Verhuur Danilo aan FC Twente definitief

NielsOpdam, 14-08-2020 om 12:05, 6368 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax verhuurt Danilo Pereira definitief aan FC Twente. Dat melden de Amsterdammers via de clubwebsite. De Braziliaan wordt per direct verhuurd en blijft tot en met 30 juni 2021 in Enschede. Danilo heeft bij Ajax nog een contract tot en met 30 juni 2022.

Danilo en de club uit Enschede waren al weken akkoord over de huurtransfer. Echter moesten beide partijen wachten op de werkvergunningen voor de Braziliaan. Nu het papierwerk is afgerond, is de transfer officieel. Zodoende kan Danilo beginnen aan de voorbereiding bij zijn nieuwe club.

De 21-jarige aanvaller speelt sinds de zomer van 2017 bij de Amsterdamse club. Op 23 februari 2020 maakte hij zijn debuut in Ajax 1 op bezoek bij Heracles Almelo. Tot nu toe speelde Danilo drie officiële wedstrijden voor het eerste elftal en hij scoorde daarin één keer. In het seizoen 2018-2019 was de Braziliaan wel negentien keer trefzeker namens Jong Ajax in de Eerste Divisie.

Verwacht jij een 2-1 overwinning van FC Barcelona op Bayern München? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fc Barcelona_ke
Gaat Ekelenkamp hem achterna? Hij was gisteren niet bij en zelfs niet op bank zitten?? is hij dus een transfer bezig?
0 0
afca1985
Ook deze speler heeft weer niets bijzonders, zoals de meeste buitenlandse jeugdspelers die ze hebben aangetrokken. Kan me niet voorstellen dat dit ooit een basisspeler in 1 gaat worden, zoveel opties die meer talent en kwaliteit hebben op die posities , maar ik laat me graag positief verrassen.
3 0
Drukwerk1968
Je zou maar zo negatief in het leven staan zeg.
0 0
3sterren
Twente en Feijenoord gaan binnenkort verdienen aan door Ajax opgeleide jeugdige talenten, na een eventuele lucratieve transfer.
En dan durft men nog met een strak ’smoelwerk’ te beweren dat Sinterklaas en de Kerstman niet bestaan. Echt wel en ze komen uit Mokum ...
1 -7
AlexIbarra
Tegen een City dat 80 spelers onder contract heeft en een sjeik die het allemaal betaalt, is het lastig concurreren. Als kleine NL clubs met onze spelers geld verdienen, hebben wij het zelf niet goed gezien, of zij hebben de speler zelf verder op weg geholpen.

Het kostbaarste deel vd opleiding is in mijn ogen de fase waarin we nu met Gravenberch en Traoré (Schuurs, Eiting) zitten. Spelers verdienen al behoorlijk wat, moeten speeltijd in het eerste krijgen voor hun ontwikkeling maar halen nog niet (elke wedstrijd) het niveau dat je graag wilt zien.

Als Antonucci bij Feyenoord uitgroeit tot een jongen die over 2 jaar voor 12 miljoen naar het buitenland gaat, betekent het dat ze hem goed hebben gescout en kansen hebben gegeven. Wij willen nu andere jongens kansen geven.
Daarnaast heeft Monaco toen gewoon 3 mln voor hem afgetikt bij ons.
0 0
MosesD
Zoals Ajax mega veel heeft verdiend o.a. met de door Willem II opgeleide Frenkie de Jong, bedoel je?
0 0
fc Barcelona_ke
Antonucci wilde toen AS Monaco meldde al weg bij Ajax. AJax heeft hem steeds geprobeerd z'n contract verlengen!
Twente ruikt de kansen toen SC Heerenveen (Botman) een slimme zet deed.
0 0
Flipper33
Ze hadden beter Traore kunnen verhuren Danilo is beter.
1 -9
Sampaoli
Haha, lekker opportuun. Traoré schoot vorig seizoen de KKD aan gort en is 2 jaar jonger dan Danilo. Nu speelt hij 2x 45 minuten niet geweldig en is Danilo plotseling beter.
6 -1
AFCA-pride
Eens! Traore is echt heel goed bruikbaar en Brobbey is op dit moment nog niet zo ver. In winterstop wellicht een andere situatie.
0 -1
036AFCA97
Brobbey is beter dan allebei. Die gaat ze allebei voorbij aankomend seizoen.
1 -1
Ozymandias
Traoré deed het beter bij Jong Ajax dan Brobbey. Ik denk dat mensen de stap tussen het eerste en Jong Ajax nog steeds onderschatten en daardoor denken dat een talent wat bij Jong Ajax (veel) meer indruk maakt dan een talent bij het eerste ook direct beter of talentvoller is.

Traoré speelt pas sinds anderhalf seizoen bij een club waar zijn ontwikkeling goed wordt begeleid. Daarvoor heeft hij anderhalf jaar geen wedstrijden gespeeld doordat hij niet mocht worden ingeschreven bij Ajax CT (aangezien hij een "buitenlander" van onder de 18 jaar was).

Het is niet voor niets dat scouts kijken naar de opleiding die een talent heeft gekregen. Een talent wat een geweldige opleiding heeft gekregen heeft weinig minder natuurlijk talent dan een vergelijkbaar talent (qua kwaliteit en leeftijd) wat tot zijn zestiende niet eens op schoenen speelde en pas sinds recent goed wordt begeleid in zijn ontwikkeling.

