UEFA straft Ajax: geen uitfans tegen Chelsea

BartVeenstra, 17-10-2019 om 18:05, 26637 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De UEFA heeft Ajax een zware straf opgelegd. De Amsterdamse club moet het in de Champions League-uitwedstrijd tegen Chelsea doen zonder haar supporters. Dit laat de UEFA weten aan Ajax Showtime.

De Europese voetbalbond stelt dat Ajax geen tickets mag verkopen aan haar uitsupporters voor de volgende UEFA-wedstrijd. Dat wil zeggen dat er voor het uitduel met Chelsea - die op de planning staat voor dinsdag 5 november - geen tickets verkocht mogen worden voor fans van Ajax. Bovendien heeft Ajax een boete gekregen van 50.000 euro. Deze straf is op basis van het feit dat er in het stadion stoeltjes werden gesloopt en dat er buiten het stadion ongeregeldheden plaatsvonden. Ajax had al een voorwaardelijke straf lopen en voor de UEFA was het nu tijd om maatregelen te nemen.

De UEFA heeft Ajax daarnaast een nieuwe voorwaardelijke straf gegeven. Dat wil zeggen dat wanneer supporters van Ajax zich opnieuw misdragen eenzelfde straf opnieuw uitgedeeld kan worden. Deze voorwaardelijke straf kent een looptijd van één jaar.

Ajax moet daarnaast binnen dertig dagen contact opnemen met Valencia CF voor de afwikkeling van de aangebrachte schade. De Amsterdamse club kreeg ook een boete van 18.000 euro voor ongepast gedrag van het team. In de uitwedstrijd tegen Valencia CF kregen liefst zes spelers een gele kaart.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Schade verhalen op daders en levenslang stadionverbod met meldplicht. Dat is waarschijnlijk het enige wat helpt.
2 -1
trainerdv
De meesten vinden het zo te lezen wel redelijk. En dat is het ook. Dat snap je wel als je wat ouder bent, maar niet als je 20 bent. (Ik toen ook niet). De meesten gaan naar de uitwedstrijden voor de wedstrijd, maar toch altijd een paar voor het gevoel van onoverwinnelijkheid, niemand doet ons iets.... Enige wat Ajax kan doen is achterhalen wie die stoeltjes gesloopt hebben.
0 0
Oliveira
Ik snap niet dat Ajax erop wordt aangekeken en wordt gestraft op de aannames dat deze vandalen iets te maken hebben met Ajax. Bewijs het maar eens. En straf de mensen die deze dingen uitvreten. Geef ze desnoods door aan de autoriteiten voor het vernielen. Dat is heel wat doelmatiger dan een club alle verantwoordelijkheid opleggen. Anders moet de KNVB en de UEFA maar alle duels voorzien van politie.
0 0
Sterspeler
Ajax is verantwoordelijk voor de facilitering van de uitkaarten. Als dat tuig vervolgens de stoeltjes sloopt, kan je alles afdoen met "bewijs maar dat ze bij Ajax horen."
0 0
NUL20
Waarom ga je in godsnaam 100 stoeltjes slopen... en dan ook nog bij een ruime overwinning!
Onwijs triest...
1 0
NotForSale
De afgelopen jaren hebben onze ‘fans’ het meer dan eens te bont gemaakt (vaak idem dito voor de lokale politie), dus lijkt het voor zij die niet meegereisd zijn vanzelfsprekend dat de straf terecht is.
Maar ik verneem van enkelen die meegeweest zijn dat er niet veel aan de hand was in Valencia en dat het juist een van de keurigste awaydays was. Dit doet mij vermoeden dat er toch meer achter deze straf zit
1 -2
RuffRhythim
Gewoon een optelsom van alles bij elkaar.
Afgelopen tijden is er gewoon teveel rotzooi getrapt door gasten die zich Ajacieden noemen. Ga het niet lopen ontkennen, bagatelliseren of excuses lopen zoeken "ja maar die en die krijgen geen straf" of meer van dat gehuiljank. Ga verdomme niet zeggen dat je niet gewaarschuwd bent !!

Het ergste van dit alles is nog dat er door de veroorzakers hiervan totaal niks geleerd wordt: volgende keer flikken ze doodleuk weer iets dergelijks.
En het dan nog gek vinden dat er een nieuwe voorwaardelijke straf komt te staan...
4 0
Bennyben
Waarom zijn we niet welkom bij Feyenoord en den haag waarom Word er elke Europese wedstrijd voorwaardelijke straffen uitgedeeld aan Ajax .

Denk dat we nu niet meer naar andere kunnen wijzen maar ons zelf een hele grootte spiegel moeten voorhouden.
7 0
MennoJerry
huh? die gele kaarten zijn toch al.de straf? of worden die nu kwijt gescholden omdat er een boete is gegeven? rare beslissing hoor.
1 -2
Beffie
UEFA straft Ajax vanwege het verstoren van de klassenjustitie van Ajax het afgelopen seizoen.
Real en Juve eruit knikkeren doet pijn bij deze maffiatak
1 -8
AFCAPolarBear
Ik vind de straf belachelijk! Wat kan Ajax doen aan iets wat buiten het stadion gebeurd? Ze kunnen moeilijk bij elk persoon met een kaartje een steward meesturen! En wat kapotte stoeltjes, wat maakt dat nu uit? Het waren er maximaal 100, de kwaliteit ervan was namelijk erg slecht. Het eerste wat ik dacht, en die toeschouwers bij Bulgarije doen ze niets aan? Vergeleken met dit mag Bulgarije de komende 100 jaar geen supporters toelaten en/of meenemen!
2 -9
RusselWestbrook
Bulgarije gaat een fikse straf krijgen.

