'Overgang van Ajax naar andere club veel kleiner'

JesseTH, 18-10-2019 om 21:40, 8713 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp hoopt dat Calvin Stengs ervoor kiest om een transfer te maken naar Ajax voordat hij dat doet naar het buitenland. De aanvaller maakt indruk bij AZ en Jong Oranje, maar moet volgens de analist nog niet naar het buitenland vertrekken. Een stap via Ajax naar het buitenland zou stukken voordeliger zijn.

'Het zou zonde zijn als Stengs niet via Ajax naar grotere clubs gaat, maar gelijk naar West Ham of wat dan ook gaat', oordeelt Van der Gijp aan tafel bij Veronica Inside. 'Dan krijg je het zó moeilijk. Terwijl de overgang van Ajax naar West Ham of een andere club veel kleiner is. Hij moet twee of drie seizoenen naar Ajax gaan en op z'n 23ste of 24ste naar een Engelse club gaan. Niet eerder, want je gaat echt niet spelen.'

De oud-international haalt er een recent voorbeeld bij, tevens een jonge speler die al snel indruk maakte in Alkmaar. 'Als Vincent Janssen er bij Ajax dertig in had geschoten en dan naar Tottenham was gegaan, dan had het er heel anders uitgezien. Hoe kom je binnen vanaf AZ? Vanaf Ajax is het totaal anders.'

Valentijn Driessen kijkt alvast vooruit en ziet voor Stengs tevens een belangrijke rol weggelegd in Oranje. Tevens denkt hij dat Donny van de Beek kan excelleren met Stengs om zich heen. 'Stengs kan veel beter combineren met Van de Beek. Van de Beek heeft met Ziyech een zelfde type en die kan hem wel wegsturen. Bergwijn zal Van de Beek nooit wegsturen, die ziet dat niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Bergwijn?
0 0
Afc22
West Ham? Hahahahhaha
0 0
FreddyAX
Het binnenkomen vanaf Ajax is niet alleen belangrijk vanwege de naam die we hebben, bij Ajax heb je wekelijks de druk op de ketel waaronder er gepresteerd moet worden.
Dat is het grote verschil.
De stelling dat Vincent Janssen er beter had voorgestaan als hij er bij Ajax 30 had ingeschoten is krom ; het is de vraag of hij bij ons een basisspeler was geweest en of hij ook 30 keer gescoord had tegen de geparkeerde bussen.
1 0
ETM
Van Ajax naar een topclub in een grote competitie ligt meer voor de hand dan van AZ naar... Dat vooral is het voordeel voor Stengs. En uiteraard meer ervaring alvorens te gaan, volwassener zijn, omgaan met weer een ander soort druk etc.
Dat je dan echt 'anders binnnekomt mbt status' is ook wel waar, maar dat belang wordt wel een beetje overdreven.

Toch is het nu ook makkelijk praten. Als AZ het nu heel goed doet in de EL en er komt interesse van een grote club dan is dat gewoon een moeilijke keuze. Stengs is dan bovendien meteen heel duur. En dat Stengs bij Ajax slaagt is ook geen garantie, beland hij daar op de bank dan komt die club niet weer gauw langs.. Maar ja, Gijp heeft het over West Ham..
In geval van Stengs denk ik wel dat hij bij Ajax zou kunnen slagen. Ik vind hem echt wel een indrukwekkend talent. Zoals hij overzicht houdt tijdens het dribbelen bijv.

Het Vincent Janssen voorbeeld vind ik niet goed. Die is gewoon totaal vekeerd gescout door Spurs. Het is altijd afwachten hoe een speler het elders gaat doen, maar bij Janssen vond ik het vrij makkelijk om te voorspellen. Je wist dat zn fysieke voordeel in de PL minder zou gelden, je wist dat Spurs toen speelde met heel veel dynamiek in de voorhoede, veel positie-wisselingen, dat het spel veel sneller zou zijn, en dat zijn rol in het spel veel kleiner zou zijn. Dat het dan meer zou neer komen op puur scorend vermogen. Je wist bovendien dat er weinig rek in Janssen zat. Je wist kortom eigenlijk gewoon dat hij niet de kwaliteiten had te slagen.. Bij Ajax had Janssen imo meer kans gehad, dat zeker, maar ik moet zeggen dat ik uberhaubt niet echt warm werd van Janssen. Echt een typisch voorbeeld van een speler met een top- seizoen die vervolgens in de hype-lift zit. Een kapstok-spits voor een niveau lager dan Ajax.

