Rutte brengt nieuws: geen Eredivisie tot 1 juni

JesseTH, 31-03-2020 om 19:25, 18334 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De maatregelen die door het kabinet waren opgesteld voor de coronacrisis zijn verlengd van dinsdag 6 april tot dinsdag 28 april. Daarbij vertelt minister-president Mark Rutte dat het profvoetbal tot zeker 1 juni stilligt, omdat het valt onder vergunnings- en meldingsplichtige evenementen.

In een persconferentie op NPO 1 vertelt minister-president Mark Rutte over het besluiten tot een verlenging van de maatregelen. 'We nemen dit besluit op basis van het advies van experts van het outbreak management team. Het verloop van het aantal besmettingen en de capaciteit op de Intensive Care afdelingen laat geen ander besluit toe.'

Recent werden er door KNVB drie scenario's opgesteld om de Eredivisie toch af te kunnen maken. De competities vóór 30 juni afmaken, de competities na 30 juni nog afmaken, of de competities vroegtijdig beëindigen. De eerste optie is door de maatregelen niet realistisch meer, aangezien de voetballers ook een periode nodig hebben om fit te geraken.

Woensdag staat er een door de UEFA georganiseerd video-overleg gepland met vertegenwoordigers van de 55 bij de organisatie aangesloten bonden. De KNVB zal er dus ook bij zijn wanneer er wordt gesproken over het vervolg van alle competities binnen het Europese voetbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Shit Psv heeft nu ook ineens interesse in Jonathan david. Waar blijft ajax nou je leest al weken niets over interesse in spelers, Als ze maar niet weer ouderwets lopen te slapen want dan gaat een psv er met de spelers vandoor op het lijstje, pepe hebben ze ook al interesse in.
0 0
Simon1
Corona...

Heb je daar al van gehoord?
0 0
PierreHeno
Je krijgt voorlopig niemand meer in de stadions. Gaat nog vele maanden duren dit. Minimaal een groepsimmuniteit van 57% benodigd om de infectiecurve te doen laten afbuigen...dan heb je het alleen al in NL over bijna 10 miljoen mensen die de ziekte zullen moeten doormaken want een vaccin komt er niet vóór april 2021. Aangezien er op dit moment geschat 0.1 tot 0.3 % komt te overlijden van het totaal aantal aan geïnfecteerden ( is niet bekend maar wordt geschat) heb je het dus al over minimaal 10-30.000 doden in NL.
0 0
korem
Praten over na juni een competitie afmaken ? Zonder publiek ! We weten allemaal dat het nog maanden gaat duren voordat wij maar ook de rest van Europa weer op een normale manier kunnen leven ! Dus volgend seizoen zal al een uitdaging zijn om die te laten beginnen op de geplande datum ! Dit seizoen is verloren !
0 0
blava
De voetbal wereld moet zijn verlies nemen. Nieuwe competitie zal zeker niet voor October beginnen. Dat sommige clubs eerder willen beginnen (zie de UK) is kortzichtig en dom. De piek wordt in de meeste landen in Europa tussen half mei en half juli verwacht. De UEFA kan dan niet met een tijdschema komen dat voor alle Europese competities zal gelden. Blijkbaar beseffen nog veel mensen nog niet dat we eigenlijk pas aan het begin staan van nog meer ellende. Zoals het er nu uitziet is een begindatum van 1 Januari 2021 realistischer.
1 0
MPAjax
Hoe weet hij nu al dat het 1 juni de heroverweging kan komen alsof hij de toekomst kan voorspellen want stel dat het over een maand al verbeterd is, wat dan? Dit lijkt wel weer een opgezet plan...
0 -1
trainerdv
Eerst scholen, dan bedrijven, dan het sociale leven en pas als laatste de massa-evenementen. In mei zal het best realistisch zijn om te zeggen of er in juni gespeeld kan worden. Als dat zo is, kunnen ze een maandje beulen met 9 wedstrijden en lege stadions. Of iemand daar blij van wordt is een tweede.
0 -2
Van Reenen
Nee, eerst premier Rutte en zijn RIVM zullen op 28 april of een paar dagen ervoor mededelen dat we zeker geen evenementen voor 1 juli kunnen verwachten. Daarna geldt jou uitleg.
0 0
3*stars*3
Als het zo eindigt moet Ajax zeer waarschijnlijk ook weer voorrondes CL in.
Want de winnaar van de CL moet in de eigen competitie ook in de top-4 eindigen, waardoor een ticket doorgeschoven kon worden naar een NL club.
Dat hele coëfficiënten gelul zeg maar.

