[Update II] Allegri: 'Ronaldo tegen Ajax wordt moeilijk'

BVeenstra, 01-04-2019 om 12:40, 14670 views, TuttoMercatoWeb, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het lijkt erop dat Juventus in de komende periode geen risico wil nemen met Cristiano Ronaldo. De Portugees raakte eerder deze week geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor het uiterst twijfelachtig is of hij mee kan doen tegen Ajax in de kwartfinales van de Champions League.

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli geeft antwoord op de vraag of Ronaldo tegen Ajax zal terugkeren in het elftal van trainer Massimiliano Allegri. 'Het gaat de goede kant op met Cristiano Ronaldo', citeert TuttoMercatoWeb de preses. 'Het geluk van Juventus is dat we een brede selectie hebben, waarbij we kunnen bouwen op 25 kwaliteitsspelers. Toch is Ronaldo zonder twijfel de beste speler van de wereld. Het geeft zekerheid als hij meedoet.'

Toch weet Agnelli ook dat het seizoen nog wat langer duurt en bovendien worden in de komende tijd de prijzen verdeeld. 'Je moet voorzichtig zijn met blessures. Als je nu risico neemt, kan dat je seizoensfinale in gevaar brengen. Er zijn nog tweeënhalve maand te gaan en het is belangrijker om spelers voor de lange termijn te beschermen dan risico te nemen voor éénn enkele wedstrijd.'

Update - 15.10 uur (29 maart 2019) - Ook Allegri voorzichtig met Ronaldo

Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat zijn sterspeler Cristiano Ronaldo pas weer gaat voetballen als hij volledig hersteld is. 'Het risico bestaat dat hij de eerste wedstrijd tegen Ajax mist, dat weet hij zelf ook. En hij weet ook dat hij niet gaat spelen als hij nog steeds geblesseerd is', citeert Voetbal International de trainer.

Allegri laat weten dat Ronaldo in ieder geval de competitiewedstrijd tegen Empoli mist. 'Verder moet hij rust houden, want we zijn in een belangrijke fase van het seizoen beland. Hij komt terug als er geen gevaar meer is op herhaling van zijn blessure.'

Update - 12.40 uur (1 april 2019) - Allegri: 'Ronaldo tegen Ajax wordt moeilijk'

Juventus-trainer Massimiliano Allegri hoopt dat zijn sterspeler Cristiano Ronaldo op tijd hersteld is voor de heenwedstrijd (woensdag 10 april) tegen Ajax in de kwartfinales van de Champions League. De coach sprak over het herstel van de Portugees tijdens de persconferentie van maandag. 'Ronaldo werkt hard aan zijn herstel en we hopen dat hij erbij is tegen Ajax. Het wordt moeilijk, maar we doen er alles aan', wordt hij geciteerd door NU.nl.

Maandag werd de doelpuntenmachine opnieuw onderzocht door de medische staf van Juventus. 'Zijn been was alweer een stuk beter dan eind vorige week. Er zijn nog negen dagen te gaan, dus we hebben nog tijd om samen alles te evalueren. Maar het is logisch dat we voorzichtig moeten zijn en de voor- en nadelen moeten afwegen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1981
FC Ronaldo tegen Ajax wordt lastig.
0 0
xDusanTadic
Met alle middelen die ze hebben zoals dry needling etc staat hij 100% op het veld 10 april
0 0
Harrie Nak
Die speelt dus gewoon.
1 0
Boer Gijs
Dan zal ie wel gewoon meedoen.
1 0
ratje
Dit is de oudste CL truc die er bestaat. Een zogenaamd geblesseerde sterspeler..

Ronaldo speelt gewoon tegen Ajax.
6 0
Aspers73
Dit staat in VI zojuist: Allegri zei maandag tijdens een persconferentie te verwachten gewoon een beroep te kunnen doen op zijn sterspeler in Amsterdam. 'Cristiano werkt hard en goed, elke dag. Wij rekenen op hem voor de wedstrijd tegen Ajax. Dus of VI of AS heeft het fout.
2 0
zlatan-beast
zal wel op de bank beginnen en moet dan invallen omdat het niet lekker loopt en zal er dan wel weer 1 of 2 in prikken...
0 0
Hagmag
Deze kwal past niet op de grasmat van onze Arena.
0 -3
JordanAFCA
Zou de CL ons dan echt gegunt zijn?
0 -1
Rentokill
Ook als ie t net wel haalt is ie niet op zn best. Prima dit.
1 -1
Bky
Hij zit zich nu al in te dekken.
0 0
Bobbaasje
Cristiano Ronaldo en Dyballa zijn er gewoon bij.

Ik verwacht in de aanval bij Juventus: Cristiano Ronaldo - Mandzukić - Dyballa/Bernardeschi.

