Cruijff jr: 'Mijn vader zou trots zijn geweest op dit Ajax'

GinoHaverkamp, 09-04-2019 om 14:30, 9536 views, La Gazzetta dello Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jordi Cruijff denkt dat zijn vader Johan Cruijff trots zou zijn geweest op dit Ajax. 'Het stadion draagt inmiddels zijn naam en zijn filosofie en spelopvatting zit in het dna van de club', zegt de zoon van de eeuwige nummer 14 in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

'Dit Ajax speelt voetbal waar mijn vader van had gehouden. Het is jong, vrolijk, gedurfd en aanvallend. In die zin verandert Amsterdam nooit', zegt de ex-international van Nederland tegenover de Italiaanse sportkrant. 

Cruijff blikt ook vooruit op het duel tussen Ajax en Juventus van woensdagavond. In het kader van de Champions League-kwartfinales nemen beide ploegen het tegen elkaar op. De inmiddels 45-jarige oud-voetballer ziet dat het Italiaanse voetbal is veranderd door de jaren heen. 'Er wordt meer gevoetbald én meer gescoord', meldt hij. 'De spiegel waaraan je dat kunt aflezen is Gianluigi Buffon. Hij is door de jaren heen veel meer zijn voeten gaan gebruiken. Ja, Juventus is defensief gezien nog altijd heel erg goed en georganiseerd, maar ze weten inmiddels ook beter hoe je iets creëert.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Ajax showtime is verantwoordelijk voor de zelfpijpende sfeer die is ontstaan rondom Ajax en binnen de club, door continu dit soort berichten te plaatsen. Het was tegen Manchester ook al zo, waardoor je vantevoren wist dat Ajax ging verliezen, omdat die Engelsen de tegenstander wél serieus namen.

Vanuit Italië geen enkele hoogmoedige uitspraak of krantenartikel, alleen maar respect naar Ajax. Vanuit Nederland en rondom Ajax alleen maar denigrerende teksten over de tegenstander + het extreem omhoogpraten van Ajax. De realistische Italianen gaan dit niet vergeten noch pikken, en keihard afrekenen met deze hoogheidswaan, en daar is AS mede verantwoordelijk voor
1 -4
ferrari2009
Get a life kerel, om in elke Topic: knipppen en plakken pffffffff.
2 0
Godenzoon88
Ja hoezo, er is toch geen woord chinees bij. Of we morgen nou winnen of verliezen, Cruijff zou trots geweest zijn op dit Ajax! Want een betere club dan deze is niet.
3 0
Web
Mooi om te lezen.
En dat is natuurlijk ook zo.
Gedurfd aanvallen met heel veel druk naar voren, de tegenstanders hoe groot ze ook zijn Bayern of Real, direct bij de strot pakken, met jongens uit de eigen jeugdopleiding, maar ook hele goede aankopen. Wat willen wij nog meer, en dan ook nog eens een hele gezonde club.
Een Tadic die bij Ajax komt spelen, en nu bij heel veel grote clubs op de radar staat, dat moet toch voor heel veel subtoppers een inspiratie zijn om bij de mooiste club van te Europa komen spelen?
Wij mogen met zijn allen trots zijn op dit Ajax, dat wij goede spelers hebben wisten wij, maar niemand had ooit durfen te denken dat wij met dit Ajax zo ver zouden komen
Heel Europa kijkt met veel respect naar dit Ajax.
Is het nu Guardiola of Klop, zelfs van Gaal zit met een Ajax sjaal op de tribune.
2 0
Horrontelli
Ajax, dus ook wij supporters, heeft zoveel te danken aan Johan Cruijff. Zelfs nu hij er niet meer is bereikt Ajax dingen die zonder hem nooit waren bereikt.
5 0
JordyAjacied
Beste voetbalseizoen sinds jaren.. maar dan wel gezegd tot nu toe. Nu het erom gaat moeten we met de druk omgaan en de prijzen binnen hengelen, doen we dat, dan is het een magisch seizoen.
4 0
Rhythim
Dit is voor en door jou, Johan...
6 0
Barric
Mooie reactie en natuurlijk een groot compliment aan Ten Hag!!
15 0
Schwalbino
Niet alleen voor TH maar ook voor de mensen die Ajax tot hier hebben gebracht nadat de club 10 jaar geleden in het moeras was beland.
4 0
Web
Hele mooie goede opmerking.
Zo is het
3 0
Bky
We spelen met de sterren van morgen. Voor degenen die we elke dag missen.
8 0