Cruijff haalde Klaassen naar Barcelona

sv, 08-05-2013 om 12:08, 20910 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

INGREEP - Onlangs ging Davy Klaassen voor een medische ingreep aan naar Barcelona. Johan Cruijff kon het gerommel van de medische staf van Ajax met de liesblessure van het talent niet meer aanzien. 'Op een gegeven moment heb ik ingegrepen', bekent Cruijff in een acht pagina's (!) dik interview met Voetbal International. 'Ik ken ontzettend veel mensen en we hebben Davy naar Barcelona gehaald. We hebben een specialist uit Italië laten overkomen, eentje uit Slowakije, hier in de stad ken ik een paar uitstekende artsen', zegt Cruijff.

'De medische staf verricht goed werk, het aantal blessures is afgenomen. Maar Sigthorsson, Boilesen en Klaassen zijn veel te lang geblesseerd geweest. Dus daar kan het nog beter. Dit is geen verwijt aan het adres van de Ajax-dokter, ik wil ermee benadrukken dat we op alle fronten vooruit moeten.'

Cruijff wil de medische staf ook graag een premie gaan geven als er in een seizoen weinig blessures zijn. De goeroe is gek op premies en vindt de hoge kampioenspremie voor de technische staf uitstekend.

Frank de Boer heeft veel vertrouwen in Klaassen en overweegt hem zelfs in te zetten als vervanger van Christian Eriksen of Siem de Jong. (foto: Black Bath Towel Photographers)

Ajax Showtime heeft sinds kort ook een Facebook-pagina.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vermeer
Cruijff is een demente eikel..
0 0
tonny
Waarom moet johan nu weer alles buiten de club leggen
0 0
Cello
Eigenlijk geeft Cruijff met deze actie een beetje aan dat je je nooit te groot moet voelen, ook als medische staf dus, om er zo af en toe eens 'second opinion's' op los te laten. Want op zich heeft ie wel een punt dat dat 3-tal wel heel erg lang geblesseerd is geweest..... zeker Boilesen en Klaassen. Een andere kijk op de zaken, misschien andere behandelmethodes en ga zo maar door, daarmee kan je je als medische staf natuurlijk ook je voordeel doen als je dan samenwerkt met specialisten op dat terrein wereldwijd. En op die manier verbreed je ook weer de kennis binnen de medische staf.

Want dat Cruijff met deze actie komt is dus heus niet buiten de medische staf om gegaan mochten sommigen dat denken. Immers..als dat wel het geval was geweest dan ben je alweer helemaal terug bij af, terug bij de tijd voor de revolutie, waar alles en iedereen langs elkaar heen ging en iedereen maar wat deed!.
0 0
Indoorajaxzoon
Prachtig gesproken Cello, mijn complimenten!
0 0
CrazyDJ
Klaassen was uitstekend bezig voor zijn blessure.
Qua prestaties bij Jong Ajax en de A1 sprongen Klaassen en Fischer er toch wel bovenuit in aanvallend opzicht.
Mits fit een uitstekend talent.

Als je Maher of van Ginkel op kunt pikken voor niet al te veel geld dan moet je het doen maar met Serero, Schone, Andersen en Klaassen heb je aanvallende middenvelders genoeg eigenlijk.

van Ginkel lijkt me sowieso te duur, Maher wil wel echt vertrekken volgens mij.
Dat zou nog een kleine soap kunnen worden, 6 miljoen zou op zich in het huidige beleid wel kunnen?
Nu nog afwachten wat Az wil.
0 0
JohnDylan
Klaassen is jammer genoeg een klassieke '10' en heeft daardoor moeite met de omschakeling naar het systeem met op het middenveld de punt naar achteren. Het lijkt me verstandig als hij een jaar verhuurt wordt aan een club waar hij een basisplaats als half krijgt. Voor zijn blessure was Klaassen technisch beter, sneller en wendbaarder dan De Jong op die leeftijd was maar hij heeft nu een jaar stil gestaan in zijn ontwikkeling. Het lijkt me alleen nog wel te vroeg om hem nu al af te schrijven want als hij zich aanpast aan het nieuwe systeem kan hij een prima speler voor Ajax worden. Ik denk alleen dat Andersen (door zijn geweldige techniek) uiteindelijk ten koste van Klaassen een basisplaats zal krijgen. Als De Jong nog een seizoen blijft en Andersen regelmatig als rechtshalf speeltijd krijgt en Klaassen verhuurt wordt kunnen Andersen en Klaassen vanaf medio 2014 samen strijden om een basisplaats als vervanger van De Jong. Dan hoeft Ajax geen vele miljoen aan een speler als Van Ginkel (die zeker niet talentvoller is dan Andersen) uit te geven.
0 0
TikkieTerugJaap
Is deze jongen echt zó goed dat ie Siem op kan volgen? Heb 'm een paar x zien spelen maar was niet echt onder de indruk.
0 0
insectenverdelg
I potentie is hij beter dan Siem (als jeugdspeler een veel groter talent) , maar hem in 1 keer opvangen is lastig. Echter als je nooit speelt, is het lastig om beter te worden. Dus Ajax moet een keus maken. Of hem meer speeltijd geven (iig de kans daarop) Of hem verhuren. Een jaar voornamelijk zijn potjes in Jong Ajax spelen heeft geen zin. Hij heeft al een achterstand in zijn ontwikkeling opgelopen dankzij een jaar een blessure.
0 0
insectenverdelg
dat betekent dus ook dat Cruijff heel veel geloof in de kunnen van Klaassen heeft. hoop dat het goed gaat met Davy, en dat hij volgensd jaar kan laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Ik geloof namelijk nog steeds in zijn kunnen.
0 0