Borst: 'PSV ook bagger, het is nog niet gespeeld'

BvdPloeg, 28-01-2019 om 17:25, 12931 views, Algemeen Dagblad/Betweters |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Hugo Borst denkt dat Feyenoord de komende jaren nog veel vaker van Ajax moet winnen wil de Klassieker weer echt de Klassieker worden. De 6-2 zege van de Rotterdammers betekende de eerste competitiezege van Feyenoord op Ajax sinds 2012.

'6-2! Ongelooflijk (ook zo'n versleten woord). Feyenoord schudde oogstrelende aanvallen uit mouwen die nu eens niet opgestroopt waren', begint Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Nee, de Ajacieden droegen die opgestroopte mouwen. Werkertjes waren het, op elkaar scheldende lachwekkende eenmansbedrijfjes, en als ze elkaar de maat niet namen dan stonden de ondankbare honden te ouwezeikstralen tegen de scheidsrechter die ze nota bene een vrije trap cadeau had gedaan waaruit de score werd geopend.'

Borst vraagt zich af hoe de wedstrijd van zondag te analyseren valt. 'Wat je zou kunnen beweren: gisteren was Feyenoord Ajax en Ajax Feyenoord. En wat snakte de voetbalwereld daarnaar. Zo zou het vaker moeten zijn. Want de Klassieker was al decennia de Klassieker niet meer. PSV-Ajax en Ajax-PSV, daar gaat het elk jaar om.'

Aankomende 27 februari treffen Feyenoord en Ajax elkaar opnieuw. Dan in het bekertoernooi. 'Als Feyenoord die wint, gaat Frenkie de Jong dus met lege handen (het kampioenschap van Jong Ajax telt niet mee) naar Barcelona. Als Feyenoord dan weer met 6-2 wint, is dat het begin van het herstel van het broodnodige evenwicht. Feyenoord moet Ajax nog minstens tien keer in de Kuip vernederen eer de Klassieker de Klassieker weer is. Gisteren was een incident.'

Borst: 'De spelers moeten de rijen sluiten'

Bij de Betweters gaat Borst samen met Koert Westerman nog even door, al is hij nu minder poëtisch dan in zijn column. 'Ten Hag moet tegen de spelers zeggen dat ze de rijen moeten sluiten en dat ze het met elkaar moeten doen', aldus de journalist, die de titelstrijd echt nog niet als gelopen beschouwd. 'PSV speelt ook bagger, dat is helemaal niets. Het is nog niet gespeeld, Amsterdam. Jullie krijgen PSV nog en Feyenoord moet nog naar PSV.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peteronline
Mijn mening is, dat er nog van alles kan gebeuren in deze compentitie...Pisvee is ook bagger, uit tegen Emmen en zelfs thuis tegen Groningen.
Mijn gevoel is dat ze nog onderuit gaan, we gaan zo februari in...in mei is de laatste ronde....we zullen zien en hopen !
0 0
ajaxrulesz
Het probleem is dat ajax ook nog onderuit zal gaan.. Dat is HET probleem.
0 0
Gregoboy
Maar je vergeet, WZAWZDB !!!
0 0
grannig mokum1
Op dit moment is dit ajax geen team en dat moet in het korte termijn aan moeten werken zo niet, dan kan je deze seizoen opdoeken.... En zoals De Ligt het zei ze spelen met lopende kakkerlakken het is toch niet moeilijk om met je mannetje meelopen
0 0
ajaxrulesz
ze spelen bagger ja, omdat ajax ze in de nek hijgde tot op 2 punten, Dat baggervoetbal van psv dat slaat nu wel om in een confidenceboost door dat gat wat ajax nu heeft laten ontstaan.
3 -3
3*stars*3
Wil er niet over beginnen maar dacht gister ook aan seizoen 14/15.
Gat groeide na winterstop ook snel naar 12 punten, terwijl Ajax met 4 punten achterstand winterstop inging.
Gebeurde precies wat je zegt, PSV kreeg een boost en voelde weinig druk omdat Ajax liep te kloten.

