[Update V] Keizer nieuwe trainer Sporting

BartVeenstra, 08-11-2018 om 15:10, 28124 views, Voetbal International ; A Bola ; Record |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

José Peseiro is ontslagen bij Sporting Portugal, zo weet Voetbal International te melden. De inmiddels voormalig trainer van oud-Ajacied Nemanja Gudelj stond pas sinds het begin van het huidige seizoen voor de groep in Lissabon, maar wordt nu verantwoordelijk gehouden voor het uitblijven van positieve resultaten.

De club staat momenteel op een vijfde plaats in de Portugese competitie. De achterstand tot koploper FC Porto bedraagt slechts twee punten. Afgelopen woensdag werd Sporting echter wel uitgeschakeld in de beker door in eigen huis met 1-2 te verliezen van Estoril.

Gudelj, de voormalig Ajacied in de selectie, behoorde de laatste weken steevast tot de basiself van trainer Peseiro. Ook tijdens de voor de oefenmeester fatale nederlaag stond de Serviër negentig minuten binnen de lijnen.

Update - 16.10 uur (4 november 2018) - Portugese media noemen Keizer als nieuwe trainer Sporting

Voormalig Ajax-trainer Marcel Keizer kan volgens vooraanstaande Portugese media een nieuwe stap gaan maken in zijn carrière als hoofdtrainer. Recent werd José Peseiro ontslagen als trainer van Sporting Portugal en volgens A Bola en Record kan Keizer zijn opvolger worden. In dat geval krijgt de oefenmeester te maken met oud-Ajacied Nemanja Gudelj. Momenteel is Keizer nog werkzaam bij Al-Jazira.

Update II - 13.55 uur (5 november 2018) - Keizer gesignaleerd in Lissabon

Oud-Ajax-trainer Marcel Keizer is maandag gesignaleerd in Lissabon. De Portugese krant A Bola heeft een foto in handen van de kale oefenmeester, die in een koffietent werd gefotografeerd. Het medium weet het nu zeker: Keizer wordt de nieuwe trainer van Sporting Clube de Portugal.

In Lissabon kan Keizer een contract tekenen tot medio 2020. Op dit moment is het nog wel onduidelijk of Sporting al een akkoord heeft bereikt met Al-Jazira, de huidige club van Keizer. In Abu Dhabi ligt Keizer namelijk nog voor twee jaar vast.

Update III - 07.40 uur (6 november 2018) - Clubs en Keizer naderen akkoord

Volgens de Portugese media zijn Marcel Keizer, Sporting Lissabon en Al-Jazira dichtbij een akkoord over een overstap van de voormalig Ajax-trainer. Voor Keizer moeten de Portugezen naar verluidt een afkoopsom van 530.000 euro betalen. De verwachting is dat de nieuwe coach maandag voor het eerst voor de groep staat, nadat de handtekeningen zijn gezet onder een contract ter waarde van twee miljoen per jaar tot medio 2021.

'Ik ben door Sporting mondeling benaderd om er trainer te worden, maar heb nog geen formeel aanbod ontvangen', vertelde Keizer na een wedstrijd van zijn huidige club, Al Jazira, volgens de Portugese media, geciteerd door NU.nl.

Update IV - 09.10 uur (8 november 2018) - 'Wensen Keizer veel succes'

Naar verluidt is Al-Jazira akkoord gegaan met een vertrek van trainer Marcel Keizer naar Sporting Clube de Portugal. De club uit Abu Dhabi krijgt ongeveer een half miljoen euro voor de oefenmeester. Lokale media pakken uit met tweets van Mohammed Saif Al Suwaidi, de voorzitter van Al Jazira, zo meldt Voetbal International. 'Hierin meldt de bestuurder dat Al-Jazira er alles aan heeft gedaan om Keizer te behouden, maar dat de Nederlander graag weer in Europa wilde werken. "We wensen Keizer veel succes".'

