Clubleiding Ajax niet aanwezig in Den Haag

BartVeenstra, 03-10-2019 om 14:45, 7390 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De clubleiding van Ajax - dat wil zeggen de directie, bestuursraad en Raad van Commissarissen - zal zondag niet aanwezig zijn in Den Haag voor de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax. De maat is vol, zo laat een woordvoerder van Ajax weten aan Ajax Life.

Al dertien jaar zijn supporters van Ajax om onduidelijke redenen niet welkom in Den Haag. De supportersvereniging Ajax en de club zelf vinden dat de KNVB aan zet is om meer duidelijkheid te scheppen en afgelopen maandag kreeg men antwoord vanuit Zeist. 'Deze reactie was voor ons teleurstellend, want het leidt met het oog op aankomende zondag tot niets. De manier waarop ADO Den Haag en de gemeente Den Haag naar elkaar wijzen, vinden wij ongeloofwaardig. De ene keer mogen onze fans niet mee omdat ADO het niet zou willen en de andere keer is het een besluit van hun burgemeester.'

Ajax heeft de KNVB er inmiddels op aangedrongen om op korte termijn met elkaar om tafel te gaan. 'En hiermee niet te wachten tot er weer een duel tussen beide clubs op het programma staat. De clubleiding van Ajax heeft besloten zondag niet naar Den Haag te gaan en zodoende solidair te zijn met de supporters.'

Fans van ADO Den Haag lieten eerder al blijken niet blij te zijn met het besluit van de club en de stad. De supporters schreven op Facebook: 'Aankomende zondag zal een deel van Midden Noord de eerste 12 minuten leeg blijven. Dit uit protest tegen het bestuur en de gemeente Den Haag. Elk jaar worden er verschillende redenen gezocht om uitsupporters te weren tijdens de wedstrijd tegen 020.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Die club moet daar toch verantwoordelijk voor zijn? Ajax geeft altijd uitkaarten vrij voor hun las ik hier laatst, maar zij weigeren die te accepteren. Dan eheft de gemeente daar er toch niks mee te maken?
1 0
FreddyAX
Om te stellen dat de redenen onduidelijk zijn vind ik onzin, wel kun je je afvragen of het nog wel redenen zijn die nu nog steeds een grote rol spelen.
Het hele verschijnsel supporters geweld is hier debet aan ,niets onduidelijks aan.
Dan zal elke burgemeester de vraag stellen of men in staat is om de openbare veiligheid te garanderen, dat vindt hij niet en dan moeten we niet doen of we dit niet snappen.

De gewone supporter is de dupe van het wangedrag van een stel fanatici, Ajax,ADO en andere clubs zullen een weg moeten zoeken om het veilig voor de gewone supporter te krijgen.
Helaas hebben we het over een breed maatschappelijk probleem waar geen simpele oplossingen voorhanden zijn.
2 0
PetertjeBosz
En zo is het, jij snapt het kerel!
0 0
AlexIbarra
Ik heb sowieso niet zoveel met vreemdelingenhaat maar dat ze in R'dam / Den Haag niet een paar honderd mensen uit 020 kunnen tolereren is wel heel treurig..

Een jaartje niet na een incident? Prima. Een straf aan Ajax opleggen van 3x geen uitsupporters na een ernstig incident? Begrijpelijk. Maar 13 jaar lang doen alsof het allemaal onmogelijk is en niet eens naar een oplossing kijken, is wel heel triest.

In 13 jaar hebben ze een nieuw stadion gebouwd, de naam al 4 keer gewijzigd, promotie gemaakt, een keer Europees gespeeld maar nog nooit een Ajacied toegelaten.
2 0
mvdk
0-8
1 0
Oliveira
Ik snap niet hoe ADO den Haag hiermee weg komt zonder punten aftrek of geldboetes. Maar fans die buitensporig gedrag tonen is in 1x wel een reden om on te grijpen. Prioriteiten zijn vreemd bij de KNVB
1 0
aka
Competitievervalsing
4 0
WZAWZDB14
"Tijdens de wedstrijd tegen 020"
Dan probeer je als supportersgroep een statement te maken en dan noemen ze je 020. Ja, lekker overtuigend...
7 0
kampioen0809
Tekenend vooral...
1 0
Ankaroth
it's something...
0 0
jaripettersson
Ze zijn sowieso in de Haag een beetje de weg kwijt. Met het slappe reageren in Scheveningen, een college wat voorbestemd was te mislukken, handjeklap wethouders, een bange burgemeester. En de solidariteit komt van fcdh. Dat is dan weer leuk.
6 0
SjaakWolfs
Vergeet niet die stekende terrorist, die absoluut geen terroristisch oogmerk had volgens Krikke. Totaal ongeloofwaardige burgemeester.
1 0
mgtow
Valt niet op dat het college een dag voor dit vernietigende rapport valt....
3 0
mgtow
Goed zo. Naast dit hebben ze ook nog kunstgras en krijg je oogjeuk van hun voetbalkwaliteiten. Genoeg redenen om lekker thuis te blijven.
0 0
MisterAFCA
Het is jammer dat de punten het niet toelaten om de wedstrijd gewoon te skippen. Ze snappen in DH ook niet dat er op deze manier alleen maar meer antipathie tegen die club en stad ontstaat. Het gaat om 500 man. Het zou leuk zijn als die Asher hier eens een petitie voor start :p
4 0
Labrador
Goed zo. Belachelijk dat er na 13 jaar nog geen uitfans aanwezig kunnen zijn.
3 0