Officieel: Seedorf bondscoach, Kluivert assistent Kameroen

BartVeenstra, 06-08-2018 om 20:30, 10992 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-spelers Clarence Seedorf en Patrick Kluivert worden de nieuwe bondscoaches van Kameroen. Eerstgenoemde wordt de hoofdcoach, terwijl Kluivert de assistent-bondscoach zal zijn. De Kameroense minister van sport, Pierre Ismael Bidoung Mpkatt, heeft de komst van het duo zaterdag aangekondigd tijdens een persconferentie, zo schrijft Voetbal International.

Details over de contracten zullen later naar buiten worden gebracht. Seedorf volgt bij Kameroen Hugo Broos op, die eind 2017 stopte als bondscoach bij Kameroen. De oefenmeester lag met meerdere spelers in de clinch, waaronder Ajax-keeper André Onana. In de tussentijd was Alexandre Belinga interim-bondscoach.

Kameroen hoopt zich te plaatsen voor de Afrika Cup en daarvoor speelt het Afrikaanse land in september twee kwalificatieduels: Malawi en de Comoren moeten verslagen worden.

Seedorf was tot voor kort de trainer van Deportivo La Coruña. Met die club degradeerde hij uit La Liga. Daarvoor was de in Suriname geboren trainer coach bij Shenzhen FC en AC Milan. Kluivert was tot vorig jaar technisch directeur bij Paris Saint-Germain en daarvoor was hij jeugdtrainer bij Ajax, bondscoach van Curaçao, assistent-bondscoach van Louis van Gaal bij Oranje, trainer van Jong FC Twente en assistent-coach bij NEC.

Update - 07.50 uur (6 augustus 2018) - 'Seedorf bijna rond, Kluivert wikt en weegt'

De bekendmaking van de Kameroense voetbalbond dat Clarence Seedorf de nieuwe bondscoach is en Patrick Kluivert diens assistent zal zijn, blijk wat voorbarig. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Wel zijn er serieuze gesprekken gaande. 'Nog niet rond, maar bijna', zegt Seedorf tegen de krant. Kluivert 'wikt en weegt' over het project-Kameroen, zo schrijft De Telegraaf verder.

Update - 20.30 uur (6 augustus 2018) - Officieel: Seedorf bondscoach, Kluivert assistent Kameroen

De Kameroense voetbalbond heeft maandagavond officieel bekend gemaakt dat Clarence Seedorf de nieuwe bondscoach van Kameroen is. Patrick Kluivert gaat hem, zoals verwacht, assisteren. Seedorf en Kluivert krijgen bij Kameroen te maken met Ajax-goalie André Onana. Voor hoelang het duo heeft getekend is niet bekend gemaakt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Waarom begint Clarence nu niet gewoon als assistent bij Jong Ajax ofzo, en probeert ie zich omhoog te werken. Dit schiet toch niet op joh...
0 -1
NouridolbergNeres34
seedorf maakt echt rare keuzes, en kluivert tja die rommelt ook maar wat aan.
0 -1
Maik
Kluivert: "Je moet zo'n beslissing weloverwogen nemen. Je committeert jezelf toch m minimaal een paar weken aan zo'n functie."
4 0
noppenkoning
Seedorf zijn trainerscarrière is precies het tegenovergestelde van zijn spelerscarrière. Een goed paard is nog geen goede ruiter.
4 0
Red Devil
Die 2 zakken steeds dieper weg want er zit verder geen club op ze te wachten.
Goede ex voetballers zijn heel erg vaak geen goede trainers dat heeft het verleden al vaker uitgewezen.
3 0
geronimo
Prima als hij maar bij Ajax wegblijft
4 -2
Jornnn
Waarom is Seedorf geen assistent van Kluivert. Kluivert heeft het nog wel eens een seizoen volgehouden als coach. (Jong Twente)
0 0
Chesterson93
Jong Twente is geen AC Milan
1 0
Aeter
De curieuze trainersloopbaan van Seedorf wordt steeds curieuzer.
4 0
Maik
Wederom een nieuw hoofdstuk in het succesboek van deze toppers. Zeker van Gompie Kluivert erg verrassend.
0 -1
JordyAjacied
Als je het zo bedenkt is Patrick net zo onbetrouwbaar als Justin. Net getekend bij Ajax om -019 te gaan trainen, nog geen wedstrijd gecoacht of hij was op weg naar Parijs om ze zakken te gaan vullen. Die familie Kluivert laat effe zien dat geld de drijfveer is.
6 -2
Ferd
En hij was niet veel ouder dan Justin toen hij Ajax verliet voor Italië
2 0
Harrie Nak
Het is alweer vroeg 1 april.
4 -1
Ferd
En nog voor de eerste wedstrijd gespeeld is gaat Kluivert weg naar de zandbak om drie dubbeltjes meer te verdienen?