Update V - 15.05 uur (8 november 2018) - Keizer nieuwe trainer Sporting Clube de Portugal

Marcel Keizer wordt officieel de nieuwe trainer van Sporting Clube de Portugal. Dat bevestigt Al-Jazira, de huidige club van de voormalig Ajax-trainer. Bij Sporting is Keizer de opvolger van José Pereiro die al na vier maanden ontslagen werd.

'Het was een eer om voor deze club te werken en ik wens Al-Jazira succes de komende jaren', zegt Keizer, die nog wel officieel gepresenteerd moet worden door de Portugese topclub. Voorzitter Mohammed Saif Al Suwaidi bedankt Keizer: 'We bedanken Marcel voor alles en wensen hem veel succes in Lissabon.'

Inmiddels heeft ook Sporting Clube de Portugal de komst van Keizer bevestigd. De oefenmeester tekent voor 2,5 jaar bij de club uit Lissabon.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leviathan
Gun hem het beste hoop dat hij er wat van kan maken daar.
0 0
ajaxiscruijff
Was een prima trainer voor Ajax. Ik vind het nog altijd jammer dat hij zo schandalig behandeld is. Ondanks dramatische voorbereiding wist hij Ajax steeds beter en aantrekkelijker te laten spelen. Heel vreemd dat hij weg moest bij Ajax. Ik gun hem nu het allerbeste. Hopelijk komt hij nog een keer terug voor een tweede kans bij Ajax, want dat verdient hij wel.
5 -1
ghouleseddik
Ik kan alleen zeggen dat ik deze man oprecht het aller-allerbeste gun.
4 0
Tomajax1990
Precies, weinig meegemaakt dat ik echt hoopte dat iemand het goed zou doen ( echte Hollander ). ik wens hem echt het allerbeste, hopelijk gaat hij het daar onwijs goed doen.
1 0
3*stars*3
Mooi voor hem en wens hem alle succes!
5 0
fanforeffer
Een ongelukkige periode bij Ajax gehad ,met een zwaar verstoorde voorbereiding,waarvan de impact bijna niet te bevatten is . Door verdeeldheid in de staf ,kreeg hij geen materiaal dat goed genoeg was. Geen eerlijke kans gekregen bij Ajax. Dupe van Twist. Hopelijk krijgt hij nu wel een kans.
2 0
RedFeather
'de kale oefenmeester'
2 -1
pieke
Een van de slechtste trainers die Ajax ooit heeft gehad. Haalde met toch een redelijk team nog niet eens de groepsfase van de EL. Onder hem was Ajax al voor de winterstop uit de KNVB-beker en verloren in Almelo van Heracles en thuis van Vitesse en FC Utrecht.

