Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Oranje Vrouwen openen EK met overwinning

JesseTH, 16-07-2017 om 19:47, 2832 views, AS | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

De Oranje Vrouwen zijn het EK in eigen land zondagavond goed begonnen. Met een 1-0 overwinning op de Noren is de eerste stap op het toernooi gezet. De uitslag van 1-0 had gezien het spelbeeld vele malen hoger uit kunnen vallen.

De wedstrijd was nog niet begonnen of de bal lag al bijna in het net. Het was Lieke Martens die na dertig seconden al het eerste doelpunt van het EK had kunnen noteren, maar zij faalde. In het vervolg van de eerste helft werden zowel de vrouwen van Oranje als die van Noorwegen nog enkele malen gevaarlijk, maar een doelpunt viel er niet.

In de tweede helft was er sprake van een eenrichtingsverkeer voor Oranje, maar moest het wel blijven waken voor de uitvallen van de Noren. De Nederlanders misten in het eerste kwartier nog enkele kansen, maar in de zesenzestigste minuut was het dan toch raak. Het was Shanice van de Sanden die de score opende. Na het doelpunt meldde Noorwegen zich wat vaker op de helft van Oranje, maar van een sterk slotoffensief kwam het niet meer.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
Spel was van een bedroevend niveau. Vrouwen voetbal is nu populair vanwege de kans om kampioen te worden in eigen land. Eenzelfde situatie kan zich voordoen met elke andere sport waar een nederlander kan winnen in de zomer in Nederland. Niemand interesseert zich voor het voetbal maar om de randzaken erom heen. Het voetbal zelf wordt als excuus gebruikt. de meeste nederlanders vervelen zich blijkbaar in juli.
1 0
ram
Valt wel mee. Ik vond het vrij aardig. Natuurlijk geen herenniveau, maar toch. Spelers als Groenen en Martens kunnen echt wel ballen. Nog een paar van dat soort spelers erbij en je bent een heel eind.

Ik zeg dit al jaren en ben er steeds meer van overtuigd: als Ajax nu een beetje investeert, heb je in no time een geweldige ploeg die de Champions League pakt. Ook kun je dan, als de KNVB meewerkt, een geweldig Nederlands elftal op de been brengen. Dan geloof ik ook dat we tijdens EK's, WK's en Olympische Spelen echt met ze mee kunnen leven en ervan kunnen genieten.

Als Ajax er nu een miljoen tegenaan gooit kun je al alles al omgooien. Over een paar jaar kan dat waarschijnlijk niet meer. Maar nu zit je voor een dubbeltje op de eerste rang. Voor zo'n bedrag kun je een jeugdopleiding voor meisjes opzetten, goeie trainers aannemen, een paar topspelers halen en de salarissen flink verhogen zodat die dames fullprof kunnen worden en dus meer kunnen trainen.

Nu zaaien en over een paar jaar oogsten als een gek dus. Ik zou het mooi vinden als Ajax (ook) in damesvoetbal voorloper wordt en een grote club wordt.
Helaas ontbreekt het totaal aan visie en ambitie als het gaat om damesvoetbal.
0 0
chrisjuhhh
Nu mag je kopen Ram nu mag het :) , want je heb gelijk voor nu .
0 0
ram
Ik heb toch altijd gelijk jongen! ;)
0 0
johan_afca
Ik heb er met plezier naar gekeken. Nee, het is geen beestachtig niveau, maar misschien moeten we ook eens kappen met vergelijken.

