Tete: 'Het is dezelfde situatie als bij Ajax'

NielsOpdam, 10-09-2018 om 07:55, 14022 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenny Tete startte de afgelopen twee interlands twee keer, maar bij zijn club Lyon speelt hij niet. De rechtsback ziet dan ook een overeenkomst met zijn tijd bij Ajax, zo zegt hij tegen Voetbal International.

De oud-Ajacied stapte vorige zomer over naar Olympique Lyon, maar bij de Fransen krijgt Tete weinig speelminuten. 'Het is lastig. Ik voel me goed, maar word teleurgesteld. Over de reden kan ik ook niets zeggen. Het is dezelfde situatie als bij Ajax, maar ik blijf gewoon mijn best doen, meer kan ik niet doen. Ik ga er gewoon voor, het komt goed', herhaalt Tete de woorden die hij al eerder sprak

Bij Ajax werd Tete op de bank geposteerd door toenmalig coach Peter Bosz terwijl Tete zelf niet door had waarom. In Lyon weet de rechtsback ook niet waarom hij zo weinig speelt. 'Ik heb er geen uitleg over gehad, beetje raar. Maar ik wil er verder ook niet op ingaan. Ik hoef het eigenlijk ook helemaal niet te weten. Ik laat het gewoon zien op de training, maar blijkbaar is het niet goed genoeg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Tete is helemaal niets beter geworden,vond hem zwak spelen.
1 0
Cello
De arrogantie straalt ervan af. Hoge eigen dunk, waarbij hij denkt weinig fout te doen. Zal ook niet een poging wagen om zichzelf te analyseren en is daardoor al bij voorbaat kansloos.
Ik vermoed ook dat ie zich weinig laat sturen en een probleem heeft met luisteren naar anderen (lees trainers). Het is toch te gek voor woorden dat hij nu weer roept dat hem niet wordt uitgelegd waarom hij niet speelt en dat hij precies hetzelfde zei destijds bij Ajax.
Ik vermoed, dat het hem wel wordt meegedeeld, maar dat het gewoonweg niet binnenkomt bij hem. Te eigenwijs denk ik dan maar. En te arrogant.

Was er ook niet iets dat hij zei over de supporters destijds bij de bus?. En als je dan dat al denkt....dan ga je het niet roepen, want dat is niet slim!.
2 0
CrazyJew
Had zijn geduld moeten beproeven bij de nieuwe trainer(s) en had die concurrentiestrijd uiteindelijk kunnen winnen. Jammer maar nu staat er iemand anders, blijft wel jammer.
1 0
MankeNelis
Dat krijg je als Mino je ergens maar binnen lult.
1 0
komopajax777
Tete heeft geen zelfkritiek blijkbaar, want gisteren kon iedereen zien waar het aan schort bij hem.Hij stopt er te weinig energie in.Hij loopt er vaak ongeïnteresseerd bij en volgt het spel niet altijd goed.Wat dat betreft zou hij eens naar Mazraoui en Tagliafico moeten kijken.Die spelen wel met passie en volle overtuiging.
2 0
Ferd
Al legt hij 700% energie in een wedstrijd, zijn balbeheersing en zijn inzicht zijn niet goed genoeg voor topvoetbal
1 0
Ajaccus
Dat is idd ook een optie. Kijken wat succesvolle backs doen. Het begint allemaal met er wat energie in te stoppen en willen leren en ontwikkelen.
0 -1
chrisjuhhh
Vraag het eens aan Mino Raiola , want die weet toch alles ?
1 0
Ferd
‘Ik wist niet waarom ik op de bank zat’!?!? Dan heb je wel een heel slecht inzicht in je eigen kunnen
3 -2
BokkieBokstra
Hmmm, speelde helemaal niets slecht en hij had een mooie assist op babel, verdedigend prima. Heel jammer dat hij bij Ajax is weggegaan. Vind het wel mooi dat Koeman hem opstelt. Heeft amper balverlies.
1 -5
talent020
hij had een mooie assist maar daar is alles ook wel mee gezegd, was de slechtste aan Oranje zijde, nog erger dan Blind, verdedigend stond hij vaak verkeerd, en n aan de bal was hij onzeker waardoor alles maar terug werd gespeeld,
2 0
komopajax777
Promes was de slechtste. Daar kunnen we het toch wel over eens zijn toch?Tete deed inderdaad weinig voor hem onder op dat ene moment na.
1 -1
BokkieBokstra
Daar hadden meer mensen last van, dat terugspelen. Zeker de eerste helft en ook geen wonder tegen Frankrijk, ijzersterk. Maar ik vind Tete in de combinatie niet slecht en zijn verdedigende acties zagen er ook prima uit.
1 -2
Schwalbino
Raar dat hij met die houding bij Ajax in het eerste gekomen is. Je verwacht dat ze in de opleiding aandacht besteden aan het ontwikkelen van een zelfkritische houding.
2 0
Ferd
en aan balcontrole, tactisch inzicht. Dat mist hij allemaal.
2 0
trodat4030
Ik snap dat nooit. Je wilt o zo graag spelen, staat er naast, maar neemt niet de moeite om aan de trainer te vragen waarop je je moet verbeteren om die basisplaats weer te bemachtigen. Stap dan naar de trainer toe, vraag hem wat er verbeterd moet worden en of iemand je daarbij kan helpen. Zeg dat je beter wilt worden dan je concurrent waardoor het team automatisch ook sterker wordt, iedere trainer zou dat toejuichen en je graag willen helpen, want daarmee helpt hij ook zichzelf. Nu denkt zo'n trainer dat je het wel best vind op de bank/tribune en gaat ook geen moeite in jou steken die hij ook in gemotivéérde spelers kan steken. Dat passieve gedoe is je eigen valkuil.

