Driessen ziet jeugdbeleid Ajax wankelen

BVeenstra, 21-11-2016 om 07:04, 7097 views, |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Valentijn Driessen vreest voor de jeugdopleiding van Ajax. De journalist van De Telegraaf schrijft in zijn column dat talenten in de toekomst minder snel voor Ajax kiezen, omdat de directie toestaat dat trainer Peter Bosz kiest voor resultaat op korte termijn, hetgeen gepaard gaat met spelers van buitenaf.

'De directie accepteert dat Bosz bij de "beste jeugdopleiding van de wereld" geen rekening hield met Dolberg', schrijft Driessen. 'Alsof Rijkaard bij zijn komst in Barcelona voorbij zou gaan aan de 15-jarige Messi. Ajax investeerde miljoenen, maar dat is met huurlingen als Traoré en Krul weggegooid geld. Nu zijn slechts Veltman, Klaassen en vooruit Dolberg nog exponenten van De Toekomst in Ajax 1.'

'Nederlandse internationals als Bazoer, El Ghazi, Riedewald en Tete zijn bankzitters geworden en met een enkele uitzondering zijn Van de Beek, Cerny, Nouri, De Jong en De Ligt verder verwijderd van Ajax 1. Waarmee het merk ’opleiding Ajax’ wordt beschadigd', gaat de columnist verder, waarna hij de houding van de directie en de rvc tijdens de aandeelhoudersvergadering van vorige week vrijdag bekritiseert. 'Theo van Duivenbode ging totaal voorbij aan de huidige praktijk, waarbij toptalenten op de tweede plaats komen en minder ruimte en tijd krijgen om jong door te breken.'

Driesen ziet in dat er onder Bosz aantrekkelijk voetbal gespeeld wordt, maar het opleidingsbeleid zorgt wel voor onbegrip bij de staf op de toekomst. Dit omdat spelers van buitenaf eigen talent in de weg staan, hetgeen in strijd is met het beleid. 'Uiteindelijk leidt het ertoe dat de opleiding minder geld genereert en minder aantrekkingskracht bezit. Zodanig dat de nieuwe Dolberg niet voor Ajax kiest, maar elders sneller denkt door te breken. De unieke opleiding garandeert de toekomst van Ajax als topclub. Anders wordt de club een grijze muis, die iedereen kan missen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcajawa
Ja Valentijn het valt niet mee om elke week een column te vullen. Af en toe maar eens overslaan lijkt me. Want dit slaat nergens op , en zorgt ervoor dat ze je niet meer serieus nemen. ( net zoals dat programma waar je af en toe aanschuift).
0 0
Clarence
De pest van deze tijd is toch wel dat elke nitwit overal maar zijn plasje over mag doen. Valentijn wie? Heeft toevallig journalistiek gedaan en denkt op basis daarvan zijn mening maar te moeten ventileren? En dan ook nog zo'n enorm kulverhaal!
Waarschijnlijk is gewoon negeren het beste, maar man man. Overal zitten van dit soort zelfverklaarde voetbalkenners wekelijks te blaten. Vermeulen, Borst, Kieft, Van der Gijp, Mossou en hoe die gasten verder ook allemaal mogen heten. Doodmoe word je ervan!
0 0
3sterren
Meestal doe ik stukjes van deze pseudo journalist af met de omschrijving fictie.
Maar wat ik in bovenstaand artikel lees grenst aan complete waan-/onzin.

Dolberg is namelijk de perfecte ambassadeur voor de jeugdopleiding van Ajax.
Voorzien, of onvoorzien, who cares...?
Hij speelt de pannen van het (open) dak in de Arena.
Een betere magneet voor nieuw talent kun je je niet wensen.
En wat te denken van Cerny en Clement afgelopen zondag?

Meer of minder stukjes van Driessen?
0 0
EVH
Wat een opportunistisch gezwam.

Binnen nu en as zomer zouden zomaar vrijwel zeker Krul Viergever Westermann Veltman Gudelj Klaassen Serero ElGhazi kunnen vertrekken.
En met een beetje pech ook nog Tete en Bazoer.