Maarja dat is zorg voor later, als iedereen maar gezond blijft en daarom maar de competitie schrappen.
2 -1
DeHardeWaarheid
Er is een apart ticket voor de CL winnaar. Alleen als de CL dit seizoen gewonnen wordt door een club die zich niet plaatst voor de CL groep dan moet de landskampioen van NL voorronden spelen.
0 -1
3*stars*3
Dat is het em juist, CL gaat dit seizoen ook niet meer door hoor.
Dus er winnaar komt er dan ook niet.
Dan gaat het “oude systeem” van afgelopen jaren weer gebruikt worden en zal Ajax weer voorrondes in moeten.
0 0
DeHardeWaarheid
Als er geen winnaar is dan blijft dat ticket open.

Dus gaat het naar de kampioen van NL, anders speel je met 30.

24x direct groepsfase via competitie
6x via de voorronden
1x winnaar EL
1x winnaar CL
0 0
JasperAFCA
nee door de prestaties van Ajax vorig seizoen staan we niet meer op de 11e plek maar in de top 10 waardoor de kampioen automatisch groepfase cl heeft
0 0
3*stars*3
Gaat in vanaf 20/21
1 0
Restored
Maar dat is pas vanaf volgend jaar toch?
0 0
JariHeijden
Ik denk dat je de competitie vanaf 1 juni best weer kunt oppakken. In uiterlijk zes weken kun je de resterende negen wedstrijden afwerken. Aflopende contracten moeten wel door gaan lopen tot 31 juli. De transferwindow moet gaan gelden van 1 augustus tot 1 september. Als je dan je nieuwe competitie in september laat beginnen, dan kom je er wel.

De Uefa moet nadenken over hun voorronden. Wellicht geen voorronden en bijvoorbeeld iedere club mee laten draaien in de eerste ronde. Dan worden de eerste twee ronden via knock-out en de clubs spelen maar één wedstrijd, met mogelijkheid tot verlenging. Zo zijn er best wat ideeën te bedenken.
0 -7
DeHardeWaarheid
Grofweg een derde van de Eredivisie is op 1 juli transfervrij. De kans op verplicht verlengen is vrij klein.

Daarnaast moet de transferwindow minimaal 12 weken open. Iets met vrij verkeer van personen..
0 0
Bonno1978
Ik lees dit niet echt toch?
1 0
Web
Veronderstel nu eens dat ze zonder publiek gaan spelen, dat lijkt dan de enigste mogelijkheid?
Heb jij er vertrouwen in dat de supporters dit op kunnen brengen om thuis te blijven?
Dat gaat het niet worden
Ik vind ook dat je dit niet kunt maken
Wel relativerend blijven denken, een jaar loopt het een keer wat anders.
0 0
korem
Precies in Nederland maar ook in andere landen, Liverpool die een kampioenswedstrijd speelt en kampioen word dat word een groot feest en zijn we weer terug bij af ! Nee dit seizoen is totaal onrealistisch !
0 0
sdds
Amateur voetbal word niet meer hervat hoor ik net
0 0
Web
Je mag blij zijn als je op tijd met de nieuwe competitie kan beginnen
9 0
Spectre
Klopt daarom kun je beter deze competitie stoppen en focussen op de nieuwe competitie.
7 0
DS
Ajax CL, Az voorronde CL, Kakkerlakken EL, Pisvee voorronde EL.
ADO en RKC eruit, Cambuur en de Graafschap terug.
Opgelost.
1 -1
Ajaxbrl
Dus dat.. Niks moeilijks aan en gewoon het eerlijkst na omstandigheden...
0 0
Jojo49
prima , ado er alleen uit ook goed. ,(knipoog)
0 0
insectenverdelg
Donderslag bij heldere hemel. Geheel geen voetbal met pasen.....
0 0
DeBaarsjes
Afscheid van een maestro met een verbolgen wissel tegen AZ.....
3 -1
Arek Milik
Lekker ook geen bekerfinale voor die kakkies... Ons seizoen was perfect! Geen Brandhaard Atalanta tegenstander in de CL, op tijd uitgeschakeld in de KNVB beker. Op de valreep 1ste plek behouden.

