[Update] Van Praag: 'In mijn hart Ajacied'

BvdPloeg, 13-04-2017 om 07:00, 11353 views, Room for Discussion/Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na directeur Gijs de Jong en technisch directeur Hans van Breukelen heeft ook bondsvoorzitter Michael van Praag de objectiviteit in de titelrace laten varen. De voormalig algemeen directeur van Ajax spreekt de hoop uit dat Feyenoord kampioen wordt.

Van Praag doet zijn uitspraak tijdens Room for Discussion (Vanaf 6.20 minuten), een gesprek bij de University of Amsterdam. 'Wie er kampioen gaat worden? Hoe moet ik dat nu weten? Stel je voor dat ik club X noem en het wordt club X, dan zitten jullie hier straks van "dat heeft hij gemanipuleerd". Je zou aan me moeten vragen wie ik hoop dat er kampioen wordt, want dat is Feyenoord.'

Van Praag is de derde 'leider' bij de KNVB die zijn mond voorbij praat. Eerder al stelde directeur De Jong dat hij het Feyenoord gunt, waarna hij veel kritiek te verduren kreeg. Van Breukelen gaf nog wel aan dat hij 'het eigenlijk niet mocht zeggen', maar kwam ook met Feyenoord op de proppen. Feyenoord koestert met nog vier wedstrijden te gaan een voorsprong van één punt op Ajax.

Update - 07.00 uur (13 april 2017)
Michael van Praag heeft donderdagochtend in De Telegraaf geprobeerd uit te leggen waarom hij drie maanden geleden tijdens een gesprek op de Amsterdamse universiteit hoopte dat Feyenoord kampioen wordt. 'De context is weggelaten, maar ik onderbouwde mijn mening dat mijn sympathie bij Feyenoord lag vanwege de weg die de club heeft afgelegd. Van een negatief eigen vermogen van 30 miljoen euro naar een financieel gezonde club', stelt Van Praag.

Het feit dat er jeugd is ingepast en dat Nederland daar van meeprofiteerde, gaf de doorslag. 'Als het club X of Y zou zijn geweest, had ik precies hetzelfde gezegd. In mijn hart ben ik Ajacied en wil dat Ajax kampioen wordt, maar als bondsvoorzitter gun ik het Feyenoord of PSV zeker ook.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Ik ga hier niet schrijven wat ik werkelijk denk, maar hoe kun je nu nog van het scheidsrechterskorps verwachten dat ze objectief zullen blijven fluiten, als hun werkgever het liefste Feijenoord als kampioen van Nederland zien.
Gelukkig zijn wij Ajax, WZDB!!! -> kampioen 2017...
0 -1
PuurGeluk
PSV? help me ff...
0 0
Hans Kraay Jr.
Wat een lul verhaal zeg. En Ajax dan? Waar komen wij vandaan financieel gezien? En Ajax koopt zeker alleen maar spelers, eigen jeugd wat is dat, dat kennen we bij Ajax niet. Die update maakt het bijna alleen maar erger dat hij zoiets doms heeft gezegd.
0 0
Leviathan
Financieel stonden we bij lange na niet zo slecht als Feyenoord ervoor hoor ze zijn ook knap uit een diep dal terug gekomen en ik gun ze van harte de 2e plek!
0 -1
Dexy
Het zal mij een zorg zijn voor wie Van Praag is, dat mag hij helemaal zelf uitmaken in zijn vrije tijd.

Alleen is het nogal onprofessioneel om dit als werknemer van KNVB naar buiten te brengen in de media. Iemand van de KNVB hoort (in ieder geval naar buiten toe) neutraal te zijn. Dat gebeurt nu niet.