Dan zullen wellicht spelers als De Ligt Sanniez Van den Beek Nouri De Jong en Cerny doorschuiven.
0 0
LezDeBoer
Och Driessen toch. Je zou bijna denken dat Bosz vroeger z'n lunchgeld heeft gestolen
1 0
Piejotter
Voor al die journalisten . En ijdeltuiten die zo nodig bij elk tv praatprogramma aanwezig moeten zijn. Geld maar een ding : NEGEREN!!!
0 0
Pierre Heno
Zoals altijd weer bij Valentijn: lekker lullen zit ook weer aan tafel ". Wàt een OH is dat toch... maar èrger: hij blijft maar doorgaan! Chef voetbal bij De Telegraaf is hij toch? Vandaar dat het lezers aantal zo in elkaar kukelt daar. Hij kletst zoveel uit zijn nek dat het geen beginnen aan is om ieder punt wat hij er uit brabbelt met feiten te weerleggen. En dan dat verhaaltje over Messi en Dolberg: hij kan beter een avondje Carré afhuren voor de lachers.
0 0
Freddy Al
Dit verhaal rammelt ;in de selectie zijn juist veel jeugdspelers opgenomen.
Dat ze niet allemaal in de basis staan is logisch en terecht.
Het verhaal Dolberg is van een andere orde; zijn ontwikkeling was echt niet te voorspellen (zoals ook de ontwikkeling van Onana)
Dat zou juist moeten tonen dat ze bij Ajax wel een kans krijgen wanneer ze laten zien in de basis thuis te horen.
Omdat Ajax elk seizoen een aantal selectiespelers kwijtraakt is het goed dat er een stevige aanwas uit de jeugd is,
De concurrentiestrijd zullen ze dan wel aan moeten gaan maar dat is een bonus voor hun ontwikkeling.
Dat Ajax Traore en Krul gehuurd heeft zegt ook iets over de intentie van de club om geen hindernissen op termijn te willen inbouwen maar wel een ondergrens te willen bewaken .
Eigenlijk allemaal logisch maar goed; rust roest.
3 0
Johan666
Deze Driessen moet gaan stoppen met zijn achterhaalde uitspraken. Op TV zit ie altijd van de zenuwen te spelen met zijn pennetje. Mijn tip? Stoppen Valentijn Driessen met je werk bij de Telegraaf en alles wat naar sport riekt.
2 0
sv
Moeten die spelers maar zorgen dat ze beter zijn. Het is juist een waarschuwing dat ze beter moeten zijn uit de opleiding.
1 0
Joseph
Hoe kan het dat zo iemand voor een toonaangevende (of meest gelezen?) krant als de Telegraaf zo'n nietsnut in dienst heeft om verhaaltjes te schrijven om zijn persoonlijke ongenoegen naar Ajax weg te schrijven?!
Spelers als Dolberg, zien Dolberg en willen dat ook. Er zullen er alleen maar meer volgen, net als met Sanchez.
1 0
godezonensuper
Ik was vroeger wel fan van de Telegraaf maar het is nu echt om te kotsen.
Wat hebben ze tegen Bosz?
Na Rostov liep Driessen te oreren dat Ajax aankopen moest doen.
En waarom wilde ze het geheim houden dat el ghazi Bosz had geduwd.
1 0
MosesD
Toch niet ten tijde van de koppen met rode kruizen er doorheen? ;-)
0 0
godezonensuper
Nee dat was smakeloos en schandalig die actie.
0 0
MosesD
Eens. Driessen is nu gewoon aan het zoeken. Ik ben heel blij met het huidige Ajax (oké, Viergever/Riedewald blijft discutabel en Traoré heeft veel krediet) maar Ajax1 en Jong Ajax spelen heel lekker voetbal. Eindelijk.
0 0
komopajax777
Ik ben blij dat we ook Cassierra hebben aangetrokken,want die jongen kan ook heel erg goed voetballen en is enorm balvast.Over Driessen kan ik kort zijn;een paniekzaaier eerste klas met weinig realiteitszin.Het eerste elftal dat er staat is gewoon de winnende formule en de zelf opgeleide spelers vormen een meerwaarde binnen de selectie.
0 0
Redrum
Valentijn Driessen is echt een kwal van een vent met geen greintje verstand van voetbal. Hij heeft duidelijk iets tegen Bosz en komt daarom met zo'n verschrikkelijk treurig stukje. Als er iets of iemand wankelt dan is het de Telegraaf wel.
0 0
AltijdAJAXAmsterdam
Amen!
0 0
gofee
M.i. Is het altijd ook al de bedoeling geweest om de beste talenten jong te halen en alleen als er geen eigen voor handen is een versterking te kopen. Maar zowel Ziyech , sanchez Cassiera en dolberg passen binnen dit beleid .
En laten we wel zijn, als we met dit materiaal kampioen worden is er volgens mij helemaal niks mis mee.
0 0
Eduard
Vind jij echt dat Cassiera een meerwaarde is.

Hij is goed maar: Als spits niet beter dan Dolberg
Hij is goed maar: Achter de spits hebben we vergelijkbare eigen jeugd.

Of zie ik dat fout??
0 0
Pierre Heno
Ja.
0 0
Ajax_95
Ik snap de logica niet helemaal. Als de nieuwe Dolberg net zo goed is als Dolberg dan speelt hij toch gewoon? Bosz laat gewoon zien dat de beste speelt en dus moet je ook als jonge speler de mentaliteit ontwikkelen om terug te vechten. Alleen over Traore kan je discussiëren maar ik vind traore het nog altijd beter doen dan El Ghazi.
1 0
Eduard
Ik begrijp wat je zegt. Maar ik denk dat driessen (juist of onjuist) zo redeneert: (En let wel ik probeer hem en zijn redenering ook maar te begrijpen)

Er kennelijk is een regel/dogma/beleid (wat er onder Cruijff etc zou zijn ingekomen) dat: '' De Jeugd of daar opgeleide spelers altijd spelen tenzij '' er een speler al la Zyech of Sanchez is die van onmiddelijk toegevoegde waarde is en die geen jeugd tegenhoudt''

Hij zegt zeker te weten dat die regel er is(en dat klopt vlgs mij ook) en dat die er is om de doorstroom van jeugd te garanderen en om daardoor Ajax als beste jeugdopleiding van de wereld (wat heel veel zou opbrengen aan transfer gelden) te waarborgen.

