Driessen: 'Ajax mist een type Poulsen'

GinoHaverkamp, 18-03-2019 om 08:25, 5606 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen stelt dat het Ajax van nu teamspelers mist. 'Die heeft Ajax nodig om kampioen te worden', schrijft de journalist in zijn column in De Telegraaf.

Tegen internationale topclubs als Real Madrid en Bayern München wist Ajax veel indruk te maken, terwijl van AZ en Heracles Almelo pijnlijk verloren werd. Volgens Driessen is dat te wijten aan het mentale aspect bij de spelersgroep. 'Individueel legden de Alkmaarders, in navolging van Feyenoord en Heracles, meer energie in AZ - Ajax dan de Amsterdammers en lag de pijngrens bij AZ veel hoger. Evenals de gretigheid en bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan.' 

'Op bovenstaande mentale aspecten laten de Ajacieden zich op het internationale podium niet aftroeven. Die constatering houdt in dat veel Ajax-spelers het belangrijker vinden zich in de Champions League te manifesteren dan in de competitie. Bewust of onbewust misschien logisch', vervolgt Driessen. Hij stelt dat Ajax teamspelers mist in de titelstrijd. 'Goed om te scouten en selecteren op positie, transfer- en groeipotentie, maar zelfs Ajax heeft teamspelers nodig om kampioen te worden.'

'Ronald Koeman en Frank de Boer pikten Jan van Halst en Christian Poulsen op als ontbrekende schakel om kampioen te worden met hun talentrijke spelersgroep. Zij zagen Ajax niet als springplank of als middel om zich financieel binnen te spelen.' Volgens Driessen waren Van Halst en Poulsen niet de beste voetballers maar wel onmisbaar voor Ajax. 'Het waren wel leiders die in teambelang dachten, spelers op sleeptouw namen en er niet voor terugdeinsden om types als Hakim Ziyech en Dusan Tadic te corrigeren op hun gedrag binnen en buiten het veld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Wat Ajax mist, waren frisse roulatiespelers die het vermoeide elftal elan gaven en het vermogen om het voetballend op te lossen. Het verlies tegen AZ heeft niks, maar dan ook niks, met types als Poulsen te maken. Die Driessen grijpt ook elk moment aan om Ajax on-Ajax te laten worden. Een bikkel is nodig, maar het moet ten eerste voetballend kloppen, a la Tagliafico.
0 0
AlexIbarra
Een type-Poulsen zie ik als iemand met ervaring en specifiek verdedigende kwaliteiten, niet per se als een teamspeler, wat dat ook precies mag zijn.
Ik vind De Ligt, vdBeek, Blind, Schöne, Tagliafico, De Wit, Mazraoui allemaal teamspelers. En op zich Tadic en De Jong ook. Het zijn alleen geen ervaren bikkelaars op CVM.

We missen al jaren een sloper op CVM omdat we er zelf steeds voor kiezen om 'voetballers' op te stellen. Gudelj verkocht, Matusiwa verhuurd, De Wit speelt nooit basis. En in 80% van de wedstrijden is dat ook echt niet nodig. Ik houd bijna wekelijks m'n hart vast met Schöne maar eerlijk is eerlijk, hij presteert dit jaar over het algemeen erg goed. (Valt wel extra op als onze meest ervaren man fouten maakt die ze bij de D'tjes niet maken maar dat terzijde).