En uiteindelijk weegt dat veel zwaarder dan het gegeven van bij welke club je vandaan komt. Je moet 'passen' bij die volgende club, een trainer krijgen die goed voor je is, een spel krijgen waarin je goed kan functioneren etc. Alleen spelers die heel compleet zijn en uitzonderlijk goed kunnen in principe overal wel slagen. En dat zijn minder spelers dan dat men denkt.

Daarom heb ik ook echt veel respect voor wat El Ghazi geflikt heeft. Die is mentaal heel sterk gebleken.
0 0
Babangida83
Blijkbaar ken jij de cultuur in het buitenland niet. Hier wordt Stengs op handen gedragen. In het buitenland kennen ze hem niet eens. Als je er nu drie inschopt tegen Real Madrid in de halve finale CL of een goed EK speelt bij een goed Oranje, dat is compleet anders dan uitblinker zijn bij kwartfinale EL. Dan kennen ze je nog niet. Dan heb je alles nog te bewijzen.
Daarnaast zeggen ze in het buitenland gewoon standaard zonder na te denken: zijn tijd komt nog wel.
Dat betekent na twee duels geen goal in een fysiek veel sterkere competitie gewoon banken. En zelfs De Ligt heeft t moeilijk. Alleen hij heeft wel krediet. Want wereldwijd indruk gemaakt en is bovendien écht uitzonderlijk.
0 0
ETM
Ik vergelijk het perspectief van succes in EL met bank Ajax.
Succes bij Ajax is altijd beter. Dat is mn punt niet.
Doorslaggevend is uiteindelijk kwaliteit. En ja kwaliteit groeit met ervaring.
0 0
Cupmetgroteoren
Het is een goede speler maar toch vind ik hem iets slooms hebben in z'n spel, en dat kan je in de absolute top de kop kosten. Ik weet niet of het komt door zijn blessure. Hij kan de top halen, maar het zou wellicht kantje boord kunnen zijn, waarbij het mentale aspect een rol speelt en hoe goed hij met pijntjes en z'n zware blessure leert om te gaan. Bij Ajax krijgt hij te maken met een extreem kritisch publiek, zeker als opvolger van Ziyech. Als je dan weer een blessure krijgt, en je voetbalt daardoor op de handrem, terwijl de druk erop staat en iedereen acties en passes verwacht, kun je zomaar ten onder gaan. Het kan ook Stengs gebeuren, hoewel hij echt goed bezig is bij AZ en jong oranje..
1 -1
Matts
Ik hoop al twee jaar dat hij komt, maar het gaat nooit gebeuren. Simpelweg omdat AZ een absurd bedrag zal vragen en omdat Raiola zijn zaakwaarnemer is.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Alsof die na Ajax 8 stappen terug gaat doen om voor Westham te gaan spelen... rare kwast
0 -2
3*stars*3
Eens met Gijp hoor maar Mino denkt er anders over en zal deze jongeman ook gek maken...
0 -1
Litmanen85
Helder.. maar west ham met Ajax vergelijken..??
1 -1
Daniii
Een jaar geleden was ik nog van mening van ''wat moeten we weer met een AZ speler, die brengen ons niet verder Europees'', maar ik kom die woorden ondertussen toch aan het terug nemen.

Ideale opvolger voor Neres/Ziyech lijkt mij, mogen ze voor mij wel 20m voor neerleggen, zo gaan de Nederlandse clubs er ook nog beetje op vooruit.
1 0
ajax4lifebaby
Eens, echt een mooie voetballer.
0 0
Sampaoli
Hier heeft Gijp louter gelijk. Ajax is voor Stengs de best mogelijke stap, net als voor veel AZ spelers. Bij de subtop komen ze binnen als selectieopvulling. Bij Ajax worden deze talenten wel serieus genomen.
0 0
aka
Bergwijn hoeft zoiso niet te komen
0 0