[Update] ‘Heb er het maximale uitgehaald’

FinnDekker, 27-03-2019 om 20:25, 5816 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Oud-Ajacied Diederik Boer stopt na dit seizoen met keepen. Dat is wat de doelman meldt in gesprek met De Telegraaf

‘Vanwege steeds grotere fysieke ongemakken is het komende zomer tijd om ermee te stoppen’, luidt de boodschap van de 38-jarige keeper die bij PEC Zwolle veelal op de bank zit.

In de zomer van 2014 kwam Boer naar Ajax. In drie seizoenen in Amsterdam kwam de doelman tot elf duels in het eerste.

Update - 20.20 uur (27 maart 2019) - ‘Heb er het maximale uitgehaald’

Bij De Stentor is Diederik Boer iets dieper ingegaan wat betreft zijn keuze om te stoppen. ‘Ik voelde mijn lichaam gewoon steeds meer tegensputteren. De pijntjes werden steeds erger en het herstel duurde steeds langer.’

‘Op een gegeven moment heb ik gezegd: “Dit kan niet meer. Wat er nu ook gebeurt: ik ga stoppen.” (...) Volgens mij heb ik er wel het maximale uitgehaald’, besluit de doelman. 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Prima keeper, prima kerel.
0 0
Pierre Heno
Dat opzichtige tijdrekken bij Ajax-PEC had hij beter niet kunnen doen nadat hij met veel applaus werd ontvangen toen hij ineens moest invallen. Het publiek was hem duidelijk goed gezind en dan ga je niet zo obstinaat staan tijdrekken op zo'n beetje ieder moment ( behalve nadat de 2-1 was gescoord door Blind, toen ineens wèl haast bij Diederik).
1 -5
Aeter
Onzin, hij speelt voor PEC, natuurlijk doet ie er alles aan om punten te halen. Bij Ajax zou hij dat ook hebben gedaan. Dit is dezelfde onzin als niet mogen juichen tegen een oude club.
0 0
Pierre Heno
Tijdrekken kan noodzakelijk zijn maar Boer ging zwaar over de scheef en de scheids had daar gewoon meteen al een gele kaart voor moeten geven. Dat deed hij niet dus werd Boer alsnog door de hele JC Arena op een fluitconcert getrakteerd waar ze hem eerst nog met applaus hadden binnengehaald. Boer overdreef dat tijdrekken buiten proporties en dat was totaal onnodig. Wat heeft hij er mee gewonnen? Hij werd terecht uitgefloten in een van zijn laatste wedstrijden. Tel uit je winst.
0 0
SPLNDD
Wat verwacht je dan? Hij speelt inmiddels weer bij PEC hè.
1 0
Pierre Heno
Blijkbaar dacht > 95% van de toeschouwers er tijdens die wedstrijd anders over dan jij want ze floten hem massaal uit waar ze hem bij het betreden van het veld juist met applaus hadden begroet. Maar jij behoorde natuurlijk tot die < 5% die zijn obstinaat tijdrekken wel kon appreciëren. Tja.... heilige boontjes bestaan ja/.
0 0
Stroeve
Heb altijd een zwak voor deze man gehad. Hopelijk blijft ie op een of andere manier voor het Nederlandse voetbal behouden.
5 0