Ook is de voorzitter al ontslagen en is er minimaal één persoon opgepakt. Dat is wel even wat anders dan Ajax die deze tokkies gewoon hun gang laat gaan.
5 -3
Spitz
Ik lees mensen over de gele kaarten en nog meer onzin. Wat geen onzin is dat het iedere uitwedstrijd raak is en dat er idioten zijn die beter thuis kunnen blijven. Want binnen en buiten het stadion gebeurt altijd iets. Knokpartijen, vernielzucht en andere kolder wat niets met voetbal te maken heeft. Blijf thuis en laat de uitwedstrijden aan je voorbij gaan als je van Ajax houdt. Want dit is geen clubliefde! Het heeft meer te maken met een kronkel in je hersens.
7 -3
Ferd
Die boete voor gele kaarten slaat nergens op. De helft van die kaarten waren pure onzin.
2 -2
afcalegend
We zijn trouwens niet de enige die geen fans mogen nemen zo mag Zagreb niet naar shaktar toe Frankfurt niet naar Luik en Arsenal en rode ster niet naar Tottenham wel opvallend dat het om e wedstrijden in Londen gaat
5 0
stefan pluim
Zullen alle mankracht idd nodig hebben voor de brexit . Dan maar dagje hyde park.
Valencia was een vd meest relaxte uittrips vd laatste jaren. Snap deze schorsing echt niet. Kan moeilijk voor een knok partijtje gaan tussen 15-50, waar nog geen 3 klappen zijn gevallen!!
0 -4
OpaVerteld
Stel voor dat de vandalen hun clubhart laten spreken en zo sportief zijn om samen even te lappen om de club i.i.g. tegemoet te komen in de schade die zij met Valencia dienen te vereffenen.
Benieuwd of de clubliefde zo ver gaat...
Tot die tijd raad ik Ajax aan het meereizen van hooligans op geen enkele wijze meer te faciliteren.
4 -3
ajaxdordtt
Dit soort mensen hebben geen clubhart, alleen een poederneus.
7 -2
Welja
Dit heeft niks met de UEFA te maken, maar alles met opvoeding en een beetje fatsoen.
10 -1
TheTruth
Ondanks dat stoetjes slopen niet netjes is denk ik dat de UEFA doodsbang is dat Ajax weer ver komt. Een club als Real Madrid trekt veel betere kijkcijfers.
0 -12
Welja
Ik denk dat de Uefa de straf vooruitgeschoven heeft zodat wij niet tijdens de knock out fase zonder supporters zouden zitten.
4 0
AFCAjax
ze hebben de voorwaardelijke straf ververst dus dat risico is nu groter aangezien de oude voorwaardelijke straf volgens mij bijna afgelopen was.
0 0
KingJames23
De stoeltjes gaan meestal kapot omdat met uitwedstrijden iedereen op een stoeltje gaat staan en die zijn hier niet tegen bestand. Als je bijvoorbeeld de stoeltjes in de arena hebt die zijn van veel betere kwaliteit dan in andere stadions. Hier kan je de hele tijd op staan springen zonder dat die kapot gaat.
2 -8
Hagmag
Jij moet dus voortaan thuis blijven en thuis bij je zelf op je stoelen gaan dansen.
Stoelen zijn om te zitten en niet om op te staan. Maar jij wil niet zitten en hebt overal schijt aan. Je zegt het zelf al, stoeltjes zijn elders niet van die kwaliteit en zijn er niet tegen bestand. Jij weet er dus van dat er stoeltjes vernield zijn in Valencia. Bedankt dat je het verpest hebt zodat we niet naar Londen kunnen.
4 -2
KingJames23
Als je nooit bij een uitwedstrijd bent geweest kun je je beter stil houden want je weet er blijkbaar niks van af. Jij gaat niet bepalen of ik wel of niet naar een wedstrijd mag. En dat ik weet dat er stoeltjes zijn afgebroken in valencia is ook onzin want ik was er dit keer niet bij, maar ik vertel je gewoon hoe het normaal bij wedstrijden gaat.
1 -1
stefan pluim
Hoe kan je het met zon reactie hebben over `we` mogen niet naar Londen.
Ooit geweest dan naar een uitwedstrijd.
0 -3
Finidi en Nwanko
Spring jij thuis op je stoelen?
6 0
Ferd
Flauwekul. En dan nog, waarom blijf je niet gewoon op de grond staan? Waarom moet je op een stoeltje gaan springen?
5 -1
stefan pluim
Ooit wel eens in een uitvak, of überhaupt in een stadion geweest? Trouwens, voor dit bedrag kan je waarschijnlijk dat hele stadion krijgen.
0 -3
ram
Heel vaak. Nog nooit op een stoel gaan staan.
0 0
ajaxdordtt
Ja man, er waren de laatste 15 jaar geen andere uitsupporters in Mestalla geweest.
1 -1
Robbie en de Kock
Sta jij thuis ook op je stoelen te dansen? Misschien moeten we die eens testen of ze stevig genoeg zijn.
4 -1
KingJames23
Maat ik geef alleen maar aan hoe het kan dat die stoeltjes kapot gaan. Kijk als de voorste rij mensen op een stoeltje gaan staan zie je niks meer dus gaat de rest ook op een stoeltje staan. Maar als jij bij thuis de stoelen wil uitproberen vind ik prima. Kom maar een keer langs. Maken we er een gezellige dag van.
1 -1
Ferd
Dus komt het er op neer dat je die figuren die als eerste op het stoeltje gaan staan moet opvoeden. Of afstraffen.
2 -1
Hagmag
Stoelen zijn om te zitten en niet om op te staan man.
0 0
AFCAPolarBear
Jij bent blijkbaar nooit bij een uitwedstrijd geweest en/of sfeer gemaakt in een stadion! Je kan moeilijk zittend volle bak gaan, en je wilt ook wat zien. Dus ga je proberen hogerop te gaan en op een stoeltje staan, is dan de eerste en makkelijkste manier. Dat die stoeltjes dat niet kunnen dragen is vervelend, maar vind ik niet wangedrag van supporters. De stoeltjes vergoeden vanuit Ajax(SV) vind ik meer dan genoeg. Want er was een hele goede sfeer in het stadion. Als er moedwillig stoeltjes worden gesloopt en mee gegooid worden, vind ik een heel andere situatie, maar was hier dus totaal niet aan de orde!
1 -3
Hagmag
Jij wil ook wat zien. Dus ga je proberen hogerop te gaan, dit zijn jouw woorden. Als jij hogerop gaat dan kunnen degenen achter jou niks meer zien, maar daar heb jij waarschijnlijk schijt aan. Als iedereen op stoeltjes staat, ben je weer net zo ver als iedereen met 2 benen op de grond blijft staan. Het is dus achterlijk gedrag om op stoeltjes te gaan staan. En dat jij het niet erg vindt, dat Ajax dat dan maar moet betalen en zolang er maar niet mee gegooid wordt dit normaal is, zegt genoeg over jouw normen en waarden. Je vindt het normaal en daarom moeten types als jij worden vastgelegd met camera, zodat aan jou een stadionverbod opgelegd kan worden.
4 -1
Redrum
Exactamundo. Er zijn gewoon een paar van die goedkope pauperstoeltjes gesneuveld tijdens het maken van sfeer en dat was voor de UEFA een perfecte mogelijkheid om Ajax te bestraffen en daarmee Chelsea een helpende hand te bieden bij hun groeiende angst richting de komst van Ajax. Niets meer en niets minder.
3 -5
Hagmag
En die goedkope pauperstoeltjes sneuvelen zo maar. Ook jij snap er niets van. Dankzij jou geen uitsupporters op Stampfortbridge. Bedankt...
4 0
NotForSale
Stamford bridge
0 0
Mokum31
Zozo meer niet
0 0
HStorm
Zaten die stoeltjes niet lekker of zo?
2 -1
FreddyAX
Gewoon heel jammer voor de echte supporter,helaas het slachtoffer van een paar raddraaiers.
De boete voor gele kaarten vind ik grote onzin maar zal wel en regel zijn.
Lijkt me niet dat Ajax dit als een financieel debacle zal ervaren maar het doet gelijkertijd geen goed aan de reputatie van onze club, er zijn jaren geweest dat Ajax de minste kaarten op een seizoen kreeg.
9 0
Redrum
Moraalridder Showtime begint wel met de week irritanter te worden zeg. Kunnen we niet gewoon een beetje simpel lullen over voetbal en wat geintjes maken? In voetbalinhoudelijke topics houdt iedereen zijn smoel en wanneer het om politieke of maatschappelijke dingetjes gaat kruipen alle fatsoensrakkers snel achter hun toetsenbord om even goed aan te geven wat hun standpunt is. Maar ja, het is 2019 tenslotte he..
1 -12
ajaxdordtt
Niks met fatsoensrakker zijn te maken. Als je wilt vechten op middelbare leeftijd, ga je gang. Ga lekker naar de kroeg en stomp iemand in elkaar en doe daarna lekker een taakstrafje. Maar zo benadeel je de club en (andere) supporters.
1 -4
ram
Volgens mij benadeel je dat de maatschappij ook, toch? Gedoe in zo'n kroeg is niet relaxed voor omstanders en personeel, en dan moet er politie bijkomen wat belastinggeld kost. En je hebt het over iemand in elkaar stompen... Lijkt me óók niet helemaal wettelijk of beschaafd.

