Van Axel Dongen verkiest Ajax boven Chelsea en tekent contract

BartVeenstra, 23-09-2020 om 13:15, 14329 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-talent Amourricho van Axel Dongen is met Ajax tot een akkoord gekomen over een contract tot medio 2023. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf woensdagmiddag.

De rechtsbenige linksbuiten stond in de belangstelling van Chelsea, maar de bijna zestienjarige Ajacied heeft die weerleiding kunnen weerstaan. De toekomst van Van Axel Dongen ligt nu dan ook voorlopig in Amsterdam.

Van Axel Dongen is nog altijd pas vijftien jaar oud, maar maakt wel al onderdeel uit van Ajax O18. Verweij schrijft verder dat het aanblijven van Van Axel Dongen bij Ajax zorgt voor blijdschap bij de Amsterdamse club. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DanielAFCA
Off: Götze transfervrij. Iets voor Ajax?
0 0
BillSplate
Hoeveel aanvallende voetballers hebben we nodig?
0 0
Joseph
Heeft met Amourricho trouwens een fantastische artiestennaam..
1 0
Babangida83
Dat is een goed begin voor deze jongen. Volgend jaar een verbetering tekenen en dan op zn 18de debuut maken.
0 -2
Ozymandias
Als het Overmars lukt om deze zomer geen enkel groot talent aan een buitenlandse club kwijt te raken heeft hij het fenomenaal gedaan. Het zegt veel dat het Ajax nu wel lukt om talenten als Hansen en Van Axel Dongen wel bij de club te houden. Er zal nog steeds wel af en toe iemand op jonge leeftijd vertrekken (voordat ze zijn doorgebroken) maar de periode dat bijna elk groot talent (Dilrosun, Fosu-Mensah, Peeters, Adekanye, Malen, Castillo, Redan, etc.) vertrok heeft Ajax gelukkig achter gelaten.
16 -2
Joseph
Niet om af te doen aan de prestaties van Overmars, levert natuurlijk fantastisch werk de afgelopen jaren, maar ik vind het behouden van deze talenten geen fenomenale prestatie.

Bedenk je eens wat talenten als Unuvar, van Axel Dongen en Hansen de afgelopen jaren bij Ajax gezien hebben: halve finale in de Champions League, finale Europa League, de grootste talenten van Europa en een speelstijl die Europees gewaardeerd wordt.

Je tekent gewoon bij een andere club dan het Ajax van voor 2017. Daarnaast zal het salaris ook een stuk hoger zijn geworden voor deze talenten.
2 0
Libero
Klopt, maar ze zien ook vaker goede spelers behouden worden voor het eerste en dat er icm aankopen en doorstomers minder plaatsen/minuten te verdelen zijn.
1 0
Joseph
Klopt, ze zitten opeens bij een topclub. Toch zullen ze bij Ajax nog altijd meer kansen krijgen dan bij andere Europese topclubs.
0 0
PetrosQ
Gelukkig wel. Voor zowel deze jongens als voor Ajax is het zonde dat we hier nooit van hebben kunnen genieten. Al deze spelers hadden een groter potentieel dan ze tot nu toe hebben laten zien.

