Heitinga neemt 23 Ajacieden mee naar Nyon voor Youth League

GinoHaverkamp, 15-08-2020 om 11:15, 20953 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft de 23-koppige selectie voor het restant van de Youth League bekendgemaakt, zo bevestigt de club op Ajax.nlOp dinsdag 18 augustus neemt het team van John Heitinga het op tegen FC Midtjylland in het kader van de kwartfinales van het prestigieuze jeugdtoernooi.

Heitinga moet het in Nyon doen zonder sterkhouders als Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Brian Brobbey en Naci Ünüvar. Zij gaan met het eerste elftal mee naar Oostenrijk voor het trainingskamp aldaar en kunnen zodoende niet meedoen aan het restant van de Youth League. Sontje Hansen is wel van de partij bij Ajax O19.

Verdediger Olivier Aertssen is één van de spelers die nieuw is in de selectie. De Ajacied is pas zestien jaar oud, maar wordt door Heitinga goed genoeg geacht om al met Ajax O19 mee te doen aan de Youth League. Deze zomer zette Aertssen zijn handtekening onder zijn eerste profcontract.

De Youth League had eigenlijk al afgelopen moeten zijn, maar vanwege de coronapandemie wordt het toernooi in een tijdsbestek van een aantal dagen afgemaakt. Op 18 augustus speelt Ajax de kwartfinale tegen FC Midtjylland. Winnen de Amsterdammers, dan wordt er op 22 augustus gespeeld tegen de winnaar van het duel tussen Dinamo Zagreb en Benfica. De finale staat gepland voor dinsdag 25 augustus.

De volledige selectie van Ajax O19:

Daan Reiziger
Calvin Raatsie
Charlie Setford
Rio Hillen
OIivier Aertssen
Terrence Douglas
Steven van der Sloot
Nordin Musampa
Neraysho Kasanwirjo
Liam van Gelderen
Jenno Campagne
Youri Regeer
Enric Llansana
Max de Waal
Quinten Timber
Donny Warmerdam
Kristian Hlynsson
Jaymillio Pinas
Joël Ideho
Sontje Hansen
Tunahan Tasci
Ar’Jany Martha
Christian Rasmussen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
talent020
Gvd niet te geloven dit
1 -1
dumperPattiruhu
Ik vind het lastig. Aan de ene kant hoop je dat Ajax gewoon een keer de youth League wint. Aan de andere kant weet je ook dat het veel moeilijker is, omdat er veel wordt doorgeschoven met jeugdspelers.
0 0
Minsc
Onbegrijpelijk. Die jongens leren veel meer van zo'n belangrijke YL wedstrijd dan van een weekje trainingskamp. Jammer, ook voor de reputatie van de club.
0 -6
Ozymandias
Het lijkt me sterk dat talenten daadwerkelijk meer zouden leren van het spelen van een paar jeugdwedstrijden op Youth League niveau dan een week op trainingskamp met het eerste.
2 0
Saanchez
Onzin, de talenten die met het eerste meegaan voelen zich zo serieus genomen en een heel trainingskamp met de beste spelers meemaken is goede ervaring. Bovendien zou het me niet verbazen als het een bonus was voor het verlengen van contracten. De YL is een mooie competitie waarbij het tijd wordt dat Ajax m eens wint, maar stel we vliegen eruit tegen de Denen hebben die talenten weinig aan de trip gehad. Bovendien is het in deze fase belangrijk dat de weerstand die deze spelers krijgen zwaarder wordt, daarom is het goed als ze een volledig seizoen KKD spelen met hier en daar minuten in het eerste plus veel meetrainen
4 -2
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax o18 de eerste wedstrijd met Raatsie/Reiziger; Van Gelderen, Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Regeer, Warmerdam, Quinten; Martha, De Waal en Hansen speelt. Aangezien er een team zal staan wat niet goed op elkaar is ingespeeld (omdat ze pas net weer aan de voorbereiding op het komende seizoen zijn begonnen) en zal de individuele kwaliteit van spelers belangrijker zijn dan normaal. Hansen is duidelijk de speler waarom het aanvalsspel van de o18 om moet draaien. Ik zou hem daarom een vrije rol geven.
1 0
Soccerskins
Ik ben niet zo’n fan van De Waal als spits, zou voor hem Ideho, Rasmussen of hlynsson laten spelen.
1 0
Ozymandias
Ik zou De Waal niet zo zeer in de spits zetten maar samen met Martha zich af laten stellen op de positionering van Hansen. Zoals ik schreef zou ik Hansen een namelijk een vrije rol geven.
0 0
trodat4030
Volgens mij doelt hij op 4231, dus Hansen in de spits, de Waal vanaf de flank.
0 0
LadyDoll
Off topic:
Voor diegenen die weleens een jeugdwedstrijd bezoeken; Mijn neefje speelt bij Groningen o16 en ik wilde hem verrassen met een bezoekje aan de wedstrijd tegen Ajax o16, op de toekomst. Is dat mogelijk, en hoe werkt dat dan? Moet ik een ticket bestellen, moet ik me ergens aanmelden of rij ik gewoon naar de Toekomst en meld ik me daar?