Als mensen echt met zoveel agressie en frustratie rondlopen zijn er andere manieren om dat op te lossen, lijkt me. Ga naar een psycholoog, ga op een vechtsport, ga op anger management training, ruk je wat vaker af, enzovoorts. Maar val de maatschappij niet lastig met je primitieve gekut.
2 0
ajaxdordtt
Lijkt mij ook, maar tokkies gonna tokkie.
1 0
ram
Volgens mij wordt er voetbalinhoudelijk óók genoeg gediscussieerd hoor. In wedstrijdtopics zie je duizenden reacties. En vaak is het met geintjes én veelal ook simpel (al komt dat deels door het niveau van gebruikers). Ik snap dus niet zo goed waar je reactie vandaan komt.

Ook begrijp ik niet waarom je het woord "fatsoensrakkers" moet gebruiken. Mogen beschaafde mensen hun mening niet uiten terwijl de primitieve holbewoners dat wel mogen? Is dat jouw ideaal?!

Ik vind het juist prettig als mensen wél een beetje nadenken en fatsoenlijk/intelligent reageren. Dat geldt zowel voor maatschappelijke discussies als voor voetbalinhoudelijke discussies. Dus we hebben exact de tegenovergestelde mening.

Als het over voetbal gaat lees ik liever een goede tactische analyse met daarbij een mooi idee voor een opstelling, dan dat ik nutteloze kreten lees als "Marin kan niks" of "Van Dijk krijgt nooit kritiek terwijl hij een blunder maakt" (terwijl dat duidelijk niet zo was). En in maatschappelijke discussies hetzelfde. Liever een genuanceerde óf uitgesproken interessante mening dan iemand die zonder nadenken maar wat doms roept, zoals "Uefa Maffia".

Ik stoor mij eerder aan mensen die geen reet van voetbal begrijpen (mensen die niet eens weten wat een '8' is, bijvoorbeeld) en/of mensen die geen reet van de samenleving begrijpen.

Geintjes maken moet trouwens altijd kunnen. Daar zijn we het dan wel weer over eens...
7 0
ajaxdordtt
Klasse comment ram, je kunt het wel.
1 -3
ram
Dank je schat.
1 0
RusselWestbrook
Weinig anders aan deze comment van hem. Het enige verschil is dat je het er mee eens bent.
2 0
ajaxdordtt
Heel belangrijk verschil dus.
0 -1
RusselWestbrook
Qua vorm niet. Precies dezelfde manier van redeneren en beargumenteren. Alleen kreeg je een minderwaardigheidsgevoel bij, heel gek.
1 0
ajaxdordtt
Ik zou de definitie van minderwaardigheidsgevoel eens opzoeken Russeltje. Ik vond het nogal ongepast dat ram als hetero een homo (Ajaxxzeeland) ging vertellen hoe homo's zich hoorden te voelen. Plus geeft hij hier meningen(ik vind...), onderbouwt dit sterk en noemt niet iedereen 5x dom.

Maar goed, die discussie ben ik wel klaar mee.
0 -1
ram
Hoe heb ik gezegd hoe homo's zich zouden moeten voelen? Dat is echt weer iets wat jij ervan maakt kerel...

En als iemand heel dom doet, mag je dat best benoemen.
0 0
RusselWestbrook
Ik zag je vooral huilen over dat je dacht dat ram zichzelf heel slim vond.

Typisch gevalletje minderwaardigheidscomplex. Zijn er hier nog een paar van die helemaal van het padje raken als iemand ook maar een klein beetje intellect laat zien.
2 0
ajaxdordtt
Ik laat elke dag ontzettend veel intellect zien. Je snapt er niet veel van. Je laat juist geen intellect zien door te stellen dat een ander teringdom is. Dat zijn enge trekjes, geen intellect.

