Van de Beek heeft doel: 'Meer laten gelden bij Oranje'

BartVeenstra, 07-10-2019 om 07:20, 9899 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek geldt bij Ajax als één van de belangrijkste spelers, maar bij het Nederlands elftal is hij nog geen onbetwiste basisspeler. Het zorgt ervoor dat de middenvelder doelen heeft voor de komende interlandperiode. 'Het is een doel om me meer te laten gelden bij Oranje', zegt hij in De Telegraaf.

Door een hamstringblessure miste Van de Beek de interlands in september, waardoor hij nu extra veel zin heeft om zich te melden. Sinds november 2017 speelde Van de Beek pas zeven keer voor Oranje, waarvan vier keer als invaller. 'Mensen denken dat ik meer interlands achter mijn naam heb, omdat ik er al een tijdje bijzit, maar er is een flink aantal duels dat ik niet ben ingevallen. Ik wil er nog wel wat interlands bijschrijven natuurlijk.'

Voor nu gaat Van de Beek zijn best doen op de trainingen en dan ziet hij wel wat de plannen van bondscoach Ronald Koeman zijn. 'De bondscoach heeft een goed plan met me en schenkt me vertrouwen. Maar ík zal hem moeten overtuigen dat hij me nodig heeft. Het gaat nu goed met Oranje en het is aan mij om daar nu ook een aandeel in te krijgen.'

Een jaar geleden was Van de Beek bij Ajax geen vaste basisspeler, maar toch bleef Koeman hem oproepen voor Oranje. 'Natuurlijk wil ik hem nu terugbetalen. Hij heeft vertrouwen in me, want anders had hij toen ook kunnen zeggen: "Helaas, maar ik kies nu voor anderen." Dat heeft hij nooit gedaan. Dus mijn kans gaat echt wel komen. Ik blijf rustig in de goede zin van het woord, want ik ben echt wel hongerig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Je hebt zo veel goede middenvelders en op de back posities heb je eigenlijk niemand die met dit team mee kan komen. Blind is ook maar een noodoplossing, die is veel beter in de centrale rol.

Met de Ligt, van Dijk en Aké, moet je het achterin dicht kunnen zetten. Op het middenveld heb je dan met Blind, Frenkie, Wijnaldum en Donny een geweldige balans, zowel verdedigend als aanvallend. Het moet dus een 3-5-2 worden of een 3-4-3 worden.
1 0
Markopantelic007
Inderdaad! Verdediging (centraal) en middenveld is eigenlijk weer van wereldklasse. Waarom hebben we geen goede aanvallers in deze generatie? Met Babel en een wisselvallige Depay boezem je nou ook niet echt angst in. Of zou Malen echt gaan doorbreken?
0 0
Ginoajax1
Als je het toch over eruit pleuren hebt, pleur ook die domme rechtsback van psv eruit. Jammer dat Dest nog geen keuze heeft gemaakt, maar zelfs Veltman is oo die plek beter dan die Domfries.
1 0
Ajax68
Jammer én onnodig van Koeman om overdreven lang vast te houden aan de oude orde, zoals Strootman en co, terwijl er zich zoveel goede én betere spelers aandienen. Net als bij AJAX hoort Donny van de Beek op 10 te spelen, en nergens anders, en die Promes eruit, want hij durft niet eens een actie te maken om de tegenstander te passeren. Hij heeft nu een paar keer geluk gehad met een paar doelpuntjes, maar verder ??? En dan dat vervelende houdinkie van hem. Zet Donny met Frenkie en Wijnaldum op dat middenveld en je speelt heel de wereld omver Koeman, DURF eens wat man, en hou niet zo halsstarrig vast aan dat oude patroon, je hebt het BESTE materiaal van de wereld verdomme !
2 -1
Cupmetgroteoren
Koeman doet het goed. Hij bewaakt ook de chemie in de groep, en dat lijkt goed te zitten, met weinig ego's dit keer.
2 -1
Joseph
Bewaakt Koeman dan de chemie of doet de groep dat zelf?
0 -1
Rentokill
Tegen Noord -Ierland zou ik de Roon eventjes rust gunnen.
Frenkie-Donny-Wijnaldum.
1 0
Montana
Als Donny als 10 hetzelfde mag spelen als bij Ajax dan spelen ze elke verdediging kapot. Als Depay met Donny wilt samenspelen zoals Donny samenspeelt met Tadic tenminste. Een paar jaar terug was het NL-elftal wat egoistischer dan nu dus het moet zeker kunnen.
1 0
trodat4030
Ik vraag me echt af of Depay, Malen, Bergwijn, Babel en dat soort boys in staat zijn Donny net zo te gebruiken zoals Tadic, Neres en Ziyech hem gebruiken. Ik denk t niet. Dat zijn veel doelgerichtere spelers die 9 vd 10 keer de kortste weg naar de goal zoeken en relatief egoïstischer zijn dan de spelers bij Ajax. Desalniettemin denk ik dat je voetballend er flink op vooruit gaat als je De Roon er eindelijk eens uit pleurt en Donny brengt, ook als controleur of als minder diepe aanvallende middenvelder (als in de punt naar achter).
2 0
Web
Ik ben het met je eens, bij Ajax word hij wel goed gebruikt, daarom ben ik ook bang dat ( mocht hij de stap naar de absolute top maken ) het daar heel moeilijk gaat krijgen. Donny zal daar nooit onomstreden worden? Hij is een dienende speler, die heel goed in het Ajax systeem past
De Roon is een raadsel dat hij boven Frenkie maar ook Propper word gekozen
Dat is dat laffe zekerheid in bouwen van Koeman, wat in mijn ogen totaal verkeerd uit pakt
0 0
Schip
Depay kan dat tot op zekere hoogte ook. Ook zeer balvast, kont erin gooien, inzakken of uitwijken de ruimte in. Tadic is wel extreem goed op die manier. maar Depay liet dat afgelopen wedstrijden ook zien. ZO debuteerde hij ook op het WK 2014. Namelijk meer ingezakt naar het middenveld en vaak een bal vasthouden met een tegenstander in zijn rug.
1 0
DS
Frenkie en Wijnaldum controlerend en Donny ervoor.
Lekker middenveld hoor.
1 -1
LezDeBoer
De Roon out, Donny in
1 0
Schip
Hangt een beetje van de tegenstander af of De Roon uberhaupt wel een meerwaarde heeft. Maar je moet met een zeer aanvallend middenveld iig met veel druk op de bal kunnen spelen. Donny kan dat goed, Wijnaldum doet niet anders bij Liverpool, Frenkie doet dat in principe ook prima bij Barca.
1 -1
Sterspeler
En dus luidt de conclusie dat de Roon eruit moet. Want daar liggen zijn kwaliteiten niet.
1 -2
Schip
Zeker. Sterker nog, ik zou sowieso zonder De Roon spelen. Alleen als een tegenstander domineert, heeft hij waarde.
2 0