Dilrosun en Redan zitten nu bij Hertha (overigens met Zeefuik en Rekik), maar lijken nog niet geheel te zijn doorgebroken. Fosuh-Mensah begint iets meer te spelen bij Manchester United. Peeters speelt nu bij de beloften van FC Volendam. Adekanye is wissel bij Lazio Roma. Malen doet het aardig bij PSV. Castillo is na een jaartje Jong Ajax weer terug bij Chelsea U23. De meesten zijn nog niet helemaal afgeschreven, maar het houdt niet over.
2 0
Soccerskins
Van al die spelers is ook weinig terecht gekomen. Alleen Malen is weer terug bij PSV en doet het daar aardig.
2 -2
wolterx
Dilrosun speelt Bundesliga en heeft debuut voor Oranje gemaakt. Dat is best prima denk ik zo. Fosu-Mensah best wat potjes bij Man U nog en international geworden. En ook Redan, JFC en Adekanye staan nog onder contract bij ploeg in topcompetitie. Sommige ervan zijn net 20 of nog nieteens 20 (JFC en Redan). Vorig jaar verloren we nog Hoogewerf en Bonnah aan Man U en RB Leipzig. Dit jaar lijkt het goed te komen op dit punt, is lang geleden dat we niemand verloren uit het jaar dat 16 werd (2004 dus). Vorig jaar Hoogewerf en Bonnah, jaar ervoor Hoever voor de 2002 groep, Redan uit 2001 daarvoor, JFC uit 2000, Malen uit 1999 (Adekanye ook 1999 maar nog eerder vertrokken) en Dilrosun, Peeters en TFM uit 1998. Ook eens verfrissend dit.
3 -3
ambtenaar
Volgens mij was Fosuh- mensah gelijk aan de Ligt ..... en kijk waar hij staat.
Redan,
0 0
Soccerskins
Prima ja, meer is het ook niet. Dit waren spelers die een grote carrière tegemoet gingen, en niet in de middenmoot zouden blijven hangen.
2 -1
AjaxDaniel
Feit blijft is dat ze waarschijnlijk allemaal veel verder waren geweest als ze hier waren gebleven.
2 -2
PetrosQ
Dat is geen feit maar een mening. Overigens wel een die ik deel.
2 -1
ambtenaar
Kom op.... die jongens waren veel verder geweest in hun ontwikkeling.

Zaakwaarnemer en ouders moeten het grotere plaatje zien.
0 0
ajax1981
Het is wel een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, naar mijn mening... Maar technisch gezien is het wel een feit dat ze waarschijnlijk verder waren geweest.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, en dan schrijven mense af en toe dingen als "wanneer leidt Ajax nou eindelijk weer eens een aanvaller op". Tja, dat is lastig al bijna elke talentvolle aanvaller van een generatie Ajax op 16 jarige leeftijd al verliet.
4 -1
AjaxDaniel
Helemaal mee eens. Er is weer een minnertje actief zie ik.
2 -1
DonQ
Heerlijk nieuws dit, imo de meest talentvolle buitenspeler die we hebben rondlopen in de opleiding. Nu hopen dat hij voor een langere tijd fit blijft en gaat knallen.
5 -1
Gecko
Top Gedaan Ajax
5 -2
JesperOlsen74
Is hier nu echt een droeftoeter die een account heeft aangemaakt enkel om elke post te waarderen met een minnetje?
Wat een geweldig leven moet die hebben als je daar je vreugde uit moet halen. Sneu.
7 -2
Ozymandias
The Serial Minner... misschien wel het meest actieve lid van AjaxShowtime.
4 -1
AFCA-pride
Heel goed nieuws dit! Hij en Hansen getekend. Nu Raiola nog even meedenken met Brobbey... heeft nog genoeg te leren bij ons. Dit jaar maar eens veel scoren in Jong Ajax.
6 -1
Keizer020
Dit is mooi nieuws, ik vind dit echt een hele goede speler!
3 -1
de_pitbull
Die jochies moeten blij zijn dat ze voor Ajax mogen spelen en niet andersom.....
Bijna 16...
1 -9
Lazell
Dit is de leeftijd om ze te contracteren en maximale winst te maken. Zijn ze 3 jaar ouder, betaal je er gewoon 9 mio voor zoals bij Kudus of 20 zoals bij Antony. Dus ja, wij moeten óók blij zijn.
5 -1
AFCAMM
In het ideale scenario zijn beide partijen de hele tijd blij.
7 -1
AlexIbarra
Waarom zou het het een of het ander moeten zijn?
Allebei kan ook.
4 -1
RuffRhythim
Hij kon ook nog naar psv maar het antwoord van psv beviel m niet....
6 -2
4EVERAJAX
Weer goed nieuws!!
2 -1
Redrum
Er lijkt toch een soort kentering gaande. Steeds meer jeugdspelers die door clubs uit het buitenland benaderd worden rond hun 16e tekenen toch bij Ajax. Lijken ze het dan toch eindelijk te gaan begrijpen?
2 -1
AjaxHoorn
Of Ajax biedt meer geld.
2 -1
Hollister
Ons Ajax stalketje is er blijkbaar ook weer..... man wat een zielig leven heb je dan om de hele dag een minnetje te geven op iedere reactie? haha
2 -1
Francisco81
Zal vast een Feyenoorder zijn. Die halen altijd alleen maar vreugde als onze club geen kampioen word of europees verliest, niet om dat ze zelf presteren. Dit zal ook wel zoiets zijn
0 0
AjaxHoorn
Hij haalt zn energie uit reacties erop.
4 -1
AlexIbarra
Barca: " 18 plus 5!"
Bayern: "20 plus 5!"
Barca: "10 plus 5 en Puig!"
Bayern: 25 plus % doorverkoop!"