En ik heb genoeg onzekerheden, maar intelligentie is wel het laatste waar ik me minderwaardig door zou voelen. Of nouja, na de lengte van mijn lul.
0 -2
ram
"Ik laat elke dag ontzettend veel intellect zien", hihi. Dat zou ik dan weer nooit durven zeggen. Daar ben ik veel te intelligent voor ;)
1 0
RusselWestbrook
Ik schaar deze comment in dezelfde categorie als de uitspraak van Trump dat ie een 'stable genius' is.
2 0
ajaxdordtt
Schaar zoveel als je wilt pik.
0 0
RusselWestbrook
Je kan me moeilijk tegenhouden.
0 0
Wesl
Stoer
4 -3
Redrum
Nee het is heel stoer om op internet anderen snoeihard te veroordelen en de les te lezen. Dan voel je je vast een flinke en rechtvaardige knul of niet? Mensen snappen niet hoe nutteloos het is wat ze aan het doen zijn en dat irriteert me mateloos. Als je ergens problemen mee hebt, ga er dan wat aan doen. Maar dat lukt niet vanachter je toetsenbordje en zeker niet op het Ajax Showtime forum. Kom je hier wel op Ajax Showtime, hou het dan lekker luchtig en hou het vooral lekker alleen over voetbal.
2 -9
Wesl
Mijn reactie is natuurlijk ironisch. 'Moraalridder', 'Fatsoensrakker'... Onder een artikel waar het discutabele gedrag van supporters onderwerp is is het vrij logisch dat je reacties zult lezen die agressie veroordelen. Dat kun je dan 'stoer achter het toetsenbord' noemen. Maar wat wil je dan dat we daan doen? Agressieve actievoering tegen agressie?

ik heb het idee dat je de impact van een het forum bagatelliseert in dit geval, hoe meer mensen zich uitspreken, hoe beter.
4 -1
Ajax34
Een beetje voor de buhne die straf.
4 0
Redrum
Een beetje voor Chelsea en een beetje voor de buhne ja.
2 -3
Frank1978
Die boete voor die gele kaarten is werkelijk te bezopen voor woorden. De UEFA stelt een scheidsrechter aan en als die lekker wappert met gele (en rode) kaarten, kan er na afloop weer even gecashed worden door diezelfde UEFA. Als ik het goed begrijp, krijgt Wit-Rusland deze boete dus ook na de interland tegen Oranje? Ik vond een paar kaarten voor Ajax in die wedstrijd tegen Valencia sowieso belachelijk. Ajax zou uit principe hiertegen in beroep moeten gaan. Als er een club is die verre van gemeen speelt, is het Ajax wel. Het lijkt nu net of Ajax er een ordinaire schoppartij van heeft gemaakt, terwijl we in werkelijkheid te maken hadden met een clown van een scheidsrechter.
7 0
Redrum
Totaal bezopen inderdaad. Omdat een scheids lekker gretig naar zijn borstzakje grijpt bij het minste of geringste moet Ajax nog ff 18.000 euro aftikken. Het moet toch niet veel gekker gaan worden. Verder weet ik niet wat er in het uitvak is gebeurd, maar ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er stoeltjes zijn gesloopt bij een 3-0 overwinning. Normaal is er alleen sprake van agressie bij een gruwelijke kutwedstrijd of provocatie van stewards, politie of fans van de tegenpartij. Kan iemand me vertellen wat er precies gebeurd is in het uitvak?
2 -4
MitsjollAjax
Kaartjes moesten in Amsterdam opgehaald worden en stonden op naam. Het uitvak was opgedeeld in 2 niveaus met ieder een aparte ingang. Zo zaten een aantal mensen die samen gingen niet naast elkaar. Een redelijk aantal klom over het halve a meter hoge hekje en sprongen vervolgens 1 a 1,5 meter naar beneden naar het lagere niveau.

er waren te weinig stewards om dit in de gaten te houden en 1 op 5 werd misschien tegengehouden en teruggestuurd. Het zou kunnen dat er een aantal stoeltjes kapot zijn gegaan bij het veranderen van niveau. Verder heb ik niks raars gezien of kapot zien gaan.
1 -1
Robbie en de Kock
Ga het lekker goed praten.
1 -2
stefan pluim
Moraalridder. Ga al 33 seizoenen mee naar buitenlandse trips. Dit was echt een vd meest relaxte. Mooi weer, strand, entrada. Totaal niets gesloopt , zelfs net laten hangen, vanwege de voorwaardelijke straf was er goede onderlinge saamhorigheid. Hier zit meer achter dan een vechtpartij van 15-20 ajacieden bij de ingang vh stadion. Is niet ee s een klap gevallen.
Denk meer aan 1 nov, brexit. Gezien de straf van eintracht en rode ster. Alle 3 naar londen.
0 -1
MitsjollAjax
Even goed lezen
1 0
KingSimba
Ik zeg al jaren dat er gerichte acties moeten komen van de normale supporters tegen deze asociale randdebielen. Hopelijk, hopelijk gaat dat er nog eens van komen als het zo door gaat. Deze mannen moeten maar eens tien jaar ofzo een stadionverbod krijgen en die tijd gebruiken om in therapie gaan ofzo... Fucking kinderen...
10 -1
Radie125
man stel je niet aan er is niks gebeurt was zelf 3 dagen in Valencia een en al gezelligheid.
3 -7
MitsjollAjax
In de Marina club geweest? Was leuk toen de dj de doelpunttune van Feyenoord aanzetten in zijn set. Nog nooit zoiets gezien. Glazen vlogen naar zijn oren, gasten sprongen dj podium op en boxen werden van de muur getrokken. De muziek ging uit en feestje was afgelopen. Maar verder was alles leuk hoor ;)
3 -1
stefan pluim
Was dat dinsdag?
Woensdag nl super gezellig gehad daar.
0 -2
Redrum
En hoe geef je een kind straf? Door te zeggen dat hij ergens niet naar toe mag gaan.
2 -3
Aetim
dus veel gele kaarten betekent cashen voor de uefa? Dan zullen ze wel fan zijn van strenge scheidsrechters...
0 0
Redrum
De kerstborrel van de UEFA is alweer betaald door Ajax vanwege één gretige scheids.
1 -1
Kaatje
En niemand vraagt zich af waarom Ajax een boete krijgt van 18.000 euro voor ongepast gedrag van het team. Want het komt allemaal door 'die 'nep'-supporters'?
1 -5
Wesl
ik lees minder 'UEFA Maffia' dan ik had verwacht tijdens het naar beneden scrollen, dat is goed!
Laten we met alle fatsoenlijke supporters een (figuurlijke, let wel dommeriken: figuurlijke) vuist maken tegen de dommeriken. Die denken dat de club van hun is en hun levensfrustratie in het uitvak botvieren.

