'Magallán niet zoals Vermaelen en Vertonghen'

SJvanveen, 02-01-2019 om 18:15, 28629 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax gaat met het aantrekken van Lisandro Magallán voor negen miljoen euro verder op de Argentijnse toer. Na Nicolás Tagliafico trekt de Amsterdamse club opnieuw een verdediger uit het Zuid-Amerikaanse land aan. Een ideaal moment om met Matias Manna het gesprek aan te gaan over de Ajax-aankoop. 

Manna werkte onder meer voor het Chileense en Argentijnse nationale team en was werkzaam bij Sevilla. Begin dit jaar liet hij in gesprek met Ajax Showtime al zijn licht schijnen over de komst van Tagliafico naar Amsterdam en gedurende de zomer, toen de Magallán-saga ook de ronde deed, deed Manna datzelfde over Magallán. Toentertijd betitelde Manna de stopper van Boca Juniors als een type Jaap Stam met lange passes van wereldklasse. Vandaag de dag is de tactiekblogger iets genuanceerder in zijn uitspraken. 'Op het eerste gezicht is hij een atypische Ajax-verdediger. Hij past niet helemaal in de romantische stijl die Ajax met zich meebrengt, maar hij is heel sterk in de defensieve een-tegen-een en heeft een goede lange bal.' 

Die lange bal is in balbezit de grootste kwaliteit van Magallán, die in de korte passing minder goed tot zijn recht komt. 'Hij heeft een goede lange pass omdat zijn traptechniek prima is, maar hij is geen goede noch slimme passer. Als je een goede pass geeft, geef je iemand tijd, een aantal seconden. Ik weet niet of Magallán dat kan. Zijn passes tussen de linies zijn niet van een hoog niveau, al hoort dat ook niet bij zijn manier van spelen.'

'Geen verdediger zoals Vermaelen, Vertonghen en Moisander' 

Manna legt uit. 'Hij is een vechter. Defensief in de een-tegen-een is hij misschien wel van een goed niveau. Hij kan erg goed dekken. Hierom speelde hij ook in meerdere jeugdelftallen van Argentinië, maar hij is niet een linkercentrale verdediger zoals Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Niklas Moisander. Voor mij is hij veel meer een type Jaap Stam.' 

Ondanks zijn tekortkomingen, heeft Manna een hoge pet op van Magallan. De 25-jarige speler is een intelligente jongen binnen en buiten het veld en dat kan hem helpen snel te aarden in Nederland en bij Ajax. 'Hij kan goed bestuderen hoe Ajax speelt. Ik denk dat Ajax Magallán alleen maar beter zal maken, want hij is een leergierige speler. De deal die Ajax gemaakt heeft, is misschien wel goed, al heeft Argentinië meer spelers die (beter) bij de Ajax-stijl passen. Al met al is Magallán van een goed niveau en komt hij in een goed elftal terecht dat speelt met passie en plezier.' 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
tegen Real zal je heus niet domineren de hele wedstrijd dus dan is hij heel nuttig .
0 0
Ajaxxxisdebeste
Sinds wanneer is een vergelijking met Stam een mindere?
1 0
MPAjax
deze verdediger gaat aanvallers verrassen met zn kracht en dekken, voordat ze het weten liggen ze op de grond en is de bal al weer naar voren