Ik denk dat Traoré meer talent heeft dan Brobbey maar zou Brobbey liever willen zien slagen omdat hij een talent uit de eigen opleiding is. Daarbij zou ik Traoré verhuren omdat hij in het recente verleden al anderhalf jaar geen wedstrijden heeft gespeeld en nu dus zo veel mogelijk speeltijd moet krijgen (wat hij als wisselspeler niet zou krijgen).
0 -1
036AFCA97
Ik denk niet dat Traore meer talent heeft. Denk dat Brobbey zijn potentie hoger ligt
0 0
MosesD
Volkomen mee eens.
0 0
jutter
Voetbaltechnisch gezien zeker, ziet er voor het oog ook wat beter uit dan het harde werken en fysiek van Traoré. Beiden zijn echter niet geschikt voor de spitspositie bij Ajax 1. Laatstgenoemde al helemaal niet, veelvuldig ongeschikt geacht door degenen die zich echte kenners noemen, maar ook duidelijk herkenbaar voor de leken die niet veel met voetbal op hebben. Hard werken is ook een belangrijk facet in het voetbal maar lang niet voldoende natuurlijk, en al helemaal niet voor een club als Ajax. En ja, op de keeper beschouwt zou Traoré nog eerder in aanmerking moeten komen om verhuurd te gaan worden dan Danilo. Blijkbaar ziet de technische staf dat momenteel wat anders. Ik dus duidelijk niet, en talrijke anderen met mij, neem ik aan.
1 0
ajaxxcied4life
Daar lijkt het wel op hè....
0 -2
SpursAjax
Ik hoop eigenlijk dat Ekkelenkamp ook verhuurt gaat worden aan Twente. Heeft echt veel potentie en is zonde als die weer een heel seizoen op de bank zit. Aan Lang en ook Botman heb je gezien dat het verhuren van spelers echt zijn vruchten af werpt.
0 -1
aissati
Hoop dat er nog een speler verhuurd word aan Twente, dan word het helemaal leuk om Twente te volgen komend seizoen. Bovendien is het ook goed voor de waarde voor dit spelers net zoals Sierhuis, Zeefuik en Botman
2 0
036AFCA97
Kotarski kan die kant wel op. En Eiting zou wat mij betreft ook wel kunnen. Benieuwd wat een jaartje Eredivisie voor hem doet. Dan hebben ze met Kotarski, Pierie, Eiting en Danilo op elke linie een Ajacied hahaha
1 0
ajaxxcied4life
Danilo een contract tot 2022 en Lang tot 2021. Ik denk dat je toch wat moet gaan doen als club zijnde.
0 0
jutter
Absoluut, en dan met name wat de spitspositie betreft. Dat valt een enkele keer via een noodoplossing op te vangen door een speler (Tadic met name of Promes) die niet specifiek gericht/geschikt is voor/op die positie, maar kan/zal op de wat langere termijn een heel groot probleem gaan worden, daar durf ik m'n hand voor in het vuur te steken! Mijn advies voor wat het waard is: Koop een goede, technisch goed onderlegde (zeker in de combinatie) jonge speler uit een voetballand waar de weerstand voor een speler groot is (Brazilie bijv.). Zal wat centjes kosten, maar een dergelijke speler moet daar toch te vinden zijn, en dan een stukje beter dan de hier al genoemde Danilo in wie men in eerste instantie al een dergelijke speler zag, mag je aannemen. Ja, ook scouten blijft moeilijk ik weet het, kijk ook maar eens naar Magallan, maar niet geschoten is altijd mis, en dus voor genoemde positie allerminst een sinecure!
0 0
AlexIbarra
Tadic is toch een 'goede, technisch goed onderlegde (zeker in de combinatie) speler uit een land waar de weerstand groot is' (Engeland bijv.)
Hij is alleen niet jong maar dat zijn alle anderen al.

Dus wat vind jij niet geschikt aan Tadic?
Ik zie zelf ook dat hij elke wedstrijd een paar momenten heeft waarop een 'echte spits' keihard eerste paal zou gaan of meteen zou schieten, terwijl hij erbij loopt alsof het een positiespelletje is.

Maar welke ultieme wereldtopper is nou net zo goed in het meevoetballen maar tegelijk ook een 100% killer? Bijna elke spits heeft z'n nadelen. Griezmann / Vardy types hebben ruimte nodig, Giroud / Diego Costa types missen handelingssnelheid, dan heb je nog de Dolbergs en Bergkamps bij wie de blinde scoringsdrift ontbreekt.

Als we iemand willen hebben die in een half uur 25x naar de eerste paal gaat, hebben we Klaas. Valt er qua fysiek echt iets te winnen in het centrum dan hebben we Traore (/Brobbey).
Maar de 90% vd tijd dat het balletje vooral lekker rond moet gaan tussen onze andere goede aanvallers en aansluitende mensen, vind ik Tadic prima.
0 0
ajaxxcied4life
Danilo een contract tot 2022 en Lang tot 2021. Ik denk dat je toch wat moet gaan doen als club zijnde om de
0 0
afcasven1995
Hehe eindelijk, wat een gedoe met dat papierwerk altijd. Kudus kan ook nog steeds niet meetrainen bij ons.
1 0
Drukwerk1968
Volgens het ad gaat hij mee op trainingskamp omdat papierwerk vandaag ook in orde komt
0 0
036AFCA97
Als die net zo gemotiveerd terugkomt als Noa Lang vind ik het helemaal prima.
4 0
Lazell
Alleen heeft Lang meer talent. Als hij net ze veel oplevert als Botman vind ik het ook prima :)
1 0
jutter
Lang heeft een prima voorbereiding gehad, dat zal ik niet ontkennen. Maar ik ontken ook niet dat dat absoluut niet maatgevend is. Ik denk dat als de weerstand groter wordt, en dat is al een beetje het geval bij die oefenstage/trainingskamp in Oostenrijk, Lang wel eens tegen kan gaan vallen, vind het niet iemand met extra klasse zoals Antony en Neres bijv wel hebben. Laten we hopen dat ik het mis heb, maar meestal niet, al zeg ik het zelf
0 0