Ik denk dat Jorrit Hendrix (bikkelt) bij ons net zo min zou spelen als Labyad (creatief), Cerny (snelheid) of Bazoer (sterk). Hun pluspunten wegen gewoon niet op tegen hun minpunten tijdens De Grote Rondo die wij nastreven. Hopelijk lukt het deze zomer met een goedgevulde portemonnee maar de zoektocht naar een geweldig voetballende CVM die ook nog bikkelt is zelden succesvol, net zoals de zoektocht naar een geweldig meevoetballende spits die er ook 35 in legt.
0 0
Jarl1989
Dit roep ik dus ook al de hele tijd. Op het middenveld een type schoffelaar. Even iemand die de beuk er in gooit. Je mist echt een type Poulsen.
0 -1
mercurius3
Tjonge jonge, Ajax heeft verreweg de beste selectie van Nederland. Zelfs zonder Zyiech en de jong moet Ajax gvd kampioen kunnen worden.
0 0
Knalpot
Zegt niks, je speelt ook een wedstrijd of 12 meer dan PSV dit seizoen. Zie maar fris te blijven en elke wedstrijd hongerig om te winnen. TH zou vaker moeten kunnen rouleren met zn basis en reservebank maar goed als je dan de eerste keer meteen een knauw krijgt dan doe je dat ook niet meer. Als het dan ook een keertje niet loopt dan zie je meteen je topspelers als Dusan en Frenkie ver terugzakken wat dat betreft heeft hij wel gelijk en heb je een klootzak nodig die dan zegt als het niet mooi kan dan moet de botte bijl er maar in.
0 0
Babangida83
Hij had thuis tegen Zwolle moeten rouleren. Thuis ben je namelijk sterker en PEC is vaak een gewillig slachtoffer.
0 0
Simon1
Telegraaf mist een goede sportjournalist.
6 0
Freddy Al
Ik weet wel wat we niet missen; een type Valentijn Driessen met zijn ouwe wijven praatjes.
Die zou ik heel graag wel missen.
0 0
kaashaas
Ik vind Valentijn meer een type die in een snackbar werkt... niet dat daar iets mis mee is.. maar zie hem al staan achter de toonbank in een koks uitrusting... of in een voetbalkantine, buschauffeur, taxi, buurtsuper als filiaalhouder of in een sexbioscoop kwakkies ruime of zo..

MAAR GEWOON GEEN SPORTJOURNALIST deze kneus..
Verzint alleen maar shit..
2 0
Raydo
Of zo'n verzekeringslul die jou komt vertellen dat jij jouw schadegeval sowieso zelf veroorzaakt hebt.
0 0
Aad82
Dani de Wit
0 0
Ar
Ik blijf erbij dat de verkoop en verhuur van Wöber en Matusiva verkeerde keuzes zijn geweest.
Hierdoor heb je zelf verschillende opties weg genomen, zoals Blind op de plek van De Jong, of Matusiva op dienplek als er gespeeld moet worden tegen diepgaande middenvelders.
1 0
hakkietjakkie
Nu ontbreekt het daar weer aan.... Zucht! Moeilijk he, stukjes schrijven. Eerst was Tadic nog de redder en de ontbrekende schakel.....
0 0
EersteAanname
We hebben weer een potje verloren hoor..
0 0
geDaante
Real Madrid, Benfica en Bayern hadden allemaal gewonnen van Ajax, met zo'n Poulsen ertussen.
4-2-3-1 is al niet ideaal om op te bouwen en om onder druk uit te voetballen (blijkt bij dit Ajax ook > Heracles, Benfica), maar doordat er allemaal voetballend goede spelers op het middenveld staan, wordt dat nog wat gecompenseerd, en wordt er heel redelijk opgebouwd en samengespeeld.

Zet je daar een voetballend zwakke schakel tussen, haal je dat samenspel volledig onderuit. De tegenstander hoeft ook maar een beetje druk op zo'n Poulsen te zetten, en reken maar dat ie dan de bal 8 van de 10 keer kwijt is. Het een man meer creëren op het middenveld aan de bal wordt ook vele malen lastiger.

En alsof één zo'n speler een heel team kan aanjagen. Die moet dan wel heel erg veel respect afdwingen bij de rest.

