Vd Wiel 'vlucht': 'Beoordeeld worden als voetballer'

BVeenstra, 07-02-2018 om 13:55, 8475 views, Toronto FC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Gregory van der Wiel heeft verklaard dat hij altijd al in de Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS) heeft willen spelen. De dertigjarige rechtsback zou meerdere opties hebben gehad, maar koos onlangs bewust voor de overstap naar Toronto FC. Bovendien was hij ook wel klaar met de voetballerij in Europa en gaat hij voor een 'nieuwe kans'.

'Ik ben vaak aan deze kant van de oceaan geweest en van wat ik altijd meekreeg is dat de mentaliteit, hoe mensen hier leven voor hun sport, het professionalisme, heel anders is dan in Europa. Ik denk dat men hier tien jaar voorloopt', aldus Van der Wiel op de officiële site van de Canadese club.

Voor Van der Wiel was er nog een goede reden om Europa te verlaten. 'Ik werd er moe van hoe ik werd beoordeeld op basis van mijn uiterlijk en hoe mijn privéleven is, de foto's die ik op Instagram plaats. Ik ben altijd een persoon geweest die hard werkt en die altijd de mentaliteit heeft gehad om een topspeler te zijn. De laatste twee jaar werd ik op andere dingen beoordeeld dan mijn voetbalkwaliteiten. Ik wilde naar een omgeving waar dit anders zou zijn.'

Van der Wiel hoopt nu zijn plezier terug te vinden in het voetbal, want dat was de laatste twee jaar zo goed als verdwenen. Na goede jaren bij Ajax vertrok hij naar Paris Saint-Germain. Daar was zijn begin goed, al maakte hij vanwege de toenemende concurrentie op een gegeven moment de overstap naar Fenerbahce. 'Daar verloor ik het plezier in het spelletje. Ik moest Turkije verlaten om weer te kunnen voetballen', aldus Van der Wiel, die toen naar het Italiaanse Cagliari ging. 'Daar zat ik tien wedstrijden achter elkaar op de bank. Geen idee waarom. Er viel niet over te discussiëren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Voetballers zeuren dat ze op hun uiterlijk beoordeeld worden, maar iedereen wordt op z'n uiterlijk beoordeeld, niet alleen Wiel.
1 0
Pinpanter
In zijn Ajax-tijd was hij goed, ook bij PSG viel hij op door vooral zijn voorzetten waar Zlatan nogal eens profiteerden. Waar het mis is gegaan, dat mag hij van mij zelf beoordelen. Ik vind dat geen kwrstie voor wijsneuzen buiten zijn directe omgeving. Ik heb van hem genoten en ik gun het hem van harte dat hij nog goede jaren voor zich heeft.
0 0
Godenzoon88
Voor zon vriendin zou ik ook veel over hebben.
0 0
Genant
De enige reden dat hij naar de MLS wil is dat zijn vriendin hoopt met een paar dikke tietenselfies op te vallen aldaar en zodoende een modellencareer op te bouwen. Greg...ach, zijn carriere is sinds vijf jaar al over.
1 0
NoFX
Was in september in Cagliari. Even in AFCA outfit op zoek geweest naar Greg in het stadion tijdens wedstrijd tegen Chievo. Nergens te zien. Nog beriggie gedropt op Messenger van Hey Greg, waar ben je, we willen je handtekening... niks. Nu ben je als ster ook niet verplicht te reageren op ons stervelingen... maar toch. Verder hebben ze hem daar bij die club ook nauwelijks gezien. Ik denk dat hij denkt Toronto FC een nachtclub is gezien het tijdverschil... daar is hij liever dan bij een voetbalclub.
2 0
Kibbahimovic
hahaha alsof hij op ieder berichtje gaat van een fan gaat reageren en de moeite neemt om diegene op te zoeken voor een handtekening :P. Ik snap hem wel dat hij voor het leven kiest die hij leeft, met zoveel geld als hij heeft zou iedereen die op dit forum zit spontaan stoppen met werken.
0 0
Ajax27
Ik moest direct even aan een nummer van Eminem denken. Kijk uit dat je niet van een brug rijdt Coys.
1 0
NoFX
LOL. Zo erg ist niet hoor. Mn vriendin komt er vandaan dus ik was er op vakantie en dan gaan we graag naar de lokale FC.
0 0
behangdelul
hand eigen boezem etc....wat een lul is het ook...
0 -1
EuforischeRealist
Greg, je wordt beoordeeld op datgene waar je meeste tijd aan opgaat. Als er achter elkaar 4/5 trainers zijn die je meer op de bank en tribune zetten dan dat je minuten maakt dan zal je toch echt zelf fout zitten.

Dat supporters je beoordelen op datgene wat je zelf op social media post is hen niet aan te rekenen hoor. Neem de komende weken eens de tijd om naar wat Olympische sporters te kijken en beoordeel dan jezelf nog eens of je er altijd alles aan gedaan hebt.

Succes in Toronto!
0 0
gras
Hij wordt beoordeeld op zijn voetbalprestaties, niet op zijn kwaliteiten. En die eerste zijn ondermaats.
2 -1
Ferd
Altijd de mentaliteit gehad? Als dat zo was had Ajax je niet naar Haarlem gestuurd, had je niet je plek verloren aan Van Rhijn en had je nu nog bij een Europese topclub gezeten
2 -2
Sazzz
Daarom heeft hij ook met meerdere trainers ruzie gehad en wordt ie geregeld weggestuurd...
1 0
MNJ7
Eeuwig zonde .. Zag hem in zn Ajax tijd als nieuwe Dani Alves
0 0
Redrum
Ik beoordeel hem op zijn kwaliteiten als kledingontwerper.
2 0