De zwakte ligt toch wel bij hun doelman: Szczęsny.
3 0
pizzapunt
Speelt gewoon.
1 0
RedFeather
Dyballa ook geblesseerd
Gaat wel lekker daar
0 0
DirkvanDam
1 april... we zullen zien! moeten er vanuit gaan dat hij meespeelt
0 0
Ajaxxxisdebeste
Laat hem maar meespelen en in de 5 min... afhaken :P Hoeft niet ernstig te zijn gun dat niemand...
0 0
JariJari
Gewoon 9 daagse blessure
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Natuurlijk zijn er genoeg andere goede spelers, maar je zag wat er gebeurde uit bij genoa ( vaak hete potjes in die stad) ronaldo deed niet mee en ze verloren met 2-0. Nou als genoa er 2 kan maken tegen juve.. Net als dat girona er 2 kon maken in bernabeu, toen zei ik dat ajax er dan 4 kan maken.
Het is ook mentaal een gemis bij alle andere juve spelers als hun grote man niet meedoet. Zie het als oorlog en je sterkste man die de meeste gevechten wint er niet bij is. Dan voel je je als team zoveel minder sterk.
Van ronaldo weet je dat hij uit het niets op kan staan, dat bewees hij ontelbare keren op het aller hoogste niveau. Bij de andere spelers van juve is dat stukken minder. Daar zitten bijna geen gasten tussen die altijd op staan als het moet. In 97 had je zidane en vieri, dan wist je die staan op en dan is het klaar.
Dit juve zonder ronaldo scheelt niet 1 slok op een borrel maar een paar slokken. Na veel pech in europa de laatste 10 jaar heeft ajax nu weer geluk. Wie weet is ronaldo in de 2e wedstrijd ook niet helemaal fit. Ajax ruikt bloed, ze deden al het onmogelijke. Stel de 2e wedstrijd wordt een formaliteit omdat we 4-0 winnen. Met dit Ajax is niks uit te sluiten. Kwart finale is mooi en psv haalde een paar jaar terug tegen atletico bijna de halve finale. Maar als ajax de halve finale haalt en bij de beste 4 zit dan gaat het dak er echt af .
0 0
DirkvanDam
in het kort. zie AJAX tegen AZ zonder hakim...
0 0
insectenverdelg
Zpu hem voor de zekerheid sowieso tot 20 april aan de kant houden. Gewoon niet het risico nemen dat je hem te vroeg brengt. :)
0 0
mercurius3
Ook zonder Ronaldo wordt het enorm lastig om van zo'n ploeg met 20 kwaiteitsspelers te winnen. Juventus zie ik als favoriet voor het winnen van de CL. Je moet hopen dat Ronaldo niet meedoet, dan maak je enige kans. De verdediging van Ajax, vooral aan de linkerkant, vind ik erg zwak wanneer ze onder druk gezet worden. Mazraoui tegen Ronaldo zal me doen denken aan van der wiel tegen Ronaldo op het EK 2012, toen ie er volledig uit gelopen werd. Dat wordt echt een nachtmerrie temeer ook omdat ik vind dat de ligt te weinig zijn verdediging coacht. Hij speelt wel goed vaak (hoewel na de winterstop een lichte dip), maar het kan niet zo zijn dat AZ zeeën van ruimte krijgt bij tegenaanvallen. Dan wordt het in het veld niet goed neergezet.
0 0
insectenverdelg
klopt helemaal dat het lastig is. Maar zonder Ronaldo vergroten je kansen zeker wel. Ook mentaal geeft het Juve echt een knauw. Zonder Ronaldo hadden ze waarschijnlijk niet eens meer in t toernooi gezeten namelijk. Dat weten de andere spelers ook. Maar ook zonder Ronaldo is Juve nog steeds de favoriet. Dat is wel duidelijk.
0 0
JesseMKB33
Juventus favoriet voor de CL noemen, dan kijk je niet zoveel voetbal. Hebben totaal niet veel indruk gemaakt dit seizoen. Vooral City, maar ook Liverpool en Barcelona zijn veel beter.
0 0
mercurius3
City heeft nog nooit iets gepresteerd in de CL. Juventus twee keer de finale gespeeld de afgelopen jaren. Dat is gewoon een hele lepe ploeg. Daarnaast liggen Nederlandse clubs Italianen wel. Juventus gaat op basis van ervaring en leepheid de CL winnen, plus de beste voetballer ter wereld. Juventus - Liverpool wordt de finale.
0 0
AFCA14JC
Na Real nemen ze Ajax heel serieus. Ze doen dit meer, denk ik, om een beetje verwarring te zaaien over de opstelling (zoals bij elke topclub veel spelers "twijfelgevallen zijn" voor een topwedstrijd).
0 0
mercurius3
Of men geeft gewoon antwoord op de vraag met een eigen mening. Overal ziet men schimmen hier, alsof anderen continu bezig zijn met communicatiespelletjes. Als men zegt dat men Ajax serieus neemt, dan is dat gewoon zo. Waarom zouden ze dat niet doen? Ze hebben een geweldige selectie en hebben kans op de CL winst. Die win je als Juventus hooguit eens in de 25 jaar.
0 0
Boer Gijs
Spaar hem voor de halve finale, ik bedoel voor de poulefase volgend seizoen.
1 0
Luie
kom maar op onderschat Ajax maar
0 0
Willem410
Zeker niet doen, van Ajax winnen ze zonder ook wel joh.
Net zoals Real dat dacht met Ramos.
0 0