'Een aandeel in Ajax is nu een koopje'

BartVeenstra, 06-05-2017 om 12:25, 38010 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Toen Ajax twintig jaar geleden naar de beurs ging, kon je voor 25 gulden een aandeel kopen. 'Helaas hebben beleggers weinig lol gehad van hun investering', schrijft ProBeleggen-directeur Jim Tehupuring, die ook aandelen heeft in Ajax en de Johan Cruijff ArenA, in zijn column in De Telegraaf. Volgens hem zou het nu een goed moment zijn om een aandeel in Ajax te kopen.

Omdat een aandeeltje Ajax nu negen euro kost, zou de club tegenwoordig 165 miljoen euro waard moeten zijn. 'Persoonlijk vond ik de beursnotering van Ajax altijd al geen goed idee, vanwege de tegenstrijdige belangen van beleggers en supporters. Dit jaar is voor het eerst alles anders. Toch lijkt het of beleggers dat nog niet zien. Waar de kranten vol stonden van het Europese succes, steeg het aandeel in 2017 een schamele 4%', schrijft Tehupuring, die weet dat Ajax het beste boekjaar ooit kan realiseren. 'Het aandeel is een koopje. Zo vertegenwoordigen de kaspositie, het belang in de ArenA en de eigen aandelen al een waarde van dik EUR 80 miljoen. De transfersommen voor Milik, Bazoer en Cillessen brachten enorme winsten mee.'

Het bereiken van de finale van de Europa League zou Ajax meer dan vijf miljoen euro opleveren. 'Dat is 5% van de reguliere jaaromzet. En de interesse in Ajax-spelers van rijke buitenlandse clubs zou kunnen toenemen. Supporters hopen dat ze blijven, maar bij verkoop kan Ajax in de zomer bedragen krijgen van in totaal ruim honderd miljoen euro. Mocht Ajax de Europa League winnen, dan betekent dat nog eens 3,5 miljoen euro extra en rechtstreekse plaatsing voor het echte miljoenenbal, de Champions League. Met een winst van zo’n twee euro per aandeel zou er ook wel eens een aantrekkelijk dividend kunnen komen. Er is een probleem: over de sportieve en financiële prestaties van Ajax volgend seizoen valt werkelijk niets te zeggen. De bal is rond.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Wat zouden onze spelers nu al waard zijn?

Grove schatting:
Onana: 13 miljoen
Tete: 6 miljoen
Veltman: 6 miljoen
Viergever: 7,5 miljoen
Sanchez: 30 miljoen
de Ligt: 5 miljoen
Riedewald: 5 miljoen
Sinkgraven: 5 miljoen
Shöne: vertrekt niet meer
Klaassen: 30 miljoen
Ziyech: 30 miljoen
vdBeek: 5 miljoen
Neres: 12 miljoen
Younes: 10 miljoen
Kluivert: 7,5 miljoen
Dolberg: 30 miljoen
Traore: gehuurd

Voor de een zal je iets meer kunnen vangen als voor de ander,...
Overmars zal het druk krijgen deze zomer.
Gelukkig verkoopt hij de spelers altijd voor een goede prijs en heeft hij dit seizoen een aantal goede jongens teruggehaald.
0 -2
AFCA2000
Misschien toch maar eens inslaan na vandaag... ;)
0 0
waayop
Voor Ajax als club heeft de beurs op dit moment geen meerwaarde. Voor de supporters is het voordeel dat ze door het verplichte openbare jaarverslag precies kunnen zien hoe de vlag erbij hangt.
Voor supporters met aandelen het voordeel dat ze in ieder geval 1x per jaar aan de RVC om tekst en uitleg kunnen vragen. En daarna bier drinken en bitterballen eten op kosten van Ajax. Gezellig hoor.
Dus het is inderdaad een koopje.
0 0
Fredschuit1
Nooit geen ene togus van die hele beurs en aandelen begrepen. Ook totaal niet in verdiept. Maar wordt Ajax er beter van als ik eventueel aandelen zou nemen of juist slechter?
0 -1
waayop
Ajax wordt er niet beter of slechter van. Jij wordt er wel beter van. Je wordt namelijk (mede) eigenaar van Ajax!
0 0
Fredschuit1
Thanks
0 0
ProfessorX
Niet alles draai om geld !
Wel eens gehoord van clubliefde , om dan wat aandeeltjes te kopen ?
2 0
peterbeense
ik heb 1 aandeel. dat betekent dat 1 oor van Van der Sar van mij is
1 0
waayop
ik denk 1 okselhaar:)
0 0
M.Olsen
Denk dat veel mensen miet willen kopen omdat ze bang zijn dat ajax zich binnenlort uitkoopt als de koers laag is.
0 0
JesusZoonVanGod
Ik betwijfel of Ajax daadwerkelijk van de beurs zal gaan. Ajax heeft ongeveer 5.000.000 aandelen niet in eigen beheer, dat betekent dat je die voor de beurswaarde plus een premie zal moeten gaan opkopen. Alleen al de beurswaarde van deze aandelen is op dit moment al zo'n 50.000.000 euro, daar komt de premie die je per aandeel betaalt ook nog eens bovenop. Ik vraag me dan ook af of de voordelen van het verlaten van de beurs opwegen tegen de voordelen. Dat geld zou je dan beter over meerdere jaren verspreid in de opleiding en scouting kunnen steken.
2 0
waayop
precies.
0 0
Myers
Klopt, van de beurs gaan heeft niet 1 reëel voordeel. Dividend wordt toch niet uitgekeerd. Je zou wel langzaam aan alle aandelen kunnen opkopen, zodat het van de beurs gaan, geen pijn doet. Eerst maar eens de Johan Cruijff Arena kopen. Veel belangrijker.
0 0
M.Olsen
Het gokken voor kakkers. Nu zou wel eem goed moment zijn om te kopen. Met de EL finale voor de deur, hoge spelerswaarde en favoriet voor de komende kampioenschappen
0 0
trodat4030
Ik heb heel weinig verstand van aandelen, maar volgens mij kan je er alleen mee verdienen als je ze óf voor meer verkoopt dan waarvoor je ze koopt, óf er moet dividend uitgekeerd worden, toch? Volgens mij is Ajax heel gierig met het uitkeren van dividend en als je dan leest dat het maar heel mondjesmaat dalingen of stijgingen in het aandeel zijn, kan ik me wel voorstellen dat men niet zo happig is op zo'n aandeel. Een aandeel in Ajax is vooral emotie, het gevoel hebben van een deel vd club te bezitten.

Maar nogmaals, ik heb er weinig sjoegge van, verbeter me gerust als ik ergens fout zit.
2 0
JesusZoonVanGod
Klopt. Ajax keert zelden dividend uit en als ze het al doen, dan is het bijna niets. Ik weet dat er in 2015 voor het eerst in jaren (ruim 10 jaar) weer iets uitgekeerd werd, maar dat ging om 8-10 cent per aandeel. Bijna niets dus. Wil je dus iets verdienen, dan zul je inderdaad van het verkopen van de aandelen uit moeten gaan. Nu de prestaties goed zijn in Europa en we voor veel geld spelers hebben, kan het in de zomer wel eens interessant gaan worden.
0 0
Ajacied1989
De meneer hierboven geeft aan dat deze zomer een periode kan zijn waarin de waarde van het aandeel flink kan gaan stijgen en daarom verbaast het hem dat het aandeel Ajax nog geen gretig aftrek heeft gevonden.
0 0