Ik vrees voor hem dat hij ook in Lissabon snel op de keien zal staan.
1 -10
Leviathan
Keizer zat in een slangennnest en met de situatie Nouri en vertrekkende spelers waar weinig voor terug kwam... Lekker makkelijk lullen.
0 0
MickS
Dat we dat niet haalden had ook écht alles met Keizer te maken. Gelukkig waren er geen bizarre omstandigheden enzo. Oh wacht...
1 0
Bensco
sluit ik me bij aan. Keizer zijn aanstelling was pure carrière zelfmoord. De situatie zoals hij hem voor zijn kiezen kreeg was bizar slecht. Nouri, gevecht tussen 2 kampen en de slechtste selectie sinds jaren was mission impossible voor keizer.
0 0
niquedegraaff
Sorry hoor maar ik blijf dit toch een beetje makkelijk vinden. Natuurlijk heeft het een grote impact gehad op het moraal. Maar als Ajax alles gewonnen had, dan had men gezegd: "Ja het is logisch dat ze een extra stapje doen, voor Nouri". Snap je mijn punt? Keizer heeft prima ge-people managed, maar voetballend leek het nergens naar. Ik denk ook dat Keizer last had van hetgeen waar Bosz last van had: Angstige assistenten die baas waren.
2 -4
Leviathan
De situatie Nouri kon 2 kanten op. Je kan er motivatie uit halen en ook echt uiten of de moed zakt in je schoenen.. Dat 2e hadden toch een hoop spelers.
0 0
wdeneush
Vond Keizer, met durf en lef spelen. Vooral met 3 verdedigers, en heeft knappe uitslagen neergezet tegen onze "lastige" opponenten.
2 0
020bornraised
Keizer veel succes, is je echt gegunt!
1 0
Bensco
ik ben niet zijn grootste fan, vind hem vrij soft overkomen. desondanks gun ik hem wel succes. Hij is een onschuldig slachtoffer grworden van vieze machtsspelletjes en stond aan het roer in een zwarte periode van de Ajax geschiedenis. hopelijk gaat hij hier bewijzen dat wij het allemaal fout hadden
1 0
MickS
wat een grote en mooie stap. Ik hoop gigantisch dat hij het daar goed gaat doen. Ik wens je in ieder geval alle succes, Marcel!
2 -1
PetrusKeizer
een trainer waarvoor spelers door t vuur gaan. Ben benieuwd of hij de juiste snaar ook bij Sporting weet te raken, bij de spelers. Mazal tov, Marcel!
0 -1
Ajacied33
Als je iemand wel succes gunt is het Keizer wel. Ik hoop oprecht dat hij zal slagen daar in Lissabon
2 0
Ajaxxxisdebeste
Hoop dat hij het goed gaat doen, gun het hem zo erg!
0 0
WZAWZDB14
Mooi dit, ondanks dat ik keizer ook liever weg wou hebben (of beter gezegd: hij had nooit aangesteld mogen worden) heeft keizer heeft bij mij een hele hoge gunfactor, sympathieke kerel. Succes marcel! Het is je gegund.
0 0
AbdelhakNouri22
Zou hij wel gewoon zijn salaris voor dit seizoen krijgen? Is veel geld dat hij anders laat lopen om naar Sporting te gaan.
0 0
WZAWZDB14
Nee wss niet, dat is meestal alleen bij ontslag. Maar ach bij sporting krijgt hij naar verluid 2 miljoen per jaar, dus mislopen kun je het niet noemen.
0 0
AjaxCitizen
Wens hem ook zeker veel succes. Vond het toch wel jammer de manier hoe hij weg is gegaan. Had te weinig ervaring voor de baan als hoofdtrainer en kreeg gelijk te maken met het drama rondom Nouri.

Vond het een beter plan om hem assistent te maken naast een ervaren trainer zoals Ten Hag, waar hij in de toekomst het stokje wellicht kon overnemen.

Wel mooi dat hij nu een nieuwe uitdaging tegemoet gaat. Hopen dat hij de tijd krijgt en niet net als alle voorgaande trainers bij Sporting snel de deur wordt gewezen bij mindere resultaten.
1 0
AlexIbarra
Ik had hem (en ons) natuurlijk gegund dat hij inmiddels succesvol met Ajax zou zijn.
Toch zat hij tot 2016 nog bij Cambuur, daarvoor Emmen, Telstar, amateurs. Sinds 2016 Jong Ajax, Ajax1, betaalde vakantie, Al-Jazira en Sporting.