Dit is gewoon een terechte straf! En laten we nu aub ophouden met dit gezeik.
Aankomende wedstrijd tegen Chelsea een groot spandoek met de tekst:

'In Het Uitvak Zijn We Voortaan Koeltjes,
BLIJF MET JE FIKKEN VAN DIE STOELJTES!'
9 -2
grannig mokum1
Maar hoe dan ook deze gasten brengen zweer bij de uitvak.....
1 -10
Ferd
ze zijn inderdaad zweren op de reputatie van Ajax.
2 0
Wesl
Je bedoeld was sfeer. maar dit is een argument van lik mijn reet.
Dus omdat ze sfeer brengen moeten we het accepteren dat ze dingen vernielen?
6 0
Welja
Feyenoord supporters met een Ajax hart. Het moet niet gekker worden.
1 0
Schip
Al die randdebielen die kortsluiting tussen de oren krijgen en Ajax fans een slechte naam geven door stennis te schoppen: bedankt, stelletje klootviolen.
8 -1
Hagmag
Al die ZOGENAAMDE supporters, meestal zijn het die figuren die niets dragen wat aan AJAX te herleiden valt, allemaal zo'n zwart jack van The Nortface, een zwarte hoodie en zwart petje moeten zich DIEP DIEP schamen. Capo heeft ze dus wel qua songs en teksten in de hand maar het wangedrag dus niet.
Laten we beginnen de verloren finale in Stockholm. De hondstrouwe supporters, in het zwart gekleed hadden kaarten gekregen op de 1e ring, vlak tegen het veld.
Met mijn eigen ogen heb ik gezien dat na het laatste fluitsignaal de Zweedse politie en diverse fotografen letterlijk bekogeld werden met de stoeltjes en rugleuningen die met hun blote handen van de tribune vanaf de 1e ring, werden afgerukt. Dat daar niemand gewond geraakt is en dat ik daar nooit iets over heb gelezen is onbegrijpelijk. Beschamend om dat te moeten aanschouwen.

In Madrid werd er een net naar beneden getrokken, ook dat is niet conform de regels, maar dat kan ik dan nog wel een plek geven. Niemand liep daarbij gevaar en het net moest hierna gewoon weer op z'n plek gehangen worden. Schade qua euro's valt te verwaarlozen.

Kennelijk is er in Londen tijdens de uitwedstrijd tegen de Spurs ook eea voorgevallen waardoor het lokale bestuur en Chelsea besloten hebben slechts 750 van de 3000 beschikbare plaatsen in het UIT-vak beschikbaar te stellen. Wederom heren bedankt.

In het stadion van Valencia, zijn dus wederom stoelen gesloopt en hebben zich buiten het stadion ongeregeldheden voorgedaan. Als je met 0-3 wint, wat wordt de "heren" dan ingefluisterd om te besluiten stoeltjes te gaan slopen. Ik krijg er geen beelden bij en ook niet als je met 3-0 verliest.
Het is gewoon asociaal gedrag en de meeste goeien moeten weer onder een klein aantal asocialen lijden met een lange IJ.
Meegereisde Ajax suppoosten staan daar wel maar kijken gewoon toe en treden ook niet op c.q. zorgen ervoor dat de daders worden herkent en een levenslang stadion verbod krijgen, want dat is naar mijn mening de enig passende straf.

Ajax moet zelf ook gaan optreden en inventieve maatregelen gaan nemen.
Welke inventieve maatregel zou perfect werken en ..... valt in verhouding qua kosten, met de opgelegde boetes, de slechte naam die wordt opgebouwd etc etc in het niet.
Ajax moet een aantal Privé Detectives voorzien van kaarten voor het UITvak. Iedereen staat in het UITvak met mobieltjes alles te filmen. Dat moeten die Privé Detectives ook doen. Vervolgens de beelden direct opsturen naar iemand buiten het betreffende stadion. De beelden direct ter beschikking stellen van de aldaar aanwezige politie. Politie in Valencia had die asocialen direct in hun kraag c.q. hoodie kunnen vatten of als dat niet is gelukt met de beelden aan de gang in Amsterdam. De heren ook nog ffff de rekening presenteren van Valencia en de boete laten betalen van de UEFA + levenslang stadionverbod.
Dan kunnen wij gezellig Ajax tijdens UIT-wedstrijden blijven steunen op een wijze waarop iedereen trots kan zijn.
Ik zag deze bui al hangen en aankomen. Heb mooie kaarten kunnen kopen voor Stamfortbridge en moet buiten de poort een Chelsea sjaal kopen en een Northface jack dragen. Om zodoende undercover de wedstrijd te kunnen bezoeken van "mijn club waar ik zoveel van hou". Want dat wordt in koor altijd gezongen.
Wij ECHTE supporters van Ajax doen een dringend beroep op Edwin v.d. Sar om nu eindelijk is een einde te maken aan het steeds maar weer terugkerend asociaal wangedrag van een klein groepje zogenaamde supporters die het voor ons allemaal verpesten. Neem adequate maatregelen om deze aso's in beeld te krijgen.
Ik heb net een simpel maar zeer goed idee naar voren gebracht. OPZOUTEN met die gasten...
13 -8
aniet
Vd Sar die ingrijpt? Ik sta in het vak naast het sfeergebeuren en iedereen paft er op los, is blijkbaar geen probleem
Goh wat zou ik er graag soms 1 opsteken maar dan heb ik een steward in mijn nek
klein voorbeeldje over het niet durven ingrijpen bij bepaalde "supporters"
Las op deze site dat er blijkbaar ook oerwoudgeluiden door deze heren word gemaakt
Heb ook nog met bivakmutsen getooide lafaards die het trainingsveld betraden op mijn oogvlies
Ben bang aan je minnetjes te zien dat we hier nooit vanaf komen
1 0
Hagmag
Ik kijk niet naar de minnetjes maar wel naar de plusjes.
Ajax moet zijn rug gaan rechten en deze "rotte appels" in beeld gaan brengen en krijgen en dan levenslang stadionverbod.
4 -1
Ajaxtao
De "ECHTE" supporters komen nu het goed gaat weer uit alle hoeken en gaten.
Er is geen kaartje te krijgen als ajax uit moet tegen Valencia ,Real ,Juve .
Maar als ze uit spelen in de voorrondes tegen Kiev of Paok etc ,dan zie ik die ECHTE supporters nooit.
Dus hou alsjeblieft op over echte.
2 -2
Hagmag
Dan zit jij dus niet bij de 1e groep Europa . Dan ga jij dus ook niet naar alle uitwedstrijden. Er moet door velen ook nog gewerkt worden. Vakantiedagen koop je niet op internet of bij de supermarkt. Jouw reactie snijdt geen hout. Feit is dat als je op bezoek gaat of bent, je zelf moet gedragen. Waarom al die uniforme zwarte kleding, hoodies en baseball petjes om herkenning van gezichten zo moeilijk mogelijk te maken ? Is dit uit voorzorg ? Daarvan krijg ik al een vieze smaak in mijn mond en dat moet aangepakt worden en afgelopen zijn.
3 0
KingJames23
Sorry hoor maar je scheert nu wel iedereen over 1 kam. Ik ben altijd in het zwart en heb altijd een pet op en ik sta op F en zing altijd 90 minuten mee, maar ik heb nog nooit bij een Ajax wedstrijd (uit of thuis) gevochten of iets afgebroken.
1 0
FreddyAX
Met echte supporters wordt bedoeld ; degene die er alleen naar toe gaan om de ploeg te steunen en niet om de boel te slopen.
Daar kan niets op tegen zijn lijkt me.
3 0
cantharel
Prima uitspraak van de UEFA, misschien dat die dwazen die dit geflikt hebben eens tot bezinning komen, alhoewel ik dat betwijfel.Ajax een slechte naam bezorgen is het enige wat ze bereiken . Leuke filmpjes van hoe gezellig het is in het uitvak is even voorbij, ik zeg even maar denk dat zij het gauw vergeten en de volgende keer weer lekker stoer het uitvak vernielen.
10 -3
Babangida83
Sar en Overmars doen geweldig werk om Ajax weer op de kaart te zetten, het publiek zorgt er in de Arena voor dat Ajax thuis onverslaanbaar is. We worden geroemd om ons mooie spel.
Helaas zijn er een paar mensen die vinden dat ze bij uitwedstrijden alles wat opgebouwd is weer ongedaan willen maken. Het lijkt leuk en stoer een paar stoelen omver gooien, lekker matten, maar doe dat lekker voor Feyenoord, alleen daar help je Ajax mee...
13 -1
Web
Mee eens, super jammer.
6 0
Bobbaasje
Stoeltjes zijn gesloopt, echt treurig. Ik hoop dat er een minuut stilte komt bij alle CL wedstrijden.
8 -27
Marcelinho
Leuk. Ik werk in Londen en moet dus nu ff op tv gaan kijken omdat een aantal nepsupporters stoeltjes in de Mestella moesten slopen. Bedankt, jongens