Maar dit verbaast mij totaal niet. De KNVB is allang geen neutrale organisatie meer. Zie Nijhuis, Blom en Van Boekel, die bijna elke wedstrijd van Ajax mogen fluiten, puur om Ajax een oor aan te naaien. Daarnaast valt het spelschema eigenlijk al het hele jaar wel erg in het voordeel van Feyenoord, ook een teken aan de wand. De KNVB is gewoon een incompetent zooitje geworden.
0 0
Fredschuit1
Het gaat er niet om wie je het meest gunt en waarom. Je hoort in die functie geen uitspraken te doen over je voorkeur. Ze snappen het nog niet. Amateuristisch zooitje uit Zeist..
0 0
Daneman
van mij mag feijenoord ook wel kampion worden. Alleen omdat het zo lang geleden is. Wel vind ik het jammer dat het weer even geleden is, dat ajax kampioen is geworden. En zou het erg klote zijn als het ajax kampioenschap lang op zich laat wachten. Bovendien zou ik het behoorlijk klote vinden als psv boven ajax komt. Maar daar geloof ik niet in.
2 -4
PuurGeluk
jij bedoelt de e-league neem ik aan?
0 0
Ajacied33
Opzouten met dat medelijden man. Ik gun Feyenoord helemaal niks. Wij gaan kampioen worden en daarmee basta!. Het zou ook terecht zijn in mijn ogen,we spelen gewoon het beste voetbal
2 -1
adam_afca
Ja ja hou nou maar op met die lulkoek,het is al te laat.
Een echte Ajacied zou zoiets niet eens denken en de financiële reden is al helemaal lame. Wij zijn ook ooit uit de rode cijfers geklommen en nu helemaal lekker bezig, dat mag ook beloond worden.
0 0
Sallons@AS
Wat probeert van Praag hier nou te redden? Het kwaad is al geschied. Hij spreekt zijn voorkeur uit, daar waar hij met zijn functie neutraal dient te zijn. Nu doet hij hetzelfde alleen zegt hij dat hij Ajacied is, maar het Feyenoord en PSV ook gunt. Wat hij hoort te zeggen is dat de beste kampioen word. Clubnamen zijn irrelevant in deze. Je graaft je eigen graf op deze manier. Van van Breukelen had ik dit wel verwacht. Maar van van Praag niet. Gijs de Jong is een bedrijfsman die zich geen houding weet in de voetbalwereld en dus zijn voorkeur uitspreekt Het word steeds gekker daar in Zeist.
0 0
gras
Discussie gaat nergens meer over.

De meeste fans hier vallen over zijn voorkeur, niet over het feit dat hij die niet hoort uit te spreken als bondsman.

Maar dat een Ajacied kan vinden dat de rivaal ook weleens een titel mag winnen omdat ze van ver komen en dit de rivaliteit en de staat van de Nederlandse top alleen maar versterkt, is niets mis mee. Ook een aarts-ajacied als Swart zei dat hij het Feyenoord gunde, mocht Ajax het niet halen. Daar mag je over denken zoals je dat wilt.

Punt is enkel dat als bestuurder van de bond, je elke schijn van partijdigheid en vooringenomenheid moet voorkomen. En als je met z'n drieën gaat lopen roepen dat je het Feyenoord zo gunt, ben je echt amateuristisch aan het klunzen. Typerend voor alles wat de bond aanpakt: onprofessioneel, de zaken niet serieus genoeg nemend.

Voetbal is geen kwestie van gunnen en verdienen, anders waren wij in 74 wereldkampioen geweest. Het gaat om wat je uiteindelijk zelf afdwingt.

1 0
Pimpie
Hoe kun je het in vredesnaam die kakkies het kampioenschap gunnen.
Ik gun die kakkerlakken en die boeren helemaal niks.
Ajax moet kampioen worden.
0 -1
T.reckveugel
Dit is de Henk Kol van het Nederlandse voetbal. Omdat ze eigenlijk failliet waren, toch mochten doorleven, mogen ze van de bond die dat ook bij Twente verzuimde voor dezelfde lol wel kampioen worden. draai je maar verder de stront in, als UEFA bestuurslid laat hij toe dat in Spanje clubs met schulden van een half miljard de boel domineren. Briljante plucheplakker, groeten aan Hennie Henrichs, ere-leden onder elkaar. Walgelijk stel
0 0
Ferd
Ajax van dikke rode cijfers naar 100 miljoen op de bank, maar nee, Feyenoord is een voorbeeld hoor. Pffffff
0 0
trainerdv
Maakt zich als voorzitter alleen maar belachelijker. Nou gewoon muil houden en idereen bij de KNVB instrueren om de schijn van partijdigheid nooit te laten ontvallen. Dat schaadt het Nederlands voetbal.
0 0
Aeter
Wat mij ergert is dat dit dus 3 maanden oud is en precies nu de media ingeslingerd wordt. Precies na de uitspraak van van Breukelen en precies nu de spanning in de titelrace weer terug is. Had dit 3 maanden geleden gezegd geweest met context, had er waarschijnlijk geen haan naar gekraaid.
0 0
Tinus
En zo worden we gemanipuleerd waar we bij staan. Van Praag is een echte Ajacied, treurig dat hij zo wordt afgeserveerd hier op het forum.
0 0
NouridolbergNeres34
Heel slap verhaal van deze bobo. Maarja dat is zijn vak he alles recht proberen te lullen wat krom is.
0 0
Ruff Rhythim
Dit excuus is nog slapper dan de opwinding die ik voel als ik aan Patricia Paay denk....
1 0
ElPistolero16
Je bent een judas.
0 -1
Stibba020
Wat een zielig clubje is dat Feyenoord toch ook. Bijna iedereen heeft medelijden met ze scheidsrechters, Knvb topmannen.. Als ze het Ajax gegunt hadden dan was het KNJB geweest
2 0
Horrontelli
Nu hij de context heeft uitgelegd is het nog steeds een kutverhaal. :D
2 0
Ajax#1900
Haha, uit medelijden wordt het Feyenoord maar gegund, dieper kan je niet zinken.
4 0
Andre As
Hoe diep kan je als club zakken dat zelfs de oud-voorzitter van je grootste concurrent hoopt dat je kampioen wordt. Blijkt toch maar weer eens dat Feijenoord alleen groot is in zwart-wit plakboeken.