Het kan niet op!
8 -6
korem
Denk dat Ajax het Corona virus samen met de KNJB ontwikkelt hebben zodat Ajax kampioen word !
0 0
ajaxdordtt
Weer geen oplossing van Rutte gehoord. Gaan we zo nog 10 jaar door?
2 -12
Van Reenen
Dan heb je niet goed geluisterd. Rutte heeft duidelijk gezegd dat er geen vergunningen worden afgegeven voor evenementen voor 1 juni a.s. Hieronder valt ook het betaald voetbal. Dus Ajax is als no.1 geëindigd, AZ als no.2 en Ajax wordt niet benoemd als kampioen seizoen 2019-2020 !
0 0
Oeroeboeroe
Als er volop coronafeestjes worden georganiseerd, mensen toch op vakantie naar het buitenland gaan, markten vollopen, ja en misschien nog wel langer
1 0
Van Reenen
Alle landen hebben hun grenzen gesloten en er is geen vliegverkeer mogelijk. Of heb je op zolder nog een rubberbootje liggen?
0 0
ajaxdordtt
Dit is dus ook niet waar. Komen nog dagelijks vluchten uit Spanje en Usa binnen.
0 0
ajaxdordtt
Hoe langer dit duurt, hoe meer coronafeestjes zullen volgen.
0 0
stefanwillem
Ik ben het niet vaak met je eens maar nu wel. Het is doelloos vooruit schuiven en hopen op verbetering.
1 -6
Dick
Want jij hebt wel een plan of een idee ? Ben benieuwd...
0 0
stefanwillem
Ik ben geen minister of medisch expert. Maar iemand die roept dat het “voorzichtig beter gaat” op de dag dat er een recordaantal doden te betreuren valt heeft echt geen idee waar hij mee bezig is. En eerst niet uitgebreid testen, en nu ineens wel op grote schaal gaan testen. Hoeveel voorbeelden van hun onwetendheid wil je nog meer hebben?
0 -5
Dick
Ok, geloof dat maar. Succes en laat me weten als je wel een oplossing hebt, lekker roepen van de zijkant. Lucht wel op zeker ? O ja, #tenhagout....
1 -1
ajaxdordtt
Niveautje. Wij zijn geen MP. Maar binnen zitten in de hoop dat het voorbij vliegt lijkt me geen lange termijn oplossing.
0 -3
Dick
Ik pas me volledig aan aan jou. Maar misschien moet je nu binnenblijven om de piek afvoer vlakken en word er ondertussen met man en macht gewerkt aan een medische oplossing, wereldwijd. Maar ga jij lekker naar buiten joh met je oplossingen, succes! O nee, je had geen oplossing, alleen commentaar.
0 0
ajaxdordtt
De piek afvoer vlakken? Ik blijf gewoon binnen. Dan neemt de verspreiding af en de druk op de IC af.