Als je die regel zeer star uitlegd zou je (en dat is denk ik wat Driessen bedoeld)
1. Cassiera nooit hebben gehaald(voegt geen waarde toe en is een breedte aankoop)
2. Reidewald en Bazoer opstellen als hun vervangers Schone en Viergever niet onomstotelijk van meerwaarde zijn
3. Hetzelfde geldt voor Cerny/ El Ghazi tov Youness/Traore
(In dat geval en als die jongens het goed zouden doen zou Ajax veel verdiene aan zijn eigen jeugd terwijl nu de waarde van de zelf opgeleide spelers daalt)

Als je de regel dogmatisch aanhoudt is er wat voor te zeggen. Maar de regel kan vlgnd mij niet dogmatisch worden geïnterpreteerd. Mijn punt zoals ik hieronders schreef is dat je geen elftal en bank met alleen maar jeugd kan hebben en met twee of drie exceptionele aankopen. Ik denk dat het altijd zo zal zijn dat je ook Schone's en Viergevers zal kopen (hoewel erg spaarzaam) als breedte aankopen om de concurrentie op posities scherp te houden en om voldoende breedte in je elftal te hebbn. Maar dat heeft tot gevolg zoals nu dat je jeugd niet speelt maar de breedte aankopen wel

En let wel elke referentie van Driessen dat Bosz dat zou doen is natuurlijk volstrekte onzin Die stelt een elftal samen op basis van wat ie heeft!! Het zou alleen Bosz te verwijten zijn als ie breedte aankopen doet ipv inversteringen in toegevoegde waarde Maar dat heeft ie nog niet gedaan (ok Traore is een twijfelgeval)
1 0
altijdwelwat
Driessen moet gewoon zijn mond houden , kansloos ventje !! Kan zelf geen bal rechtdoor trappen , heeft 0,0 kijk op voetbal , nog nooit op een inhoudelijk goede opmerking kunnen betrappen, en altijd zeer slecht geïnformeerd. En zo een droeftoeter met de uitstraling van een wanhopige liftmonteur krijgt nog de mogelijkheid om zijn mening te ventileren ook.
3 0
MosesD
De 'wanhopige liftmonteur'. Heerlijk! Staat genoteerd.
1 0
footietsar
Ajax is een topclub die moet presteren en niet geld verdienen door het opleiden van spelertjes om ze vervolgens te verkopen.

Driessen vergeet ook dat Ajax met het behalen van de kampioenschap in één klap minimaal 20 miljoen rijker is. En dat je spelers als Sanchez en Ziyech ook kunt doorverkopen met een grote winst.

Een jeugdspeler die beter is dan een gekochte speler zal zijn kans gewoon krijgen. Zo niet, kun je ze alsnog verhuren en daarna verkopen.
2 0
nuff-said
Halen van kampioenschap dat wordt ook geen garantie voor 20 miljoen later, maar ik vind drieën onzin uitkramen. Bazoer kon de nieuwe klaassen worden had ie geduld gehad. Dan heb je riedewald, die speelt volgend seizoen gwn cv. Als ik schöne aam et werk zie dan vergeet ik compleet Hoe goed riedewald et af en toe deed cvm. Maar dat komt omdat we niet gezien hadden hoeveel beter et kan. Schöne doet et geweldig. El ghazi krijgt zijn kans na de winterstop als traore weg is. Hij moet traore bestuderen. Ok miss presteert ie niet geweldig geweldig maar er komt altijd dreiging bij em vandaan en hij verdedigt mee. Die jongen werkt hard! Tete moet aan zijn aanval werken. Zodra hij dat doet dan is hij volgend seizoen de man. Veltman gaat wel vertrekken volgend seizoen. Voor dijks zie ik et somber in. Weinig voetballend vermogen en voorzetten komen nooit aan
1 -1
footietsar
Voor zover de kampioen directe CL plaatsing krijgt is het wel minimaal 20 miljoen. Mocht dit veranderen in de toekomst, wat waarschijnlijk gaat gebeuren, dan moet je dus goed door de voorrondes komen. En dat zal makkelijker gaan met een goed elftal, of ze nou zelf opgeleid zijn of niet. Prestatie moet voorop staan, dan komt geld vanzelf!
1 0
Pierre Heno
Traoré is heel wat beter dan el Ghazi en hij verdedigt nog goed mee ook. El Ghazi mag weg in de winterstop. Weinig aan verloren. EN Riedewald moet eerst uit zijn dip zien te komen want anders wordt het ook volgend seizoen Jong Ajax en banken bij het eerste.
0 0
de-Ajacied
Er zit wel wat in. Wat heb je liever de situatie van dit jaar of die van vorig jaar toen we veel meer spelers op het veld hadden staan uit de eigen opleiding.
Dolberg kan je ook niet echt helemaal als eigen opleiding beschouwen. Dat was vooral goede scouting (dankzij John Steen Olsen) Daarna nog een driekwart jaar in de A1 gespeeld en hij stond er. Jong Ajax gewoon overgeslagen.
En aan de andere kant leiden we spelers op die wegwillen zodra Man united komt of als ze 3 maanden op de bank zitten.
0 0
3*stars*3
Ik zie hem met zijn rattenkop al snuffelen en loeren...'Shit, ze blijven ongeslagen...Wat moet ik nu gaan schrijven!?'.