Geen genade. Ajax weer kampioen!
2 0
Dwergje48
Niks mis met een voorkeur. Als ik een neutrale fan was zou ik het Feyenoord ook gunnen om voor het eerst in bijna 20 jaar weer een kampioenschap te pakken.
1 -7
Horrontelli
Er is niks mis met een voorkeur maar als bondsvoorzitter en de rivaliteit kennende is het natuurlijk niet zo slim om dit te zeggen.
2 0
Noxin
Vroeger werden dit soort lui kaalgeschoren.
3 -2
R.F.
Doe dit nou niet..
2 -1
Brucader
Tegenwoordig stoppen ze op de helft. ;-)
2 0
MichelAngelo66
Die KNVB is een soort slecht cabaret gezelschap met hele slechte derderangs toneelspelers.

Je kan deze klucht toch moeilijk serieus nemen. We hopen... dat doe je op de wc. Iedereen ziet dat die club volledig van de mat werd gespeeld door Ajax. Willen we tegenwoordig niet meer de beste in de CL hebben? Al is het maar in het belang van het Nederlandse voetbal....

De KNVB die opkomt voor het Nederlandse voetbal, het is maar een idee. Stelletje incompente prutsers.
6 0
AlexIbarra
Het is inderdaad treurig gesteld met de professionaliteit bij de KNVB.
De eerste die me opviel in die zin was van Oostveen. Toen Twente in onderzoek was na het grootste financiele schandaal van de laatste decennia, ging hij alvast over de uitkomst speculeren in de media. Ik gun iedereen z'n vrijheid v meningsuiting maar wanneer zo'n onderzoek loopt moet je gewoon je smoel houden als voorzitter.

De voetbaltechnische kant van wat een bond hoort te doen heb ik het niet eens over.
2 0
Eduard
Die lui bij de KNVB zijn allemaal goed in de war. Net zo warrig als al jaren het beleid is.

Fish starts rotting from the head. De trap veeg je van bovenaf schoon. Deze tegeltjes wijsheden zijn soms erg verhelderend en ontnuchterend. Het is geen toeval dat ons voetbal in een deplorabele staat is als je al dat geklungel hoort en ziet.

En verder mogen ze voor iedereen zijn, helemaal goed. Feijenoord, PSV het zal me een zorg zijn. Maar als je niet eens begrijpt dat je sommige dingen beter voor je kunt houden omdat er anders wellicht '' gezeik'' komt (niet dat dat nodig is ), dan heb je weinig voeling(meer) met de sport waar je ongelofelijk wanhopig probeert vorm aan te geven.

Ik begin echt te geloven dat er een heel totaal nieuw bestuur moet komen. Wat ik de laatste jaren lees en hoor is gewoon niet van het juiste professionele gehalte helaas.
6 0
Ron75
Ik hoop als ajacied zijnde dat Ajax kampioen wordt........da's logisch, maar (en nu ga ik een hoop gezeur over me heen krijgen) als het geen Ajax wordt, dan gun ik het Feyenoord wel. Ze staan het hele seizoen al bovenaan en dan zou je dus verdiend kampioen zijn. Nogmaals: ik ben zwaat voor Ajax, maar ik kijk wel verder dan alleen Ajax.
2 -2
Fredschuit1
KNVB laat zo veel tekens van amateurisme zien de laatste tijd. De bezem mag flink door deze organisatie gehaald worden..
3 0
Bennyben
Een kat in het nauw maakt rare sprongen

Blind Ajax man (volledig mislukt als bondscoach)

Praag Ajax man ( zat op baantje van Blatter te azen)

Van Breukelen PSV man (legt zijn eigen positie ter discussie)

Gijs de jong PSV man (zit momenteel nog te azen op een mooie functie)

Het lijkt erop dat al deze mannen nog wat zieltjes proberen te winnen omdat hun carrière in het slop zit, met als gevolg dat ze straks ook door hun eigen club uitgekotst worden

2 -1
AFCAsphere
Media: "Mannen, het is duidelijk dat jullie druk bezig zijn geweest met het kiezen van de toekomstige bondscoach. Kunnen jullie ons daar wat meer over vertellen?"