Marc: "Sorry heren, ben ff in gesprek met de fam. van Axel-Dongen en we gaan zo nog eten.
Probeer het morgen nog eens."
9 -1
BrandjeXL
Deze is wel erg lekker.
2 -1
Hollister
TOPPPPPPPPP Nieuws!
Beter dan welke transfer ook vandaag is dit nieuws..
fantastisch nieuws is dit.. zag er nl niet naar uit dat hij zou blijven.
Eindelijk kan eens een hele mooie lichting straks de opwachting maken.. nu alleen nog Brobbey en Salah Edine dacht ik en dan hebben en houden we iedereen aan boord.
Nog 1 a 2 jaartjes deze lichting laten rijpen en dan kan er iets heel moois uit ontstaan...
Onwijs blij met dit bericht
4 -2
AjaxHoorn
Top nieuws. Je moet het van de buitencategorie talenten hebben. Die kunnen ooit de kar trekken met wat gerichte aankopen.
2 -1
Meerkoet
Niet omdat het Ajax betreft, maar dit is gewoon een wijze beslissing.
Die zak geld komt vanzelf.
2 -1
Ansjo
Begint het nu eindelijk een beetje door te dringen dat die top 10 clubs die de beste salarissen betalen niet tot weinig kansen geven aan jeugdspelers aangezien het hoofd van de trainer op het hakblok ligt bij slechte resultaten? Die gaat geen jeugdspelers de kans geven. Nee die kopen de spelers die zich wel op normale manier hebben weten te ontwikkelen thuis rond 23-24 jarige leeftijd.
1 -1
Schip
Verstandig voor hemzelf en goed voor Ajax.
4 -1
Danishdynamite
Nog niet zien spelen maar van wat ik van de jeugdwatchers hoor is dit geweldig nieuws. En door de naam Amourricho van Axel Dongen alleen al hoop ik dat hij in het eerste komt te spelen.
4 -1
AFCAwooz
Weerleiding kunnen weerstaan?
4 -1
Madmaster
Waarschijnlijk de 'verleiding'.
0 -1
Soccerskins
De o18 krijgt wel een leuk team zo. Als dit de basis kan worden ga je fantastisch voetbal spelen.

Van Axel-Dongen - Rasmussen - Martha
Hlynsson - Warmerdam - Kjaer
Baas - Hillen - Aertssen - Dakriet
Setford
2 -1
RayJordaan
Pracht team idd, en “wellicht” komt Misehouy er binnenkort ook bij.
1 -1
Soccerskins
Zou zeker zijn minuten in de o18 gaan maken dit seizoen.
1 -1
AjaxHoorn
En Kalokoh in een later stadium.
2 -1
Ozymandias
Dit is waarschijnlijk de laatste zomer voor Brexit en na Brexit mogen Engelse clubs geen buitenlandse talenten van onder de achttien jaar meer mogen aantrekken (zelfs niet als ze uit de EU komen). Dat betekent dat Ajax straks waarschijnlijk makkelijker talenten van onder de achttien bij de club kan houden.
7 -1
Hollister
Maar Ozy, jij weet ook dat Engelse clubs zeer creatief zijn om deze maatregel te omzeilen en daarbij heb ik zelfs al gehoord dat er zelfs wordt over gedacht dat met het voetbal al weer een uitzondering zal worden gemaakt... leer mij de bureaucratie en UEFA kennen.
Zo mogen ze nu ook al geen bepaalde hoge bedragen aan vergoeding bieden aan jeugdspelers, dat omzeilen ze doodleuk door de papa even chauffeur te maken voor 200.000 per jaar. Gezin verhuisd dan gewoon naar Engeland en dan geldt weer die hele regel niet... helaas, maar zo gaat dat tegenwoordig
0 -2
Ozymandias
Waarom doen ze dat nu dan niet al met talenten van buiten de EU? In het verleden hebben ze dat gedaan maar niet meer sinds de FIFA daar tegen op treed. Barca en Chelsea zijn daarvoor bestraft en verloren al hun niet EU talenten daardoor.
1 -1
Hollister
Zou kunnen dat de controle nu strenger is en dit minder gebeurd, maar jij en ik weten ook dat ze dan wel andere mazen in de wet proberen te vinden.. uiteindelijk gaat het nl om veel geld en daarvoor gaan veel clubs heel ver... we gaan het zien.
0 -1
Ozymandias
De regel is vrij duidelijk en de manier waarop ze die regel probeerde to omzeilen (door ouders een baan aan te bieden) werkt niet meer. Zelfs als ze een manier vinden zal dit gaan om af en toe één talent en niet (zoals nu) elke zomer een blik aan talenten. De kans dat een Engelse club voor een talent van Ajax komt is dan veel kleiner.
0 -1
Jayq
Volgens mij kan de UK na de Brexit zelf bepalen op welke leeftijd niet-UK-burgers gecontracteerd mogen worden. Lijkt mij sterk dat je als EU dat kunt voorkomen.