Maar ik zag en zie genoeg kwaliteit in het huidige Ajax om niet zo snel, zo’n gat te zien groeien.
PSV is echt niet best maar hebben toch een comfortbale gat in januari geslagen.
Gewoon kut dat je nu weer afhankelijk bent van die gasten.
Wetende dat goed en leuk voetbal voor hun niet telt.
Als het moet gaan ze zelf thuis tegen De Graafschap, tijd rekken...
3 0
ajaxrulesz
Precies!.Dat die gasten geen schaamte kennen weten we zo onderhand wel. een Jongen van 17 laten debuteren voor 40 seconde in de blessuretijd om tijd te rekken..
Maar die zullen nu comfortabeler haar wedstrijden kunnen afwerken omdat ze nu een gat hebben geslagen van 5 punten, eigenlijk 6 punten met doelsaldo.
Ik geef je op een doekje dat ieder puntverlies vanaf nu af al fataal is voor ajax. Wordt de achterstand op psv na volgende week of die week daarop en daarop 7 of 8 punten dan is het 100% fataal.
5 punten is al zeer kritiek en het kampioenschap is zeer wankel nu. Maar als je thuis wint van psv dan is dat nog overbrugbaar met nog 15 wedstrijden. Maar worden het er 7 punten ipv 5 dan is dat wat mij betreft al fataal dit seizoen. Dus nog 1/2 punten oftwel 1 gelijkspel vanaf nu af aan en psv wint haar wedstrijd wel is het seizoen al gelopen...
Dat een gelijkspel voor ajax vanaf nu al fataal is, is een leuk vooruitzicht voor ajax met haar vorm van nu..
1 0
CL=5
Had Dolberg bij 0-1 de bal op Tadic gelegd, dan hadden we met dikke cijfers gewonnen. Dat was voor mij het sleutelmoment. Zelfde vorige week met de pingel van Tadic. soms zit voetbal zo in elkaar en valt het onbegrijpelijk de verkeerde kant op. Nu snel weer succes boeken, kan onmogelijk zo zijn dat de hele reeks van voor de winterstop toeval was.
3 -4
ETM
Kan zo zijn. Maar vond dat je in deze Dolberg niet kon verwijten dat hij Tadic niet zag.
Wel denk ik dat een klasse spits in vorm die bal had binnen gestift. Maar dat is hij momenteel zeker niet.
0 0
erwtenpeller
Over heel de wereld volgen ze Ajax,hier kan je zien hoe groot onze club is .als Ajax in Rotterdam win staat er een stukje van 20 centimeter in ,anders om 3 bladzijde we weten dat Fox en de media ons haten ,ik hoop dat we ooit onze tv rechten zelf kunnen verkopen wand als het slecht met ons zal gaan steekt niemand ook maar een vinger uit om je te helpen,het Ajax bloed zit diep in mijn lichaam.
2 0
MoIukker
Je zegt het zelf, als wij winnen dan is er een stukje van 20 centimeter en andersom 3 bladzijdes. Ajax moet normaliter ook winnen, Feyenoord is geen concurrentie meer. Maar hoe zij het laten afweten tegen een strijdig Feyenoord, daar mag je inderdaad 3 bladzijdes over schrijven.
2 0
niquedegraaff
Wat een onzin zeg. Had een Mazraou een van Persie zo de cornervlag in gesmeten in minuut 1:00 dan had heel Feyenoord moord en brand geschreeuwd.

