De doorbraak van Gravenberch is aanstaande

FinnDekker, 27-09-2019 om 21:30, 30925 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de rubriek 'Blik op Jong Ajax' (BoJA) zoomt Ajax Showtime regelmatig in op Jong Ajax, het beloftenelftal van Ajax dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Vergeleken worden met Paul Pogba, debuteren als jongste Ajacied ooit, bijna wekelijks de pannen van het dak van de Bobby Haarms Tribune spelen en uitgeroepen worden tot het Talent van De Toekomst van 2018. Het CV van Ryan Gravenberch reikt aanzienlijk verder dan die van een doorsnee leeftijdsgenoot. Waar anderen hun laatste jeugdpuistjes uitknijpen achter de kassa van de Albert Heijn, staat de zeventienjarige Gravenberch aan de vooravond van zijn doorbraak in de hoofdmacht van Ajax.

'Ik denk dat Ten Hag wel een gesprekje wil', klonk het halverwege september vol zelfvertrouwen na afloop van het duel tussen Jong Ajax en Jong PSV. Gravenberch had zojuist vrijwel eigenhandig gehakt gemaakt van de beloften van de Eindhovenaren. De boodschap richting het balkon van De Toekomst, waar de technische staf van het eerste vaak de wedstrijden van Jong Ajax aanschouwt, was duidelijk. Zo gezegd zo gedaan, maar dan andersom.

Ten Hag nam de boodschap ter harte en liet de middenvelder na lange tijd van afwezigheid zijn rentree maken als invaller tegen Fortuna Sittard. Niet op basis van één goed potje tegen Jong PSV natuurlijk, maar op basis van een hele reeks uitstekende wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De gevraagde verbetering schuilt in het woord 'reeks'. Geweldig voetballen doet de rechtspoot al langer, maar een constant niveau halen was de volgende stap. Betrouwbaar worden, minder wisselvallig zijn en de kar trekken in plaats van meeliften. Dat alles gebeurt steeds vaker.

Meer dan alleen leuk meevoetballen

Gravenberch wordt al jaren geroemd vanwege zijn technische bagage. Maar de afgelopen weken wordt zijn arbeid zonder bal ook steeds groter. Meer doen dan alleen leuk meevoetballen was het devies van de technische staf, hetgeen Gravenberch op zijn beurt ook ter harte lijkt te hebben genomen. De geboren Amsterdammer maakt op het middenveld - als een van de controleurs - meer vuile meters en maakt nóg betere keuzes bij balbezit.

Zijn aanvallende spel kent ook in de laatste fase een stijgende lijn. Gravenberch wordt steeds bepalender in deze fase, met goals en assists. In het lopende seizoen is de middenvelder na zeven duels reeds goed voor drie goals en twee assists. Tegen Jong PSV zette Gravenberch zijn ploeg met een sterke actie op voorsprong. Een aantal dagen later was hij tegen Go Ahead Eagles belangrijk met de beslissende pass voorafgaand aan de gelijkmaker.

Is er dan niks aan te merken? Natuurlijk wel. Hoewel de slordigheden minder worden, is er nog ruimte voor verbetering wat betreft zijn houding. Uit bij Go Ahead Eagles pakte de middenvelder bijvoorbeeld nog een domme gele kaart uit frustratie, omdat het niet lekker liep. De bal wegschoppen en praten tegen de scheids resulteerden in een gele prent. Gravenberch lijkt niet het type dat naast zijn schoenen loopt, maar hij is is heel af en toe nog te betrappen op maniertjes. Daarnaast kan de middenvelder nóg meer eisen van zichzelf, nog dwingender zijn. Wil je slagen in Ajax 1 dan moet je er wekelijks met kop en schouders bovenuit blijven steken in de Eerste Divisie.

De toekomst van Gravenberch

Vanwege zijn leeftijd tekende Gravenberch vorige zomer 'slechts' een verbintenis voor drie jaar tot medio 2021. Wanneer Gravenberch achttien wordt aan het einde van dit seizoen, kan Ajax hem langer vastleggen. Het heeft dan wel te dealen met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Gravenberch. Hoewel Raiola tot dusver een minimale rol zou hebben gespeeld in de keuzes van het talent, heeft Ajax straks wel degelijk te dealen met de voormalig pizzabakker uit Haarlem. Raiola wil altijd 'het beste' voor zijn cliënt bereiken en probeert het onderste uit de kan te halen. Voor Ajax valt te hopen dat dit, gezien de potentie van Gravenberch, onder de streep wel een verlenging in Amsterdam betekent.

Er moeten geen absurde eisen komen: Gravenberch verdient uiteraard nog geen basisplaats. Maar met het blijvende vraagteken rondom de invulling van de dubbele zes en de blijvende erfenis van Frenkie de Jong en Lasse Schöne, liggen er in de loop van het seizoen voldoende kansen in het verschiet. Kansen in de vorm van minuten maken in potjes tegen ploegen als Fortuna. Kansen om wederom een niveau hoger aan te tikken, iets wat Gravenberch al sinds de jeugd jaar in jaar uit voor elkaar bokst.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Lees meer Blik op Jong Ajax:

#1 Zo gaat Jong Ajax het nieuwe seizoen in
#2 Profiel Van der Gaag: Ajax-talent krijgt de kans
#3 Is Castillo de toekomst van Ajax op links?