wel lekker als de ligt zo een speler naast zich heeft, kan hij meer naar voren
0 0
chloorbestendig
IDeale schoonzonen hebben we zat, zo’n Zuid Amerikaanse commando kan de boel mooi op scherp zetten.
3 -1
OpaVerteld
Je hebt in een team altijd een gangster nodig, zo eentje die je lachend bij de enkels afzaagt :)
0 0
stefanwillem
Het is geen Moisander maar meer Jaap Stam. Nou daar teken ik wel voor eigenlijk.
10 0
ajaxinho
Een Alderweireld dus :P
3 0
DS
Klinkt goed toch! Niet verkeerd een ijskoude slager.
Sanchez was voetballend ook geen wonder, wel ijzersterk.
4 0
Rdk1983
Voetballende kwaliteit is er altijd genoeg bij Ajax. Je hebt jongens met gif nodig, die duels winnen. Tagliafico doet t ook prima daarom. Ik zie t wel goedkomen met deze gozer.
2 0
RedFeather
Speler met de specifieke kwaliteit die we nodig lijken te hebben. Als je hem twee transferperiods probeert binnen te hengelen moet je wel heel zeker zijn als scouting. Dat belooft dan wel weer wat.
0 0
Red Devil
Komt wel goed en Tagliafico ken hem begeleiden en wegwijs maken bij Ajax.
3 0
4xEC1
2 jaar geleden had Ajax ook zo'n speler die niet kon opbouwen. Ene Sanchez.
9 -2
Sunny
Is zijn komst nou officieel want naar mijn weten nog altijd de status van geruchten.
1 -1
chrisjuhhh
https://www.ajax.nl/streams/actueel.htm
0 0
Superjan
Magallán is ook fijn om erbij te hebben als je af en toe vanuit een systeem met drie centrale verdedigers wil kunnen starten. Dan kan hij makkelijker vrijgehouden worden in de opbouw.
0 -1
trodat4030
Of door de tegenstander vrij gelaten worden zodat Ajax ‘gedwongen’ wordt om via hem op te bouwen. Simpele taktiek die iedereen kan verzinnen en kan uitvoeren.
0 -1
Ozymandias
Als hij vrij wordt gelaten heeft hij de tijd om zijn goede crosspass te gebruiken. Daarbij zakken onder Ten Hag de twee centrale middenvelders regelmatig in om tussen de verdedigers te komen spelen. Schöne om de bal met zijn passing op te bouwen en De Jong om de bal het middenveld in te dribbelen. Dan is het moeilijk om druk op de verdediging van Ajax te zetten omdat één speler een mindere inspeelpass heeft. Hij hoeft de bal in dat geval alleen naar Schöne of De Jong naast hem te spelen.
0 0
Aeter
Laat maar komen, ik houd ondertussen wel van intelligente Argentijnse slopers. Als hij dezelfde mentaliteit als Nicofico heeft dan verovert hij snel de harten van de supporters.
1 -1
Ajax27
Lang verhaal kort... Ajax kan het zich gewoon permitteren om voetballes voor de breedte van de selectie voor 9 miljoen te halen ;-) Nee maar zonder gein, een pure stopper, lekker prima. Voetballend wellicht wat minder maar wel iemand die verdedigend iedere bal heeft. Na Tagliafico zet ik bij niemand meer m'n vraagtekens. Bij Tagliafico dacht ik ook... huh, 24 jaar, Argentinie, als ie ook maar enigszins goed was, waarom is ie na 1 mislukt avontuurtje nooit meer opgemerkt, kan niets zijn. Nou ja, die heeft het tegendeel zwaar bewezen. De ene speler past zich gewoon razendsnel aan, heeft het meezitten met de concurrentie op z'n plek, komt in een team waarvan de speelstijl bij hem past, staat er direct en blijft er staan... de ander komt niet verder dan de bank.
4 0
Ozymandias
Met Blind als linkercentrale verdediger, Mazraoui als rechtsback en Schöne als rechtercentrale middenvelder zullen er drie spelers om Magallán heenstaan die zijn opbouwende taken over kunnen nemen. Als hij verdedigend dus echt een topper blijkt te zijn maakt het mij weinig uit dat hij niet kan opbouwen.
7 0
Sammy Sosa
Exact. Hij zal dan wss naast Blind komen te staan en die 2 zijn complementair aan elkaar. Goed over nagedacht dus en daarnaast zullen zijn opbouwende kwaliteiten alleen maar beter worden bij Ajax.
1 0
geDaante
Niet mee eens, beide CV's moeten kunnen opbouwen en secuur het middenveld inspelen, voor een meer gevariëerde opbouw. Het zal bekend zijn bij tegenstanders dat Magallan daar zwak in is, en laten hem dan vrij, stoppen Blind meer af. Dan moeten de passes dus van Magallan komen.

