PSV betaalt 10.000 euro aan Ajax

SamVR, 28-06-2013 om 18:18, 30339 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

EXCLUSIEF - Florian Jozefzoon vertrok donderdag van RKC Waalwijk naar PSV en die transfer kostte de Eindhovense club 400.000 euro. Van de transfersom gaat 2,5 procent (in dit geval dus 10.000 euro) naar Ajax, zo vernam Ajax Showtime van de KNVB. Bij een binnenlandse transfer zijn de kopende clubs verplicht vijf procent van de transfersom af te dragen aan de clubs die de speler hebben opgeleid, als solidariteitsvergoeding. De opleidingsjaren zijn de jaren van het twaalfde levensjaar van de speler tot en met het 22ste levensjaar van de speler.

Jozefzoon speelde van zijn zestiende tot en met zijn twintigste voor Ajax, waardoor de Amsterdamse club recht heeft op de helft van de solidariteitsvergoeding. Dat komt neer op 2,5 procent van de transfersom. Aangezien PSV 400.000 euro betaalde voor de speler, gaat 10.000 euro daarvan naar Ajax.

De andere helft van de solidariteitsvergoeding (nog eens 10.000 euro) wordt verdeeld onder de andere clubs voor wie Jozefzoon tot en met zijn 22ste speelde: CTO '70 (2000 euro), AFC (4000 euro), NAC Breda (2000 euro) en RKC Waalwijk (2000 euro).

Sam van Raalte
Twitter: @SamRaalte
S.vanraalte@ajaxshowtime.com
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Danny.S
Hier hadden ze natuurlijk niet op gerekend...Die 10.000 komen ze misschien nu wel te kort voor het 'supertalent' diederikje boer
0 0
Ismael Urzaiz
Overigens: getuige de selectie van PSV gaan wij echt met gemak de vierde op een rij halen. Heb snel even bekeken wie zij nog rond hebben lopen na de leegloop en ze moeten echt inkopen doen anders moeten ze hiermee het seizoen beginnen:

Zoet

Marcelo Derijck Bruma Willems

Strootman Hiljemark

Jozefzoon Wijnaldum Depay

Matavz

Als Strootman ook nog eens weggaat is PSV echt een degradatiekandidaat. Zelfs mét Maher.
0 0
De_Realist
Op papier had Ajax de afgelopen 2 jaar ook niet het beste team, betekend niks dus en op basis van jouw argument ga ik ze nog echt niet afschrijven al helemaal niet als ze nog meer spelers gaan kopen tot het team er zo uit komt te zien

Depay - Matavz - Narsingh

Maher

Strootman - Schaars

Willems - Viergever - Bruma - Arias

Tyton/Zoet


Ik ben geen PSV fan maar dat betekend niet dat ik ze af ga kraken om het af kraken. Ik ben gewoon eerlijk. PSV moet je nooit afschrijven (kon het maar).
0 0
steefjuhhhh
Locadia, Narsingh, en geloof me ze gaan echt nog wel wat aankopen doen hoor, t blijft psv... en een degraditiekandidaat is scynisch bedoeld toch? Je moet niet overdrijven, maar de 4e voor Ajax hoeven niet over te discussieren! wzawzdb
0 0
afc_red
Je vergeet Narshing.
Wat is er weg dan? Wat er weg is was 10x niks, dus ze kunnen er alleen maar op vooruit gaan.
0 0
Ismael Urzaiz
Haha perfect, Frank moet ze een filmpje sturen dat hij in bad ligt met 2000 briefjes van 5. En daarna alles in de fik steken.
0 0
TUFACADEMY
Ben benieuwd of ik ook nog wat van die 4000 (afc) krijg
0 0
RobertoStrife
Altijd mooi meegenomen, maar voor 4 ton had je hem zelf nog wel terug kunnen halen, is inmiddels wel beter dan wat we hebben op die positie.
0 0
Jood1983
Elke euro uit lampenstad is lekker meegenomen!
0 0
chaser
Nou wat een geld, is dit nu hoofdnieuws?
0 0
SamVR
We bepalen aan de hand van de populariteit en zuiverheid van de berichten welke plek ze op de site krijgen. Dit bericht is 100% correct en op dit moment verreweg het best gelezen stuk op de site.
0 0
TUFACADEMY
Amen!
0 0
Robinjo1988
Lache! Jammer dat het maar 10k is. Leegtrekken die boerkas
0 0
suske
Hij was toch transfer vrij?
0 0
SamVR
Nee, Jozefzoon lag nog tot medio 2014 vast bij RKC. Hij verliet Ajax afgelopen zomer transfervrij voor RKC en tekende daar toen voor twee jaar.
0 0
suske
Oké bedankt.
0 0
mvdk
Kunnen we nog een jeugdspeler van Psv jatten;-). Lekker frustreren.
0 0
Lewis Hamilton
Bedankt he Brands hahaha.
0 0
AFCA-HHW
Mooi dat ook een aantal amateur clubs een bedrag krijgt.
0 0