En dan?
0 0
stefanwillem
Jouw reactie met je tenhagout zegt alles over je verstandelijk vermogen. Misschien kun je de zeer talrijke nabestaanden van de slachtoffers even uitleggen dat de regering goed bezig is. Maar prima joh, blijf maar lekker in je eigen naïeve wereldje hangen, misschien snap je het als er na zondag geen ic bed meer beschikbaar is en we over 2 weken op het niveau van Italië zitten.
2 -1
Dick
Hahaha.....dan begrijp je het sarcasme niet.....Dit is jullie niveau, alles is de schuld van Ten Hag toch altijd ? Ik denk doe eens populair mee met Ten Hag out. Maar nogmaals.....wat is jou plan dan ? Je zegt dat je geen MP bent of deskundige, maar je kan wel zeggen dat wat er nu gebeurt vanuit de overheid niet de oplossing is. Wat is het dan ? Lekker naar buiten gaan met zijn allen ? Enige wat je de overheid kan kwalijk nemen is dat ze niet voorbereid waren (had dat dan gekund moet je je afvragen) en misschien niet optijd hebben opgeschaald met maatregelen.
0 0
ajaxdordtt
Geloof me lieverd, dat alles wat jij zegt door iedereen begrepen word.
0 0
BrandjeXL
Dat is Ajaxdordtt ten voeten uit. Overal commentaar op hebben naar nooit met een oplossing komen.
5 0
Dick
Zolang dat jou binnenhoudt wel ja! Maar dan ook echt alleen voor jou hoor! Kusje erop ?
0 0
Sterspeler
Het zou beter zijn als je zou stoppen met drinken...
0 0
Web
Kom jij maar met de oplossing
4 0
Hans Kraay Jr.
Oplossing?

Als je denkt dat hier een directe oplossing voor is dan snap je er maar weinig van.

Wat de regering nu doet is de enige mogelijke maatregel die er nu is of je moet een lockdown graag willen.

Rutte is juist erg duidelijk in deze crisis wat er wel en niet kan. Zowel op nationaal als internationaal niveau stelt hij duidelijk grenzen.

Voor deze crisis was ik alles behalve een fan van Rutte, maar de manier hoe hij het nu doet vind ik erg knap.

Er is maar 1 punt van kritiek dat ik heb en dat is dat Nederland niet goed voorbereid was op dit Virus. Maar de schuld hiervan ligt meer bij het RIVM aangezien zij de regering hierin adviseren.
5 -1
ajaxdordtt
Oplossing verkeerde woord. Ik bedoel een plan.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Ligt er volgens mij ook gewoon.

Besmettingen beperken door vooral sociale contacten van de bevolking te beperken tot het minimale noodzakelijke.

Daarnaast de zwakke groepen beschermen door isolatie.

Hierdoor wordt geprobeerd de druk op de zorgsector te verlichten.

Het idee hier achter is niet om Corona uit te laten sterven maar om een grote groep met een immuniteit op te bouwen onder gezonde mensen die dan ook het virus niet kunnen verspreiden.

Daarbij legt de Nederlandse overheid een deel van de verantwoordelijkheid bij het volk. En zo worden we dus niet gedwongen opgesloten zoals in Frankrijk en Italië.

Naar mijn inziens is dit gewoon de juiste aanpak. En helaas heeft resultaat met dit plan gewoon tijd nodig.

Maar hetzelfde geld voor een totale lockdown.
0 0
ajaxdordtt
Met 150000 besmettingen per maand duurt het nog 5.5 jaar voor 60% immuun is/besmet is geweest.
0 0
Web
Maar dat geld zowat voor alle landen
0 0
Hans Kraay Jr.
Klopt en daarna gewoon goed gehandeld dus klein puntje van kritiek van mijn kant, niet meer dan dat. ;)
0 0
Web
Je hebt ook zeker een punt
0 0
johan_afca
Wat verwacht je van hem? Dat hij eigenhandig een vaccinatie in elkaar gaat knutselen?
3 0
ajaxdordtt
Nee. Maar dan kan hij toch gewoon zeggen dat dit gaat duren tot er een eventuele vaccinatie is?
0 -1
Lewis Hamilton
Je mag blij zijn als je in september het nieuwe seizoen kan beginnen, denken dat je dit seizoen nog kan afmaken onder de huidige omstandigheden is te gek voor woorden.
5 0
louis60
Kunnen we dit seizoen niet helemaal overspelen in 2021? Noemen we het seizoen 2020(1). In Tokio noemen ze Olympische Spelen ook 2020. Wel nieuwe loting Europa. Geen promoties van 1e divisie. Dus gewoon een reset. Maar ik ben natuurlijk ook blij dat straks de stand van nu wordt aangehouden.
0 -1
Babayaka
En reken er maar op dat heel 2020 niet wordt gevoetbald.
Hoogstens een potje pes of fifa op je ps4 of xbox one
5 0
mgtow
Jij hebt het door.
0 0
Bjorn
Geen officiële kampioen, huidige stand voor Europese tickets en volgend jaar eredivisie met 20 clubs (Graafschap en Cambuur promoveren).