Voor 10 miljoen zijn er echt wel verdedigers die óók kunnen opbouwen, en wél wendbaar zijn en een wat hogere startsnelheid hebben.

Je kan beter twee CVs hebben die redelijk goed kunnen verdedigen én redelijk goed kunnen voetballen en passen, dan één CV die goed kan verdedigen, maar niet goed kan voetballen en passen een CV die niet goed kan verdedigen, maar wel goed kan voetballen en passen.
1 -2
Ozymandias
Sánchez was ook matig in de opbouw. Uiteindelijk heb je meer aan een centrale verdediger die puur verdedigend een geweldenaar is (zoals bijvoorbeeld Sánchez) dan aan een centrale verdediger die zowel verdedigend als opbouwend redelijk is (zoals bijvoorbeeld Veltman). Magallán heeft een geweldige crosspass dus als hij onder druk wordt gezet kan hij altijd de linksbuiten proberen te bereiken.
3 -1
geDaante
Sánchez had echter snelheid en was een waar atleet, die met ruimte in de rug kon spelen en fouten kon herstellen met zijn snelheid en atletisch vermogen.

Opbouwend matig zijn en niet ideaal zijn voor spelen met veel ruimte in de rug, zou een streep door de naam moeten zijn. Er zijn veel maar opties, waarom op deze vastpinnen puur omdat hij verdedigend sterk zou zijn?

Als hij zou komen neem ik aan dat Veltman een andere club mag zoeken, dan zou Schuurs de back-up van Magallan moeten worden op RCV
1 0
Ozymandias
Wat heeft zijn snelheid te maken met zijn opbouwende kwaliteiten? Magallán is misschien minder snel maar niet elke geweldige verdediger heeft de snelheid van Sánchez.

Natuurlijk is het beter als beide centrale verdedigers zowel verdedigend als opbouwend goed zijn maar vindt maar eens een haalbare centrale verdediger die daaraan voldoet.

Ajax is duidelijk op zoek naar iemand die ervoor kan zorgen dat de ploeg verdedigend niet enorm achteruit gaat wanneer De Ligt vertrekt. Magallán lijkt daar de juiste speler voor te zijn.

Opbouwend heeft Ajax genoeg spelers rond de RCV heen die zijn opbouwende taken van Magallán over kunnen nemen zonder dat Ajax opbouwend daar echt minder van wordt.

Trouwens was ik voor Bruno Méndez gegaan. Pas 19 jaar oud en maar 1,78 meter groot maar desondanks nu al een geweldige centrale verdediger.

Het zou mij niet verbazen als Veltman verlengt en na dit seizoen terug in de basis komt als rechtsback. Mazraoui kan dan samen met Sinkgraven en Vd Beek het middenveld vormen.
0 0
Joseph
Hij zal eerst de Ligt naast zich hebben voor de opbouw en daarna zijn vervanger. Ik zie Magallan niet als vervanger van de Ligt, daarvoor lijkt hij een te atypische Ajax verdediger.
Ik denk dat ze hem gekozen hebben zodat de Ligt makkelijker naar voren kan en zich meer met de opbouw kan bemoeien dan wanneer Blind er naast staat. Ik denk nog steeds dat als de Ligt vertrekt, Ajax Vertonghen terug gaat halen, dan is dit ook een goede keuze.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Magallán meer aan Blind dan aan Vertonghen naast zich heeft. Blind is positioneel veel beter en zal hem daar beter bij kunnen helpen. Blind is ook opbouwend beter dan Vertonghen. Verdedigend is Vertonghen beter maar daar zal Magallán minder help bij nodig hebben.