Alvast bedankt!
0 0
trodat4030
Zat nog te denken. Eventueel kun je ook denken aan AZ, hun jeugdcomplex ligt in Koog aan de Zaan, de 2e afslag ten noorden van de Coentunnel. Die zitten aankomend half jaar ook nog in de competitie van Ajax o16 (en dus niet Groningen o16), maar je weet nooit hoe dat na de winterstop zal zijn of hoe de bekercompetitie verloopt. Dat verdubbelt iig je kansen om hem dichtbij huis te verrassen. Zowel op de site van Ajax als die van AZ zijn vast emailadressen te vinden om tzt inlichtingen in te winnen hoe het gaat mbt bezoeken van jeugdwedstrijden.
2 0
trodat4030
Moet je helaas teleurstellen, Groningen o16 zit niet in dezelfde competitie als Ajax o16 dit aankomende half jaar. Er zijn 2 competities van 8 teams waarvan de nrs 1 t/m 4 na de winterstop een kampioenscompetitie spelen of een 'B' competitie met de nrs 5 t/m 8, een soort degradatiecompetie van 8 teams. Als beide na de winterstop in dezelfde competities komen zullen ze tegen elkaar spelen, maar dat is dus afhankelijk van aankomend halfjaar.

Verder is De Toekomst buiten corona gewoon gratis toegankelijk als elke andere amateurclub op enkele uitzonderingen na, Youth League (Europese wedstrijden o18) en Jong Ajax, daar moet je een kaartje voor kopen. Op het moment is er helaas nog niemand welkom bij jeugdwedstrijden op DT en er is nog niks bekend over hoe dat in september zal zijn. Gezien de recente ontwikkelingen in nl vrees ik dat daar niet heel veel verandering in komt de aankomende weken, maar dat blijft afwachten. De aankomende maanden zou ik rustig contact houden met je broer of zus (of die van je partner) als het een verrassing moet blijven, zodat zij je kunnen inseinen wanneer ze naar DT komen, dan kan je tzt kijken wat de regels zijn. Wie weet loten ze elkaar nog in de beker, maar dat is iig niet in de eerste ronde..
1 0
DrFootball
Sinds Corona ben ik er niet meer geweest. Normaal kan je gewoon naar De Toekomst gaan. Kom je in de kantine gewoon wat oud-Ajax spelers tegen. Daarbij zijn er altijd wel wedstrijden bezig. Zie je soms hele jonge jeugd, maar ook gewoon de onder 19. En die gastjes kunnen allemaal vreselijk goed voetballen.
0 0
Joseph
Jammer dat Ajax dit toernooi niet serieus neemt.
2 0
Pheadrus
Het is leuk (en belangrijk) voor de ervaring van deze jonge groep. Maar zonder Unuvar, Taylor, en J Timber mis je de kwaliteit om heel ver te komen. We zullen zien.
3 0
Suarez16_
Hoop dat Hansen verlengd, maar wel slecht teken dit in mijn ogen.
2 0
Ajax27
Helemaal geen slecht teken. Je wilt de spelers zoveel mogelijk speeltijd gunnen in de voorbereiding naar het seizoen. Met Tadic, Promes, Traore, Brobbey en nu zelfs Labyad heb je al 5 opties. Dus ja, ik snap wel dat ze Hansen dan als de grote man aan de YL laten meedoen. Hij kan zich daar wederom enorm in de kijker spelen.
3 0
Buza