Denk jij dat Donny van de Beek scoort en Ajax wint van FC Groningen? Zet in en krijg 2,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Prachtig en dan zie je Siem de Jong invallen in plaats van jezelf... wat denk je dan?
0 0
AnsB
Kan een heel eind meegaan in de mening van Cello hieronder.
Ikzelf heb een nog ietwat andere invalshoek die ik graag wil toelichten. Ajax is bezig grenzen te verleggen en dat is begonnen met het eerste team: er wordt in Europa top gepresteerd met aankopen die voorheen niet haalbaal waren, zowel financieel, qua status maar ook qua concurrentie van buitenlandse clubs - spelers als Tadic, Blind en Promes.

Als de kwaliteit in het eerste zo hoog is moet - het is al vaak gezegd - de lat voor jeugdspelers ook hoger komen. Dat is wat TH c.s. nu aan het doen zijn, of in de woorden van TH: spelers moeten het verdienen. Nog anders gezegd: je krijgt geen speeltijd omdat je een groot talent bent (zoals vroeger dus), maar omdat je aantoont dat je progressie boekt op de punten waarop je je nog móet verbeteren om in aanmerking te komen voor die speelminuten.
Dat is wat grenzen verleggen voor jeugdspelers inhoudt. Op welk punt ze zich moeten verbeteren is voor elke speler anders, punt is dat ze wennen aan de hoge eisen en de hoge standaards die voor hen gelden. Ze moeten dus langer wachten op hun kansen - zoals dat voor elke topclub geldt - maar ze blijven die kansen nog steeds krijgen, en dat geldt niet voor elke topclub.

Ook al kijk ik vaak, net als alle andere supporters, uit naar speeltijd van die jonge talenten en baal ik als TH terugvalt op een gevestigde speler om in te vallen, ik sta wel vierkant achter dit nieuwe beleid wat volgens mij stukken beter is en op termijn zal leiden tot - in de grote lijn - betere, meer constante, mentaal sterkere talenten in het eerste.

Je voorkomt bovendien eerder dat spelers zoals voorheen El Ghazi, Bazoer, Fisscher en vul ze maar verder in, vroeg pieken maar ongelofelijk diep vallen. Bij hen ging het louter hosanna in het begin en iedereen was blij en trots dat ze het zo goed deden - wéér een talent dat doorbreekt - maar toen het allemaal niet meer zo makkelijk ging beschikten ze niet over de mentale hardheid en weerbaarheid, noch over de mentale flexbiliteit om hun terugval te managen. En sommigen bléven desondanks maar opgesteld worden door een gebrek aan alternatieven (ik denk m.n. aan El Ghazi), zodat ze juist dieper vielen dan strikt noodzakelijk.
Je kunt dit nooit helemáál voorkomen, maar je kunt de risico's wel verminderen door spelers vanaf het begin bij te brengen dat talent alléén niet genoeg is op de top - in casu het eerste - te bereiken. Je zult ook hard moeten (blijven) werken, je mindere punten blijven verbeteren, geduld moeten hebben etc.
Het kan best zijn dat je dan een talent misloopt (die dat geduld niet heeft en weggaat) of dat een talent niet tot ontplooiing komt omdat hij minder kansen/tijd krijgt, maar dat vind ik een ander soort risico en dat prefereer ik dan boven de vroegere risico's zoals die met Bazoer e.d.
0 0
Cello
Ik zie hieronder een flink aantal reaktie's, waarin weer wordt afgegeven op het aankopen van spelers terwijl er jeugd zit aan te komen.
Tsjah...ik vind het ietwat makkelijke kritiek op het aankoopbeleid. En wel om het volgende. Op basis van vorig seizoen maakt men een inschatting daar waar het de 'aanstormende jeugd' betreft. En of we het leuk vinden of niet, maar het is waanzinnig moeilijk om in te schatten wanneer een talent 100% klaar is om te debuteren, laat staan wanneer ie in de basis een vast plekje heeft.
Als club zal je toch, mocht een talent een beetje stagneren wbt moment dat ie volledig Ajax-1 speler is, moeten anticiperen. En dat doe je dan door een aankoop te doen. Gokken doe je niet, want gok je mis en is een jeugdsp[eler er (nog) niet klaar voor dan roeptoetert de hele achterban dat het ongelofelijk is dat er niets is aangekocht!.
Als dan, zoals het er nu uitziet, dat een Gravenberch gaande dit seizoen toch mogelijk een basisplek kan gaan afdwingen is dat niet per sé slecht management omdat men bijv. een Marin heeft aangekocht. Is het ook niet per definitie zo, dat dan een Marin een jeugdspeler in de weg loopt.
Ik geloof nog steeds, dat zeker bij Ajax, wanneer één speler beter is dan de ander, ja ook als het een jeugdspeler betreft (misschien juist wel bij een jeugdspeler), dat óók de beste van de twee speelt. En ja...op dit moment is Marin geen basisspeler en zo neem ik aan ook niet direct een rechtstreekse concurrent. Dat is namelijk één van de huidige middenvelders (vdBeek, Martinez en Alvarez).

