Van der Wiel verliest finale Concacaf CL

sammekors, 26-04-2018 om 08:10, 3658 views, AS | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Oud-Ajacied Gregory van der Wiel heeft met Toronto FC de finale van de Concacaf Champions League verloren. De Canadese club werd door het Mexicaanse Guadalajara verslagen na strafschoppen.

De Concacaf Champions League is de Midden- en Noord-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Champions League. Van der Wiel en de zijnen wonnen de tweede wedstrijd van de finale, uit bij Las Chivas, nog wel met 2-1. Dat was genoeg om de eerder opgedane achterstand weg te werken, maar in de strafschoppenserie bleken de Mexicanen uiteindelijk het beste bestand tegen de druk. 

Het is eerste keer sinds 1962 dat Guadelajara zich tot kampioen van de Concacaf weet te kronen. De overwinning op Toronto betekent ook dat de Mexicaanse club zich in december in de Verenigde Arabische Emiraten mag melden, waar het zal meestrijden op het WK voor clubs.

(Foto is van een andere wedstrijd)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Wiel is ook afgegleden zeg, prima rechtsback bij elke topclub als hij zich op voetbal zou focussen..
0 0
eros
vd Wiel,... is dat niet beter als Kristensen of Orejuela op rechts?
0 0
simok
Veel beter, Van Rhijn ook.
0 0
Mr.P.
2012 - 2016: ~"Johan Cruijff gaat de Mexicaanse club Guadalajara van adviezen voorzien. Hij heeft zich voor twee jaar aan de club verbonden en zal twee of drie keer per jaar naar Mexico reizen".

zijn aanwezigheid heeft geen windeieren gelegd dus
0 0
Michelinho
Haha, nou meen ik me te herinneren dat hij daar ook vrij snel mocht vertrekken, maar van 't Schip aanbleef als trainer. Cruijff-effect by proxy ;)
1 0
Mr.P.
hij ontsloeg als eerste de trainer na een half jaar en liet toen john van 't schip aannemen als trainer/ coach en uiteindelijk heeft hij de club zelf verlaten wegens ,,niet bereiken van de gestelde doelen''..

Cruijff over ontslag: ‘Ze doen maar, ik lig er niet wakker van’. Hij heeft wat achtergelaten in de vorm van van 't schip en is zelf toen weggegaan. Ik weet wel zeker dat ze opgedane kennis hebben gehouden en daarmee verder zijn gegaan anders zouden ze nooit zover zijn gekomen.
0 0
WIJSNEUS14
Overdrijf toch niet zo man, de invloed van Cruijff was daar miniem en voor hij goed en wel zijn stempel kon drukken was hij alweer vertrokken. Werd niet serieus genomen daar, hoe stom kunnen die Mexicanen zijn.

Jammer dat ze Cruijff bij Ajax ook nooit volledig serieus hebben genomen. Dan stonden we er wel wat anders voor dan nu...
1 0
FlyingDutchMan
Haha, inderdaad alsof Johan Jomanda was met stralingssucces..
0 0