Als Ajax met 5/6 jeugdspelers in de basis, titel misloopt in Doetinchem en paar maanden later uit de voorronde CL, word gemept is het crisis.
Nu is Ajax ongeslagen sinds augustus en gaan ze wat zoeken.
Ajax blijft altijd aantrekkelijk voor jeugd en JA nu gaat Bosz voor resultaat en doet dat met wat aankopen, so?
Ajax pakt punten, voor het eerst sinds 1995 overwinteren na 4 EU duels en het spel is weer leuk om te zien.

Volgens mij riep Driessen een tijd geleden bij Kees dat PSV het juist zo goed doet omdat ze vooral scouten buiten NL/ervaren spelers, niet alleen op jonkies bouwen en kapitaal daar op het veld staat?
4 0
JQ452
Valentijn Driessen. Hoe krijgt zo'n man in hemelsnaam zo'n platform om zijn altijd onzinnige gal te spuwen ?
0 -1
JanTa
Nou...., er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in zijn verhaal en ik denk dat hij in de persoon van Jonk een medestander heeft.
0 -1
Eduard
Laat ik vooropstellen dat ik het haast nooit eens ben met Driessen. Nu las ik zijn artikel vanmorgen en had wel een gevoel van: ''Ajax moet idd we erg scherp blijven''.

Ik had niet het idee dat Driessen de jeugdopleiding per se niet goed vond. Dat zou ook belachelijk zijn. Die opleiding levert een stroom van talenten aan. Dolberg, Nouri, De Light, vd Beek, de Jong, etc zijn de laatsen. Ik stond dit week end bij de A1 en je ziet weer potentieel, Kluivert, Antonicci, wellicht Sierhuis die wel enorm makkelijk scoort, etc En je ziet dat er een huidige generatie jeugd is die vecht voor z'n plek Riedewald, Bazoer, El Ghazi etc.. Ik denk, maar sommigen zijn het wellicht niet met me eens, dat de door Cruijff/Jonk ingeslagen weg wel degelijk enorme vruchten afwerpt.

Ik denk dat Driessen doelt op het feit dat je de jeugd ''op moet stellen'' tenzij die in uitzonderingsgevallen moet wijken voor spelers (als Ziyech/Sanchez schaar ik hier ook bij) die onmiddellijk waarde toevoegen en noodzakelijk zijn voor het resultaat. Als dat zo is en als de jeugd leidend is (en ik vind dat een gewaagde maar mooie stelling) dan moet je je op z'n minst afvragen:
1. Of je Cassierra had moeten halen (zijn er niet genoeg Cassiera's voorhanden in de jeugd). Ik denk eigenlijk als je streng bent dat Cassierra dan niet gehaald had mogen worden.
2. Of Viergever/Schone Riedewald/Bazoer uit de basis mag houden. Dit is een dubbeltje op z'n kant. Het is duidelijk dat Riedewald de toekomst heeft maar hij speelt op dit moment wat minder. Die speler komt er wel maar het is een moeilijk geval. Bazoer kan vlgs mij niet brengen wat Schone brengt. Maar hij kan zeker beter worden dan Schone of Klaassen.
3. Of Youness en Traore niet Cerny en El Ghazi in de weg staan. Dit vind ik ook moeilijk maar op dit moment zie ik niet dat El Ghazi en Cerny het redden. Daarmee zeg ik dus impliciet dat de aangetrokken Youness en Traoré meteen waarde toevoegen Maar het pijnlijke is dat dit tot zo ver ook niet echt het geval is. (Hoewel ik Traore en ook Youness echt in potentie geweldige spelers vind)

Maar als je de doctrine '' jeugd opstellen tenzij iemand van grote meerwaarde(Ziyech/Sachez) dan zouden op z'n minst Riedewald(LCM), Bazoer(6) spelen, El Ghazi, Cerney vrij snel iemand als de Ligt.