Maar als conclusie vind ik niet dat aankoopbeleid daarom niet goed is, omdat je simpelweg niet 100% vooruit kan kijken en met zekerheid kan zeggen dat een jeugdspeler in het komende seizoen basisspeler zal zijn. Niemand heeft die glazen bol en als club probeer je dan het zekere voor het onzekere te nemen.
0 0
Ajaxsupzuidned
Begrijp niet goed waarom ze Marin gekocht hebben als je Gravenberch en Eiting achter de hand hebt. Komen beiden uit de Ajax school dus passen zich veel sneller en gemakkelijker aan dan buitenstaanders.
0 0
PetrusKeizer
ik zie Gravenberch wel zitten. punt uit.
2 0
insectenverdelg
misschien kan je m oo Tinder vinden.
Let wel op hij is nog minderjarig.
5 0
Multi
Ik denk dat deze jongen een topper kan worden op het middenveld bij Ajax. Al heb ik bij hem wel altijd het gevoel dat het vooral tussen de oren ook goed moet zitten en dat hij er ook voor moet blijven vechten. De instelling zal denk ik vooral gaan bepalen of hij het haalt of niet.
Hij moet niet als Bazoer b.v. gaan denken dat hij er al is als hij een paar keer mee mag doen.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Vind deze jongen technisch wel al enorm veel verder dan Bazoer toen die net bij Ajax kwam.

Gravenberch kan passen, dribbelen, mannetjes wegsteken. Bazoer kon (en kan dit nog steeds) niet, die teert puur op zijn fysiek en zijn goede en harde schot.
0 0
Cupmetgroteoren
Hij heeft fcking vijftien minuten meegedaan en het hele mediacircus zoals bij bazoer, kishna, denswil, andersen etc. begint weer. Ik wil graag keer wedstrijden van hem zien voordat ik een oordeel vel.
0 -4
Redrum
Mee eens hoor, maar toch viel het wel al vrij snel op afgelopen woensdag dat deze jongen heel erg goed kan voetballen. Ik had het gevoel alsof hij al jaren mee deed in het eerste. Natuurlijk is het slechts tegen Fortuna, maar toch.
2 0
geDaante
Tsja, vooruitzien is regeren, daar hebben ze bij Ajax nog niet van gehoord lijkt het wel.

Kristensen halen die binnen no-time door Mazraoui finaal uit de basis wordt gespeeld, Magallan halen die door Schuurs uit de basis werd gespeeld, en nu weer Marin halen, die al door Gravenberch ingehaald zou moeten zijn.

Allemaal aankopen die sowieso slecht waren, maar waar ook nog eens jeugd voor klaarstond. In plaats van in eerste instantie in die jeugd te geloven en vanaf het begin van de voorbereiding volledig de kans te geven, gaat men toch weer kopen, om dan bij aanvang van de competitie te merken dat die jeugd toch veel beter was, en er dus vele, vele miljoenen over de balk gesmeten zijn. Plus het is niet des Ajax om te kopen om het kopen, jeugd altijd voorrang.

Daar gaat ook het argument dat het nu moeilijker is voor jeugd om door te breken door het hogere niveau van het eerste. Normaal gesproken misschien wel inderdaad, maar die woorden kan je dus niet bezigen als je in plaats van jeugd dan zeer slechte aankopen gaat doen, die nog slechter zijn dan die jeugd!

Ajax is in de handen van visieloze amateurs die maar wat raak kopen, en dan gaan puzzelen. Er is geen persoon met visie die vooruitkijkt en dingen voor zich ziet. Het is dat die paar rake aankopen zijn gebleven, en jongens als Van de Beek zijn gebleven, anders was het gezien de aankopen en keuzes die na afgelopen seizoen gedaan zijn, heel hard in elkaar gestort.

Dat je nu een bank hebt met Siem de Jong, Marin, Labyad, Bandé, etc., is echt Ajax-onwaardig. Zeker met zoveel geld en zo'n jeugdopleiding. Snel afstand van nemen en Lang, Gravenberch, Taylor, of Kühn en af en toe al Ünuvar.
6 -13
MosesD
Grotendeels eens. Eigen (top)jeugd eerst. Er worden teveel spelers gehaald, waar je eigenlijk meteen al weet dat dat niks is. Magallan als allerergste. Dat is de Gabrich van 2018. Maar je noemt ook Marin, die wordt gewoon op de verkeerde positie gezet. Maar of je die echt nodig hebt, tja daar heb ik ook wel mijn twijfels over. Overigens raak ik wel steeds enthousiaster over Ekkelenkamp. Ik vermoed, dat die jongen nog een boel mensen gaat verbazen.
0 0
3*stars*3
Gedeeltelijk mee eens want zaten idd aankopen tussen, waarvan je denkt wtf!?
Magallan hebben ze 2 transferperiodes proberen te halen.
En zo zijn er nog wat rare aankopen.

Moet er verder wel aan toevoegen dat ik jou wel heel erg negatief vind in jouw reacties.
Zie je ook positieve punten?
Ajax is bijv sportief en financieel de baas in NL, zoals het hoort.
Ook in het buitenland zijn ze lyrisch over Ajax.
Was toch een tijd anders, met uitschakelingen tegen D categorie clubs in Europa.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Snap echt niet dat je zoveel minnetjes hiervoor krijgt.