Onderschat deze talenten niet, ik geloof er wel in dat hun de YL kan winnen, met Sontje Hansen als vrijerol Pinas centrale spits Martha links Regeer of Rasmussen op 10 Quinten Timber op 6 Max de Waal op 8 van der sloot op 2 Kansanmirjo op 3 Mussampa 4 en Douglas op 5 kunnen ze best wel geschiedenis schrijven!
1 -2
Westerpark1982
Hou op over Pinas. Die moet je nooit opstellen. Ook al zijn er 10 geblesseerd.
1 0
AFCA-pride
Reiziger
van der Sloot Kasanwirjo Musampa Douglas
Regeer Llasana Timber
Hansen Rasmussen Ideho
1 0
Sampaoli
Llansana is helaas eerste pot geschorst, dus dan zal Warmerdam spelen. Voorin moet Hansen altijd centraal spelen in een elftal als dit, kan van niets iets maken. Rasmussen in een vrije rol vanaf rechts is ook sterk. Linksbuiten is open voor Tasci, Martha of Ideho.
0 0
AFCA-pride
Llasana klopt ja. Hlysson is een 10 toch? Tasci ben ik zelf niet zo kapot van, vrij licht. Wellicht in toekomst. Datzelfde heb ik eigenlijk met Fitz-Jim wel. In mijn ogen kan Aertssen in dit elftal ook al wel goed mee en heeft meer potentie dan Musampa.
1 0
Marcus
Alles onder Jong Ajax ken ik niet goed, alleen van verslagen en wat YT samenvattingen.
Maar als ik naar dit lijstje kijk dunkt mij dat er aanvallend te weinig stootkracht zit op Sontje Hanssen en Rasmussen na. Klopt dit?
1 0
Sampaoli
Omdat Brobbey en Ünuvar weg zijn lever je uiteraard in. Van Axel Dongen is een hele getalenteerde buitenspeler maar is geblesseerd en de kersverse aankoop Kjaer nog niet speelgerechtigd.

Van wat er mee is vind ik Martha en Tasci wel mooie spelers. Gaan uit van techniek en combinaties. Kunnen zeker mee in positiespel en hebben een individuele actie. Of ze kwalitatief goed genoeg zijn voor Ajax 1 zal komende jaren moeten blijken. Het zijn geen buitencategorie talenten. Ideho is een nieuwe jongen dus daar nog te weinig van gezien. Verhaal Pinas is bekend, moet nog véél stappen maken.
2 0
atalantanio
Geen Jeppe Kjaer?
0 0
wolterx
Heeft sowieso eerst vakantie, is net 1,5 klaar met competitie ook.
1 0
Sunstridr
Die sluit aan in September, dus na het Youth League.
1 0
atalantanio
O vandaar, thanks
0 0
Soccerskins
Ondanks alle afwezige (geblesseerd of mee met 1) is dit nog een aardige selectie.
0 0
Ozymandias
Het lijkt me alleen geen spelersgroep waarmee de o18 een realistische kans maakt om de Youth League te winnen.
1 0
Soccerskins
Daarvoor zou je inderdaad talenten als Ünüvar, Taylor en J. Timber mee moeten nemen ja. Het middenveld mist nog wat.
1 0
Saanchez
Ondanks de afwezigen kun je alsnog een heel aardig team neerzetten hiermee. Hopelijk is het genoeg, Deens jeugdteams moeten we niet onderschatten, ze staan er niet voor niets tenslotte
1 0
ram
Haha, categorie "de bal is rond".
0 0
Saanchez
Haha wel een beetje eerlijk gezegd. Maar soms zijn die cliche uitspraken gewoon goed om er in te gooien!
0 0
ram
Dat is een waarheid als een koe.
0 0
FlyingDutchMan
Die koe van mij liegt iets te vaak...
0 0