Het probleem is dat de resultaten dan zeer waarschijnlijk wel minder zouden zijn geweest. Ik zou dat dus ook niet gedaan hebben. Maar dan is de vraag waarom je een regel/doctrine hebt als je je er niet aan houdt. Ik vind het lastig anders dan dat ik blijf zeggen dat het ook wel weer het beste is voor de spelers die er nu net niet instaan om gemotiveerd te worden zich te bewijzen zo dat ze echt een stap kunnen maken En concurrentie (asl dat zo uitkomt ook met gelijkwaardigen)is daar kennelijk goed voor. Bazoer Riedewald El Ghazi en Tete kunnen allemaal beter. Met een beetje geluk gaan ze dat beseffen nu ze ernaast staan en dan is zou concurrentie met min of meer gelijkwaardige spelers een enorme boost zijn om waarde toe te voegen aan die spelers.
0 -4
Pierre Heno
Ajax mag dan Europees als 'opleidingsclub' gezien worden maar de directie mag daar nooit in meegaan. Dat kun je niet maken naar je eigen publiek. En zonder publiek is er geen reet aan in zo'n stadion. Kijk maar naar veel Italiaanse wedstrijden waar nauwelijks nog publiek aanwezig is. Zonder topspelers als Ziyech, Sanchez, Dolberg en Traoré kamn Ajax het wel schudden internationaal. Ondanks Marc Overmars kunnen we nu weer uitkijken naar effectief aanvallend voetbal ipv spelen op % balbezit en het winnen van een wedstrijd op het 2e plan staat.
0 0
MosesD
Wat een onzin en opportunisme weer bij Driessen. Maar ja, de Telegraaf die lees ik al heel lang niet meer.
0 0
fanvooraltijd
Op dezelfde pagina pleit Mike Verwey voor verkoop van Bazoer en El Gazhi en enkel aankopen in de volgende transfer periode.
0 0
Ajaxsupzuidned
Eigen jeugd moet je juist in laten vallen in een goed draaiend elftal ipv dat je 34 wedstrijden op ze moet steunen.
Viergever, Schone, Traore en Younes kunnen afgewisseld worden door jeugdspelers . Daarnaast staan de opvolgers van Klaassen, Veldman en Ziyech klaar dus komt goed!
0 0
Spuit11
En toen Ajax verloor van Roda en vooral Rostov, zat Driessen niet te verkondigen dat het beleid ook faalde? Dat het spel van geen kant klopte en dat Ajax beleid met enkel eigen kweek spelers niet bracht of opleverde wat er werd verwacht?

Bazoer raakte geen pepernoot meer, die zat zo in een dip dat zelfs blinde mensen het door kregen. Meer dan terecht dat die op de bank zit. Maar nee, die mag van Driessen niet op de bank en meneer Driessen kwam als eerste op de proppen dat Bazoer stennis liep te schoppen en weg wilt.

Wat een gebakken kaklucht komt er toch elke keer van die Driessen. Elke keer lekker wijzen en olie op het vuur gooien en dan roepen; "Zie je wel!?"

Bah bah, Driessen weet me elke keer op te fokken. Zonde.

0 0
chrisjuhhh
even wat jeugd spelers door lichten
de Ligt misschien wel het grootste talent .
Nouri samen met Mathijs het grootste talent
Donny vd Beek , Carel Eijting , Vaclav Cerny , Zeefuik , de Lange , Kluivert en zo kan je het hele rijtje afgaan naar jonger en nog jonger .

Al bij het eerste Riedewald , Veltman , Klaassen , Dijks , Tete .
Kort gehaalde jeugd spelers Dolberg , Onana , Frenkie de Jong , Younes , Cassierra , Sanchez .

ik vind dit niet slecht en of het wat wordt zien we wel in de toekomst .
Aangezien ik geen glazen bol heb kan ik het nu niet voorspellen , maar met wat verbeelding zie je toch wel wat echt talent is .
0 0
Boccara
Driessen staat bekend om zijn kortzichtigheid en opportunisme. De ontwikkeling van jeugdspelers verloopt soms grillig en is daardoor vaak niet 1 rechte lijn omhoog. Omdat ook de productie vanuit de jeugdopleiding op volle toeren draait en moeilijk te voorspellen valt en het bij een club als Ajax ook vooral gaat om winnen moet er soms doorgeselecteerd worden en een speler worden gekocht of vervangen door nieuwe aanwas. Het zijn gelukkig allemaal luxe problemen. Ajax doet het heel goed op dit moment.
2 0
AlexIbarra
Je zou kunnen zeggen dat de jeugdopleiding faalt omdat we al jaren geen goede aanvallers meer opleiden. Maar niet dat Ghazi en Bazoer geweldig spelen en vooral buiten de basis worden gehouden omdat ze eigen jeugd zijn (bovendien zijn ze aangekochte jeugd).

Tete en Riedewald zijn langer opgeleid maar worden door Veltman en Schöne buiten de basis gehouden. Dat zijn geen aankopen van Bosz maar eigen jeugd en de aankoop die het langst bij de selectie zit. Sinkgraven laat wekelijks zien dat hij beter is dan Dijks.

Voor mijn gevoel discrimineert Bosz niet op leeftijd, opleiding, afkomst of salaris en dat vind ik prima. Hij rouleert minder dan ik dacht maar dat is ook wel begrijpelijk. Er zitten nog weinig zekerheden in het team, de enige 'sterke' tegenstander die we hebben verslagen is 1x Celta en er zijn nu nog weinig blessures.

