Almere City stapt als eerste af van kunstgras

BVeenstra, 11-01-2018 om 09:50, 4549 views, Almere City |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Almere City is de eerste club uit het betaalde voetbal die afstapt van kunstgras. De club uit de Jupiler League heeft besloten om vanaf komend seizoen weer op natuurgras te gaan spelen. Dit seizoen hebben liefst veertien clubs in de Eerste Divisie kunstgras, terwijl het aantal kunstgrasvelden in de Eredivisie op zeven ligt.

Toen Almere City, destijds nog FC Omniworld, in 2005 in het Yanmar Stadion ging spelen, was het de derde club met een kunstgrasveld. Inmiddels zijn dat er behoorlijk meer, maar Almere City is er nu wel klaar mee. Daarmee wil het wellicht een voorbeeld geven voor andere clubs met kunstgras. In Nederland is namelijk veel discussie over het wel of niet toestaan van kunstgrasvelden.

Bij Almere City speelt op dit moment Leeroy Owusu op huurbasis. Verder behoren onder meer ook oud-Ajacieden Damon Mirani, Ezra Walian, Tom Overtoom en James Efmorfidis tot de hoofdmacht van Almere City.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Godzijdank! Nu nog de rest en dan zijn we eindelijk af van kunstgras.
0 0
RusselWestbrook
Begroting van een miljoen of twee heeft deze club.

Andere clubs moeten zich diep schamen.
5 0
zuidzuid
Ja de rijkste man van Amsterdam is suikeroom van deze club. Niet zo gek.
0 0
Starring
Vertel, wat steekt hij in Almere City?
0 0
zuidzuid
https://www.google.nl/amp/www.omroepflevoland.nl/nieuws/nieuwsdetail.amp.aspx%3fNewsID=145458
0 0
zuidzuid
Is sowieso sponsor dus zal alle tekorten aanvullen waar nodig. Dus ook t veld onderhouds budget
0 0
Johnnie
Goed nieuws! Vind het nu wel apart dat een club als Almere City wel terug kan op gras en een aantal Eredivisieclubs melden dat zij het niet kunnen betalen. Alsof Eredivisieclubs minder geld hebben dan Almere City.

Hoop dat velen volgen.
4 0
Michelinho
Hoop ook zeker dat de rest volgt, maar eigenlijk zou het zeker in de Eredivisie gewoon niet toegestaan mogen zijn.
Wat ik overigens wel een valide, maar niet doorslaggevend, argument vind is dat veel kunstgrasclubs in het stadion trainen en bij echt gras andere trainingsaccomodatie moeten creëren. Het is niet altijd zo simpel als even een echte grasmat leggen en klaar.
0 0
chrisjuhhh
Dat heet Luiheid en gemakzucht .
Het sortiment koopmannen ,wat ze denken te zijn .
2 -1
Mark03
Exact. Ik vind dat geld argument altijd opmerkelijk. Hoe hebben ze de 100 jaar voor het kunstgras overleefd dan? En van een voetbalclub mag je toch wel verwachten dat ze een veld kunnen onderhouden? Anders kan je ook net zo goed met ballonnen gaan voetballen onder het mom van "dat is goedkoper".
5 0
Van Reenen
Clubs in de Eredivisie die een ku(NS)tgrasveld hebben, moeten verplicht worden door de KNVB om vanaf seizoen 2018-2019 een natuur grasveld te nemen. Anders terugzetten naar eerste divisie. Als Almere City dit kan, kunnen de clubs in de Eredivisie dit ook.
5 0
MarkoPantelic
Helemaal mee eens. Alleen heeft Almere City een groot voordeel t.o.v. andere clubs en dat is dat het al een heel complex om het stadion heen heeft met heel veel (kunst)grasvelden. Sporting Almere, de amateurtak van Almere City, speelt ook op dat complex namelijk. Zijn nog overblijfselen uit de tijd dat het nog FC Omniworld was en ze alleen nog maar een amateurclub waren. Almere City kan dus gewoon op 1 van de grasvelden gaan trainen die er nog liggen en hoeven daardoor weinig of geen extra kosten te maken, dit in tegenstelling tot andere profclubs op kunstgras die niet zo'n complex hebben.

Dit gezegd hebbende vind ik het overigens nog steeds belachelijk dat er zoveel clubs op kunstgras spelen en moeten we zo snel mogelijk terug naar gewoon gras, in ieder geval in de Eredivisie!
1 0
Van Reenen
Bedankt voor je toelichting MarkoPantelic. Trouwens al weer een eeuwigheid geleden dat Pantelic in het Ajax-shirt heeft gespeeld.
0 0
ajax2004
Precies. Ze klagen dat het zo duur is een grasveld te onderhouden, maar ondertussen kunnen ze wel veel geld uitgeven aan nieuwe spelers.
4 0
wladimir
Dat zijn de eerste voorbereidingen voor een toekomst in de eredivisie.
2 0
DjibrilCisse9
Helemaal top dit! Hoop dat veel clubs zullen volgen!
3 0
3*stars*3
Mooizo en hopelijk volgen er nog veel meer.
14/20 Jupiler teams en 7/18 Eredivisie teams hebben gewoon kunstgras, belachelijk!

KNVB heeft het gewoon uit de klauwen laten lopen en moet eens een keer opstaan.
4 0