Meer rouleren. Zet er spelers in die zich willen en moeten bewijzen, die écht willen spelen, vanaf het begin, en niet pas in de laatste 10 minuten. Zo behoud je ook een fittere selectie, en geef je de jeugd de speeltijd die ze nodig hebben om door te ontwikkelen.
5 0
Knalpot
Jij leeft echt nog in de oude filosofie, man meer creeren op het middenveld lekker belangrijk denken de tegenstanders peer hem maar naar de lange sterke spits de afvallende bal oppikken met je lopende middenvelders en zo snel mogelijk de bal spelen naar je creatieve voorhoedespelers die de ruimtes kunnen benutten een op een tegen achteruitlopende backs en cv's. Rouleren heb ik hierboven ook gezegd maar als je de eerste keer dan gelijk nat gaat en je hoofd wordt op het hakblok gezet dan is het ook klaar.
0 0
Babangida83
Kick en Rush is nog ouder
0 0
marrene
Matusiwa kan volgend seizoen een goede optie zijn. Ontwikkeld zich goed.
5 -4
PeterVKV
Als Magallan ingewerkt is kan Blind op 6 met Donny en Frenkie als de halven. Volgend seizoen Matushiwa als back-up voor Blind. Als de Ligt vertrekt alles doen om Jantje terug te halen. Natuurlijk ook goede vervanger van Frenkie halen als spelbepaler op linkshalf. Tenzij Ziyech blijft en weer op linkshalf gaat spelen.

Als het niet loopt valt het uit elkaar in dit 4-2-3-1 systeem en worden de ruimtes te groot. Liever weer 4-3-3 met de punt naar achter. De twee halven hebben meer verdedigende verantwoordelijkheid dan die ene 10 die alleen zijn eigen man verdedigt.
1 -1
trodat4030
Matusiwa als backup voor Blind? Enig idee hoe compléét verschillende type spelers zij zijn? Nmm moet een backup juist eenzelfde type speler zijn als de basisspeler zodat wanneer de basisspeler niet kan spelen, niet de hele teamtactiek overhoop gegooid moet worden voor die ene speler. Zéker om langdurig geblesseerden te kunnen vervangen. Matusiwa moet je erbij houden om een ánder type spel te kunnen spelen als dat nodig is. In dat kader zou Eiting de ideale backup van Blind zijn. Beiden comfortabel aan de bal en echte voetballers met opbouwende kwaliteiten. Matusiwa is een type Poulsen of Nigel de Jong na zn periode bij City, iemand die een heel ander soort voetbal speelt dan een Blind of Eiting. Of Schone..
1 0
PeterVKV
Ja, je kan dan kiezen tussen Eiting en Matusiwa gebaseerd op het soort wedstrijd. In een vechtwedstrijd heb je meer aan Matusiwa, loopt alles lekker dan is Eiting een betere vervanger van Blind. Gisteren was een type Matusiwa wel lekker geweest.
2 0
Gecko
Allemaal door de mand gevallen
Dolberg weg en gauw ook
Wat een afgang. Vijf jaar niets! Waarschijnlijk
Zo een hoog budget. Dure spelers gehaald en psv kampioen
Onverteerbaar
1 -2
L1tman3n
Valentijn wie?
0 0
Ajax27
Ach hou toch op... dit kun je zeggen als 9 basisspelers 18-20 jaar zouden zijn.
We hebben juist dit jaar een uitstekende balans Met geroutineerde spelers als Huntelaar, Tadic, Blind en Schone heb je de ervaring, rust en sterke mentaliteit. Ziyech (valt nu helaas uit) en Tagliafico al 5 jaren ervaring op het hoogste niveau en de ontzettende drang om een landskampioenschap te halen.

Dan heb je een aardige middengroep die al aan hun 3e seizoen of langer bezig zijn met spelers de Ligt, vd Beek, Onana en Dolberg.

Alleen Neres, die aan z'n 2e volledige seizoen bezig is, Frenkie (1e volledige seizoen) en Mazraoui (1e volledige seizoen) zijn jong en onervaren in de zin dat ze niet weten hoe het is om 40 wedstrijden per jaar te voetballen.

