'Dan lopen er miljonairtjes die weigeren geld in te leveren'

ArthurV, 18-05-2020 om 21:50, 10771 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Derksen is niet te spreken over het feit dat de spelersselectie van Ajax het nog niet eens is over de manier waarop de salarisreductie moet worden toegepast. Waar een deel van de selectie bereid is om salaris in te leveren, gaat een andere groep hier nog niet mee akkoord. 

'Geld inleveren is altijd op basis van vrijwilligheid. Ze kunnen je niet verplichten om iets van je salaris af te nemen', benadrukt Derksen. 'Ik begrijp best dat buitenlandse spelers met buitenlandse makelaars helemaal niets hebben met een land als Nederland.'

Derksen verwacht dat het erg lastig gaat worden om alle spelers te overtuigen om een deel van het salaris in te leveren. 'Maar dit is niet te verkopen. De mensen op de tribune worden werkloos of zitten bij een bedrijf dat in de problemen zit, de nood is hartstikke hoog. Dan lopen er van die miljonairtjes bij Ajax die weigeren om geld in te leveren. Terwijl ze weten dat we misschien wel een heel jaar zonder publiek moeten spelen, waardoor Ajax als club ook in financiële nood komt.'

'Het gaat om het het gebaar. Als voetballers dan zeggen dat ze niets inleveren, dan krijgt de publieke opinie een afkeer van ze', vervolgt Derksen. 'En juist de Ajacieden, die de best verdienende spelers van Nederland zijn, hadden glimlachend tien of twintig procent in moeten leveren als gebaar. Ik denk dat de Nederlandse jongens daar nog wel toe bereid zijn. Maar die buitenlanders worden gecoached door buitenlandse makelaars die zeggen: steek iedere dollar die je kunt krijgen in je zak.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA1961
Stuitend om dit te horen uit de monden van gasten die zelf alles uit de kast hebben gehaald om maar zoveel mogelijk geld te krijgen bij De Mol.....niks werd gespaard olm hun waanzinnige eisen pakket erdoor te krijgen. En uitgerekend deze geldwolven hebben nu commentaar......zeker weer "satire" van Derksen en Genee? Dit is precies de reden waarom ik nooit meer naar dat baggerprogramma kijk......altijd minimaal 2 kakkerlakken aan tafel, een mega narcist en een ouwe lul die zelf nooit een bal recht vooruit heeft kunnen trappen.
2 0
Redrum
Het moeten wel zware tijden zijn ook voor VI. Er gebeurd vrijwel niets, dus dan valt er ook weinig te beschuldigen, klagen of te veroordelen. Gelukkig heeft Johan toch weer wat weten te vinden.
3 0
Ajax27
Derksen weet helemaal niets... schreeuwt maar wat dat er een aantal spelers niets willen afgeven. Pure aanname. Spelers zullen vast en zeker wel wat willen afgeven, maar welke voorwaarden staan daar tegenover? Is Ajax dan ook meegaand in een transfer die onder hun oorspronkelijke bedrag ligt? Zijn ze dan net zo solidair? Of krijgt de speler dan een percentage? Gewoon belangen verdedigen. Zou iedere werknemer van een bedrijf doen.
1 -1
Dubbelvla
zonder oordeel; ik kan me enigszins voorstellen dat spelers die in (lastigere?) jeugd hebben beleefd in Argentinie, Brazilie of Burkina Faso twee keer na zullen denken om geld af te staan en het e.e.a. liever doorsluizen naar bijvoorbeeld ouders of familie of in een potje voor later stoppen.
2 -2
Web
Ik wil helemaal niet weten welke spelers die dit zijn
Tadic mocht dit zo zijn.
Snel die band inleveren
Derksen heeft 100 procent gelijk
De supporters willen niets terug zien, maar enkele spelers willen niets inleveren
3 -6
AFCAMM
Je wilt ‘helemaal niet weten wie’ het zijn, maar gaat vervolgens speculeren over Tadic en roepen dat hij de band maar moet inleveren. Lekker man!
3 0
AFCA1961
Derksen is een smeerlap en een stemmingmaker die denkt dat ie het allemaal uitgevonden heeft. IEDERE speler wilt inleveren maar daar komen heel wat haken en ogen bij kijken omdat dit nog nooit eerder is gebeurd, maar die ouwe zak heeft zijn oordeel weer klaar. Bij PSV, Feijenoord en AZ spelen exact dezelfde zaken maar daar hoor je Derksen niet over.
2 -1
Rsv
Hier heeft hij volkomen gelijk in. De spelers die het niet willen moeten zich de ogen uit hun kop schamen.
5 -4
suske
Hij heeft geen gelijk omdat heel Ajax salaris inlevert. Zie pers bericht van 11 mei.
2 -2
RuffRhythim
Altijd schreeuwen die snor, maar in het aspect dat vele supporters het financieel in deze tijd veel moeilijker hebben dan welke Ajaxspeler dan ook heeft ie gewoon gelijk hoor.