Het zou fijn zijn als de UK de grens legt op 18 jaar, maar ik kan mij zo voorstellen dat als de rijke voetbalclubs even gaan lobbyen dat de leeftijdsgrens voor EU-burgers wordt verlaagd.
0 -1
Sjaakvaak
Dit is een regel van de FIFA (nr 19). Deze verbiedt internationale transfers onder 18 jaar, met uitzondering van transfers binnen de EU voor 16-17 jarige spelers.

Zie ook:
https://www.lawsociety.ie/gazette/in-depth/brexit-and-fifa/
3 -1
Ozymandias
Nee, dat is een regel van de FIFA waarin een uitzondering staat voor de EU en EEA (waar het VK ook geen lid van wil worden). Na Brexit valt het VK dus niet meer onder die uitzondering. FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players:

19) Protection of minors
1. International transfers of players are only permitted if the player is over the age of 18.
2. The following three exceptions to this rule apply:
a) The player’s parents move to the country in which the new club is located for reasons not linked to football.
b) The transfer takes place within the territory of the European Union (EU) or European Economic Area (EEA) and the player is aged between 16 and 18.
3 -1
Sjaakvaak
Ah de goede ouwe tijd dat clubs nog via 2 a) spelers probeerde te lokken door banen voor hun ouders te regelen. Zoals bij Messi destijds. Gelukkig wordt dat ook beter gecontroleerd nu.
1 -1
wolterx
Duitsland is anders laatste jaren een minstens net zo'n grote plaag voor Nederlandse ploegen aan het worden en halen zelfs in Engeland toppers weg. Een grote speler valt weg maar RB Leipzig, BVB en Bayern blijven grote vissen. Ook Italië begint zich meer te mengen zo ook recent speler uit 2004 van AZ naar Juventus gegaan, pikken talent van Chelsea op en Inter troefde Ajax af om Iliev terwijl ze ook achter Kjær aanzaten. Gerust ben ik er nog niet op zolang Ajax geen spelers met 15 doet binden.
1 -2
Hollister
Maar heeft die nieuwe regel van Nederland om een speler dan al op zijn 15e een contract te mogen aanbieden geen zin?
Wat ik bv ook heel raar vond is dat Dortmund laat een super groot talent van 16 heeft vastgelegd met een 3 2 contract, waarbij na 3 jaar automatisch die andere 2 jaar in gaan? Dat is toch hetzelfde als een 5 jarig contract wat juist weer niet mag? Zoals met alles zijn ook dit soort regels blijkbaar weer heel gemakkelijk te omzeilen
1 -1
Ozymandias
Inderdaad, daarom schreef ik ook "makkelijker" in plaats van "makkelijk". Ik denk dat het voor Ajax ook veel makkelijker is om een talent weg te houden van Juverntus of Leipzig dan van Chelsea, City, etc.. Alleen al doordat de Engelse clubs qua salaris veel meer te bieden hebben.
3 -2
Hollister
Dat salaris is idd voor velen hier de grootste verleiding... Ik vrees ook Italie minder.. wel weer de Redbull en Dortmund richt zich de laatste jaren ook enorm op de grootste talenten.
Alles straks alle genormaliseerd is mag Ajax van mij het jeugdbudget rustig met 4 a 5 miljoen verhogen om oa. de echt uitzonderlijke talenten (zoals nu bv Van Axel Dongen) tot zich te kunnen binden.
Daarbij is het ook zeker een hele goede zaak dat Ajax over 3 a 4 jaar een gloednieuw en moderne nieuwe Toekomst heeft gerealiseerd. dat helpt zeker weer mee. Uitstraling en laten zien dat je alles doet en kan bieden wat een talent nodig heeft. Zeker zo belangrijk. En nu maar hopen dat komende jaren weer veel jonge talenten doorbreken bij Ajax 1... ook dat blijft een belangrijk gegeven voor spelers om te blijven.
0 -1
Soccerskins
Klopt, groot voordeel voor Ajax als spelers straks niet meer naar Engeland kunnen. Zo zal de beslissing om bij Ajax te blijven ook een stuk makkelijker worden.
2 -1
036AFCA97
Goed nieuws. Die Engelse clubs zien die jongens puur als handel. Je zou maar een talent bij Chelsea zijn van 18 en zien dat ze de 20 jarige Pulisic voor 65 miljoen halen hahaha
1 -1
DUDE92
Pulisic lijkt anders wel een uistekende aankoop te zijn voor Chelsea, waar Hudson-Odoi niet de stap lijkt te kunnen maken naar topvoetbal. Het liefst had je natuurlijk Pulisic op jonge leeftijd gescout, maar toen hij op 16-jarige leeftijd naar Dortmund ging was hij echt nog totaal onbekend bij de meesten.
1 -1
Hollister
Bayern probeert hem nu anders gewoon te huren met optie tot koop.. die zien blijkbaar wel de potentie en met name zijn snelheid... iets waar Bayern enorm vaak op scoort.. snelheid, techniek en drive
0 -1
Ozymandias
Daar was Hudson-Odoi inderdaad niet blij mee.
1 -1
Libero
Nice!
0 -1
036AFCA97
Zouden alle jongens nou eindelijk het licht hebben gezien? Dat je geduld moet hebben en beter net als Donny, Huntelaar, Suarez, Matthijs, Ziyech etc je carriere kan opbouwen?
0 -1
Lazell
Zal meerdere redenen hebben denk ik. Het niveau van Ajax is nu vele malen hoger, het salarishuis ook, dus Ajax is sowieso interessanter dan in de Ebecilio tijd, toen er niks te makken was.