Dus nee.. ben het niet eens met dat we een speler missen. De balans is perfect. Het mentale aspect om te beseffen dat het behalen van het landskampioenschap net zo belangrijk of nog belangrijker is dan een paar goede resultaten in de CL, dat lijkt me wel een probleem. Je wilt toch de boeken ingaan als speler? De boeken ingaan met het behalen van prijzen. "Het legendarische jaar 2018-2019 waarin Ajax....". Of zouden er veel echt alleen maar bezig zijn met "als ik maar zo goed mogelijk voor de dag kom in de CL, zodat ik voor zoveel mogelijk geld naar de beste club ga". Met dit laatste wordt er iig nationaal niets behaald.
0 -2
Knalpot
We speelden gisteren toch nog steeds met 7 jongens van gemiddeld 21 jaar waarvan er 5 bepalend in de as spelen. Loopt het niet dan blijft dat een broze balans dat hebben we allemaal wel kunnen zien.
0 0
Ajax27
Ik kijk niet naar gemiddelde leeftijd, ik kijk naar het aantal jaren ervaring met 40+ wedstrijden, want de hele discussie gaat over vermoeidheid en of we daarin een bepaald type speler missen.

De Ligt is 19 jaar, haalt jouw gemiddelde omlaag, maar speelt wel zn 3e seizoen, 100+ wedstrijden voor Ajax, speelt alles bij Ajax en Oranje en heeft daardoor dus de ervaring.

idem voor Onana, vd Beek en Dolberg die allemaal die ervaring hebben. Daarnaast is Frenkie volgend seizoen al weg, gaat de Ligt ook voor een recordbedrag, is Onana klaar voor de volgende stap en flirt vd Beek ook openlijk naar een vertrek. Dus nee dat vind ik te makkelijk om daar een leeftijd bij te pakken.
0 0
Bocarra
De Televaag mist goede Ajax watchers.
1 0
Beffie
Ik ben het een keer eens met die slijmbal.
En een spits die er gewoon 25 in rost.
Haal die Jansen van Tottenham of zo. Dolberg per opbod verkopen. En spelers halen met agressie in hun spel zoals Nico. Die wilde wel graag winnen gisteren.
1 -4
b.hulshof
Volgend seizoen hebben we Matisuwa op de plek van Schone nu moeten we Blind daar gewoon neerzetten. Uit bij Groningen, Willem 2 ga je weer punten verspelen met Schone op 6.
2 0
MickS
Dit is de eerste keer dat ik het met Valentijn eens ben.
een echte spits die in vorm is.

Maar dan wel gekeken naar karakter en alleen nodig wanneer het team in dit soort wedstrijden even op sleeptouw genomen moeten worden.