Het is allemaal niet zo moeilijk.
1 0
ddkoning
Waarom wel promoveren en niet degraderen?
2 0
FSideMaluku
De grote clubs zien niks in uitbreiden van de Eredivisie, omdat dat meer wedstrijden oplevert terwijl de "jong teams" niet mogen promoveren. Zou je naar 20 gaan, dan willen de grote clubs ook kunnen promoveren met hun jong teams.. Daar wringt een beetje de schoen.
0 0
afcas
Dat willen de grote clubs niet want dat zijn regels die de knvb niet eens zelf kan bepalen... Dat is gewoon onmogelijk aangezien je geen 2 clubs met dezelfde eigenaar in 1 competitie mag hebben...
2 0
PJSM
Tot 1 juni verboden ook zonder publiek. Stel 1 juni vrijgegeven, 3 weken op trainen dus 1 week over voor 9 wedstrijden. We zijn dus klaar.
0 -1
BrandjeXL
Klopt niet helemaal want feitelijk zouden clubs van 29-04-2020 weer mogen trainen en oefenwedstrijden spelen. Dan nog red je het niet maar was even ter aanvulling.
1 -1
Kupke
Net alsof die maatregelen niet verlengd worden vanaf 28 april hahah
0 0
Kupke
Net alsof die maatregelen niet verlengd worden vanaf 28 april hahah
0 0
mgtow
Ajax moet maar extra spelers kopen voor de andere clubs! 2 wedstrijden per dag per club! /sarcasme
1 0
DrFeelBest
KNVB moet nu de eredivisie stopzetten en niet om de hete brij heen draaien!
5 0
Patrick78
Ajax kampioen.
0 0
mgtow
Gudde out. Vent is nog te achterlijk om te snappen dat eredivisie vergunningsplichtig is. Dit was vorige keer allang bekend. Zitten de juristen van de KNVB non stop bij hem onder de tafel ofzo haha.
4 0
DemyV
Precies waar ik aan dacht, hoe konden ze dit niet weten terwijl deze maatregel waar het profvoetbal kennelijk ook zonder publiek onder valt allang van kracht is tot 1 juni? Rutte was vrij duidelijk en twijfelde geen seconde over dat antwoord. Zitten weer te slapen in Zeist en weken werk in scenario's te steken die direct de prullenbak in kunnen.
0 0
JanTa
Zullen we het houden op gebrek aan daadkracht?
0 0
voorkennis
wat staat die KNVB toch telkens weer compleet voor lul
1 0
ghouleseddik
KNVB gaat nog geen knopen doorhakken hoor. Die wachten af of ze na 1-jun nog kunnen herstarten.
1 0
mgtow
Ergens in 2033 gaan we dit seizoen afmaken. Gudde eet nog liever vleeemuizensoep dan de mooiste club van de wereld de schaal te overhandigen.
5 0
AjaxDordt
Boze kakkerlakken in 3...2...1...
2 0
Radie125
Even het gehuil op FR12 beluisteren.
2 0
voorkennis
dat is maximaal
0 0
DeBaarsjes
Komt morgen die Rotterdammer Gudde: Competitie in Juni hervat..........
0 -1
Redrum
Daar kan je op wachten ja.
0 -1
Mocrodammerr
KAMPIOEEENUUHH
3 0
MarkGroothuis
1 juni, niet 28 april.
1 0
RuffRhythim
Eens kijken welke infantiele ideeën er nu nog op tafel komen om een achterlijke draai te geven aan de huidige stand in de competitie...
8 0
Babayaka
Ik zag al iets over een plee offs voor de titel , alleen weet ik niet of het dan ging om ajax fenurd az en psv of alleen ajax en az
0 0
FSideMaluku
Klaverjassen.. Een beetje eredivisie speler moet dit wel kunnen en je kan het doen met inachtneming van de maatregelen. Winnaar gaat door en de winnende speler mag bepalen wie er kampioen wordt.