Zal verder denk ik ook vooral ermee te maken hebben dat Ziyech, Donny, Frenkie, De Ligt allemaal megacontracten tekenen bij topclubs als ze bij Ajax in de basis schitteren. Ajax heeft nu ook meer status t.o.v. andere clubs, waar ze ook gevoelig voor zijn op die leeftijd.

Denk niet dat ze zo zeer dat zij verstandiger zijn geworden, maar meer dat wij aantrekkelijker zijn geworden.
1 -1
036AFCA97
Precies. Dat Ziyech clubs als Sevilla, Valencia afzegt, Tagliafico volgens mij Roma afwees en Onana niet naar Leverkusen ging zegt ook genoeg.
0 -1
Ajaxbrl
Goede ontwikkelingen! Het gras is nou eenmaal niet altijd groener over de grens..
0 -1
Turbo
Geweldig nieuws. Komen toch veel leuke spelers aan.
2 -1
wolterx
Bij PSV hebben ze inmiddels eerste 2 spelers uit 2005 vastgelegd, tijd om hier ook serieus te kijken hoe dat contract in elkaar steekt want over paar maanden worden de eerste spelers uit 2005 16 en zijn absolute must om te behouden. De eerste is Rijkhoff in Januari en erna Henry in februari. Rest is nog geen 15,5 maar Vos, Kalokoh, Agougil en vooral Misehouy moet je gewoon behouden. Benieuwd of Speksnijder en van Driel ook aanspraak kunnen gaan maken op contract, allebei prima talenten imo.
3 -1
Turbo
Hoe ontwikkelt Henry zich? Speelt ie nog steeds als CV?