Ik vind ook dat Ajax - ondanks een aantal uitmuntend goede aankopen à la Ziyech, Tadic, Neres, Tagliafico en Martinez - nog altijd veel te veel middelmaat koopt waarbij het gewoon lijkt alsof er niet gescout wordt. Dat is zo visieloos, want het is A) enorm zonde van het geld dat Ajax heeft en B) je jaagt er talentvolle jeugdspelers mee weg waardoor je jeugdopleiding verkwanseld wordt.

Beide zijn een slechte zaak voor Ajax. Met goed doordacht transfer-en scoutingsbeleid zou dit voorkomen kunnen worden.
2 -2
Redrum
Het aankoopbeleid is zowel heel dramatisch als heel erg goed. Dat is best apart als je er over nadenkt. Ajax heeft de afgelopen jaren voor relatief weinig geld absolute toppers binnen gehaald. Ajax heeft in de afgelopen jaren ook voor relatief veel geld absolute prutsers binnen gehaald. Heel bizar eigenlijk.
3 0
Schip
Ja, het is normaal dat bij de aankopen een percentage flops zit, maar het komt wat schizofreen over.

Magallan zag ik op beelden en die man liet geen basiskwaliteiten zien. Dan ga je er vanuit dat de beelden niet erg representatief zijn, omdat hij lang zal zijn gescout.

Kristensen idem, Marin was me tegen Standard niet opgevallen.

Maar goed, Promes zag ik ook niet erg zitten, en dat wordt hard gelogenstraft. Een TD moet krediet krijgen en een miskoop kunnen doen. Er zitten genoeg treffers bij. Maar Promes had wel de basiskwaliteiten. Magallan en Kristensen niet. Maar die waren ook weer niet vreselijk duur.

Het is wel erg makkelijk om achteraf de wijsheid in pacht te hebben. Ik hoor die poster hierboven ook niet over aankopen waar hij tegen was zoals Nico, Ziyech en Hunter, die zich volledig hebben bewezen, of over Donny, die hij geen Ajax speler vond.

Wat dat betreft is het een enorm hypocriete zak hooi. Hij gaat achteraf alleen in, op waar hij vind dat hij nog gelijk heeft. Jeuk, krijg ik ervan. Zeg het gewoon ook als je ernaast harkt. Doen we allemaal.
0 0
geDaante
Je hebt het dus niet over mij lees ik, aangezien die oordelen over Donny, Nico, Ziyech en Hunter niet van mij komen.
0 0
Schip
Zal ik de posts erbij zoeken?
0 0
RusselWestbrook
Leuk verhaal, je vergeet alleen wel dat je, mocht een jeugdspeler niet voldoen, je geen andere speler meer aan kan trekken omdat de transfermarkt gesloten is.
3 -1
geDaante
Zelfde geldt voor een aankoop. Voldoet ie niet, kan je niet meer de markt op.

Een aankoop biedt net zo weinig, zo niet minder garantie dat het wat wordt, tenzij je echt een goede TD hebt die goed kijkt naar de individuele kwaliteiten en of deze aansluiten bij de vereisten voor de desbetreffende positie binnen het specifieke Ajax-spel. Maar dan nog zit je met mogelijke aanpassingsproblemen.
0 0
mcjc
Vanwaar al die minnetjes?? Jij hebt gewoon volkomen gelijk hoor!
2 -3
geDaante
Kritiek he, dat kunnen er maar weinig verdragen
0 0
DUDE92
Van Mazraoui was echt niet zeker dat hij zich zo zou ontwikkelen, Gravenberch leek afgelopen seizoen steeds meer stil te staan in zijn ontwikkeling, en is zelfs nu ook zeker nog niet ver genoeg voor een vaste basisplaats. Van alle aankopen in de afgelopen twee jaar vind ik alleen Magallan echt onbegrijpelijk, en wellicht Siem. Bandé Ajax-onwaardig noemen vind ik erg makkelijk.

Ik ben ook voor een gezonde doorstroom van de jeugd, maar alle spelers die je opnoemt zouden als basisspeler Ajax niet beter maken.

Overigens een Schuurs een aankoop van de visieloze Overmars.

Het is sowieso ontzettend makkelijk om te roepen dat mensen hun functie niet goed invullen terwijl je zelf geen idee hebt hoe het daadwerkelijk is om in die functie te zitten. Kritisch zijn is prima, maar "visieloze amateurs" haalt wel een erg laag niveau wat mij betreft.
2 -1
geDaante
Van Kristensen was het al 100% zeker dat ie zich niet zou ontwikkelen tot een toegevoegde waarde. Gravenberch moet nog leren, maar dat moest Matthijs de Ligt ook, Frenkie zelfs ook, dat is inherent aan talent. Maar Marin moet nog veel meer leren dan Gravenberch, en heef5 daarbij de juiste kwaliteiten niet.

Die talenten die ik noem zijn dan in eerste instantie reserves, en dan merk je vanzelf hoe snel ze het oppikken en wanneer ze klaar zijn voor een basisplek.