Verder lijkt Dolberg er gewoon niet meer te komen, en Huntelaar, hoewel vol drive en heel irritant voor de verdediging etc, mist ze ook te vaak. Helaas, want ik zou the Hunter qua persoon heel graag gewoon in de spits hebben.
0 0
ETM
Waar heeft hij het hier over een spits?
Hij heeft t over mentale toestanden en later over dat Ajax 'idd een type Poulsen, J van Halst mist. (wat ik echt onzin vind)
0 0
Ajax68
KLOPT gedeeltelijk wél !
Ajax is Mentaal erg kwetsbaar, omdat ze zonodig in 3 competities willen blijven spelen, volgens ten Hag, terwijl ze niet meer gewend zijn dan in een kleine nederlandse competitie te spelen, dit moet ze wel een keertje opbreken.
En dat we BREKERS tekort komen is een zeer terechte conclusie, want het moet allemaal te MOOI, en die bal wil men alleen nog maar in het doel "BREIEN " !
TEVEEL competities voor dit materiaal, terwijl die Eindhovenaren zich aan alles onttrekken vwb knvb beker, die ze BEWUST verliezen steeds.
Ten Hag is niet realistisch genoeg , en wil alleen zelf maar scoren via Ajax.
Verder vind ook ik dat hij D(R)OLBERG onderhand maar eens moet inruilen/verkopen voor een SPITS met PASSIE, want die jongen heeft daar helemaal NIKS van, die heeft ijswater in zijn aderen lopen , en we hebben nu lang genoeg lopen sollen met dat ventje !!DAG Kampioenschap voor het 5de jaar, en nog maar afwachten of we die TROOSTPRIJS van de knvb beker binnen kunnen slepen, want méér is dat niet, een echte TROOSTPRIJS, en dat voor ons aller AJAX met heel zijn "sterren" en straks 300 miljoen op de bank, dat zijn pas échte BANKZAKEN toch ?!!!
2 -5
NoFX
Willekeurige woorden SCHREEUWEN, maakt je betoog niet beter.
1 0
Restored
Thumbs up voor jou, ik ga altijd stuk om dit soort reacties
0 0
Raoul14
Toetsenbord stuk?
0 0
nummer14
Hou.gewoon.je.bek.
Competitie is nog lang niet gespeeld. Dat is het als we thuis niet winnen van psv maar tot die tijd is er nog helemaal niks aan de hand. Alsof psv met dat grafvoetbal van ze alles gaat winnen. Die waren gister net zo slecht als ons alleen speelden zij tegen vvv en wij tegen az. En komen zij weg met een kutdoelpunt en wij gaan erop tegen een fanatieker az. Ik weiger gewoon mee te doen aan het afbranden van ten hag of spelers want ze zijn echt wel in staat mooie dingen te laten zien. Dolberg is wat mij betreft wel echt klaar dat ben ik met je eens. Zet dan Huntelaar maar in de spits die laat in ieder geval nog strijdlust zien.
2 0
Jaridebeste
SIMON Poulsen?? Echt, wat ben je toch ook een waardeloze journalist. Als je dan zo nodig je punt wilt maken, doen het dan tenminste correct. Zoveelste bevestiging dat die Driessen maar wat doet.
1 -2
Denees
Ik begin me een beetje zorgen te maken over Valentijn, eerst kansloos in Madrid nu weer oude koeien uit de sloot. Uit een periode die internationaal zeker niet succesvol was. Zie je het voor je, Poulsen in dit flitsende team. In de tijd van FdB met balletjes breed en terug kan dit type mee. Nu niet meer.
1 -1
atouba19
Wat Ajax mist? Een balvaste spits die er per seizoen minimaal 25 inschiet.
7 -2
Aspers73
Ja, Dolberg kan gewoon niet meer. Zo slecht, 90 minuten geen idee gehad waar de bal was.
1 -1
NelsonAFCA
Twee woorden: Aleksandar Mitrović.
3 -1
suske
Tadic staat al op 19 en het seizoen is nog niet voorbij. Dus wat zeur je nou.
2 0
Viggen
daar heb je Valentijn - open deur intrappen - Driessen ook weer...
1 0
PJSM
Driessen lult weer eens mee met de massa. Pffffffffffff
2 -1
NelsonAFCA
Wilde net zeggen, wat lult die Driessen nou weer.
0 0
noppenkoning
volgend jaar Matusiwa
3 -3
Aspers73
Ik zie helemaal niks van die jongen bij De Graafschap wat Ajax mist.
0 0
Zuiderling
Speelt goed bij de Graafschap maar of dat voor Ajax voldoende is betwijfel ik..
0 0
AjaxPassion
Simpele kutartikeltjes die je alweer van mijlenver ziet aankomen. Wat zijn Tagliafico en Matthijs dan?

Haalde de tegenstanders onder FdB ook 85 punten? Is FdB ooit voorbij de groepsfase CL gekomen?

Koeman is met een gouden lichting in 4 jaar, 2x kampioen geworden. 1x met 73 punten 1x met 80 punten. In het jaar dat de kwartfinale CL werd gehaald, werd Ajax 2e.
1 -1