Zijn leven is de laatste 2,5 jaar dus behoorlijk in een stroomversnelling geraakt. Zelfs al wordt hij volgende week ontslagen, 2 mln per jaar pak je echt niet bij Cambuur.
Als de druk hem allemaal te veel wordt is hij imo altijd welkom in de jeugd of bij Jong.
1 0
PaulC
Koning, Keizer, Admiraal.....Succes!
1 0
geronimo
Wens hem heel veel succes!!!
3 0
grannig mokum1
Maar is nooit zo lekker om zo in te stappen bij een club midden in het seizoen.... Komt goed!!
0 0
Leprechaun
Hoop echt dat hij het goed gaan doen daar! Wel een rare club dat Sporting. Zit die voorzitter, die die hooligans opjutte tegen zijn selectie, daar nog?
1 0
WantAmsterdam
Hele leuke vent, maar hij heeft bij Ajax laten zien de druk bij een top club (nog) niet aan te kunnen imo, een tussenstapje naar een middenmoter/subtopper in Portugal of NL zou de juiste stap in zijn carrière zijn gewest.
Desondanks hoop ik voor hem, natuurlijk, dat hij slaagt. Zal, uiteraard, dat geweldig seizoen bij Jong nooit vergeten
4 -4
MickS
Sorry, maar deze post slaat echt kant nog wal.
1 0
WantAmsterdam
Leg uit?
0 0
Tinus
In welk opzicht heeft hij dat niet laten zien? Hij had direct te maken met de zaak appie waarbij hij spelers echt weer op de rit moest krijgen. Daarnaast had hij te maken met een kwaliteit selectie die by far niet in de buurt komt bij het huidige team. Tel daar ook nog eens bij op dat hij geen steun kreeg van de directie. Onder die omstandigheden kreeg hij het niettemin voor elkaar om zijn team steeds beter en attractiever te laten voetballen. Wat mij betreft is hij heel slecht behandeld door Ajax. Hoop dat hij het goed gaat doen bij sporting.
0 0
BokkieBokstra
Vond het dat hij heel goed op de rit kreeg, Ajax speelde in de loop van dat najaar leuk en goed voetbal. Het is jammer dat hij het jaar niet heeft mogen afmaken.
1 0
booya4afca
Dat is wel erg voorbarig. Hoe hij zal hebben gefunctioneerd als het drama rondom Nouri had plaatsgevonden zullen we helaas nooit weten.

Enige wat we kunnen concluderen is dat hij, ondanks alle dramatiek in de eerste maanden de ploeg steeds beter liet voetballen. Ook in de beruchte bekerwedstrijd tegen Twente had je 3-0 voor moeten staan met al die kansen die we (zeker in de eerste helft) kregen.

Ga er maar aan staan als 'beginnende' trainer. Je volgt Bosz op die de EL finale haalde, in de voorbereiding valt de grond onder je voeten vandaan met het drama rondom Appie, wat weer effect heeft gehad op de eerste maanden van de ploeg. En denk je net een beetje houd vast te hebben (ploeg ging beter voetballen), wordt je eruit gegooit omdat er door missen van penalties niet wordt gewonnen in de beker.

En ja, Keizer heeft zeker in zijn eerste maanden wisselvallig gehandeld. Maar kom op zeg...
2 -1
Stroeve
Als ik hier de reacties lees, dan lijkt het soms wel te gaan om de meest succesvolle Ajaxtrainer sinds Louis van Gaal. We zijn in ieder opzicht beter af met Ten Hag. En toch… veel succes gewenst bij Sporting, Marcel.
4 -2
Tinus
Als ik de reacties lees, dan gaat het om een trainer die veel respect heeft afgedwongen met hoe hij het drama rond Nouri heeft gemanaged, maar desalniettemin door het bestuur is geslachtofferd. En hoe kom je erbij dat we in elk opzicht beter af zijn met Ten Hag? Die heeft het vorig seizoen zeker niet beter gedaan met beter spelersmateriaal (tagliafico vs Dijks). Hoe Keizer het had gedaan met het huidige materiaal zullen we nooit weten.
0 0
Stroeve
Hij heeft daar inderdaad veel respect mee afgedwongen, maar de resultaten waren echt beneden alle peil. Hij is geslachtofferd om de resultaten, dat leek me toen ook niet meer dan terecht. Zelfs met Dijks ipv Tagliafico had ie op z'n minst Rosenburg en Twente (voor beker) kunnen verslaan (in een geval over twee wedstrijden). Z'n wisselbeleid was echt verschrikkelijk (Zeefuik tegen Rosenburg) en zo zal ik nog wel wat vergeten. Ik weet niet hoe hij het had gedaan met dit materiaal, natuurlijk, maar voor nu ben ik blij met hoe Ten Hag het doet.
0 0
Tinus
Ik snap je punt, maar je begon met de opmerking dat we er op alle vlakken op vooruit zijn gegaan. Dat komt niet uit je betoog naar voren. Keizer heeft een paar ongelukkige keuzes gemaakt idd, maar laten we eerlijk zijn, die heeft Ten Hag ook gemaakt. Zelfs dit seizoen nog met Heracles thuis en psv uit. De uitschakeling voor de EL en de beker kun je, ondanks de ellende in de voorbereiding, keizer zeker deels kwalijk nemen. Maar de 2e seizoenshelft onder Ten Hag was er één zonder progressie met als klap op de vuurpijl de kansloze nederlaag (in de kampioenswedstrijd notabene) tegen psv. Dat vind ik echt vele malen kwalijker. Behalve dus de huidige europese prestaties, maar wel met een kwalitatief zeer goede selectie, is er in mijn optiek dan ook geen enkele reden om te zeggen dat we erop vooruit zijn gegaan door Ten Hag.
0 0
FissaDeGekste
Leuk man, Marcel succes! Het is je gegund.

