij verkeerd heeft gekozen. Oerdom. Ergens moet dat kwartje gaan vallen. En hoe eerder hij dat gewoon toegeeft, hoe eerder hij echt kan groeien qua volwassenheid en keuzes. En niet die nep persoonlijke groei waar hij zelf steeds naar verwijst.
4 -1
Maxwell_5
Hoezo verkeerde keuze? Wat bevestigd dat? En welke toegevoegde waarde zou het hebben als hij dat dan eíndelijk toe zou geven?

Wat jij je als Ajax supporter misschien zou moeten afvragen, had Ajax nu gestaan waar het nu staat als Kluivert gewoon was gebleven? Dat is dus iets dat we nooit zullen weten. Dus gewoon over tot de orde van de dag.
3 -2
Schip
Ik weet niet wat je punt is, maar jij zelf ook niet volgens mij.

Is de keuze van Kluivert goed, omdat Ajax daarvan profijt heeft maar voor Kluivert zelf niet? Bizarre gedachtegang.

Tadic werd gehaald om zijn ervaring net als Blind. Dat beleid zou sowieso zijn ingezet hoor. En Tadic zou hoe dan ook hebben gespeeld. Het zou aan Kluivert zijn geweest zich in de basis te vechten net als Neres. Maar dan nog is dat beter dan banken of zelfs op de tribune zitten bij een club in een vechtcompetitie.

En de toegevoegde waarde zou zijn dat hij inziet dat sportieve ontwikkeling prioriteit moet hebben boven doekoes en status. Misschien moet jij je als Ajax supporter eens afvragen waarom dat niet voor zich spreekt.
0 -1
Joseph
Die jongen heeft zijn Ajax pyjama weer uit de kast getrokken en huilt zich elke avond in slaap met de gedachte dat hij zo stom is geweest om te luisteren naar zijn criminele moeder en zaakwaarnemer.
3 0
Amsteraaij
cognitieve dissonantie
3 0
DeKenner
Gelukkig zal Ajax ook weinig spijt hebben. Kluivert out, Tadic in. Die brengt veel en veel meer.
2 0
Tinus
Ach, ik had kluivert er nog graag bijgehad. Ik wens die jongen veel succes, wijsheid en een nieuwe zaakwaarnemer toe voor de toekomst.
4 -1
Murtagh
Je zal maar blij zijn met een stap omlaag Roma is kansloos in turijn en waarschijnlijk ook in Rome
2 0