Dat is ook makkelijk, het resultaat van zijn keuzes is voor iedereen zichtbaar, en dat is in mijn ogen niet best, veel totaal onbegrijpelijke aankopen, waar geen enkel idee achter zit, en due blijven maar gedaan worden. Twee spelers gehaald voor de verdediging die uit armoede op het middenveld terecht zijn gekomen. Gelukkig blijkt Martinez wel te kunnen ballen, maar was gehaald voor backup Blind/Tagliafico. Siem de Jong en Veltman die eigenlijk al afgeschreven waren ineens in de basis en op de bank. Gelukkig doet Veltman het heel aardig. Ik heb hem ook nooit zo slecht gevonden als de meesten.
0 0
AjaxRobEnschede
Wat een onzin verhaal. Ajax wordt geleid door visieloze amateurs. Inderdaad zijn er wel miskopen maar het wishful thinking beleid van jou zal ook nergens toeleiden. Gokken op de talenten .. Lang, Gravenberch, Taylor en de anderen zijn nog niet zo ver .... Wil je een Ajax op CL nivo of het nivo van 010 van gisteravond. ....
5 -2
geDaante
Hoezo wishful thinking? Zo heeft Ajax in goede doen het altijd gedaan.
Zo vaak is gebleken dat talenten beter waren dan aankopen, en toch leert men daar niet voldoende van (deels ingegeven doordat er steeds nieuwe mensen rondlopen uiteraard).

Lang is bij net zoveel vertrouwen als Promes krijgt, niet minder dan Promes, heeft ook meer potentie. Gravenberch is de vele, vele malen betere optie voor Alvarez, Taylor is beter dan Marin en Siem de Jong bij elkaar.

Altijd datzelfde riedeltje dat ze er nog niet klaar voor zouden zijn, dat is zo vaak ontkracht door talenten die er ineens stonden. Volgens velen was Dest er ook nog niet aan toe, Mazraoui toentertijd ook nog niet, etc.

Je moet ze ook speeltijd in het eerste geven om toe te groeien naar het niveau, als ze dat al niet aankunnen. Dan is een plek op de bank ideaal. Ze zijn ook gewoon al veel beter dan de huidige, oudere bankzitters.
4 -4
Knalpot
"Hoezo wishful thinking? Zo heeft Ajax in goede doen het altijd gedaan."

Het Ajax van 95 had ook gewoon in elke linie wel ervaren back up die minder waren dan de talenten, ik noem maar een Bogarde en van Vossen. In de jaren 70 had je ook een basisteam met bijna alle spelers ouder dan 24 jaar op Rep en Neeskens na. Dat jij denkt dat daar geen logica achter zit en dat je zomaar even belangeloos 17-jarigen als back up in kan zetten en dan verwachten dat we europees ook wat klaar gaan spelen dan ben ben je echt niet op de juiste manier aan het denken.
0 0
SjaakWolfs
Lekker terug naar de tijd van Ebecilio, Özbiliz en al dat soort goden uit de eigen jeugd in de basis.
0 0
14AJAX14
AS zit vol met "realistische" gasten... die zeiden een jaar of twee geleden dat we beter op de EL moesten richten omdat we de CL nooit ver zouden komen / kunnen winnen... Ajax is een van de grootste clubs ter wereld en iedereen hier moet is ophouden met calimero gedrag... het enige wat ons tegenzit is dat we in NL voetballen.

Je moet als Ajax zijnde juist ambitieus zijn: aankopen die er meteen staan en je beste jeugd inpassen. Ik zeg niet dat het bestuur het slecht doet, in tegendeel zelfs. Maar een aantal aankopen zijn gewoon slecht en niet te begrijpen. Marc moet deze winter een minstens een voetballende 6 halen en een goede buitenspeler zodat we weer richting halve finale CL kunnen stomen. Vind de topclubs momenteel erg wisselvallig en we hebben nog een topselectie dus doorpakken deze winter de CL miljoenen investeren, zeker met oog op volgende zomer.
0 0
AjaxRobEnschede
Wishful thinking is: "
Lang is bij net zoveel vertrouwen als Promes krijgt, niet minder dan Promes, heeft ook meer potentie. Gravenberch is de vele, vele malen betere optie voor Alvarez, Taylor is beter dan Marin en Siem de Jong bij elkaar"
Waar heeft Lang, GravenBerch en Taylor dat bewezen? Op welk nivo spelen zij hun wedstrijden ???? Zijn talenten, zeker en kans is aanwwezig dat ze slagen echter daar hebben we nu (nog) niets aan.
1 -1
FerdiZ
ga lekker gokken op 17 en 18 jarigen...
en dan weer klagen als ze niet alles winnen..
lang is nog lang niet op het niveau van Promes..
2 0
Ajax1969
Ik vind ten Hag een prima coach, want hij weet toch vrijwel elke keer zijn spelers zo neer te zetten dat er resultaten worden geboekt en daar gaat het uiteindelijk om.
Echter begrijp ik niet dat hij in wedstrijden tegen zwakke broeders met het beoogde basiselftal speelt. Dat zijn de gelegenheden om jonge spelers in te passen. Dat hij het koppel Veltman/Blind in een CL wedstrijd inzet, vind ik begrijpelijk. Maar waarom niet Schuurs in plaats van Veltman tegen Fortuna. Waarom niet Gravenbergh i.p.v. Alvarez of Marin? En dan niet het laatste kwartier, maar gewoon starten. Een jeugdspeler moet meer dan een paar minuten spelen om zijn kwaliteiten te kunnen tonen.
2 -3
Cupmetgroteoren
Eén woord; GROEPSHIËRARCHIE. Roulatiesysteem wordt niet zomaar geaccepteerd door spelers.
0 -2
Ajax1969
Dan moet Ajax een arbeidspsycholoog in dienst nemen.
0 0
AFCA14JC
Ik hoop wel dat Gravenberch - als Alvarez/Martinez/etc. rust krijgt - tegen clubs als Fortuna Sittard in de basis mag staan voortaan. Het is gewoon niet de positie van Marin dus dan kies je voor eigen jeugd. Het mag nooit zo zijn dat een B voetballer in de weg staat.
1 -3
ajaxfan83
die dikke pizzabakker wil alleen het beste voor zn eigen portemonne is plaats voor zn talenten
0 -3
De Stift
Ook voor Oranje komt er echt een prachtige lichting aan de komende jaren. Het fundament met Van Dijk, De Ligt, Blind, De Jong, Wijnaldum en Depay staat. Daarbij ontwikkelen Kluivert, Malen, Bergwijn en Stengs zich goed. En daarachter zitten toptalenten als Ihataren, Gravenberch, Dest, Unuvar en nog wat jongens uit jong oranje. Je weet het natuurlijk nooit, maar dat wk van 2022 gaan we gewoon winnen ;)
3 -2
AFCA14JC
Blijft altijd wel afwachten met al die talenten. Zie bijvoorbeeld Martial of Ousmane Dembélé die niet slimme keuzes hebben gemaakt of geen juiste club.