Helemaal als je bedenkt dat vele van die supporters uit liefde voor de club hebben afgezien van teruggave van de munten van de niet gespeelde thuiswedstrijden.
7 -2
Woodenshoe1
Hij heeft wel vaker gelijk, maar het is vaak kritisch en daar kunnen de meesten hier niet zo goed tegen..
2 -2
Ajacied33
Kritiek is niet erg, maar ik vind in tegenstelling tot jou dat Dersken juist nooit gelijk heeft. Het is vaak onzin wat deze haatzaaier roept. Maar goed, ieder zijn ding
2 -1
Freddy Al
Dat is snel geconcludeerd, die buitenlanders ook altijd ....he.
5 -2
Beachboy
Meneer Derksen werkt zelf voor Veronica, onderdeel van Talpa. John de Mol heeft al in de eerste weken van de crisis (medio eind maart) aangekondigd dat er mensen ontslagen gaan worden bij Talpa. Daarnaast worden contracten niet verlengd en houdt men vakantiedagen van medewerkers in. Er schijnt zelfs sprake (geweest) te zijn dat het vakantiegeld niet betaald gaat worden. Ondanks dit alles heb ik nog nergens gehoord dat Johan 10 tot 20% zal inleveren van zijn salaris omdat zijn bedrijf en de hele televisie branche enorme verliezen zal incasseren vanwege de corona crisis.
6 -4
Johan14Cruijff
In die eerste weken hebben Johan, Wilfred en Gijp al aangeven bij John de Mol garant te staan voor de salarissen van werknemers van Talpa die ontslagen dreigen te worden door de corona crisis.
2 -1
Ferd
Er zit een verschil tussen woorden en daden. Derksen zegt veel, maar heeft nog geen cent ingeleverd.
3 -4
Lazell
Niet dat ik vind dat Derksen gelijk heeft, maar met 10 seconde googlen vind je berichten dat ze bereid zijn salaris in te leveren.
3 0
behangdelul
Namen en rugnummers dan want anders kun je gewoon beter je mond houden.
2 0
AFCAMM
Ik denk dat het allemaal iets anders ligt dan Johan het brengt, maar hij heeft weer iets om over te zeiken, dus hij is blij.. het aandachtshoertje.
6 -1
Libero
Lekker voorbarig weer. Totaal geen ruimte voor nuance, sommige dingen veranderen nooit.
Derksen heeft lekker lullen met zijn vaste positie, maar wat nou als iemand zoiets heeft van 'geld inleveren prima, maar alleen als er geen concurrent voor mijn positie gehaald wordt'? Lijkt me een redelijke voorwaarde. En zo zullen er vast wel meer te bedenken zijn.
5 -2
Ismael Urzaiz
De afgelopen weetikhoeveel jaar zijn het keer op keer de buitenlandse spelers die loyaler naar Ajax zijn geweest dan 'onze jongens'. Maar Derksen weet zeker dat het de buitenlandse spelers zijn die geen geld af willen staan.
4 -2