Speelt Feyenoord als 'werkertjes' dan vinden ze het mooi. Is dit bij Ajax te zien, zijn het ineens eenmansbedrijven. Het is altijd hetzelfde liedje met de media in Nederland. Ajax kan het echt nooit goed doen. Als ajax wint lopen ze zeiken. Als ajax verliest lopen ze te zeiken. Ajax kan deze wedstrijd alleen maar verliezen.
3 0
wladimir
Dude, Ajax is gisteren met 6 - 2 vernederd. Blind, Schöne, Tadic en Ziyech vielen enorm tegen. Mazraoui en Magallan zakte volledig door het ijs. De beste man aan de kant van Ajax werd na 60 minuten gewisseld. De Ligt en de Jong zijn niet zo goed als wordt beweerd de afgelopen maanden.
4 -4
Ronaldinho020
Haha hoelang heb je gewacht om dit te kunnen roeptoeteren? De ligt is heer en meester in de Eredivisie, niet zo goed als gezegd hahaha
2 0
SkilledAtSoccer
Hahaha, "incident". Lik me reet, al jarenlang geeft Ajax niet thuis wanneer het erop aan komt. Dit zijn geen incidenten meer.
4 -5
Ajaxxxisdebeste
Feyenooit deed zijn naam al 8 jaar eer na, want ze winnen zelden van ons.
1 -3
Hobbemastraat
Niet zo zeuren joh
1 -2
Suarez16_
Precies. In mei staan we straks 1 puntje achter en hebben we misschien de beker met een mooie CL campagne en dan zegt iedereen "kan gebeuren", maar er zit mentaal gewoon wat fout bij deze ploeg. Daar kunnen we onze ogen voor sluiten, maar 10 tegendoelpunten in 2 wedstrijden kan gewoon niet. Zelfs als je bij de graafschap voetbalt. Op het moment dat we de koppositie konden overnemen staan we 1 week na dato 5 punten achter. Echt waar er is geen fijnere titelconcurrent dan Ajax. Op het moment dat ze kunnen inlopen zijn het mentaal een stel kleuters die massaal door het ijs zakken en 1 week later sta je het dubbele aantal punten voor.
6 -2
Suarez16_
Een incident tegen feyenoord ja VOOR Ajax, maar Ten Hag heeft 3 keer uitgespeeld bij een top 3 club en 3 keer zijn we er kansloos van af gegaan met minimaal een 3-0. Dat lijkt me geen incident. Bij utrecht ging hij er ook gewoon met 7-1 af tegen psv en tegen feyenoord won hij volgens mij ook nooit. Het kan toeval zijn hoor, maar die cijfers zeggen ook wel wat over Ten Hag tegen topploegen helaas.
8 -3
Cisco2
Gelukkig hebben er 27 februari een herkansing. Als we ze uitschakelen voor de beker, en er met de beker vandoor gaan dan zal er een stuk minder gepraat worden over deze wedstrijd.

Er ligt nu wel beduidend meer druk om die wedstrijd van vooraf gedacht...
8 0
Jariiii
Zou lekker zijn, maar helaas weet bijna niemand meer wie er kampioen werd in het seizoen dat Ajax met 8-2 won van Feyenoord, of in het seizoen dat PSV ze met 10-0 vernederde. Je snapt mijn punt.
0 0
Ajacied33
Als je daar met 1-4 wint of zo, dan ben je nog zieliger dan ik dacht als Feyenoorder zijnde om nog over die 6-2 te praten. Want wij schakelen ze dan uit en ontnemen hun enige kans op een prijs. Als je dan nog blij bent met je 6-2 wat ook gewoon 3 punten oplevert.....
0 0
1738
beter dan dit kan het niet verwoord worden
1 -1
Redrum
Ach ja, ik was gisteren even niet aanspreekbaar en vanochtend werd ik ook niet vrolijk wakker, maar inmiddels begint het bij mij weer te zakken. Laten we ons vooral niets aan laten praten door de bloedzuigers van de media, want die willen niets liever dan Ajax zien falen. De realiteit is echter dat we slechts 5 punten achter staan met nog een thuiswedstrijd tegen psv in het vooruitzicht. Net als de eerste seizoenshelft speelden we de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft teleurstellend gelijk. En net als in de eerste seizoenshelft spelen we nu in de tweede seizoenshelft uitgerekend tijdens de moeilijke uitwedstrijd onze absoluut slechtste wedstrijd. Net als uit bij psv ging nu gewoon alles mis wat er mis kon gaan. Na psv uit hebben we echter het licht weer gezien en hebben we alles gewonnen tot aan de winterstop. Ik reken er nu dan ook op dat we nu ook alles weer gaan winnen tot aan het eind van het seizoen en dan staan we gewoon met die schaal.
9 -4
RaynoFischer
Weet je, als het gewoon 2-1 of 3-2 was geworden, stond ik er nog zo positief in als jij hoor, maar moet het nu nog maar ff zien...
Je zo laten vernederen in De Kuip, vanwege een gebrek aan "bereiheid"kan echt niet...
Spelers met zo'n mentaliteit moet je ff straftraining geven of uit de selectie zetten, laat ze maar eens werken voor hun geld...