Ik zou dit seizoen sowieso afmaken met Blind en De Ligt centraal achterin. Magallán kan als back-up van die twee vast genoeg aan spelen toekomen. Dan kan hij na dit seizoen een vaste basisplaats krijgen met Blind (of misschien wel Wöber) als partner centraal achterin.
0 0
ETM
Blind opbouwend beter van Vertonghen?
Absoluut niet.
0 0
Web
Echt wel.
Veel betere in speel pas
0 0
Joseph
Je zag tegen Bayern dat Blind of Frenkie zich lieten zakken om de opbouw te verzorgen, met de 2 backs die dan hoger staan, zeker in de 2e helft ging dat erg goed. Ik vind het nu vaak een zwakte als Frenkie zich laat zakken om samen met Blind en de Ligt de opbouw te verzorgen vanaf de laatste linie, je wilt 1 van die 2 gewoon op het middenveld aanspelen en dan het liefst Frenkie.

Ik zou nu al meer werk maken van Frenkie en Blind op het middenveld, zeker met Real Madrid in februari, daar wil je het sterkst mogelijke middenveld en je 2 sterkste en snelste verdedigers. Ook met het oog op volgend seizoen, als Frenkie vertrekt heb je Blind gewoon nodig op het middenveld.
0 0
Hagmag
Hij speelt niet voor niets bij de finalist CL Zuid-Amerika.
Hij is wel iets gewend bij Boca.
Zonder hem te hebben zien spelen, mag je verwachten dat Magallan, wel iets in zijn mars heeft.
1 0
Spitz
Zie je nu wel. Een kenner die zijn mening geeft. Eerder over Tagliafico en nu over Magallan. Een speler die onder ten Hag en Schreuder en met de spelers op topniveau, heel snel zich zal aanpassen en beter worden. In sneltreinvaart! Natuurlijk heeft Ajax met Cassiera en nog een paar spelers een zgn miskoop in huis. Maar alles draait om de speler zelf. Hoeveel investeert hij in zichzelf om de wereldtop te willen bereiken! Neres, Tagliafico, Sanchez zijn voorbeelden uit Zuid Amerika die topaankopen zijn gebleken.
4 0
Luie
Ook leuk om de reacties weer te lezen in het stukje over Nico.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Kan hij nog 2 jaar aan de hand van Mathijs doorontwikkelen ;-)
0 0
A'dam Oud-West
Juist ja... Matthijs gaat nog 2 jaar blijven. Dan moet er wel iets heel geks gaan gebeuren wil er geen steenrijke club de benodigde miljoenen neertellen voor de Golden Boy.
0 0
Leprechaun
Precies het type dat we nodig hebben. Zeker met een voetballende CV (Blind) naast hem en een voetballende CVM (Frenkie, Lasse, Carel) voor hem. Gewoon een tegenstander uitschakelen en de bal inleveren bij een medespeler.
0 0
MK77
Voor een goede steekpass zijn er twee nodig een gever en ontvanger. Y. Mulder zei het gister mooi dat iedereen wel een pass over 10 meter kan geven. Hangt af wie er voor je staat en hoe de coach het neerzet. Van Nico had ook niemand gezien dat hij zo kan aanvallen
2 0
3*stars*3
Eens over Nico want mensen hadden het vooral over zijn defensieve kwaliteiten.
Maar Nico heeft hier ook stappen gemaakt.
Sanchez idem, stond ook niet bekend als een geweldige voetballer en zat als Ajacied zelfs vaak op de bank of tribune bij het Colombiaans elftal.
Een half jaar later maakte hij stap Engeland.
2 0
3*stars*3
Had net ff zijn vorige gesprek met AS gelezen en hij zag het destijds goed met Nico en is een Ajax kenner.
Ben benieuwd naar de spelers die volgens hem beter bij Ajax passen.

Maar we moeten deze aankoop gewoon kans en tijd gunnen om zich te bewijzen.
3 0
chloorbestendig
BIj Ajax leert’ie wel hoe hij moet voetballen, welkom in Amsterdam.
3 -1
Bouke
ja denk aan Davidson ... hopelijk gaat Magallan het net zo goed doen al hoop ikw el dat ie wat langer blijft ...en over Nico waren ook genoeg twijfels en zie nu !
1 0
mgtow
Geen probleem. Die tekortkomingen worden er gewoon uitgehaald en dan hebben we voor 10 miljoen een geweldenaar.
4 -1