Vorig seizoen in Munchen, Madrid en Turijn gewoon een wedstrijd gekeken. Geen moment dacht Ik eraan om iets te gaan slopen. Het kan gewoon.....
15 -3
Hagmag
Fff naar een Engelse kaarten verkoopsite. Je woont in Londen, kaarten worden bij jou thuis afgeleverd. Geen Ajax shirt aantrekken als je het stadion naar binnen wil gaan.
0 0
Marcelinho
True, maar bij de 4e Ajax goal ga Ik echt wel juichen :-)
1 0
Lewis Hamilton
Je zou maar alles al geboekt hebben...
4 -1
KingJames23
Ik had ook al geboekt. Hotel en vliegtuig. Wat een tering zooi. Ik baal hier echt van.
19 -5
Sterspeler
De ellende is dat je het waarschijnlijk nergens op kan verhalen. Wellicht is kijken wat het juridisch loket over deze kwestie zegt.
0 0
Finidi en Nwanko
Fijn he zulke (mede) supporters...
7 0
Gecko
Triest die vandalen
8 -1
MrPink
Leuk als je al hotel hebt enzo.
9 -1
Ajax34
Idem, dan maar in een Londense pub kijken. Verlof heb ik ook al een maand geleden aangevraagd. Ajax moet dan helaas zelf maar wat camera's ophangen in de uitvakken zo dat ze deze zielige figuren kunnen oppakken. En ze laten dokken voor de gemaakte schade.
2 0
Ajax The Best
Vorig jaar in Madrid en Turijn er bij geweest. 2x fantastische ervaring met de supporters in de stad en in het stadion. Het is niet zo dat er een puinhoop van gemaakt wordt en er van alles wordt gesloopt.
Het wordt gewoon uit zijn verband getrokken. Natuurlijk is geen enkel geweld of vernieling goed te praten en dat ga ik ook niet proberen.
Maar kom op, de ellende elk weekend in het uitgaansleven is erger. zelfs in kleine dorpjes. Laten we daar eens echt ingrijpen.
5 -6
Juichtoon
Nee dat net voor het uitvak is er in Madrid door de wind vanaf gewaaid. Zolang we niet de hand in eigen boezem kunnen steken is de oplossing ver weg.
Johan zei het al. De supporters moeten ook meegroeien.
3 -4
Babangida83
Als het net nou alles zou zijn...
2 0
Ajax The Best
Die is er inderdaad afgehaald. Niets mis mee dat daar maatregelen op worden genomen. Met de camera's op het vak weten ze exact wie dat gedaan hebben, dus waarom daar de kosten niet op verhalen?
5 0
Finidi en Nwanko
Omdat he voor de thuisclub en Uefa nou eenmaal makkelijker is om de uitclub daarvoor aan te spreken. De kans dat Ajax iets richting de mongolen gaat doen lijkt me klein. Een individu aanspreken voor de sloop van één of twee stoeltjes kost meer dan het oplevert.
0 -1
Ajax34
Die kosten ook in rekening brengen.
0 0
TontoKarnaggel
Ja ok, soms gebeuren er dingen rond het voetbal die niet zouden moeten gebeuren, maar allemachtig, op elk voetbal gerelateerd akkefietje wordt altijd zo enorm spastisch overdreven gereageerd. Heb vorig jaar zo'n 22 wedstrijden in de Arena bezocht en tijdens die wedstrijden hebben 1,1 miljoen andere mensen ( 22×50.000 ) dat ook gedaan. Op een enkel duw en trekpartijtje na geen enkel ernstig wangedrag meegemaakt. Vergelijk dat eens met andere evenementen of het uitgaansleven. Sterker nog, zet 20 dronken gasten in mijn stamkroeg en het is elke avond knokken. Volgt er dan vervolgens ook een uitgaansverbod?
2 -6
Finidi en Nwanko
Ahh jij vindt alles maar normaal. Zullen we die mongolen gewoon naar jouw kroeg sturen tijdens de wedstrijden van Ajax?? Eens kijken wat er dan uit je vingers komt als je kroeg keer op keer wordt gesloopt....
3 0
TontoKarnaggel
Nee, vind het niet normaal ( waar zeg ik dat dan? ) Ik krijg alleen vaak de indruk dat sommige gasten denken dat je bij een wedstrijd een soort van warzone inloopt en dat ik dat uit eigen ervaring totaal niet zo ervaar.
0 0
Kaatje
Dat is niet wat hij zegt, integendeel.
0 0
diwa
"Sterker nog, zet 20 dronken gasten in mijn stamkroeg en het is elke avond knokken. Volgt er dan vervolgens ook een uitgaansverbod?"
In een normale kroeg worden degene die elke avond zorgen voor ruzie buiten geschopt worden en bij grof geweld naar de politie gebracht en berecht. Zij zullen na twee keer rotzooi trappen niet meer in deze kroeg mogen komen, zodat andere mensen wel gezellig een pilsje kunnen pakken.
Blijkbaar zit jij in een supporterscafe.
5 0
Labrador
En wat gaat de UEFA dan doen aan AEK Athene? Dat was pas een schande. Moedwillig het uitvak verplaatsen om het vervolgens te bestormen met glas, ijzer en een molotov cocktail. Die fans hadden vrij spel. Tot de 70e minuut bestookten ze het uitvak. Pi Alfa heeft het allemaal mooi vastgelegd. Voor de liefhebber : https://www.youtube.com/watch?v=UIr43SL7Mag
2 -4
Ajax The Best
Ja, wat hebben ze daar voor maatregelen genomen? Als je dit weer terug ziet... verschrikkelijk.
1 -1
BrandjeXL
AEK is heeft twee thuiswedstrijden zonder publiek gekregen. Boete van 80.000 en als het binnen twee jaar weer gebeurd dan volgt uitsluiting
6 0
Tinus
Het is toch even helemaal niet relevant wat de uefa met aek gaat doen? De vraag zou moeten zijn: wat kunnen wij als Ajax doen om deze ellende te voorkomen. Het is zonde voor de supporters die hierdoor een mooie trip moeten missen, maar ook voor de spelers van Ajax.
Daarnaast is het ook zonde van mijn al lange tijd geleden geboekte ticket. Ze worden bedankt!
9 -3
Juichtoon
Precies!
0 0
Labrador
Jawel, want de UEFA meet met 2 maten. Ze doen maar wat. Wat AEK flikte was vele malen erger. Er is namelijk weinig gebeurt in Valencia.
2 -6
Juichtoon
Dat doet er niet toe. Gaat erom wat wij doen.
6 -1
AFCA1996
Heb van vrienden gehoord die er zijn geweest dat dit een van relaxte awaydays waar ze tot nu toe zijn geweest. Er was helemaal niets aan de hand. Dit is gewoon 'n één-tweetje tussen UEFA en de Londense autoriteiten. Ajax moest 'n keer gepakt worden en dit was dus het moment. Tja, je moet dan wel erg naïef zijn als je denkt dat er nu helemaal geen Ajax supporters naar London af reizen.
4 -6
Finidi en Nwanko
Hahahahaha....helemaal niets aan de hand, één-tweetje tussen Uefa en.... hahaha ehhh eigenlijk best wel heel triest jouw reactie.
1 -3
diwa
Tja, het blijft natuurlijk gewoon heel apart dat men rotzooi gaat trappen in Valencia omdat Ajax daar moet voetballen. Ik weet niet hoe het in de rest van Europa zit, maar wij hebben natuurlijk gewoon een ontzettend groot probleem met supporters waar nog steeds geen vooruitgang in zit. Ik snap dat de Uefa met argusogen naar Ajax-supporters kijkt en steeds weer blijken onze 'supporters' het vooroordeel te bevestigen.
Het gehuil van 'we werden zelf geprovoceerd' geloof ik niet meer. Als je naar Valencia gaat met het doel absoluut geen ruzie te maken en geen rotzooi te trappen, dan lukt dat gewoon.
Het probleem zit gewoon in de normalisering en bagatellisering van supportersgeweld. Ik lees altijd maar weer dat, wanneer er 60 man opgepakt zijn, het 'allemaal wel meevalt'.
De uefa is een belachelijk slechte organisatie, maar de ajaxsupporters, daar schaam ik me ook voor.
12 0
AFCAMM
Soms zullen de ‘fanatieke supporters’ (ongeacht de club) vast een punt hebben, als ze roepen dat er weinig aan de hand was, dat het escaleerde door de aanwezige ME, of wat dan ook. Dat hen weinig blaam trof. Maar in de meeste gevallen is er gewoon sprake van tuig dat het zelf verpest.