En daarnaast, je ziet zelf toch ook wel hoe verschrikkelijk je balbehandeling is? Simpele passes waar je 3-5 balcontacten nodig hebt om de bal te controleren, ballen die van je voet springen, ballen die je te ver vooruit speelt bij het dribbelen, het gebrek aan kloten om eens een bal vooruit te spelen als de weg niet wagenwijd open is, terwijl de situatie wel om zo'n bal vraagt enz enz. Heb je dan alleen maar van die hielenlikkers en jaknikkers om je heen die je alleen maar naar de mond praten en jouw knaken uitgeven? Is dát de entourage die je nodig hebt om de top te halen?

Echt, laat me 10 minuten met zo'n gozer praten en z'n ogen worden geopend, maar hij houd ze liever dicht, met een blinddoek om en voor de zekerheid ook nog de handen voor de ogen geslagen, want stel je voor, je ziet t in.. Je doet het allemaal zelf, Kenny!
9 0
Ferd
Ik ben blij dat alles wat ik al jaren over Tete zei nu ook door anderen gezien worden. Anderen die Tete tot god verheven en Veltman maar aan het neerschoppen waren.
1 0
MickS
je vergeet de betonnen plaat voor de kop...

Eens met je relaas.
1 0
Ajax27
Ja uit zijn prachtige voorzet wordt de 1-1 gescoord. Maar kan man man wat maakte hij ontzettend veel fouten, zowel in de opbouw als verdedigend. Die had je na 45 min al mogen wisselen. Ben altijd erg fan geweest van Tête maar gisteren was ie gewoon dramatisch.
1 0
Ferd
Fans van Tete snappen weinig van voetbal.
1 0
Ajax#1900
Mensen roepen hier wel eens dat hij verdedigend ijzersterk is maar dat is gewoon niet zo. Positioneel niet goed en stond ook wel eens aan de verkeerde kant te dekken gisteren.
3 0
Ajaccus
Tete speelt nog steeds het tikkie terug voetbal van zijn periode bij Ajax
zonder ook maar een enkele keer gebruik te maken van de ruimte die hij in zijn rug heeft richting het doel. Hij moet focussen op de ruimte die er ligt en door open te draaien een snelle voortzetting naar voren creëren. Wat dat betreft staat hij nog steeds stil in zijn ontwikkeling.
Zijn ogen en houding lijken ook onzekerheid uit te stralen.
Ook vreemd dat een coach de speler geen feedback geeft mbt zijn ontwikkeling en aandachtspunten. Dat zou juist bij elke trainersstaf een kernkwaliteit moeten zijn.
1 0
MickS
dat zegt Tete, dat hij geen feedback krijgt. Wellicht heeft hij die wel gekregen, maar komt het gewoon niet bij hem binnen.
En Tete is er zelf ook nog bij om te vragen wat hij anders moet doen etc. Het is profvoetbal op topniveau. Daar worden handjes niet meer doorlopend vast gehouden, geen tijd voor, voor jou 10 anderen.
1 0
Simon1
Een ezel stoot zich geen twee keer dezelfde steen...
0 0
mvdk
Loop naar de trainer en vraag het hem...
0 0
JSF
Hij kan best wel voetballen, maar is arrogant nonchalant en heeft weinig voetbalgogme. Met Promes en Wijnaldum de dissonanten. Zie graag Klaassen erbij en ipv Vormer had Koeman ook Van de Beek een kans kunnen geven
3 0
Ferd
hij kan juist niet voetballen. Tackelen kan hij, maar dan houdt het op. Paniek als hij de bal heeft.
1 0
MickS
Tja beste jongen, misschien moet je eens iemand zoeken die je kan vertellen waar het mis gaat bij je, en je daar bij helpen.
Want het is inderdaad exact dezelfde situatie als bij Ajax, en blijkbaar snap jij de uitleg van beide trainers niet, komt dat niet bij je binnen. Blijkbaar blijf je iets hetzelfde doen c.q. blijft iets dusdanig onveranderd in wat je doet, wat dusdanig tegenstaat dat je niet speelt.

En zeggen dat je geen uitleg hebt gekregen en dat je het raar vindt: vraag een gesprek aan met je trainer en vraag hem wat hij mist, wat hij niet ziet bij je wat hij wel wil, wat hij anders wil. Neem actie ipv hetzelfde blijven doen maar dan nog 'harder'. Blijkbaar werkt dat dus niet.
3 0
Schöne82
Vind het wel de beste optie in Oranje voor RB.
1 -5
Schillo
Gister niet gezien?
2 -1
DaniAjax
Goh meneer Tete, zou het kunnen dat het dan aan jou ligt?
5 0
Mikes
Spiegel heefy hij nog nooit van gehoord volgens mij.
4 0
Bky
Raar, beste rechtsback ooit.
3 -6
Ajax34
Dan neem ik aan dat je Wim Suurbier nooit heb zien voetballen. Die was echt wel beter.
0 0
Ferd
hey dr Sheldon Cooper, jij ook hier? Hoe is het met Amy?
0 0
jaripettersson
Autist
0 -8
trodat4030
Is dit nou echt nodig? Weet je wel wat een autist is? Of is het gewoon het gebruik maken van een hip 'scheldwoord'?
4 0
Vlieske
Het ligt nooit aan jou of wel meneer. Je zit niet eens meer bij de selectie. Dat zal echt wel zijn redenen hebben.
2 -2