Je kan zeggen wat je wil van Keizer maar een plan bij de opbouw had hij zeker. We speelden in die laatste weken gewoon erg leuk voetbal.
4 0
Rsv
Sporting is de weg kwijt, wat een slechte trainer was dit zeg
1 -2
geDaante
Kan je niet zeggen, werd duidelijk flink beïnvloedt door met name Spijkerman. Met Jong Ajax speelde hij heel anders en veel beter, met de juiste spelintentie. Na de eigenwijze Bosz wilden ze natuurlijk een onervaren man die héél graag wilde en zo een marionet, die veel meer aannam van Bergkamp en Spijkerman, en de medische staf.
2 -1
RusselWestbrook
Het lijkt me sterk dat Spijkerman zei:

"Marcel, kerel, we gaan gewoon niet verdedigen. Elke wedstrijd open huis"
2 -2
Bjorn
Gun het hem van harte. In een klap financieel onafhankelijk dankzij een halfjaar Ajax.
0 0
booya4afca
Dat zou fantastisch voor hem zijn natuurlijk. Marcel, het is je van harte gegund!
2 0
PetrusKeizer
ik hoop echt dat, als t doorgaat, dit geen 'Cocu' verhaal wordt. Suc6 is hem gegund , na de vieze spelletjes van m.n. Overmars.
3 -6
Ginoajax1
Ik gun het hem van harte. Keizer is onheus bejegend. Met Ten Hag zijn we niet al te veel opgeschoten. Ik vind het geen Ajax trainer. Maar goed, de resultaten werken in zijn voordeel.
Keizer had wel een klik met de selectie. Al was het maar door de trieste situatie van Nouri.
4 -6
ajaxinho
Door de situatie van Nouri een klik met de selectie?

Hij wist de juiste mix van spelers op te stellen.
Het begon voorin met Neres en Huntelaar, die hebben een klik.
Achterin begon het te lopen toen hij Frenkie naast/voor DLigt opstelde.
2 0
Red Devil
Mooie club voor hem als het rondkomt.
1 0
Ajacied33
Als dit waar is gun ik het Keizer van harte. Vanuit menselijk oogpunt maar ook dat hij gewoon bij een mooie club in een leuke competitie kan werken. Volgens Derksen was het een ideale Telstar trainer.....wat een droeftoeter
11 0
WantAmsterdam
Inderdaad, maar toch denk ik dat dat een paar stapjes to hoog zijn, bij sporting heb je dezelfde druk als bij Ajax, maar uiteraard wens ik hem heel veel succes, zal het mooie voetbal bij jong nooit vergeten
1 0
Ajax#1900
Erg leuk voor hem, maar hij mag z'n zaakwaarnemer ook wel een bosje bloemen sturen als dit allemaal daadwerkelijk rond komt hoor. Hij kon hier in Nederland naar Excelsior...
0 -1
Labrador
Kale koppen niet te stoppen!
3 0
ajaxinho
Sporting heeft smaak!
1 0
KingRijkaardII
Het zou hem gegund zijn!
10 0
appeltje
"De Portugese krant A Bola is in handen van een foto van de kale oefenmeester". Lijkt me dat dit niet klopt haha
3 0
AjaxBaggio
Leuk voor hem.