Ik heb Feyenoorders horen zeggen dat ze met flessen gingen gooien in Rome omdat ze ‘bij elkaar gedreven’ werden. Alsof het dan normaal is om met glazen flessen te gaan gooien. Nee. Dan kun je die flessen nog steeds bij je houden.

Zelfreflectie is zeldzaam. Het ligt altijd aan de tegenpartij, of aan de politie, of aan dit, of aan dat. In ieder geval nooit aan hen. En als het fout gaat, valt het altijd wel mee. Iemand in elkaar geschopt tijdens een wedstrijd? ‘Ach... dat was maar één iemand. Tijdens een avondje uit gebeurt dat meer.’ Of ‘Ja, maar dan moet je ook niet gaan juichen voor de tegenstander!!’

Het zijn gewoon heel erg simpele, onredelijke zielen zonder zelfcontrole.
6 0
BrandjeXL
Wat een dom vergelijk. Feyenoorders staan al tientallen jaren bekend om moedwillig slopen. Dat deden ze al in de jaren 90 toen ze massaal naar Duitsland gingen. Dat herhaalde ze in Nancy en later in Rome. Ajaxsupporters zijn nooit van het massale slopen geweest zoals dat bij Feyenoord juist het geval was. Bij Ajax is juist een sociale controle op slopen want dat is niet "onze" stijl en dat verfoeit men. Tuurlijk sneuvelt er wel eens een wc zoals in Eindhoven of een paar stoeltjes maar ga Ajax aub niet vergelijken met de massale strooptochten van Feyenoord Dus ook jouw reactie is weer van buitenaf!
1 -8
cantharel
Niet naar anderen wijzen maar naar jezelf kijken, als Ajax supporter moet men zich gewoon kunnen gedragen.
2 0
AFCAMM
Het gaat er niet om of ‘Ajax’ wel of niet spullen sloopt zoals ‘Feyenoord’. Het gaat om het totale gebrek aan zelfreflectie. Dat blijkt ook uit jouw bericht, want je doet alsof Ajax niet zo’n naam heeft. Waar komt deze straf nu dan vandaan, denk je?