Ondanks dat ziet het er veel belovend uit! Wat zie ik uit naar Ünüvar...
2 -1
FCMax
Zou Aad de Mos nog een PSV-er weten die beter is net zoals destijds Obispo/De Ligt?
0 -1
appeltje
Op de positie van Gravenberch is er niet veel bijzonders bij PSV.
0 -3
Marcao
Gelukkig zijn Frenkie en Matthijs voor de absolute hoofdprijs weggegaan. Dus slimme toptalenten snappen dat je beter kan blijven bij Ajax: je marktwaarde (tekengeld, salaris, sponsorcontracten etc.) neemt waanzinnig toe. Je hebt een reële kans om voor Oranje te spelen. Of je laat je gek maken door een maffiose pizzabakker: je gaat (te) jong weg, vangt wat tekengeld en ziet je carrière doven als een nachtkaars.

Als je die keuze moeilijk vindt, heb je bij Ajax niets te zoeken.
4 -1
rodnet
Ik vind Gravenbergh een prachtige voetballer. Doet me qua motoriek aan Frank Rijkaard denken, een van mijn favoriete Ajax-spelers ooit. Alleen viel hij mij vorig seizoen wel regelmatig op door een nonchalante en soms bijna ongeïnteresseerd lijkende houding. Dit seizoen lijkt er een kwartje gevallen en wat ik nu zie bevalt mij heel goed. Zie hem inderdaad op korte termijn doorbreken.
1 -3
FCMax
Dat nonchalante/ongeïnteresseerde had Ziyech vroeger ook, zit ook gewoon een beetje in de persoonlijkheid. Plus het feit dat het een jonge jongen is, dat soort dingen komen met volwassenheid (of uiteindelijk helemaal niet) maar vind hem inderdaad ook een stuk minder van dit soort 'trekjes' vertonen dit jaar.
1 -1
Nozempie
Prima toch dat deze jongens nu niet zo makkelijk meer een basisplaats krijgen als pak m beet 5 jaar geleden. Het niveau is flink gestegen en daardoor moet je echt een groot talent zijn om door te breken.

De Ebicilio'e komen er nu niet meer doorheen.
3 -3
AlexIbarra
Ik zag hem een halfuurtje of zo spelen tegen Panathinaikos, beetje op hem gelet.
Hoewel je zijn potentie wel kon zien, maakte hij ook echt een paar hele simpele fouten.
Typisch wat je zou verwachten van een jeugdspeler eigenlijk, maar Dest speelde toen ook mee en deed het toch beter. Hoewel hij ook veel minder stabiel was dan nu.

Ik gun Gravenberch een topcarriere maar vanuit Ajax hoop ik dat we niet te snel op hem hoeven terug te vallen. Iemand uit het rijtje Marin-Mazraoui-Eiting (Alvarez vind ik een RCV) moet het eerst laten zien naast Martinez. Afhankelijk van wie dat wordt doorselecteren.

Volgend jaar kan Gravenberch dan vast bij de selectie als stand-in voor beide VM posities en het jaar erna basis.
Als het sneller gaat is het mooi meegenomen maar dat zou ook betekenen dat andere spelers vrij teleurstellend presteren.
0 -2
Ajax27
Marin ok, de andere 2... dan snap je het gewoon niet. Iedereen heeft allang gezien dat Eiting een prima speler is, maar niet voor het niveau wat Ajax wil nastreven op dit moment. AZ is voor hem nu het niveau. Nous heeft een prima 1e seizoenshelft gedraaid vorig seizoen, zakte daarna verder en verder weg met links en rechts nog een uitschieter maar als ie nu al voorbij is geschoten door Dest, dan zegt dat genoeg. Als je van de basiself van vorig seizoen iemand moest aanwijzen die je zou vervangen, dan zou het Nous zijn.

Gravenberch heeft de potentie van een supertalent. Dus vooral daarin investeren, schaven en daar waar kan kansen bieden op speeltijd.
1 -3
AlexIbarra
Investeren, schaven en kansen bieden waar het kan? Ja
Nu een basisplaats in het eerste? Nee.