KNVB: "Wij hopen dat Feyenoord kampioen word."
7 0
SW6
KNFB!
0 0
Hans Kraay Jr.
Tja, dit duidt toch wel duidelijk de onkunde van de KNVB aan. Die zouden toch structureel het Nederlandse voetbal moeten verbeteren. Wat schiet het Nederlandse voetbal er mee op als 010 kampioen wordt. Ze presteren werkelijk nooit wat Europees. Dat wordt dus weer een jaar wat ons Europees punten gaat kosten. Wil dan ook wel graag de onderbouwing horen van die charlatans bij de KNVB waarom zij 010 graag kampioen zien worden en wat in godsnaam het Nederlandse voetbal hier mee opschiet.
0 0
strafschop
PSV heeft dit seizoen in de CL met 2x gelijk en 4x verlies meer punten voor de coefficientenlijst gepakt dan Feyenoord met 2x winst en 1x gelijk in de EL.

Pak je dat scenario erbij, is het beter dat Feyenoord rechtstreeks de CL in gaat in plaats van de voorronden met als risico voortijdige uitschakeling. Of niet soms?
0 0
3*stars*3
Kijk alleen maar naar CV duo, die het moeilijk heeft tegen behendige/snelle aanvallers.
Dolberg en Traoré kan want zijn van andere orde maar als je zo weggesprint/dolgedraaid worden door types als Manu, Reza en Menig.
Laat staan in CL...

Door al dat gegun kijken mensen alleen naar korte termijn maar er zit weinig toekomst in die club.
Lopen gewoon geen jonge spelers van uitzonderlijke klasse, die hun een dik bedraag gaan opleveren en ze hebben juist wat kwaliteit nodig om in CL wat te presteren.
Anders gaan ze record van PSV breken, met 1 punt uit 6 CL duels...
0 0
PJK54
Jammer dat van Praag dit roept zeker als je zoveel voor Ajax hebt betekend.

Ik vind sowieso dat geen enkel bobo van de KNVB dit soort onzin moet roepen hou het lekker voor jezelf.
0 0
RaynoFischer
Uit medelijden gunnen ze Rotterdam ook eens een feestje, lachwekkend en sneu, was in veel wedstrijden wel te merken dat de KNFB het Feyenoord gunt
Nu wordt het nog lekkerder als wij kampioen worden ;)
5 0
wt4ajax
Geen enkele reden om het Feyenoord te gunnen. Die gaan volledig overlopen worden in de CL volgend jaar. Als Feyenoord kampioen wordt, dan komt dit omdat ze het goed gedaan hebben tegen de kleintjes. Op kwaliteit moet Ajax gewoon kampioen zoals je vorige week zondag in de JC arena zag. Feyenoord is het Leicester city van een veel zwakkere competitie.
3 -1
afcajawa
Nobody likes us we don't care. Zo wordt ik steeds trotser op onze club. Wzawzdb!!!!!
0 -3
Myers
Joark, jammer dat je er niet meer bent ouwe, dit was weer een mooi moment om je Ajax shirt met van Praag 0 aan te trekken.
Schande dat de mensjes van de KNVB hopen dat feyenoord kampioen wordt. Hopen is iets anders dan gunnen. Dit soort uitspraken zijn gewoon fout.
1 0
NouridolbergNeres34
Knjb was het toch??? Van praag is zowiezo al een rat eerste klas hij bleef blatter en platini ook steunen terwijl iedereen al 100 jaar wist hoe corrupt dat zooitje was .