Ik zie ze met zo'n instelling het namelijk alsnog wel uit bij Groningen of De Graafschap verneuken
3 -2
Redrum
Klopt, maar eigenlijk was dit exact hetzelfde als de wedstrijd uit bij psv. Op passie en inzet hebben we ons laten aftroeven en organisatorisch klopte er geen reet van. Na deze wedstrijd is het toen wel gaan lopen en ik hoop dat dit nu weer gaat gebeuren. Blijft natuurlijk een pure schande wat er gisteren is gebeurd en vooral ook Ten Hag mag je hier wel aansprakelijk voor stellen. Die had in de rust al moeten ingrijpen door op zijn minst Huntelaar te brengen, maar die besloot gewoon doodleuk om na een uur Ajax de definitieve nekslag te geven door Sinkgraven te brengen. Iemand die tegen Heerenveen door de mand zakte gewoon even inbrengen uit bij Feyenoord terwijl je achter staat. Hoe verzint ie het in vredesnaam?
9 0
RaynoFischer
Tuurlijk, maar wat hij ook gedaan zou hebben, de kans was klein dat het beter ging...
Kristensen erin, maar die is net zo slecht, Magallan voldeed ook niet al kan je hem misschien niet echt de schuld geven aangezien iedereen om zich heen aan het kutten was...
0 0
Ronaldinho020
Magallan stond positioneel echt te schutteren en is zeker wel (mede)verantwoordelijk voor het slechte en onzekere spel.
0 -2
AFCAsphere
Magallan is hier net twee weken en dit was zijn tweede wedstrijd. Kan je echt van hem verwachten dat hij meteen alles goed doet? Ik denk het niet. Zijn teamgenoten hebben eerder hem laten dan andersom.
2 0
Adamoost
Wel grappig dat Borst zecht dat Ajax alleen nog meedoet om de beker. Ajax kan nog zeker kampioen worden als we winnen van PSV.
3 -2
Freddy Al
Dat zegt hij juist niet, lees het nog een keer!
0 0
Redrum
Volgens mij zit Ajax ook als enige ploeg nog in de CL, maar dat is blijkbaar zo ongebruikelijk voor Nederlandse clubs dat iedereen dit volledig negeert. Opeens draait alles alleen maar om de beker en de titel. Ja, dan snap ik ook wel waarom Nederland er zo dramatisch voor staat.
3 -1
Ajaxvooraltijd
100% gelijk die kakkerlak....HELAAS!
0 -5
Starkoo
Tja als 010 ook wint in Eindhoven en wij de rest en laten onze spelers de laten de echte kwaliteiten weer zien dan pakken we gewoon de dubbel, alleen is denk ik ten Hag niet de juiste persoon voor de spelers groep, Peter Bosz terug zou het beste zijn!
1 -4
3*stars*3
Kakkies gaan niet winnen in Eindhoven.
3 dagen later staat bekerpot op het programma en dat is weer zo’n wedstrijd van het jaar voor de gasten.
Het is nu vooral hopen dat PSV nog een paar x struikelt en wij vanaf nu alles winnen.
Maarja, dat riep ik vorig week ook...
5 -1
Redrum
Haha ja feyenoord gaat lekker de krachten sparen in Eindhoven. Ik kan je nu al op een briefje geven dat meerdere basisspelers met blessures te maken hebben en helaas niet kunnen spelen in Eindhoven. Tijdens de halve finale beker zijn ze er uiteraard weer bij. Tegen die tijd loopt het echter bij ons weer en kunnen we hopelijk weer met onze gebruikelijke defensie aantreden. Dan is het tijd voor de ultieme wraak. Feyenoord heeft maar één keer in de 20 jaar zo'n wedstrijd tegen Ajax dat alles mee zit, dus ze hadden dit beter kunnen bewaren voor de beker. Als wij straks ten koste van hun de finale beker halen zal die overwinning van gisteren een stuk minder zoet smaken voor ze.
2 -2
3*stars*3
Klopt want Ajax zit hun dan dwars om hun enige prijs te pakken.
Hopelijk geen mazzel 0-1 maar keihard vernederen want wat hebben ze weer een grote bek...
2 -1
masterrr
Feyenoord wint dat soort duels toch alleen thuis joh. Die verliezen uit nog van PEC.
0 0
masterrr
Enige lichtpuntje: de transfersommen zijn weer omlaag gegaan gisteren, dus onze sterren moeten zich weer in de kijker spelen van topclubs!
3 -3
TwoLegsAlwaysWin
Het is een rare kwibus, maar sinds zijn boek 'Ach Moedertje' (aanrader) bekijk ik hem met andere ogen in de zin dat ik het wel een goede gast vind. Met dat de verloren pot een incident is, slaat hij de spijker op z'n kop.
7 -2