Zoiets?
2 0
ajaxxcied4life
Hahaha.... Nu al lachuh jongens.
0 0
Jelephi
Plekken aanhouden voor Europese plekken en geen kampioen uitroepen.

Zonde dit seizoen maar wel heel begrijpelijk
3 0
Spectre
Ik kan er mee leven dat ze geen kampioen uitroepen dit seizoen maar aan de andere kant zijn we nooit van die 1e plek geweest dus ergens is het wel heel zuur, maar goed er valt mee te leven, het leven is belangrijker dan voetbal uiteindelijk
3 0
MNJ7
Vraag me af wat er met het seizoen van Liverpool gaat gebeuren ... Stel je voor wij hadden nu zo’n seizoen als hun in de competitie en dan wordt het seizoen nietig verklaard... pff

0 0
Spectre
Ja dat moet voor Liverpool als een mokerslag aankomen, na zoveel jaar eindelijk afkoersen op de titel en dan dit..
0 0
JordanAFCA
Tot 1 juni
1 0
Arek Milik
HAHAHA, 1 juni, niet 28 april... knvb mag lekker deze stand aanhouden als europese plekken. Geen kampioen lijkt me logisch.
3 0
Juichtoon
1 juni
2 0
Leprechaun
Rutte meldt dus inderdaad zojuist dat voor het betaalde voetbal altijd al 1 juni gold.

Wat kletste die KNVB dan toch uit z’n nek joh?
6 0
Babayaka
En dan heb ik ergens een discussie gevoerd met iemand die zei dat voetbal geen sport evenement was. Want let wel hij had in zijn leven nog nooit gezegd ik ga naar een voetbal evenement. Ik heb het toen maar opgegeven.
3 0
mgtow
Mentale gymnastiekertjes. Altijd hinderlijk volk.
0 0
aka
Ja idd
1 0
behangdelul
1 juni - dus juni/ juli uitspelen, maandje vakantie en dan weer aan de slag
0 -4
MRAFCA14
Haal die competitie er maar uit. Gaat never nooit meer lukken om die uit te spelen
3 0
Juichtoon
Betaald voetbal ligt er in ieder geval uit tot 1 juli zegt Rutte net. Valt onder vergunningsplichtige activiteiten.
1 -1
mgtow
Ja dat was allang bekend dus weet niet wat KNVB de hele tijd liep te lullen.
1 -1
RuffRhythim
Das nou lekker duidelijk die 1 juni
3 0
aissati
1 juni
1 0
MichelAjaxTadic
Tot 1 juni zelfs wordt net door Rutte gezegd!
1 0
JeffreyAFCA1
Juist! En dus niet tot 28 april!
1 0
ddkoning
Tot 1 juni toch??
1 0
AFCA-Driebergen
Sowieso tot en met juni. Pas maar aan ;)
0 0
arigold
1 juni zei Rutte zojuist.
1 0
Bjorn
Rutte zei profvoetbal tot 1 juni geen toestemming.
2 0
Mocrodammerr
voetbal ligt stil tot 1 juni. zojuist gezegd door Rutte
2 0
Dick
Tot 1 juni dus.....
2 0
Frank1978
Niet echt verrassend dit en het zou mij verbazen als er meteen na 28 april wel weer kan worden gevoetbald.
0 0
Bjorn
Het is gewoon einde seizoen. Face it, KNVB.
3 0
Toon meer reacties