Dankzij Ajax is hij straks toch lekker coach bij een topclub in Portugal.
Wie had dat een paar jaar terug verwacht.
5 -2
AFCAPurpleHaze043
Helemaal niet dankzij Ajax.Hij werkte in Saudi arabie of Qatar waar die nu zit met 3 mensen uit Portugal in zijn staf en die mensen zijn nu werkzaam bij Sporting Portugal.Deze 3 waren lierisch over de spelopvating van Keizer en hebben een goed woordje voor hem gedaan.
1 0
royajax5
Keizer gearriveerd in Lissabon.
Wil toch 'zijn' club nog in actie zien in de CL.

Tot morgen Marcel.
4 0
didierajax020
Ik vind die foto van die bron (A Bola) in eerste instantie van de zijkant niet op Keizer lijken trouwens, haha. Wel leuk voor hem als het zo is.
3 0
Babangida83
Leuk voor Keizer. Ajax speelde echt super goed onder hem, vond ik. Het klopte gewoon, was alleen nog niet constant genoeg, maar ook dat zat er aan te komen (zoals tweede helft uit bij Twente). De eerste helft tegen Twente was echt zo ongelooflijk goed. Echt totaal voetbal zoals niemand het meer speelt. Ook Bosz niet (die speelt toch directer. Keizer kan daarentegen ook prima balbezit houden). Daarvoor natuurlijk ook wedstrijden tegen AZ en PSV die super goed waren. Maar de eerste helft bij Twente-uit was weergaloos. Stopte ook niet na de 2-0. Begon net te draaien. Verdiende het ontslag niet. Leuk voor hem dat hij eventueel bij Sporting Portugal aan de slag kan gaan. Wie weet zien we hem ooit terug bij Ajax. Hoop wel dat hij dan wat betere assistenten krijgt. En ja, zijn wisselbeleid, daar moet hij nog een beetje aan werken. Maar dat neem ik graag op de koop toe.
2 -4
BokkieBokstra
Zeker, hij had de boel in de loop van het najaar mooi op de rit met ook nog mooi en enthousiast voetbal. Een schandalig en achterbaks ontslag door Overmars en van der Sar kort na een hele droevige voorbereiding. Niet voor niets is er zo met geld gesmeten. Ajax zal en moet kampioen worden.
1 0
Raydo
Keizer was collateral damage om Bergkamp en Spijkerman eruit te werken.
1 0
BokkieBokstra
Wat daarbij weer vreemd was dat vlak voor het ontslag van Keizer het contract met Bergamp was verlengd.
0 0
ajaxinho
Op den duur komt Keizer wel bovendrijven in het Nederlandse voetbal.

Je noemt precies de twee zwakten waar hij mee te maken had bij Ajax.
Zijn assistenten en zijn wisselbeleid.

Zijn wisselbeleid vond ik nog best geniaal.
Want zelfs Dijks kon aardig mee in de 3-mansverdediging (tegen AZ).
0 0
Babangida83
Die zwakte is natuurlijk ook zijn kracht. Dat hij Zeefuik er bij Rosenborg uit ingooit (debuut) in de laatste 10 minuten ofzo was ongelooflijk dom. Echter, het geeft wel enorm veel vertrouwen aan zo'n speler. En spelers weten, als ik het goed doe, kan ik zomaar spelen. Dat is ook ontzettend belangrijk, maar meer voor de lange termijn.
0 0
Mike4wheelz
Dat Deyovaisio vol vertrouwen speelde hebben we geweten. Rosenborg uit werd hij er vierkant uitgelopen, waarna het nooit iets is geworden met die jongen.
0 0
Mike4wheelz
Zou ook zonder z’n optreden bij Rosenborg uit niets zijn geworden met die jongen. Was gewoon een foutje in de opleiding, veel te licht voor Ajax.
0 0
KingRijkaardII
Amen!
2 0
Restored
niet zo raar dat je wordt ontslagen als je gudelj opsteld
0 -1