Misehouy zal flink aan getrokken worden. Fantastische speler.
1 -1
wolterx
Henry speelde voorbereiding weer op rechtsback zoals bij Utrecht ook vaker. Maar met Gooijer en Jermoumi is nood daar minder hoog. Viereck is weer fit en en stond in voorbereiding ook paar keer weer centraal. Ook Vos schijnt potje weer CV te hebben gestaan. Rose is nog spelers uit aan het testen op verschillende posities heb ik idee. Wel interessant opzich. Rijkhoff en Misehouy zijn echt klasse, die laatste imo buitencategorie. Vos en Kalokoh ook behouden, allebei technisch sterk met goed fysiek. Agougil is redelijk laat in het jaar geboren maar heeft zich echt geweldig aangepast aan stap van NAC naar Ajax en gaat serieuze gooi doen naar basisplaats bij de o17. Bij o16 is trouwens Hato eindelijk doorgeschoven (2006) net als Vink (enkelbanden gescheurd dit weekend hoorde ik, ligt er weer uit dus) naar wie ik heel benieuwd ben. Allebei lang met veel snelheid maar prima aan de bal en in geval van Vink verrassend goede afmaker voor iemand die vorig jaar pas spits werd.
5 -1
Lazell
Wereld van verschil. Met 15 jaar vechten 2 grote clubs om je handtekening, heb je een eigen zaakwaarnemer van een groot bureau... en ik was trots dat ik 5 biertjes kon drinken zonder stomdronken te worden.
5 -1
Beachboy
En gelukt?
0 -1
Lazell
Toen wel. Ben bijna 30 en het voelt een beetje alsof ik weer terug bij af ben :')
0 -1
JariHeijden
Hahaha!!!!
0 -1
Web
Heel verstandig van Alex en de mensen naast hem
Niet gelijk voor het grote geld kiezen, maar investeren in beter worden
Hier word ik zo blij van, gelukkig nog steeds verstandige mensen
2 -1
JariHeijden
Dat is idd heel goed nieuws! Goed voor Ajax, maar zeker ook goed voor Van Axel Dongen.
1 -1
036AFCA97
Wtf waar is Overmars allemaal mee bezig?

Brobbey, Onana en Nico nog even laten bijtekenen en Matheus Henrique binnenhalen en je hoort mij nergens meer over. Dan vergeet ik het vertrek van Dest ook snel weer ;)
4 -1
Soccerskins
Vertrek van wie? ;)
9 -1
insectenverdelg
Geen idee. Marc had wel opeens 20 miljoen extra op zn rekening staan.
1 -1
MK77
Wat?
1 -2
diamanti
Heel nice dit!
1 -1
MK77
@redactie; o19 bestaat toch niet meer?
1 -1
wolterx
In YL zal er een o19 spelen, competitie is o18 met dispensatiespelers.
4 -1
MK77
Snap ik, maar zit speelt hij dan competitie bij O17 of O18?
0 -1
Soccerskins
O18
1 -1
MK77
Check
0 -1
Mooiisanders
YES!! geweldig nieuws, Sontje en hem in één week terwijl het hier voor allebei somber werd ingezien wat betreft verlenging. Goed bezig Overmars
7 -1
MK77
Verassing van de week.
Straks gaan Nico en Andre nog bijtekenen
3 -1
Moozz03
Heel goed!! Met Kalokoh en Rijkhoff toch wel een heerlijke voorhoede, alle drie echt grote talenten! En wat een geweldige naam heeft ie ook! Hopelijk raakt ie dit seizoen wat minder geblesseerd :)
7 -1
Ferd
Een nog mooiere naam van Vennegoor of Hesseling
0 -1
wolterx
Niet verwacht meer na recent afwijzen eerste contract maar heel fijn nieuws, nu fit blijven en knallen in de o18. Heel blij mee, eindelijk eens iedereen kunnen behouden zoals het nu lijkt. Als hij nu ook nog eens fit kan blijven gaan we veel plezier beleven aan hem.
14 -1
Lazell
Ik weet dat het bij jeugd niet in te schatten is, maar hoe groot is dit talent?
0 -1
wolterx
Lastig te zeggen aangezien hij heel vaak geblesseerd is maar vind hem best op linksbuiten, heel sterk lichaam maar valt vooral op met prima dribbel en voegt rendement toe aan zijn spel. Prima eerste aanname ook. Eindelijk weer eens een buitenspeler met snelheid en goede passeeractie die vervolg kan geven eraan die we kunnen behouden. Dat vorig jaar tegen Atletico op bank in YL met 15,5 maar viel niet in. Maak me wel zorgen om hoeveelheid blessures bij hem.
3 -1