Clarence maakt rare keuzes, gevallen topclub, China, degradatieclub en nu een Afrikaans land. Waarom niet gewoon een stabiele middenmoter en vanuit daar een echte carrière opbouwen?
3 -1
Bensco
Dan moet je wel een aanbod voor een stabiele middenmoter krijgen natuurlijk. Alleen een stabiele middenmoter gaat zijn stabiliteit niet op het spel zetten door zijn trainer eruit te knikkeren ;)

Seedorf zijn CV werkt hem nu ook tegen trouwens. Presteerde bij Milan wel oké, in China slecht (van plek 5 naar plek 9 in de China League one) en bij Deportivo ook slecht (won slechts 2 van de 16 wedstrijden). Hij heeft geen goede resultaten op zijn naam staan dus als club zijnde krab jezelf wel 2x aan je hoofd voordat je hem tekent.
0 0
Ferd
Na Milan was dat best mogelijk. En als iemand als Seedorf even belt naar een club als Heerenveen, Zwolle, Groningen etc dan gaan die echt wel met hem om tafel.

Ik denk namelijk dat Seedorf echt wel een goede trainer is, alleen met vreemde keuzes. Milan kon ik wel begrijpen, uit clubliefde, ondanks dat geen enkele trainer dat dode paard op dat moment in beweging kon krijgen, al deed Seedorf het niet verkeerd. Bij Deportivo had iedere trainer het zwaar gekregen. Over China weet ik niets dus daar kan ik geen mening over vormen. En trainer van een Afrikaans land, dat is meestal het pensioen voor ‘net niet’ trainers.
0 0
Bensco
Klopt, Seedorf had na Milan makkelijker een club kunnen vinden. En ook ik ben me bewust van de factoren die hebben geleid tot 2 onsuccesvolle periodes als trainer. Maar een club kijkt anders. Die kijkt naar resultaat want daar zijn ze naar op zoek. En dat heeft Seedorf (nog) niet behaald. Of hij een goede trainer is durf ik niet te zeggen. Hij dwingt zeker respect af maar kan hij een staf leiden? Kan hij trainingen inrichten? Heeft hij een voetbalvisie? Kan hij een team managen? Dat zijn O.a factoren die meespelen in een succesvol trainerschap. Hopelijk kan hij in Kameroen goede stappen maken. Ik ben sowieso wel positief gestemd over het feit dat hij het samen met Kluivert gaat doen.
0 0
Ferd
Er zijn meer onervaren topvoetballers die uit het niets een kans kregen. En niet bij de minste clubs. De Boer bij Ajax, Cocu en nu die Von Bommel bij PSV, Van Bronkhorst bij Feyenoord, Danny Buys nu bij Groningen.

Clubs kijken ook naar exposure, en reken maar dat een middenmoter die Seedorf durft aan te stellen een jaar lang alle camera's op zich gericht heeft. Daar houden sponsoren weer van.
0 0
Chesterson93
Jammer van deze reactie.
0 -2
Ferd
Wat is er jammer aan? Dat van Kluivert of dat van Seedorf?

Kluivert: het is inderdaad jammer dat hij Ajax nog voor de eerste wedstrijd verliet voor meer poen in Parijs

Seedorf: het is inderdaad jammer dat hij nog nergens geslaagd is, ik gun hem dat namelijk
0 0
Jornnn
Hij voelt zich denk ik te groot voor een dergelijke stap.
0 0
AlexIbarra
Of het spreekt hem gewoon meer aan.

Kameroen is gastland en titelverdediger bij de Africa Cup in 2019. Lijkt me een mooie klus om daar deel vanuit te maken.
0 0
grannig mokum1
Zekers goeie mix Seedorf / pat Kluivert en eindelijk 2 topspelers die een nationale club onder hun hoede neemt
4 0