Mensen praten over agressief, asociaal gedrag alsof het heel normaal en logisch is. De meeste mensen reageren echter niet zo. De meeste mensen maken geen shit kapot, schreeuwen niet zulke dingen naar voetballers van de tegenpartij, gedragen zich niet zo tegen autoriteitsfiguren.

Het is gewoon abnormaal gedrag dat vertoont wordt. En of het nou een Ajacied is of een Feyenoorder, er wordt altijd naar iets of iemand anders gewezen.
5 0
diwa
Precies, en het is heel normaal dat dit gestraft wordt. En ik zou het ook goed begrijpen als de Londense burgemeester aan de uefa heeft gevraagd om deze primitievelingen uit zijn stad te weren.
4 -1
ajaxdordtt
Zie je hier toch ook in de comments. Het merendeel komt met teksten als "Uefa mafia". Simpelen.
3 -1
BrandjeXL
Mensen die zo reageren weten hoe het er in het buitenland aan toe gaat waar jij alleen vanachter je toetsenbord veroordeelt. Er wordt hier zelfs gezegd dat ze een net gesloopt zouden hebben. Lulkoek en niet waar. Op Twitter staan foto van de stoeltjes in Mesttalla voorafgaand aan de wedstrijd en in velen zaten al scheuren. Vechtpartij buiten het stadion was 50 van Valencia die 15 van Ajax aanvielen op weg naar het stadion. Plus dat de UEFA helemaal geen zeggenschap heeft wat er buiten het stadion gebeurd. Tot slot is de voorwaardelijke straf tot stand gekomen na Benfica uit. Daar was ik bij en als de ME vol gas in slaat op fans, zonder waarschuwing, die op de trap zitten en er daardoor mensen in de verdrukking komen dan vind jij het gek dat men daarop reageert? Ik heb een bloedhekel aan moedwillig slopen maar ik van niemand gehoord dat er in Valencia bewust gesloopt is.
2 -5
Juichtoon
Dus er is wel per ongeluk gesloopt?
2 -2
BrandjeXL
Per ongeluk slopen bestaat niet. Iets kan wel per ongeluk kapot gaan.
4 -3
Juichtoon
Oh dus als er niet bewust gesloopt is, is het prima. Wat een rare combinatie. De mensen van de thuisclub komen na de wedstrijd het vak op en zien talloze kapotte stoeltjes (die er al jaren op zitten). En dan zeggen wij, ja die gingen alle 50 per ongeluk kapot.
4 -4
B.dykstra
Kijk als je nu zegt we leren het toch nooit,en maar klagen waarom ze niet naar uitwedstrijden mee mogen ,lijkt me duidelijk.
Maarja Nederlanders willen zich eenmaal niet aan de wetten en regels houden ze krijgen TEVEEL vrijheid.
2 -1
Oliveira
Wat een reactie! ,Anders maak jij met zo een Nederlandse naam toch wel goed gebruik van deze vrijheid. Idealen voor het verminderen van vrijheid past naar mijn mening alleen maar bij landen zoals Rusland, China en noord korea
0 0
Spitz
Ik geloof dat een stel leeghoofden hier, nog steeds niet in de gaten hebben dat Ajax onder een vergrootglas ligt bij de UEFA. Waarom elke uitwedstrijd de handjes niet thuis kunnen houden. Neem.een andere hobby en ga op boksen. Hoef je geen Ajax supporter meer te zijn. Want alle aangesproken mensen cq zgn supporters van Ajax hebben niets te zoeken bij Ajax. Nog sterker. Ze maken de club kapot. En nog hebben ze het niet door.
8 -1
MPAjax
zo helpen ze chelsea een handje
1 -2
BrandjeXL
Dan hebben wij al negen punten en dus zo goed als zeker door. :)
0 0
Beffie
Het zou dan in verhouding staan als Bulgarije 5 jaar geschorst wordt.
1 -1
ajaxdordtt
Lekker bezig weer tokkies!
6 0
chloorbestendig
Sportief afstraffen, Chelsea van de mat spelen in Amsterdam en in Londen, een grotere middelvinger kun je niet geven aan de Uefa Mafia.
3 -6
Laurel71
Zat zelf gewoon in thuisvak, net als velen, en het was super relaxed in de stad en rond het stadion. Je kon als Ajacied overal gaan. Ik denk iedereen die er geweest is zal het zo ervaren hebben. Was vroeg in het stadion en heb werkelijk niets geks gezien of gehoord vanuit uitvak dat langzaam volstroomde. Is nu net of er grote rellen zijn geweest en mensen bestookt zijn met van alles en nog wat. Paar oude stoeltjes in heel oud stadion stuk en dat vreselijke net weggehaald nou nou nou... En dat er 50 man 30 seconden met elkaar op de vuist gaan omdat ze elkaar zelf opzoeken kun je als club niets aan doen. Het komt de UEFA richting de burgemeester van London gewoon wel goed uit... Is absolute willekeur - zie straf Fair Play, gaat nergens over.
1 -5
BrandjeXL
Heel knap dat jij hebt gezien dat er een net weg gehaald is aangezien er helemaal geen net over het uitvak zat. Alleen aan de voorkant stonden een paar palen met een net ertussen en daar heeft niemand aangezeten. Kijk maar even op ajaxfotoside.nl .
2 -1
Laurel71
Brandje zet even je ogen op XL stand en lees even goed, en ook wat minder aangebrand - leef je langer zonder eilie te maken. Ik schreef dus al dat ik zelf niks geks zag gebeuren in het uitvak.
Iedereen heeft het maar over die stoeltjes en dat net dus nam ik maar aan (dom) dat er een net is weggehaald. En ik vind die netten belachelijk en daarom had ik het over een vreselijk net.
0 0
Bennyben
Vind het altijd zo knap dat de uefa iets constateert en dan vervolgens niet actie onderneemt naar de desbetreffende supporter ?

Als ik door rood rij omdat ik anders te laat op mijn werk kom dan gaat desbetreffende agent toch ook niet naar mijn baas toe om hem een boete te geven inplaats van mij.
0 0
Toon meer reacties