Ik verwacht hem zo'n 10x in het eerste te zijn dit jaar, vooral invalbeurten. Ondertussen kan hij wekelijks bij Jong doorgroeien als prof. Nonchalance en slordigheid zijn heel moeilijk om uit je spel te krijgen.

Ik breng hem liever wat langzamer maar wel goed, net als Frenkie, ipv meteen doorschuiven wanneer hij te nog onvolwassen is. Zoals Bazoer.
0 0
Ajax27
Ik zeg toch ook niets over een basisplaats?
Met Promes in vorm op 10, Ziyech, Tadic, Neres, vd Beek en Huntelaar... denk ik eerder dat het een gevecht wordt tussen Martinez, Alvarez, vd Beek en Promes waarvan er maar 3 kunnen spelen op het middenveld dan dat we aan Eiting of Nous hoeven te denken. En dan denk ik dat die 5e persoon... die idd zo'n 10-15 keer mag invallen dit jaar een jong supertalent mag zijn in de vorm van Gravenberch.
0 0
Schip
Had al iets eerder speeltijd mogen krijgen, maar hoop iig dat hij een serieuze kans krijgt voor het middenveld. Daarmee breng je weer zoveel souplesse, techniek en opbouwend vermogen erin naast Martinez, dat het Ajax van vorig jaar weer een beetje terugkomt.
0 0
trodat4030
Ik had ook verwacht dat hij meer zou spelen, zeker na dat vroege debuut. Vond het heel opmerkelijk dat hij er niet veel vaker bij zat en minuten mee zou pakken, al was het maar tegen de Sparta's en Emmens van deze wereld. Dat verwacht je van een 16 jarige die een clubrecord breekt. Maar heb het ongemakkelijke gevoel dat het puur was om dat record te breken en niet omdat hij op dat moment zo goed was dat hij in het 1e echt van waarde zou zijn. Als dat idd zo is, vind ik het echt belachelijk. Maar wie weet is dit 1 van de dingen die Raiola eruit heeft onderhandeld bij het contract. Mino gaat natuurlijk graag mettertijd de boer op met dé jongste debutant van Ajax (de club die bekend staat om zn jonge debutanten), dat verkoopt natuurlijk als een malle..
1 -1
Schip
Ik denk dat de druk van Raiola inderdaad heeft gezorgd voor een debuut. Of dat echt te doen was om het record...dat is natuurlijk wel lekker voor de transferwaarde.

Maar zeker met alle problemen van meet af aan dit seizoen op de 6 positie vind ik TH echt erg conservatief geweest. En dan uiteindelijk met Martinez - Alvarez op de proppen komen.

Laten we hopen dat hij het licht heeft gezien. Denk dat bij Gravenberch het kwartje wel gevallen is. Of hij er tactisch al klaar voor is, is wat anders. Maar dat is Alvarez ook niet. En ook Martinez is in opstelling nog geen uitgenaste 6. Wel een potentieel hele goeie.
0 -1
14AJAX14
Met zulke jongens (I see you Unuvar) zsm een sportief en zakelijk traject uitstippelen.
Dus niet wachten tot hij in mei 2020 tegen een basisplaats aanzit maar nu al met Ratje gaan praten over een principe akkoord voor een nieuw contract op zijn 18e verjaardag - een verbintenis van minimaal 5 jaar waar zijn salaris kan oplopen naar prestatie. Nu kan je nog goed onderhandelen en volgende zomer staan de Engelse en Spaanse clubs al voor de deur.
0 -2
trodat4030
Hm, die laatste zin.... Die clubs lopen de deur al jaren plat en papa Gravenberch heeft nog net geen aparte mobiel puur om de clubs en zaakwaarnemers te woord te staan. Net als pa Ünüvar. Die boys staan al jarenlang in alle scoutingsboekjes gearceerd met de meest opvallende kleuren en vliegen scouts de halve wereld over om hem te bekijken. En terecht, een scout die ze niet heeft opgeschreven hoort ook gewoon lekker putjes te scheppen ;-)
2 0
14AJAX14
Ja klopt wat je zegt alleen speelt Gravenberch bij een van de beste (zoniet de beste) jeugdopleidingen ter wereld. Dan ook nog eens de mooiste club ter wereld waar hij een basisplaats krijgt, een goed salaris en elk jaar kampioen kan worden en CL kan spelen. Oftewel voor nu zit hij goed.
Hij wordt (net als Frenkie) pas "onhoudbaar" als hij het elke week in Ajax 1 laat zien en dus moet je verlengen voordat hij een vaste waarde in Ajax 1 is.
0 0
Hagmag
Volgens mij kan hij uitgroeien tot een TOPPER op het middenveld.
Laat deze jongen regelmatig zijn minuten pakken in Ajax-1 als dat mogelijk is.
2 0
De Stift
Hij wordt goed gebracht door Ajax. Prima back-up voor het eerste. En hopelijk tekent hij bij. Kan er toegewerkt worden naar een middenveld Unuvar-Gravenberch in 2022.
1 0
Vlieske
Mensen roepen dat hij er nog niet klaar voor is. Hij is er nu al meer klaar voor dan alvarez en Marin bij elkaar. Gewoon opstellen. Zal best een mindere wedstrijd hebben. Die heeft Marin ook. En Alvarez is geen middenvelder maar een miskoop.
1 -4
geDaante
Denk niet dat Alvarez een miskoop is, gewoon compleet verkeerd en belachelijk gebruikt. Al moet nog blijken dat ie op de RCV zoveel beter is dan Schuurs.
1 0
Labrador
HAHA jij bent een miskoop
3 -1
trodat4030
Houd het inhoudelijk en speel niet op de man. Daar kan alleen maar ruzie van komen en is geen plek voor op AS.