Met het winterweer (blessures), transferperiode, Africa Cup en zwaardere tegenstanders op komst zal er nog genoeg geimproviseerd moeten worden. Dus ik snap best dat jongens niet Blij zijn dat ze op de bank zitten maar snap niet dat Ghazi, Bazoer, Gudelj hun kans niet afwachten. En dat dhr. Driessen niet een mooi stukkie schrijft over 15 wedstrijden ongeslagen of zo.

Onana en Dolberg laten daarnaast zien hoe je je wel in de basis kunt spelen als talent.
0 0
PaulC
Kan zijn weledele heer Driessen, maar volgens mij heet deze fantastische club 'AFC Ajax' en nIet 'OC Ajax'.........
0 0
blava
De talenten zijn het slachtoffer van de slechte wedstrijden tegen Rostov, Willem II en Roda. Pas na het wijzigen van de kamikaze tactiek van Bosz worden er resultaten behaald. Beetje wrang en zuur dat de jeugd hier het slachtoffer van is geworden. Ik zou Bazoer, Tete, Riedewald etc willen zien in het huidige elftal.
0 -4
3*stars*3
Als Ajax maanden aan het wankelen is ok.
Maar weet jij wanneer Ajax voor het laatst verloor? Juist, in augustus en toen liepen wij nog allemaal met korte broek en t-shirts.

Daarom belachelijk dat wisselspelers zeiken, ipv kijken naar teambelang.
Zo'n Gudelj zou bijv helemaal niets toevoegen aan Ajax, wat er nu staat en Bazoer heeft Bosz waarschijnlijk niet overtuigd en zegt genoeg dat hij onder Frank op bank belande en nu weer.
1 0
RaynoFischer
Slechte wedstrijden, mede door hun falen....
Het loopt goed zo dus waarom weer veranderen?, alleen omdat zij de stempel "talent" hebben?
Ze moeten het verdienen, Riedewald en Tete verdienen nog wel kansen die ze (Riedewald zeker) heus nog wel gaan krijgen
2 0
Blankenburg
Beste Valentijn, je begint een beetje met alle winden mee te praten om je Telegraafje te verkopen. Ik ben zo benieuw naar wat jouw woorden waren geweest als Ajax met een veredeld jeugdelftal veel had verloren. Dan had je nu gesproken over veel naïviteit en een gebrek aan daadkracht en realisme bij de beleidsbepalers. Wees blij dat er weer voetbal te zien is i.p.v. breien. En die talenten komen er wel als ze echt zo goed zijn.
3 0
rodnet
Wat een gelul! Het lijkt me juist uitstekend beleid om talenten rustig te brengen zodat ze niet op hun 19e het idee hebben dat ze perse naar een buitenlandse topclub moeten. En wat betreft de recente aankopen: Cassierra en het huren van Troare is prima verdedigbaar want wie had nou verwacht dat Dolberg zo snel zou doorbreken? En Sanchez is sowieso een schot in de roos.
Het lijkt erop dat Ajax zich weer eens gedraagt als topclub in plaats van opleidingsclub voor grote buitenlandse competities: de besten spelen, ook als dat even niet de talenten zijn die zich ondertussen prima in de Jupiler League kunnen klaarstomen.
4 0
wladimir
Traore is gehaald voor de spitspositie. Bosz kon niet om Dolberg heen. Nu houdt Traore grote talenten als El Ghazi (gedebuteerd in Oranje) en Cerny (wordt gevolgd door de Tjechische nationale ploeg). Onana blijkt een prima keeper.

Met de kennis van nu kunnen we concluderen dat Overmars en Bosz hier fouten hebben gemaakt. Dat heeft heel veel centen gekost. Er gaan echter ook dingen goed.

Gisteren heb ik een heerlijke wedstrijd gezien. Europese overwintering is al een feit. Vorig seizoen waren we al uitgeschakeld in het beker toernooi. We hebben een betere selectie dan vorig jaar. Bosz heeft meer ervaring als trainer dan Frank de Boer en heeft een aanvallendere visie.

Ik ben erg benieuwd hoe ver we kunnen komen in Europa dit seizoen. Als iedereen fit blijft verwacht ik sowieso een dubbel.

Driessen is wel een beetje aan het zeurpieten.
0 -2
Leprechaun
El Ghazi is echt verre van een groot talent. Traoré doet ook een hoop verkeerd hoor, maar die is zo vreselijk veel dreigender dan El Ghazi. Die gozer komt echt geen lantaarnpaal voorbij.

Het geroep om El Ghazi in die praatprogramma's stoort me ook ontzettend. El Ghazi grijpt zijn kans gewoon niet. Tegen Kozakken Boys (!) was hij onzichtbaar. Dan moet je gewoon je mond houden en rustig op de bank plaats nemen.
1 0
wladimir
Check de statistieken van El Ghazi. Hij heeft nooit het vertrouwen gekregen zoals een Dolberg nu wel krijgt. Toegegeven daar zijn de prestaties van Dolberg ook na.

Ik roep niet om El Ghazi. Cerny of Muric zo je wilt zijn ook talentvolle jongens die op rechtsbuiten kunnen spelen. Hoe je het went of keert Traore blokkeert eigen jeugd. Zoals je zelf al zegt: 'Traore doet ook een hoop verkeerd'.
0 -1
Leprechaun
El Ghazi begon sterk. Scoorde veel. Maar is teruggevallen en nooit meer opgekrabbeld. En dat is al dik een jaar gaande.

