Silooy voorziet 'fantastische carrière' Mazraoui

BVeenstra, 04-08-2018 om 15:40, 12064 views, ELF Voetbal |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig Ajacied Sonny Silooy denkt dat huidig Ajax-verdediger Noussair Mazraoui een fantastische carrière tegemoet kan gaan als rechtsback. Dat vertelt Silooy, die in het verleden ook als rechtsback speelde bij Ajax, in gesprek met ELF Voetbal.

'Vorig seizoen heeft Mazraoui op mij al een goede indruk gemaakt. Hij komt op, kan het spel goed lezen, moet nog wel aan zijn voorzet werken', is Silooy lovend en kritisch tegelijk. Volgens de geboren Rotterdammer is het grootste gevaar voor Mazraoui zijn eigen persoon. 'Als hij straks twintig wedstrijden in het eerste heeft gespeeld, hoe gaat hij daar dan mee om? Gaat hij zich misschien anders gedragen? Daar zal hij voor moeten waken. Als hij geen gekke dingen doet, dan kan hij een fantastische carrière krijgen.'

Normaal gesproken is Joël Veltman rechtsback bij Ajax, maar de eerste aanvoerder staat voorlopig nog wel even aan de kant met een zware knieblessure. Sindsdien is Mazraoui de eerste keuze op rechtsback en houdt hij miljoenenaankopen Rasmus Kristensen en Luis Orejuela op de bank of zelfs op de tribune. 'Ik denk dat Veltman nog steeds de nummer één is als hij straks is hersteld', gaat Silooy verder. 'Maar als Mazraoui op deze manier verder gaat, zoals hij nu speelt, dan kan hij het Veltman heel lastig gaan maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schmitz11
Heb afgelopen seizoen op de toekomst vaker met zn vader gesproken , nuchtere Amsterdamse Marokkaan. Prachtige vent en een echte Ajacied, gaat helemaal goed komen met onze Nous zolang hij dit niveau aan blijft houden of zelfs daarover heen stijgt!
0 0
NouridolbergNeres34
Mazraoui is wel de laatste die naast zijn schoenen zal gaan lopen, speelde bij Jong Ajax zelfs een jaar op amateurbasis. Die weet echt wel wat vechten voor zijn plekkie inhoud.
5 0
Tijndw
Jij snapt duidelijk de betekenis van naast je schoenen lopen niet, verder ben ik het wel met je eens dat Nous niet echt een type is die snel naast zijn schoenen zal lopen.
0 -2
off
Volgens mij ben jij degene die het niet begrijpt. Hij had ook kunnen denken fuck dit ik ben hier te goed voor ii krijg ergens anders wel een contract. Ipv daarvan koos hij er voor zonder contract te voetballen. Dus is het niet erg aannemelijk dat een nederige hardwerkende jongen naast z'n schoenen gaat lopen.
1 0
Tijndw
Jij snapt duidelijk de betekenis van naast je schoenen lopen niet, verder ben ik het wel met je eens dat Nous niet echt een type is die snel naast zijn schoenen zal lopen.
0 -1
insectenverdelg
Nous zal vooral de knop moeten omzetten dat hij echt rechtsback wordt. hoorde m eind van t seizoen nog dat hij liever op t middenveld wil acteren, maar juist als back kan hij echt ver komen. heeft de techniek en t loopvermogen. Alleen verdedigend zal hij snel moeten leren. Maar als hij zich op de back positie ontwikkeld kan hij t echt ver schoppen. Jammer dat hij al voor Marokko lijkt te hebben gekzen, maar hij kan nog terug. Dus als ik Koeman was zou ik snel een gesprek met m aangaan. Heeft namelijk specifieke kwaliteiten die we op dit moment missen op die plek in Oranje.
1 0
Ozymandias
Ik denk niet dat Mazraoui nog voor Oranje zal kiezen. Hij is nooit opgeroepen bij de Nederlandse jeugdelftallen terwijl hij wel in de nationale jeugdelftallen van Marokko heeft gespeeld. Koeman kan natuurlijk wel een poging wagen en ik hoop zeker dat hij dat ook daadwerkelijk zal doen.
1 0
Superjood410
Mazraoui is een goeie, slimmr gozer met een VWO-achtergrond en zal dus minder snel gekke dingen gaan doen. Hier bedoel ik uiteraard niet mee dat alles onder het VWO wel raar gaat doen, maar er is een solide basis waarmee die jongen mee is opgegroeid. Daarbij heeft die pas laat een contract gekregen dus hij weet wat werken en doorzetten is.

Ik zie in hem een nieuwe Trabelsi, lekker stomen aan die rechterkant en de linksbuiten achter jou aan laten lopen ipv andersom.
5 0
3*stars*3
Aan de bal, echt geweldig bezig.
Ik kan niet oordelen over zijn verdedigende kwaliteiten want hij is niet echt getest.
Maar weet jij hoe hij verdedigend is en koppen?

Trabelsi was fysiek trouwens geweldig en ook aan de bal en verdedigend.
Gewoon complete back.
Mazraoui mag wel wat sterker worden.
1 0
insectenverdelg
de basis techniek is beter van Nous denk ik. alleen Trabelsi had fysiek en verdedigend wel meer in huis van nature.
1 0
Pauw
Juist bij Mazraoui ben ik totaal niet bang dat hij zich verwaand gaat gedragen. Denk eerder dat hij alleen maar beter gaat spelen als hij voelt dat hij het niveau aan kan.

Heb er vertrouwen in dat hij dit niveau vasthoudt en (ondanks dat ik niet anti Veltman ben) daarmee Veltman uit de basis zal houden.
5 0
Amsterdam Loyals
Silooy Ajacied!! En eens met zijn verhaal
1 0
FSideMaluku
Sonny Silooy.... Wat mis je die tijd en die gasten toch ongelooflijk af en toe.
2 0
MosesD
Want?
0 -2
godenzonenssuper
“Hard werken”
“Mentaliteit”
“Voorop in de strijd”

Dat soort werk waarschijnlijk..
1 -2
gras
Dom gekakel. Als je het niet weet, zeg dan niets.

Sonny was een echte ajacied, die speelde in enorm frivole teams. Dat is waarschijnlijk waar de poster op doelt. Het Ajax van De Meer. Hij was zelf ook een back die graag opkwam en voorzettten gaf. Denk eens aan de kopgoal van van Basten tegen Lokomotiv. Ach, die ken je natuurlijk niet. Van Basten ken je waarschijnlijk ook enkel als trainer.

En laat die auteur eens kappen met 'geboren rotterdammer'. Sonny was op en top Ajax, die in Zaandam woonde. Woonde vlak achter mij. Topgast.
6 -1
godenzonenssuper
“echte Ajacied”

Nog zo’n briljant argument.
0 -2
Ozymandias
Eén klein aspect van iemands bericht eruit halen en daar op reageren...
1 0
Ferd
Maar is wel in Rotterdam geboren, dus zegt de schrijver niets verkeerd.
1 0
Murph
Jan Jacobus Silooy geboren te Rotterdam.
1 0
Gonzo
Silooy was linksback geen rechtsback.
0 -7
Ar
Silooy was een rechtsback die vaak linskback stond.
0 0
Ferd
Die soms, uit noodzaak, linksback stond
2 0
Murph
En hij heet ook geen Sonny maar Jan.
0 0
Ferd
En Menzo was geen keeper maar rechtsbuiten?
0 0
ram
Ehhm... nee
0 0
AjaxRobEnschede
nee toch die voorzet op Marco in de EC finale kwam toch echt van rechts
1 0