Mvg
Het moderatorsteam.
1 0
EricAjax1
Alvarez is geen miskoop. Misschien vind jij dat maar wat eet jij er nou van? We moeten ook gewoon de CL in. Dat kan (nog) niet met Gravenberg..
4 -1
EricAjax1
Gravenberch*
1 -1
diamanti
Waarom wel met Alvarez en niet met Gravenberch?
1 0
EricAjax1
Omdat die jongen 17 jaar is.. doet het leuk bij jong maar om nou te zeggen dat deze jongen nu in de basis hoort is echt opportunisme ten top.
1 -1
Vlieske
Bij psv speelt er ook 1 van 17.nu al de absolute uitblinker. Kijk naar dest bij ons. Jeugd blijft de beste optie.
0 -1
EricAjax1
Omdat ze er verder niks hebben lopen. En die jongen w9ordt nu gehyped maar tegen Ajax was hij op 1 leuke actie na onzichtbaar.. Zeker een talent maar dat werd ook gezegd van Bazoer etc. Nogmaals Gravenberch doet het leuk en ontwikkelt zich maar heeft nog niks in de basis van Ajax 1 te zoeken.. zeker niet in de CL of in NL topwedstrijden
0 -1
Westerpark1982
Donyell Malen heeft toch bijgetekend bij Psv? Ook raiola... Dus het kan wel. Als je maar een sterke eigen wil hebt. En niet een moeder als die van Kluivert.
13 0
AlexIbarra
5 jaar maar liefst, vond ik erg verrassend.

Zowel vanwege Raiola als gewoon vanuit Malen zelf.
0 0
FCMax
Denk dat Malen en Raiola dan zelf ook meer konden vangen, als hij op deze manier doorgaat is hij toch wel weg binnen 1/2 jaar. Meerjarig contract = hogere transfersom en dus meer geld voor Raiola (en Malen zelf). Sluit het ook niet uit dat het salaris van Malen met 5 jaar contract wat hoger ligt ipv een 2/3-jarig contract.
1 0
trodat4030
Vergis je niet, de trainer van PSV is Mark van Bommel, toevallig(?) ook cliënt van Carmine Raiola... Toen een andere cliënt van Raiola hoofdtrainer van Ajax was (Martin Jol) kwamen de spelers van Raiola ook bij bosjes binnen..
5 0
Joseph
Hij is er zeker nog niet klaar voor en dat is maar goed ook. Er is niet voor niets gekozen voor Raiola, als hij een basisplaats heeft bij Ajax, zie ik hem niet meer verlengen. Het trucje van Kluivert mag Ajax niet vergeten.
5 -3
RedFeather
Daarom moet je Gravenberch en Schuurs altijd opstellen tegen Fortuna-achtigen.
Speeltijd geven, voor als je ze echt nodig hebt.
Uiteindelijk moeten ze Alvarez en Veltman vervangen.
5 -1
Vlieske
Alvarez moet nu al vervangen worden door hem
0 -4
ajax1forever
Hij is nu al beter dan Alvarez, ik zou m zeker in de eredivisie laten spelen. Zelfde geld voor Unuvar. Wat goed is komt snel.
4 -3
mvdk
Hij is niet beter dan Alvarez. Ook is Gravenberch een heel ander type.

Waarom?

Alvarez is overduidelijk een rechter centrale verdediger, ook al komen bepaalde mensen daar waarschijnlijk pas in de loop van het seizoen achter. Ik denk dat het met hem op rvc een stuk beter gaat lopen.

Dit zou onze opstelling moeten zijn:

--------------Onana--------------
Dest-Alvarez-Blind-Tagliafico
---------------------Martinez---
------Vd Beek-----------
Ziyech-----Promes----Neres
---------------Tadic--------------

Gravenberch en Marin moeten maar om de plekken van Donny en Martinez vechten en Veltman doet het heel goed, maar we hebben overduidelijk een luxe-probleem.
1 -1
ram
Dus jij wil dat Unuvar direct hetzelfde salaris krijgt als Alvarez, haha! Soms is spelling wél belangrijk.
4 -2
DonShining
Probeer je nou jezelf in te dekken met die laatste zin? ;)
3 -2
ram
Bij bedpartners, ja.
1 -1
Cupmetgroteoren
Het valt nog te bezien. Ik vond hem wel slim tussen de linies spelen afgelopen wedstrijd, maar werd weinig gezocht. Het is de vraag of Gravenberch standhoudt als de intensiteit toeneemt en dat de bepaalde nonchalance in zijn spel dan niet tegen hem gaat werken.
2 -2
mvdk
Die jongen is nog maar 17!
1 0
geDaante
Misschien gaat die nonchalance er dan juist uit, doordat hij dan merkt dat het niet vanzelf gaat, en alles van hem gevraagd wordt. Ik denk dat het hem al die jaren wat te makkelijk is afgegaan, ondanks het vervroegd doorschuiven.
2 0