Persoonlijk zou ik Cerny weleens 10 wedstrijden achter elkaar willen zien. Maar ik ben toch wel fan van Traore hoor. Zoveel klasse en souplesse. Hij lijkt het alleen op 75% te willen doen en daarnaast is hij te laconiek in de afronding. Die jongen had er gisteren ook gewoon 3 in kunnen schieten.
0 0
wladimir
Ik vind Traore niet slecht. Zijn rendement valt vooralsnog tegen. Dat laatste is juist een sterk punt van El Ghazi. Traore kost veel geld, moeten we sowieso twee weken missen en speelt volgend jaar gewoon weer voor Chelsea.

Die overwinning bij PSV vorig seizoen scoorde El Ghazi een belangrijke goal en viel toen goed in. Met El Ghazi in de basis tegen de Graafschap waren we wel kampioen geworden. El Ghazi had gisteren drie keer gescoord.

0 0
Leprechaun
Ja, misschien heb je ook wel gelijk. We zullen het echter nooit weten. Persoonlijk vind ik El Ghazi geen buitenspeler. Zeker niet in het systeem van Bosz. Eigenlijk is El Ghazi gewoon een spits in mijn ogen.
0 0
wladimir
Prima 4-4-2 spits idd. Hij zal of deze winter vertrekken of Traore na de winterstop vervangen als hij schittert op de Afrika Cup. Eerlijk is eerlijk Cerny viel gisteren ook een beetje tegen.
0 0
Leprechaun
Cerny viel me inderdaad ook wat tegen. Had best Nouri eens willen zien, hangend op links.
0 0
heinp
Waarom kocht Ajax dan Gudl,plus famillie ,Younes ,Sigthorson,Millik, Sinkgraven eigenlijk ook Dijks (willem 11)et cetera?
ook om de jeugd buiten te houden?
gewoon El Gazhi ,Riedewald en Tete ,Bazour zijn geen internationals meer simpel omdat ze niet presteerde ,komt vanzelf goed wanneer ze opnieuw de batterijen weer opladen.Ze zijn te snel verwend en denken dat alles komt aanwaaien ,wat goed is komt snel zelfs aan de top ,maar er blijven is een ander verhaal.
3 0
A Cohen
Die Valentijn Driessen is gewoon een onruststoker, wat het altijd beter.
Gaat nu weer te goed in Amsterdam, vanwege de opgaande lijn die Ajax-1 te pakken heeft.

Het moet een gezonde mix zijn.
Ik heb het al eens meer gezegd dat Ajax-1 geen kleuterklas is die continu mee kan doen om het kampioenschap.
Wie staan er allemaal op de deur te kloppen:
Nouri, v.d. Beek, Clement, Cerny, Bazoer, Riedewald, Tete, Dijks.
8 spelers opgeleid door Ajax, waarvan er een aantal al veel wedstrijden in Ajax-1 hebben gespeeld.
Dus gewoon je bek houden Driessen.
Ga lekker onrust stoken op "varken"oord bij die kakkerlakken.
Wat een betweter die eikel.
3 0
ne pas maroc
Talenten moeten spelen als ze goed genoeg zijn en er klaar voor zijn. Niet omdat het talenten zijn.
4 0
V12
Op zich hebben ze wel een punt maar is het niet zo dat de jeugd zichzelf er ook in moet knokken? Ik bedoel Cerny had gister een kans en Clement ook, die hebben ze nog niet gepakt. Viergever en Riedewald komt denk ik vanzelf maar Dijks en Sinkgraven lijkt voor Dijks een moeilijk verhaal te worden. Sinkgraven is toch echt een kwaliteitsverbetering. Op de nummer 6 uit de jeugdopleiding moeten we toch echt nog even wachten en de spits komt uit onze eigen opleiding. Traoré had misschien niet gemoeten maar is echt wel een kwaliteitsverbetering op wat we hier zelf hadden en hebben. Het team dat er nu staat, daar moet de jeugd zich in spelen en dat gaat even duren. Het middenveld blijft nog wel even staan. Wellicht dat Schöne vertrekt dan kan daar een jeugdspeler komen te spelen. Voorin vertrekt Traoré en Youness speelt ook de pannen nog niet van het dak (komt wel minder aanvoer naar de flanken als vorig jaar). Daar moeten de jeugdspelers hun kansen kunnen pakken. Maar dan moet je wel goed zijn. Ook Onana komt overigens vanuit de jeugd over. Dat er in de jeugd veel is aangekocht wisten we al een tijdje en dat is een beleidsmatige keuze.
1 0
R.F.
Deze man is echt al weken op oorlogspad. Maar eerlijk, er zit wel iets in deze keer. Wil Ajax presteren, dan is het nodig spelers te kopen (Bosz). Willen we opleiden, dan doen we het met eigen jeugd (de Boer).