Hij stemde in op nog een termijn blatter, stemde voor grote landen 4 clubs in de champions league. En nu weer het hele zooitje knvb'ers dat hoopt op feyenooit breukelen,blind,praag,gijs dejong. Hij blijft zichzelf maar inlikken bij de KNKB om maar een functie te kunnen blijven houden. Corrupte machtsbeluste enge vent is het.
1 -1
BRAMHOUTEN
Dat is het ergste wat je als "top" club kan overkomen. Iedereen vindt het zielig voor je en hoopt dat je een keer kampioen wordt. Niet omdat je de beste bent maar omdat iedereen je zielig vindt
9 -1
EVH
Bram geloof het of niet, maar ik ben het 100% met je eens.
1 0
fanvooraltijd
de anti stemming bij de knvb is al jaren geniepig aan de gang . zie dat wij vaak Naaihuis en van Boekel hebben in uit wedstrijden vlak na een el wedstrijd. en ook vaak moeilijke uitwedstrijden vlak na een el wedstrijd ,zie volgende week, Ook beinvloed de KNVb buitenlandse scheidsen .Het is niet duidelijk aantoonbaar maar je voelt dat het er wel is. ik ben ook bang dat PVC -Ajax beinvloed wordt door de scheids.of zal dat te opvallend zijn !
1 0
3star
Als de heren van de KNVB een voorkeur zouden uitspreken voor Ajax, dan was het land echt te klein geweest. Gewoon je mond houden.
3 -1
PeterVKV
Opportunist van Praag hoopt op Rotterdamse stemmen. Waarvoor weet ik ook niet maar er zal vast iets zijn waarvoor hij stemmen nodig heeft. Daar leven dit soort bestuurders van en ze betalen er zelfs graag voor. Overigens is het meestal zo dat wat iedereen hoopt niet gebeurt. Dat is dan weer mooi.
0 0
Boer Gijs
Het zou wel humor zijn als Ajax kampioen wordt en dat de Ajax-trainers, spelers en leiding dan zeggen: we hadden het Feyenoord ook best gegund om eindelijk weer eens kampioen te worden.
4 0
chrisjuhhh
Of "We hebben er echt alles aan gedaan om geen kampioen te worden , maar ja op den duur kan je niet anders meer dan wel kampioen worden ."
3 0
mickey2602
En dan krijg je als antwoord"En de wedstrijd tegen Feyenoord in Amsterdam dan?
Waarop Ajax als antwoord geeft"Tsja,wij hadden zelf ook niet gedacht dat die bal van Schöne erin zou gaan,kunnen wij er iets aan doen dat de keeper van Feyenoord die bal niet heeft van ruim 30 meter?
0 0
Bennyben
Deze man is geen steek beter dan sepp Blatter
1 0
Boer Gijs
Koninklijke Nederlandse Vaal Bond

Succes alvast voor de scheidsrechters die de laatste wedstrijden van Ajax en Feyenoord fluiten. Die liggen straks echt onder een vergrootglas met dank aan hun eigen bazen.
0 0
Ferd
Moeten ze een beter wasmiddel gebruiken, dan wordt het niet zo vaal
0 0
DannTheDon020
Faal*
1 0
Boer Gijs
Precies dat!
0 0
BobHaarms86
Haha, de ironie ;)
1 0
soewares
het ironie*
0 0
Ajaxmax
Vreemd dit
0 0
M.Olsen
Goed gereageerd door vd sar
0 0
Jordy1337
Gisteren aan maat van me uit Manchester gevraagd wat hij van de situatie vindt dat ''the dutch FA leaders'' vertellen wie ze hopen dat er kampioen word. Zijn reactie spreekt boekdelen ''they should be barred from football''.
5 0
R.F.
Laat ieder lekker z'n voorkeur hebben, dat is prima. Objectief gezien kan ik ook nog wel begrip hebben voor hun standpunt. Dan wakkert de voetbalvlam in Rotterdam financieel, qua doorstroming en qua weerstand weer wat aan. PSV en Ajax zijn al een tijd op de goede weg
Probleem is alleen dat ze bij de KNVB werken en dan moet je dus je mond houden. Er kan met geen mogelijkheid een competitiewedstrijd worden verzet van Ajax. Daarnaast horen we niet dat de KNVB Ajax Europees succes gunt.
Wanneer wordt hopen dan manipuleren: dat kan voor hen heel duidelijk zijn, maar dat kun je de supporters niet uitleggen. Daarom kan dit gewoon niet.
0 -3
trainerdv
Druist 100% tegen de topsport in...
Gaan ze ook uitspraken doen over wie ze hopen dat zal degraderen?
7 0
chrisjuhhh
Ik denk Go Ahead Eagels :)
0 0
Ruff Rhythim
Echt het hele land minus de Ajacieden zullen volledig voor de rest van deze eeuw in rouw ondergedompeld zijn als feynoord geen kampioen wordt, aangezien 2017 het enige jaar in de 21e eeuw is dat ze er kans op maken, zo blijkt aan alles...

Het zegt al genoeg dat je in de publieke opinie steeds meer mensen hoort zeggen: "als ze nu geen kampioen worden, dan lukt het never NOOIT meer...."

Dan weet je wel hoever je op die ladder bent afgegleden hoor....
1 0
Toon meer reacties