Vooral heel onvolwassen dat er toch weer vooral gereageerd moet worden op het uiterlijk van de dames en "hihi haha shirtjes ruilen, hihi haha".
En dat zit dan waarschijnlijk zelf met een dikke vet bierpens onderuitgezakt achter z'n pc-tje
1 -1
Woodenshoe
Wat een irritante site begint dit te worden met al die opdringerige reclame....
1 0
ajaxtukker89
viel mij niet tegen, alleen die de aanvoerdersband droeg is niet echt standvastig , en er was een plan ten opzichte van wk in Canada
1 0
R.F.
het wk in canada
geen wedstrijd meer gezien daarna
wat was dat slecht
0 0
ajaxtukker89
dat was bar slecht
0 0
FlyingDutchMan
Denen leuk om naar te kijken, al kunnen ze niet zo goed ballen xD
1 -1
AFCA-CBS
De hele entourage is mooi, maar ik had na een kwartier wel genoeg gezien. Het niveau van veel spelers is gewoon erg matig. Je ziet af en toe de makkelijkste ballen van een voet afspringen, ballen worden op goed geluk naar voren gerost, ook heel vaak raken ballen 'in de kluts'. Het doet mij eerlijk gezegd denken aan het f-jes voetbal dat ik vroeger speelde.
0 -1
Labrador
Leuk dat het vrouwenvoetbal zo in de picture staat. Goed voor de sport zelf
1 -1
Ajaciedbrad
off topic: waar kan je uitshirt bestellen in maat M met originele bedrukking?? andere sites dan de ajax shop zijn allemaal bedrukking die niet origineel zijn.
0 0
Restored
Waardeloos he kun je alleen maar shirt bestellen in S of XL..als je geluk hebt dan hebben ze andere maten nog in de fanshop zelf
0 0
Ajaciedbrad
dan moet ik dus eerst richting Amsterdam reizen... en de kans lopen dat ze daar ook niet zijn.. doe ik dan liever terwijl ik voor wedstrijd heen ga. Ga ik zeker niet voor niets er heen. Sowieso moeten ze voorraden aanvullen... nu verkoop je NEE... dat zou toch nooit mogen. 3 maanden pas weer aanvullen van de voorraad... super amateuristisch.
1 0
Mözil
Ik vrees nergens. Ik weet niet of ze in dr fanshop nog wel op voorraad zijn?
0 0
Ajaciedbrad
ze vullen de voorraad pas in oktober bij?? als maat M op is vul je toch direct bij, er is vraag naar.. zo draai je toch geen winst die je anders wel maakt..
1 0
MFox
Als je even los kan laten dat het niveau niet al te hoog is - want een zaterdag hoofdklasser wint dit toernooi iedere wedstrijd met dubbele cijfers natuurlijk - dan is het best vermakelijk.
1 0
Mözil
Dat viel mij inderdaad ook echt mee. Vond ondanks het niveau dat het een vermakelijk potje voetbal was. Groenen was vooral goed met haar passing, ben benieuwd naar de volgende wedstrijden.
1 0
foroloca
Die spits loopt als een blinde met de bal de verdediging in zonder passeer beweging of de bal af te schermen ergerde mij kapot aan. Verder vermakelijk hoe het publiek vooral veel meisjes zo er in op gingen erg leuk en goed het vrouwenvoetbal in Nederland.
0 0
ajaxfan4life82
Kijk ik de hele wedstrijd af, in de hoop dat ze op het veld shirtjes gaan wisselen, dan doen ze dat niet..
2 -2
foroloca
Sommige mogen het shirtje aanhouden, oh sh*t zeg ik dit nu hard op...
1 -1
ajaxfan4life82
Er waren er een paar bij die hun shirt zeker mochten aanhouden, brrrrrr haha
0 0
SundayOliseh
Wat een verschrikking dat voetbal
0 0
jackwolf
Jammer dat die groenen een gele kreeg.
0 0
ajax1981
De poging om in de 34ste minuut te klappen was ook niet heel geslaagd. In het stadion werd in de 32ste en 34ste minuut geklapt.
Het gaat dan toch om het gebaar.
0 0
Wimmel
Ff op blijven letten. In de 32e minuut werd er geklapt om Sylvia Nooij te eren, welke verleden week veel te vroeg is overleden op 32 jarige leeftijd.

Werd duidelijk uitgelegd op TV ook bij het commentaar.
0 0
ajax1981
Oké, kan ik weer terug in mijn hok. In het stadion was het niet duidelijk.
0 0
FlyingDutchMan
Mooie actie!
0 0
Suarez16_
Minuut 32 was voor de overleden speelster van ado die afgelopen week was overleden aan een epeleptische aanval. On: 20 minuten gekeken, maar wat een tempo en tactiek. Denk dat een bierteam uit de 4de klasse dit EK met 2 vingers in de neus wint.
0 0
Broekzak
die Groenen speelde wel goed zeg. verdedigend goed en de ene na de andere steekpass op de juiste snelheid
0 0
afcaman
Absoluut, kunnen we goed gebruiken voor op 6 achter Schöne!
0 0