Ik heb het wel eens eerder genoemd, maar heb het idee dat ze met een plan bezig zijn. Namelijk jeugdspelers later laten debuteren. Dat levert completere spelers op in het eerste, hogere transferbedragen, betere resultaten en een boost voor het Nederlands voetbal. Daarnaast kun je dan beter zien welke spelers op latere leeftijd nog een ontwikkeling doormaken en wie er toch tegenvallen.

De Boer had wel grote talenten als Riedewald en Bazoer maar ze presteerden niet goed genoeg. De balans was zoek en die is nu tijdelijk aan het om slaan naar de andere kant. Clement wordt hier aangehaald, maar die staat er alleen in omdat er drie vleugelspelers niet in actie konden komen.

Nu is het zaak om de talenten weer rustig te brengen. El-Ghazi, Riedewald, Tete en Onana hebben wel dat geduld om een jaar te wachten. Alleen Gudelj en Bazoer niet.
0 -4
RusselWestbrook
Hahaha, dit is echt niet best.
1 0
Beer
Wat een lulhannes.
0 0
Toekomst1900
Telegraaf nieuwe AD? Dagelijks over de vervelende kikkers schrijven, nu weer het jeugdbeleid afkraken. Dolberg doet het toch fantastisch? Clement die gisteren debuteerde. Ajax 1 wint. Met een trainer die onder andere door Cruijff werd aangedragen. Het spel is leuk om naar te kijken. Maar omdat er 2-3 jongens niet instaan die er afgelopen jaar wel in stonden, gaan we maar onrust creëeren!

Ajax in deze vorm wordt landskampioen! Met goed voetbal en een mix van eigen jeugd en goede aankopen!!
4 0
fanvooraltijd
De Telegraaf zeikt. Eindelijk weer aantrekkelijk voetbal ,eindelijk weer een rising star,eindelijk weer veel jonge talenten die eraan komen. Waarom is de Telegraaf zo anti Ajax. of zit Driessen te vaak bij Derks en denkt hij dat afkraken popie is.
2 0
ajaxminimax
Oke dit is de grootste onzin wat ik ooit gelezen heb van Driessen. Waar komt die hekel aan Peter Bosz toch vandaan bij de telegraaf....
3 0
Qwibuss98
Eigenlijk moeten we standaard minimaal 3 (ex-)jeugdspelers in de basis hebben staan, en 60% van de selectie ook jeugdspelers.

Zo hou je altijd de jeugd in de selectie. En wat niet uit de jeugd kan komen zal je toch moeten aankopen om een degelijk niveau na te streven.

Het huren van Krul en Traore is dan complete onzin.
Krul mag een jaartje komen revalideren, terwijl Onana zich prima staande houdt in het doel.
Traore laat wel eens wat leuks zien, maar voor een huurspeler is het niet veel beter dan El Ghazi of Cerny die (soort van) jeugdspelers zijn.
0 0
chrisjuhhh
Seizoen 2017 / 2018

Onana
Veltman Sanchez Riedewald Sinkgraven
vd Beek Ziyech Nouri
Cerny Dolberg Younes

Wissel spelers : Schone ? , Dijks , Clement , de Jong , Sanniez .Cassierra

De hoge nood lig hem voor in en achterin .
Ik denk dat Klaassen , Bazoer , Gudelj , Tete , Traore , Krul , Viergever allemaal weg zijn

en dan zitten er ineens 9 jeugdspelers erbij waar Onana en Dolberg ook wel een beetje genoemd mogen worden
0 0
Ruff Rhythim
Ziet jeugdbeleid wankelen?

Het begint juist weer ergens op te lijken!

Echt....wat een ontzettend dom stukje tekst, puur gebaseerd op de huidige situatie van jeugdige spelers die nu niet spelen en zonder te kijken naar de lichting die nu aan de deur klopt.
3 0
chrisjuhhh
Heb ik wat gemist op de toekomst Driessen ?
0 0
WyZynDeBeste
Totale onzin. Jongens als Dolberg bewijzen dat je basisspeler bent als je goed genoeg bent. Dat geldt voor elke speler. Jeugd of aankoop.
1 0
Sazzz
De hetze van de Telegraaf tegen Bosz wordt echt sneu. Sowieso klopt het al niet helemaal wat ze schrijven. Iedereen blijft maar roepen dat Bosz El Ghazi en Bazoer op de bank heeft gezet, maar dat deed De Boer al. En Krul was logisch omdat niemand het gevoel had dat Onana er klaar voor was, ook de supporters niet. Het slaat echt nergens op. Vooral niet na een weekend waar een hoop jeugd de kans heeft gekregen
5 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Ik denk dat het nu wel duidelijk is dat de telegraaf een bewuste campagne voert tegen bosz. Het spel is goed, de resultaten zijn goed, maar nu is het weer de opleiding die onder druk staat. Dat terwijl de gemiddelde leeftijd van het 1e nogsteeds laag is.

De jeugdopleiding is een tool om ooit weer aan te haken bij de Europese top, niet het doel van ajax. Ajax heeft maar 1 doel en dat is alles winnen wat er te winnen valt met oogstrelend voetbal.
8 0
Toon meer reacties